tamb Posted December 28, 2015 Author Posted December 28, 2015 od Mikołaja był prezent dla Kajtusia;) Bardzo dziękujemy. Przyszło 70zł dla Kajtka. Dopiszę w 1 poście. 1 Quote
tamb Posted January 15, 2016 Author Posted January 15, 2016 Kajtek w nocy zaczął kaszleć bardzo mocno. Byłam w lecznicy, dostał zastrzyk, mam obserwować. To od serca, będzie zmiana leków, będzie ich więcej. Na wątku kotów napiszę co z kotami. Też źle. Wątek kotów Quote
kolejna kobietka Posted February 3, 2016 Posted February 3, 2016 Kajtek, Mieszko i Titka na dzisiejszym spacerku Quote
togaa Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 Z Lecznicy odebraliśmy fakturę za leczenie Kajtka w styczniu br.- 250,00 zł. Gdyby ktoś w choć małym stopniu pomógł nam w spłacie tego długu, będziemy wdzięczni. Pomagamy Tamarze ile możemy, ale sami jestesmy pod kreską i na ten moment niewypłacalni. 46 1140 2017 0000 4202 1012 0220 Stowarzyszenie humanitarno-ekologiczne "Dla Braci Mniejszych "Bielsko-Biała.tytułem : Pomoc dla psa Kajtka : Quote
tamb Posted February 4, 2016 Author Posted February 4, 2016 Basiu, Kajtek jest stowarzyszeniowy i opiekuję się nim od kilku lat. Leczenia już nie uciągnę. Koty też nie są moje a sama wiesz jak popłynęłam. Ja nie chcę pomocy dla mnie ale na zasiedziałe tymczasy czasem choć częściowo potrzebuję. Wiem jak dużo stowarzyszenie robi i jak jest Wam ciężko ale ja mam pod opieką 25 zwierząt a nie jestem fundacją. Faktura za leki Kajtka jest chyba za dłuższy okres, nie za sam styczeń. Sprawdź proszę Cię jak będzie okazja. On musi być na lekach do końca życia. Quote
togaa Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 Cytuj Faktura za leki Kajtka jest chyba za dłuższy okres, nie za sam styczeń. Sprawdź proszę Cię jak będzie okazja. On musi być na lekach do końca życia. 15.01.2016 - 24,00 zł 16.01.2016 - 87,00 zł 25.01.2016 r. - 139,00 zł Quote
tamb Posted February 5, 2016 Author Posted February 5, 2016 Na szczęście ma jeszcze zapas leków. Dobrze, że nie jest w hotelu tylko u mnie. Pomagam bezdomnym zwierzętom więcej niż mogę. A tym samym w jakimś stopniu instytucjom i organizacjom, które pomoc zwierzakom mają wpisaną w statut. Martwi mnie stan zdrowia Kajtka. Z wyżywieniem Kajtka radzę sobie od 2012 roku ale jego choroba wymaga leków i wizyt kontrolnych u weterynarza. Quote
togaa Posted February 12, 2016 Posted February 12, 2016 Ogromnie dziękuję Pani Danucie P. za wsparcie Kajtka i z wdzięcznością potwierdzam wpłatę 20,00 zł ( 5.02.2016) na konto Stowarzyszenia 'Dla braci mniejszych". :-) 1 Quote
Poker Posted February 13, 2016 Posted February 13, 2016 Napiszcie co jest konkretnie Kajtkowi i ile miesięcznie potrzebuje na leki i utrzymanie. Zrobię jakiś bazaruś na niego. 1 Quote
