Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W tym momencie Ramzes jest na karmie Royala dla trzustkowcow, bedzie na niej ze 2 miesiace, wiec jeszcze jeden worek bedzie do zakupienia. W tym samym czasie, dostaje enzymy, ktore pozwalaja trawic zarelko normalnie. Po skonczeniu diety Royalowej, Gosia zacznie mu wprowadzac normalne jedzenie, utrzymujac wciaz enzymy i jesli dobrze pojdzie, to na wiosne, Ramzio bedzie znow jadl normalnie, ale enzymy bedzie musial przyjmowac do konca zycia. Na szczescie koszt ich nie jest wielki, ale sprawa z jego adopcja sie lekko utrudnila. Teraz musze szukac bardzo odpowiedzialnego domu, ktory zrozumie powage sytuacji i nie zaniedba psa i jego potrzeb.

• Replies 297
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='aida']Marta podaj mi nr konta. Moja koleżanka Ewa postanowiła podarować Ramzesowi 50 zł na Święta
Dzieki wielkie, już śle dane :calus:

[quote name='tobciu']RAMZES z mojego bazarku, gdzie dochód z jednego postu przeznaczony był dla niego uzbierał :
60 zł z fantów
1,05 zł z "ogonków"
-----
61,05 zł = 62 zł

Przelew do ageralion : 10/12/12

Jak dojdą pieniądze - potwierdź Marta bardzo proszę na wątku Ramzia i na bazarkowym.
http://www.dogomania.pl/forum/threads/234798-KONIEC-ROZLICZAM-BAZAREK-STEPNICKICH-BIED-Do-28-11-12-19-g

Ok dam znać :) Dziekuję :Rose:

Posted

[quote name='ageralion']
Ok dam znać :) Dziekuję :Rose:[/QUOTE]

Marta hej, doszły pieniążki ? Jak tak potwierdź proszę na wątku Ramzesa i bazarku, bo ja chcę jutro prosić moda o zgodę na kolejne, to chcę mieć uregulowane poprzednie. :)

Posted

[quote name='tobciu']Marta hej, doszły pieniążki ? Jak tak potwierdź proszę na wątku Ramzesa i bazarku, bo ja chcę jutro prosić moda o zgodę na kolejne, to chcę mieć uregulowane poprzednie. :)[/QUOTE]

a to teraz się prosi moda o pozwolenie na zrobienie bazarku?

Posted

[quote name='tobciu']Zawsze tak było. :)[/QUOTE]

nigdy w życiu nie prosiłam moda o pozwolenie na bazarek, pierwsze słyszę!:crazyeye: a zrobiłam tych bazarków minimum kilkanaście.

Posted

[quote name='agaga21']nigdy w życiu nie prosiłam moda o pozwolenie na bazarek, pierwsze słyszę!:crazyeye: a zrobiłam tych bazarków minimum kilkanaście.[/QUOTE]

Z tego co wiem, to trzeba pytać. Ja też zrobiłam z naście bazarów, pytam zawsze. I pytać będę.
I dlatego, że chcę mieć porządek, nim zapytam o zgodę na kolejne - to proszę o potwierdzenie wpływu z poprzedniego. :)

Posted

[quote name='tobciu']Z tego co wiem, to trzeba pytać. Ja też zrobiłam z naście bazarów, pytam zawsze. I pytać będę.
I dlatego, że chcę mieć porządek, nim zapytam o zgodę na kolejne - to proszę o potwierdzenie wpływu z poprzedniego. :)[/QUOTE]

nie no, nie chodziło mi o to, że chcesz mieć potwierdzenie itp, bo to zrozumiałe, ale naprawdę jestem w szoku, bo nie miałam pojęcia, że trzeba pytać :D

• 4 weeks later...
Posted

Zaplacilam w swieta za hotel Ramzesa. Doplacilam od siebie 110zl do hotelu, bo brakowalo. W tym momencie Ramzio jest na minusie prawie 600zl :( Jestem troszke zalamana, bo nie zanosi sie na jego adopcje w najbizszym czasie, z powodu choroby.

Mam przygotowane zdjecia ciuszkow dzieciecych na bazarek, wystawie dzisiaj albo jutro. Ile sie uda zarobic, nie wiem, ale to na bank nie bedzie 400zl. Szukam kolejnych rzeczy na bazarek albo pomocy z bazarkiem. Postaram sie takze wystawic kolejne obroze do sprzedazy.

Gosia obiecala foteczki Ramzia, bo chlopak powolutku ale tyje :) Sama karma dziala, odstawily enzymy i waga dalej idzie do gory, wiec trzustka sie regeneruje. Mam nadzieje, ze w lutym uda sie powoli zaczac wprowadzac zwykle jedzonko, ewentualnie wspierane enzymami (a moze i nie, taka moja cichutka nadzieja). Na wiosne musi byc dobrze, trzustka musi sie zregeneorwac, nie ma innego wyjscia, prawda? :(

Posted

ja przy kolejnym bazarku (jak się uda to w styczniu jeszcze) przeznaczę znowu post dla Ramzesa. To liczę parę zł mu dorzucę mu.
A te 100 zł co wczoraj rozmawiałyśmy przelałam Ci po południu, to jutro powinny być u Ciebie.

Posted

agaga21 napisał(a):
ramzio, zdrowiej!

