Boidae Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 Witam! Ostatnio trafiła do mnie 6 letni owczarek niemiecki( to znaczy owczarka, bo to suczka jest;)) I mam pare pytań: 1. Jak jaj wytłumaczyć ze smycze to nie jest po to aby pańcia pociągnąć tylko aby grzecznie iść 2. Czym ją karmić? Jest alergikiem za suchą karmą nie przepada. Tak sobie myśle 0,5 kg jakiegoś gotowanego mieska z workiem ryży lub makaronem na obiad, odrana- acana L&R 3. Jakie witaminy polecacie? 4. Jaki szampon? 5. Jaka ją zapoznać z innymi psami? jak jest u siebie na podwórku to szczeka na przechodzące psy(no chyba że jest zimno na dworze to woli siedzieć na swojej kanapie i szczekać przez okno:evil_lol:) Mam już ochotniczke ze spanielem(suczka) jak ich zapoznać? 6 Ten wstręciuch wykonuje tylko komędy jak widzi ze mam cos dobrego w ręce,a o wykonywaniu komend jak jest na smyczy mogę pomarzyc:roll: jak to zmienić? Narazie tyle. Jak coś mi się przypomni to dopisze. Później wkleje jej zdjęcia i ją ocenicie. PS: Już mi się przypomniało:lol: 7.Jakie badanie weterynaryjne jej wykonac tak profilaktycznie czy jest zdrowa? Quote
ayshe Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 witam.:p 1.zapisac sie z psem na szkolenie ale nie polecam typu PT[kolko i karuzela,wszystkie psy cwicza w koleczku conajmniej godzine,z przerwa.to nudne dosc]. 2.acana lepsza.gotowane:ilosc miesa=ciezar ciala.czyli np.30 kg-300g miesa.do tego wypelniacz,suplement[drucal firmay beaphar polecam] 3.drucal. 4.ja kapie ludzkimi:ostatnio pantene :roll: ale radze sprobowac-moze miec uczulenie,ja z tym problemow nie mialam i wole ludzkie. 5.zaczelabym od jakiegos zabawowego chlopca -suczka i do tego mniejsza moze zostac potraktowana jak zajaczek[dorwac-wywalic]. poza tym patrz punkt pierwszy.na szkoleniu pozna inne psy ale to ty masz byc dla niej najwazniejsza 6.patrz punkt pierwszy. 7.HD i ED-stawy biodrowe i lokciowe-rtg.,trzustke. Quote
saJo Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 Zrobilabym tez podstawowe badania krwi, morfologia, biochemia ( jeden enzym watrobowy, jeden wskaznik nerkowy, glukoza) Quote
Boidae Posted February 3, 2007 Author Posted February 3, 2007 · KURS PODSTAWOWEGO POSŁUSZEŃSTWA 30 godzin zajęć i 9 godzin teorii 600 zł Niestety aktualnie nie moge przeznaczyć takiej kwoty na szkolenie:( Jakie jest koszt tych badań co podaliście? 2.Czyli lepszy będizie sam susz? 5. Cięzko mi takiego chłopca będzie znaleśc ale poszukamy:lol: Jak miałbym ich zapoznać? Quote
ayshe Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 [quote name='Boidae']· KURS PODSTAWOWEGO POSŁUSZEŃSTWA 30 godzin zajęć i 9 godzin teorii 600 zł Niestety aktualnie nie moge przeznaczyć takiej kwoty na szkolenie:( Jakie jest koszt tych badań co podaliście? 2.Czyli lepszy będizie sam susz? 5. Cięzko mi takiego chłopca będzie znaleśc ale poszukamy:lol: Jak miałbym ich zapoznać? ups.nie wiedzialam ze sa takie ceny:oops: . susz lepszy.zapoznajesz normalnie.puszczasz ze smyczy i niech se kicaja.:roll: .onki glownie dziamia-za brama tygrysy ale....no zreszta faceta to najwyzej objedzie-jak to baba. ja bym jednak poszukala czegos taniej a dobrego.czasem ok sa zajecia indywidualne-potem mozesz popracowac sama i zaprosic szkoleniowca zeby wylapal bledy i zadal nastepna prace. Quote
BeataG Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 [quote name='Boidae']· KURS PODSTAWOWEGO POSŁUSZEŃSTWA 30 godzin zajęć i 9 godzin teorii 600 zł Że co??? :crazyeye: Quote
Gin Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 Prawie 1000 za szkolenie PT , i w sumie nie wiem za co :razz: :roll: Quote
ayshe Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 za zdanie koszmarnie trudnego i zawilego egzaminu PT ktory do tego jest sedziowany przez srogich i wymagajacych sedziow.:diabloti: Quote
Boidae Posted February 4, 2007 Author Posted February 4, 2007 Z pod Poznania, ale najbliżej mam do tulec(10km) i własnie tam znalazłem tą cene.... Quote
ayshe Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 moze poznanska grupa obedience?:cool3: zajrzyj do dzialu obedience.:p Quote
ada89 Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 saJo napisał(a):Boidae A skad jestes?? ayshe napisał(a):no wlasnie?:cool3: oo... już żerują :eviltong: Quote
