Ania+Milva i Ulver Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 W brodnickim schronisku( woj. kujawsko-pomorskie) pojawiła się wspaniała dobermanka. Przybłakała się do kogoś , ale ta osoba nie mogła jej zatrzymac i przyprowadziła do nas. Dobermanka jest w fatalnym stanie fizycznym-jest strasznie chuda i zaniedbana,:-( ale psychicznie to wesoły psiak,który bardzo pragnie miłości i ciepłego domku. Boże, gdy wtuliła sie do mnie, to łzy stanęły mi w oczach-widać,że strasznie brakuje jej kogos kto bedzie sie nia opiekował.:placz: Sunia ma ok 2 lat, nie jest wysterylizowana i pewnie nie będzie, bo schronu na to nie stać.Nie jest agresywna do innych psów ani kotów. Narazie jest sama w boksie na dworzu, choć ma budę pod zadaszeniem...ale i tak jest jej na pewno zimno!:placz: Pięknie się słucha i umie siadac na polecenie. Błagam pomózcie mi znaleźc jej dom-ona skradła mi serce i muszę jej jakoś pomóc! Oto fotki: Gdyby mógł ktos wystawic ja na allegro , to byłabym wdzięczna-ja nie mam jeszcze konta. Quote
Lavaa Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 a do kogo podać kontakt, to wystawię na allegro. Quote
aisaK Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 Astra, tak ją nazwałam została wklejona na naszą stronę nadzieja dobermana: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2791224#post2791224 Oraz zostanie wklejona na www.nadzieja-dobermana.up.pl POWODZENIA!!!Trzymam kciuki!!! Quote
Dorothy Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 Boze jaka chuda!!!!!!!!!!!!:-(:-(:-(:-( Quote
BeataJ Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 Chuda koszmarnie...Lec do gory po domek! Beata Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 3, 2007 Author Posted February 3, 2007 Dziekujemy za pomoc:)-jesli chodzi o kontakt, to moze byc do mnie: Anna Panter, mail: ania_evp@wp.pl, tel. 505720937 U psinki będe we wtorek, to dam znac co u niej. W góre psinko!:( Quote
olala86 Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 podnosze. Jeju jakie cudo gdybym tylko mogła niezastanawiałabym sie śliczna ehh. Narazie niemam jak 3 psy w domu i ot to jak dla moich rodziców wystarczająco Quote
Lavaa Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 wstawiona na allegro. Jakby potrzeba było coś zmienic to piszcie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=163773855 Quote
BeataJ Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Trzymaj sie kochana!!! Moze jakas ja nazwiemy? Beata Quote
BeataJ Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Hm....Satti? Jesli dobek schroniskowy nie ma imienia to zgodnie z tradycja nadajemy mu imie na S. Dlaczego na S? Poniewaz Santa byla pierwszym dobkiem, ktoremu pomoglam razem ze znajomymi i tak zostalo S wlasnie. Beata Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 4, 2007 Author Posted February 4, 2007 Ok, zostaje Satti:)Podoba mi się:) Quote
BeataJ Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Ciesze sie:multi: - to daj w tytule jej imie. Quote
Lavaa Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 Jest jedna osoba obserwujaca (mam nadzieję że to nie dogomaniak) W razie co pisz Aniu czy ktoś sie pytał itp. Quote
Lavaa Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 Wrzuciłam jeszcze tu- dokladny link bedzie jak zatwierdzą bo jeszcze nie ma. http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=664 Quote
Lavaa Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=664&w=56763622 Quote
aisaK Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Satti, robi się coraz zimniej...Dobermany tak źle znosza zimno, a zwłaszcza jak sa takie chudziutkie i nie ma grama tłuszczyku aby je ochronił!!! Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 6, 2007 Author Posted February 6, 2007 Byłam dziś u niej....nie ma większych zmian w jej wyglądzie, nadal jest strasznie chuda i pewnie bedzie jeszcze bardziej, bo u nas zaczał padać śnieg i więcej energii zuzyje na ogrzanie:( Byłyśmy na spacerku-ona jest super psiną, przychodzi na zawołanie, nie jest agresywna-można jej grzebać w jedzeniu:)w ogóle ma straszny apetyt... Tak mi jej szkoda....wieczorem wrzucę nowe zdjęcia Satti:) Quote
malagos Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Dobermany sa takie wrażliwe... Nie mogę jej pomóc, tylko podnisę........... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 6, 2007 Author Posted February 6, 2007 Oto dzisiejsze zdjęcia biedulki:( Reszta jutro-cos mi sie komp wiesza:angryy: Quote
Recommended Posts