Nie ma wyjścia, inaczej ja się tam do niego przejade i nakopie do tej chudej dupiny :)

tobciu napisał(a):
ja przy kolejnym bazarku (jak się uda to w styczniu jeszcze) przeznaczę znowu post dla Ramzesa. To liczę parę zł mu dorzucę mu.
A te 100 zł co wczoraj rozmawiałyśmy przelałam Ci po południu, to jutro powinny być u Ciebie.

Zapomniałam napisać o tej 100zl, przepraszam. Iza z rodziną, poradowała 100zł na drugi worek karmy dla Ramzia, którą zamawiamy w przyszłym tygodniu. Dziękuje Wam kochani jeszcze raz :calus:

Posted

tobciu napisał(a):

Pieniążki doszły, dziękuję :calus:
lula2010 napisał(a):
trzymam kciuki za psiaka :kciuki: ,moje 3 sunie mooocno zaciskaja lapy :loveu:

Przydają się wszelakie kciukasy :) Ramzio staje na łapunie, będzie dobrze, musi być...

aida napisał(a):
Marta jest u mnie Ewa i w związku z tym iż zakochała się w Ramziu prosiła o przekazanie 50 zł na jego potrzeby. Już robię przelew

Bardzo dziękuję w imieniu Ramzia, kasiorka doszła :Rose: Mam nadzieje, że na wiosne nasz przystojniak znajdzie swój dom, to juz rok niedługo będzie, jak zamieszkał u Gosi

Posted

A co do stanu Ramzia, jego waga rośnie, powoli ale do przodu nabiera ciałka. Na koniec lutego jakoś planujemy powtórkę badań trzustki, oby wyszły bardzo dobre. Na ich podstawie zostana podjęte decyzje co dalej z dietą i adopcja Ramzia, bo obecnie wstrzymałam ogłoszenia, znaczy nie odnawiam ich na portalach. Jak tylko Ramzio sie nam zregeneruje, napiszę nowy tekst i porobi się ogłoszenia z nowymi fotkami, zupełnie świeże...

Posted

[SIZE=5]UWAGA!
PEŁNA MOBILIZACJA!!!

PRZEGRYWAMY!

Dwa lata temu wygraliśmy karmę dla zwierząt za ponad 10 tys.pln. Znowu mamy szansę. Startujemy po dwuletniej karencji.
Tym razem w koalicji z Fundacją Pomocy Podhalanom "Bono"
W ciągu tych dwóch lat pula , za którą można dostać karmę mocno sie zwiększyła, ostatnio było to ponad 16 tys. pln. Wszyscy potrzebujemy pomocy... ale kwota jest taka,że można się podzielić.
W razie wygranej a innej opcji mimo falstartu nie przewiduję, 2/3 idzie na schronisko a 1/3 na fundację "Bono"
JaK głosowac ? Zmieniły się zasady , forum jest zamknięte, można tylko dodawać głosy.

JAK ODDAĆ GŁOS? BARDZO PROSTO!

1. Wejdź na: http://www.krakvet.pl/ forum/index.php

2. Zarejestruj się i podaj prawdziwy adres e-mail.

3. Wejdź na swoja pocztę podaną przy rejestracji i aktywuj rejestrację na forum.

4. Zaloguj się na forum.

5. Napisz jakiś post na: http://www.krakvet.pl/ forum/viewtopic.php?f=18&t=14611

6. Wejdź na http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=16166 i oddaj głos na pozycję nr 7 NA SCHRONISKO SZCZECINEK W KOALICJI Z FUNDACJĄ NA POMOC PODHALANOM "BONO" klikasz pod ankietą „wyślij”

7. Przy oddawaniu głosu zostaniesz poproszony o podanie numeru telefonu, podaj go i poczekaj na kod weryfikacyjny.

8. Wpisz kod w ramkę.

DZIĘKUJEMY!!! :smile:

Jedna osoba ma prawo do oddania 1 głosu.
Z jednego komputera (1 adresu IP) może zostać oddany tylko 1 głos.

Aby mieć możliwość oddania głosu należy podać w systemie głosowania numer telefonu komórkowego w systemie 9 cyfrowym. Na wprowadzony numer zostanie przesłany kod sms w celu autoryzacji poprawności głosowania. Każda osoba identyfikowana jako numer telefonu może oddać głos tylko jeden raz.

DLA CIEBIE TYLKO CHWILA DLA ZWIERZĄT SZANSA NA LEPSZE ŻYCIE!!!!

Jeśli kiedyś już głosowałeś i jesteś zarejestrowany w KRAKVECIE i pamiętasz nick oraz hasło zaczynasz od punktu nr 4!

UWAGA!

W przypadku trudności z zagłosowaniem ( np informacji "Oddano już głos z Twojego komputera") NIE PODDAWAJ SIĘ ! Spróbuj głosowania przez przeglądarkę Internet Explorer lub Opera.

GŁOSOWANIE TRWA DO 31 STYCZNIA
RAZEM MOŻEMY POMÓC, TO TYLKO 5-10 MINUT A ILE RADOSCI BĘDĄ MIAŁY NASZE ZWIERZAKI...
BEZCENNE!!!!

Posted

Ja tez się przyłączam do powyższego apelu!! Ramzio żyje dzięki staraniom Danusi, to ona pomogła mi w organizacji całej akcji zabierania ze schroniska!! Możemy teraz pomóc jej zwierzakom...