HexaWHWT Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Hexa obecnie ma rok. Pierwszym naszym dyskiem do zapoznania psa z deklem był Hero Pup 160. Mój pies od początku był uczony na plastikach i nie chciałabym tego zmieniać, bo myślę że taka zmiana materiału w pysku mogłaby się jej spodobać :razz: ale wracając do rzeczy...po straceniu Hero Pupa, który wylądował za płotem musiałam zakupić nowe dyski. Myślałam o kupnie kolejnych dwóch hero pupów ale szukałam czegoś innego. Natrafiłam na Competition Standard Pup, który był o 1cm większy od naszego hero. Dyski przyszły i wywarły na moim psie wielkie wrażenie. Wręcz oszalała na ich widok i nie było problemy z tym, że były ciut większe i oczywiście różniły się materiałem. CS jest twardszym dyskiem. Obawiałam się, że Hexa odmówi łapania dysku. Otóż nic z tych rzeczy. Ten dysk był naszym początkiem! :cool3: Niestety...obydwa dyski dość szybko się nam zepsuły :angryy: Hexa mocno je łapie, to prawda i ma mocny ścisk dlatego to było wręcz oczywiste ale popsuły się w dość szybkim czasie. Teraz kiedy jesteśmy już bez dysków zastanawiam się nad kupnem kolejnych oczywiście. Stąd też pytanie. Czy zainwestować w inne, lepsze dyski, które dłużej nam posłużą? oczywiście tu pytam też o konkretny model. ;) Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam :) Quote
kaja-gabi Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 CS mają to do siebie, że szybko się psują, ale co byś chciała za taką cenę? I tu pojawia się dylemat. Kupić jednego Jawza czy pięć CS`ów? Uprzedzę Cię, że nie piszę z własnego doświadczenia, bo dopiero od czerwca będę posiadała psa z którym uprawiać będę frisbee, więc pisze to co wyczytałam z opisów dysków. Wracając do tematu poleciła bym Tobie Jawza pup <- przewytrzymałe dyski, lub Hyperflite Sofflite <- Wprost stworzone dla szczeniaków, również wytrzymałe, giętkie i dobrze się nimi rzuca. Je będę zamawiać HS :)) Pozdrawiam. Quote
HexaWHWT Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 kaja-gabi napisał(a):CS mają to do siebie, że szybko się psują, ale co byś chciała za taką cenę? I tu pojawia się dylemat. Kupić jednego Jawza czy pięć CS`ów? Uprzedzę Cię, że nie piszę z własnego doświadczenia, bo dopiero od czerwca będę posiadała psa z którym uprawiać będę frisbee, więc pisze to co wyczytałam z opisów dysków. Wracając do tematu poleciła bym Tobie Jawza pup <- przewytrzymałe dyski, lub Hyperflite Sofflite <- Wprost stworzone dla szczeniaków, również wytrzymałe, giętkie i dobrze się nimi rzuca. Je będę zamawiać HS :)) Pozdrawiam. Ano, wiadomo. CSy tanie - słabe. Chociaż fastbacki tanie - nie złe ;) Tylko csy mają to do siebie, że są też twarde. Ale już z nich wyrosłam, znaczy Hexa :D i teraz to raczej wchodzą w gre Airy i Fastbacki. Z neta wiele wyczytasz ale najlepiej samemu sobie przetestować dyski ;) przetestowałam na maxa csy i wiem, że niestety to dyski na krótką metę. ;> Jawzy to na razie nam nie potrzebne ;) rzucam tymi jakie mamy, jest dobrze. Quote
BCFloyd Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 ja bym spróbowała może hero pup? z małych dysków nie ma aż tak dużego wyboru jak z dużych, więc tak naprawdę możesz sobie sprawdzać wszystkie po kolei :P ja jawzy odradzam, moze i są niezniszczalne, ale nie zawisają w powietrzu przez co pies moze przestać do dysków skakać. Quote
HexaWHWT Posted August 15, 2012 Author Posted August 15, 2012 [quote name='BCFloyd']ja bym spróbowała może hero pup? z małych dysków nie ma aż tak dużego wyboru jak z dużych, więc tak naprawdę możesz sobie sprawdzać wszystkie po kolei :P ja jawzy odradzam, moze i są niezniszczalne, ale nie zawisają w powietrzu przez co pies moze przestać do dysków skakać.[/QUOTE] hero pup 160 był ale jest jednak nieco za mały ;) obecnie łapie fastbacki, ale to Julia już wiesz :P Quote
Recommended Posts