tamb Posted February 13, 2016 Author Posted February 13, 2016 O 13.02.2016o11:43, Poker napisał: Napiszcie co jest konkretnie Kajtkowi i ile miesięcznie potrzebuje na leki i utrzymanie. Zrobię jakiś bazaruś na niego. Kajtek znowu kaszle "sercowo" i muszę z nim iść w poniedziałek do weterynarza. Jak nic się nie dzieje wystarczy go kontrolować co dwa miesiące. Musi być do końca życia na lekach. Zapytam doktora o koszt tych wziętych z lecznicy i obliczę na jak długo wystarczą. Trzeci lek na receptę i wyżywienie kupuję mu sama ale przyznam, że nie planowałam adopcji, kiedy zobaczyłyśmy go z Basią jak zziębnięty i wychudzony wciskał się w szparę pod moją bramką. Basia na szczęście powiedziała, że będzie stowarzyszeniowy i to daje mi nadzieję na pomoc w sytuacji choroby. Bo wcześniej nie miałam odwagi prosić o pomoc w kosztach utrzymania. Teraz, od grudnia wydałam ok. 5 000zł na leczenie kotów, też tymczasowych i jestem w panice finansowej bo miałam plany związane z tymi pieniędzmi (chciałam wyzerować kredyt wzięty w miesiącach bezdochodowych). Koty dalej w leczeniu i nie ma to końca. 25 zwierząt to dużo, zwłaszcza dla dwojga ludzi z wolnym zawodem. Dlatego panikuję. Wątek kotów tymczasowych (wcześniejsi tymczasowicze zostali przez zasiedzenie): Quote
tamb Posted February 22, 2016 Author Posted February 22, 2016 Moja męka i wydatki nie mają końca. Jutro muszę być z 3 psami i 5 kotami u weterynarza. Chyba na 2 taksówki podzielę towarzystwo. Quote
kiyoshi Posted February 23, 2016 Posted February 23, 2016 Tamara, w wekend przeleje 50 zł dla Ciebie. A zaraz ide poszukać czy mam coś na bazarek...kto jeszcze może pomóc?? edit: miałabym kilka książek na bazarek (ok. 10ciu), nie wiem czy będzie z tego duży utarg, ale może jakby ktoś chciał sie dołączyć to byłoby już co sprzedać?? No i mam prośbę- od czasu zmian na dogo NIE umiem wstawiać zdjęć na wątki, więc nie dam rady sama bazarku otworzyć! Czy ktoś mógłby otworzyć? zbiórkę pieniędzy, rozliczenie, wysyłki biorę na siebie oczywiście. Ktoś? coś? 1 Quote
kolejna kobietka Posted February 23, 2016 Posted February 23, 2016 Mi się udało sprzedać jeszcze kurtkę na bazarku już zamkniętym, ale to kropla w morzu przy wydatkach Tamary niestety :( Quote
kolejna kobietka Posted February 23, 2016 Posted February 23, 2016 10 godzin temu, tamb napisał: Moja męka i wydatki nie mają końca. Jutro muszę być z 3 psami i 5 kotami u weterynarza. Chyba na 2 taksówki podzielę towarzystwo. Co się stało? Pozarażały się jednak? Quote
kolejna kobietka Posted February 23, 2016 Posted February 23, 2016 18 minut temu, kiyoshi napisał: Tamara, w wekend przeleje 50 zł dla Ciebie. A zaraz ide poszukać czy mam coś na bazarek...kto jeszcze może pomóc?? edit: miałabym kilka książek na bazarek (ok. 10ciu), nie wiem czy będzie z tego duży utarg, ale może jakby ktoś chciał sie dołączyć to byłoby już co sprzedać?? No i mam prośbę- od czasu zmian na dogo NIE umiem wstawiać zdjęć na wątki, więc nie dam rady sama bazarku otworzyć! Czy ktoś mógłby otworzyć? zbiórkę pieniędzy, rozliczenie, wysyłki biorę na siebie oczywiście. Ktoś? coś? Zdjęcia można wstawiać prosto z komputera, jednak nie mogą mieć za dużej pojemności bo nie przejdą. Quote
kiyoshi Posted February 23, 2016 Posted February 23, 2016 ale jak to się wstawia?? możesz napisać mi na priv szczegółowo? czy w tych samych kwadratowych nawiasach co kiedyś? Quote
kiyoshi Posted February 23, 2016 Posted February 23, 2016 robię próbe wstawiania i przy okazji śle pozdrowienia od mojego pieska:) 2 Quote
Recommended Posts