Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Setti od piątku jest już w nowym domku. Nie mam jeszcze zdjęć, ale proszę osoby, które zajmowały się Setti o informacje na jej temat albo na meila: ktara@poczta.onet.pl
A jesli znają j.niemiecki to podam bezpośredni kontakt.
W czym problem: Niemcy chcą znac dokładną ( o ile to możliwe) hisorię Setti, ponieważ jest bardzo strachliwym, wystrasznym, biednym pieskiem, nad którym trzeba pomału pracować...Dla jej dobra dobrze o niej wiedziec wszystko. Pozdrawiam

• 3 weeks later...
Posted

Setti ma nowy domek...oto wiesci z niego:)
Po 3 tygodniach moge napisac, że Setti zapomniała o swoim strachu, kocha las, jest bardzo ciekawska i strasznie szybko sie uczy, to mądra sunia,
Od tygodnia chodzi do szkoły dla psów.
Na polecenie trenera dla psów nic innego nie robie jak odbydowywuję jej zaufanie. 31 sierpnia odbedzie się egzamin z jej nauki.
Nie jest juz agresywna do innych psów i nie zjada tak strasznie wszystkiego z miski.
3 wrzesnia mam termin sterylizacji, pierwsza wizyta u weterynarza była pozytywna, wszystko jest dobrze! Setti jest zdrowa.
Ona bardzo szybko sie rozwija i jestem w niej zakochana, to pieszczoszka.
Mój trener sądzi, że wygrałam lotto na takiego psa.
Nigdy w zyciu nie oddam tej myszki, ja ciesze sie kazdego dnia, kiedy wracam z pracy a ona na mnie tam czeka i idziemy jeszcze razem do lasu!
Moja córka tez się w niej zakochała.

Jestem bardzo szczesliwa:)!!!!

• 6 months later...
Posted

Troszkę wiesci od Settuni:

Domek pisze:
wreszcie obiecane zdjecia, u Setti wszystko dobrze, bardzo dużo sie nauczyła, jest okropnie inteligentna, sprytna, przebiegła, boska...każdy ją kocha. Kiedy idzie ze mną do biura mojej mamy to jej szef gra z nią w piłkę i każdy smuci sie kiedy Setti nie może przyjsc. Teraz biega już bez smyczy i trzyma sie nogi, uwielbia też treningi, uwielbia zabawy piłką, z piłka...
Uwielbia pieszczoty na podłodze!
Ma swoją zieloną, ukochana piłeczkę, którą potrafi przez cały dzień nie wypuszczać z pyska, piłkę nazywamy Baby, bo czasami mam wrazenie, że to dla Setti jej dzidziuś. Moje zycie teraz bez Setti nie miałoby sensu, dla mnie najwazniejsza jest w tej chwili ta czarna wiedzma. Tu link z jej zdjeciami, jakby te były za duże:
home.arcor.de/scyler/seti/ Pozdrawiam Tina
A cioteczki z NADZIEI DOBERMANA też wstawią zdjęcia....dziekuje