saJo Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 ada89 napisał(a):oo... już żerują :eviltong: Nono, nie podskakuj, bo nastenym razem bedziesz miala taka kryjowke na sladzie, ze nie tylko noge bedziesz miala mokra :diabloti::diabloti::diabloti: Quote
ayshe Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 ada89 napisał(a):oo... już żerują :eviltong:nie .nie zeruja.mysle ze to co ja biore za szkolenie[ i do tego nie dla siebie ]jest tak zabawne ze o zerowaniu tu byc mowy nie moze.:eviltong: Quote
Boidae Posted February 5, 2007 Author Posted February 5, 2007 Narazie odpada:( Najpierw musimy się nauczyć chodzić na smyczy bo nie mam zamiary przez pół poznania się męczyć z wyciągnięta ręką i słuchać komentarzy jakiś babci które siedzą non stop w oknie że zaraz napewno ucieknie i kogoś zagryzie:diabloti: Od jutra zaczynamy metode "drzewka" poćwiczymy troche w "domowych warunkach" Poćwiczymy w lesie różne komendy(świetną mam lokalizacje :lol: 500m do lasu), wyrobie się z czasem(teraz jest kiepsko do kwietnia) i będę miał czas jeżdzić na tor przeszkód do Tulec raz w tygodniu i na te obiednice do P-ń. I zaczynami biegać:p musi(my) poprafić forme. I za rok wpadniemy do was do Warszawki pozazać wam kto tu rządzi:eviltong:(żart oczywiście;)) Pozdrawiam Kacper!! Quote
ada89 Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 ayshe napisał(a):nie .nie zeruja.mysle ze to co ja biore za szkolenie[ i do tego nie dla siebie ]jest tak zabawne ze o zerowaniu tu byc mowy nie moze.:eviltong: ayshe chyba masz dziś gorszy dzień... :eviltong: nie chodzi o kase ale jak to kiedyś saJo określiła: o "świeży narybek" :evil_lol: saJo napisał(a):Nono, nie podskakuj, bo nastenym razem bedziesz miala taka kryjowke na sladzie, ze nie tylko noge bedziesz miala mokra :diabloti::diabloti::diabloti: wiesz jak mi zimno było przez te 4 godziny?? ale za to jak dziś wyszliśmy na spacer to tylko w jedną noge było mi zimno... i o dziwo :diabloti: nie w tą którą wczoraj miałam mokrą... ale to tragedia stać tyle godzin w mokrym bucie... myślałam, że umre Quote
saJo Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 ada89 napisał(a):ale to tragedia stać tyle godzin w mokrym bucie... myślałam, że umre Trzeba bylo sobie wzziasc skarpetki i butki na przebranie, jak to zrobila jedna byssstra osoba :cool1: Quote
ayshe Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 ada89-slonko ,ja nie miewam milych dni:diabloti: .swiezy narybek?to bym przyjmowala ot tak ludzi na szkolenie a tego nie robie:evil_lol: :eviltong: . Quote
ada89 Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 oooo ale ja mam super buty!! nieprzemakalne i w ogóle nigdy mi w nich zimno i mokro nie jest, ale chyba wiadomo, że kazde, nawet najlepsze buty jesli sie włoży do wody to beda mokre...!! a poza tym to miałam tez spodnie mokre o ayshe a jakie kryteria trza miec spełnione? to takie szkolenie dla wybrańców...? Quote
lisica Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 ada89 napisał(a):oooo ale ja mam super buty!! nieprzemakalne i w ogóle nigdy mi w nich zimno i mokro nie jest, ale chyba wiadomo, że kazde, nawet najlepsze buty jesli sie włoży do wody to beda mokre...!! a poza tym to miałam tez spodnie mokre o ayshe a jakie kryteria trza miec spełnione? to takie szkolenie dla wybrańców...? Musisz być desperatką,:cool3: w sensie szkolenia, i fisniętą na punkcie uzytkowości własnego psa:painting: Ale czasami możesz nawet rzucić w treserka piłką,:cool3::ices_bla: oczywiście nie trafić, bo się jeszcze przyda Quote
saJo Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 A czy to ja Ci kazalam wlazic do wody? Ja kazalam Ci sie schowac, a ze Ty stwierdzilas, ze najleprza kryjowka bedzie kaluza to juz nie moja wina :evil_lol: Quote
saJo Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 lisica napisał(a):Ale czasami możesz nawet rzucić w treserka piłką,:cool3: No no, tylko bez takich :mad: juz mnie szczuja jednym bullterrierem :roll: Quote
lisica Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 saJo napisał(a):No no, tylko bez takich :mad: juz mnie szczuja jednym bullterrierem :roll: No, co?:lol: Z wersją coby nie trafili, tą piłką oczywiście:cool3:, a co do bullterriera to myślę, że negocjacje :chaos: ,dyplomacja:Rose: ewentualnie impreza integracyjna :BIG:wskazane, z bullterrierem oczywiście. Quote
ayshe Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 nie dla wybranych ale hurt mnie nie interesuje-za stara juz jestem.:diabloti: Quote
Recommended Posts