Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

*Powrót oznacza spotkanie z przeszłością, a ja od dawna od niej uciekam...
* Ał! A to za co?!
- Nie ma znaczenia, to już przeszłość!
* Ale boli nadal...
- O tak, przeszłość często boli. Można od niej uciekać, lub też wyciągnąć jakieś wnioski.

Przeszłość bardzo boli... Kiedyś mialem kochający dom. Wspaniałą rodzine, która darzyła mnie miłością. To byly cudowne czasy. Jednak w jednej sekundze caly mój świat stanął do góry nogami. Całe szczęście pękło jak bańka mydlana. Straciłem zaufanie do ludzi. "powrót oznacza spotkanie z przeszłością" Znowu zaufam i znowu zostanę na bruku? Kolejnej traumy już nie zniosę. Zimna ulica, brak jedzenia sprawił że przestałem ufać ludziom. "Można wyciągnąć z niej jakieś wnioski" Moim pierwszym wnioskiem bylo, że ludzie są źli. Jednak odkąd trafiłem do schroniska, spotkałem wiele osób. Dawali mi ciepłą miskę, pieszczoty. Napotkałem wolontariuszy, którzy zaakceptowali mnie takim jakim jestem. Są uczynni, mili i kochani. Chcą dla mnie jak najlepiej. Wspołtowarzysze wyczekują ich. "Ktoś mnie musiał huknąć w ten mój łeb, żebym zrozumiał" Mnie też huknęli, nie dosłownie oczywiście. Spotkalem na swojej drodze ludzi którzy obdarzyli mnie miłością. Dali mi namiastkę rodziny. Wtedy zrozumialem. Nie każdy człowiek jest zły. To ja źle trafiłem. I wyciagnąłem wnioski - znowu mam nadzieje. Nadzieje na lepsze życie, nadzieje na szczęście.

"Tam Twój dom, gdzie Twój zadek"

Dom Simby to aktualnie schronisko. Jednak nie musi tak być. Nie pozwól by stracił on nadzieje, którą zaczął odzyskiwać.

"odwaga Simba to nie jest narażanie się bez potrzeby"

Simba to 2,5 letni psiak wyglądem przypominającym lwa. Jest nieduży, 32 cm. Waży 7,5 kg. Jak na swój wiek przystało jest bardzo energiczny, Uwielbia biegać za piłką, do utraty tchu. Wobec ludzi nastawiony jest pozytywnie. Kocha wskakiwać na kolana i domaga się pieszczot. Jest grzecznym psem. Nie ciągnie na spacerach. Jednak tułaczka spowodowała że Simba jest negatywnie nastawiony do innych psów. Wszystko można zmienić. Wystaczy odpowiednie podejście i konsekwentna tresura, którą rozpoczął już w schronisku.

Simba czeka na swoją szanse.

Kontakt:
e- mail: nanusia1993@o2.pl
Telefon: 501493373

Edited by zoltir
Posted

[quote name='soboz4'] I tak długo się marnowałaś nie robiąc wątków![/QUOTE]

To tak w przypływie "weny twórczej" jak mi jakiś głupi pomysł do głowki wpadnie ;) Cieszę się, że się podoba ;) Ale Natalia mi pomagala więc to nie tylko moja zasługa :p

Posted

Rozbudowałam trochę opis i powstał taki tekst do ogłoszeń gdyby ktoś chciał skorzystać (ja zaraz na pewno skorzystam :P )

[FONT=Arial]Simba to około 2,5-letni mały (ma zaledwie 32 cm w kłębie), uroczy puchaty piesek, który chce wszystkim pokazać jaki jest słodki. Grzecznie chodzi na smyczy. Uwielbia się bawić, gryźć smycz i gonić za rzucaną zabawką. Niestety nie toleruje innych psów. Do ludzi piesek nastawiony jest bardzo przyjaźnie, wprost uwielbia wskakiwać na kolana opiekuna i tulić się do niego. Bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem, jednak w schronisku dla bezdomnych zwierząt gdzie obecnie przebywa rzadko może cieszyć się taką bliskością. W samotnym cierpieniu pozostaje mu tylko zimny dotyk metalowych krat i skromny skrawek podłogi… Ciężko takie miejsce nazwać domem – miejsce, gdzie decyzją człowieka jest się niekochanym i niepotrzebnym, ot jeden wśród setek.

[/FONT] [FONT=Arial]A przecież tak jak każdy psiak, Simba bardzo pragnie kochać i być kochanym, w jego psim sercu znajdują się ogromne pokłady miłości – gdyby tylko ten mały, nakolankowy piesek miał kogo pokochać... Nowy właściciel na pewno będzie z niego bardzo zadowolony, tylko jak długo piesek będzie musiał na niego czekać? I czy kiedykolwiek się zjawi? Simba z nadzieją czeka na adopcję, bardzo chciałby mieć swój własny cieplutki kącik w czyimś domu lub mieszkaniu i swoje własne miejsce w ludzkim sercu…

[/FONT] [FONT=Arial]Pamiętaj: decydując się na pieska, bądź odpowiedzialny; zwierzę nie jest zabawką, którą można chwilę się pobawić i odstawić w kąt! W sprawie adopcji prosimy dzwonić na numer [/FONT][FONT=Arial]501 493 373[/FONT][FONT=Arial].[/FONT]

Posted

Rodzinka z dwójką dzieci- dziewczynki, w wieku szkolnym, bardzo zainteresowane psiakiem. Wszyscy chcą go oczywiście wyprowadzać. Bardzo długo rozmawiali z Natalią, o wszystko się wypytywali. Ja w sumie stałam niedaleko ale też nie podsłuchiwałam, wydaje mi się jednak, że to sympatyczni ludzie i że Simba powinna mieć dobre życie, o ile oczywiście będzie grzeczna:D