tamb Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Trzy dni temu zobaczyłam smutnego, psiego staruszka z wytartym miejscem po obroży. Chodził po osiedlu, przyczepiał się do ludzi. Wyniosłam mu jedzenie, mając nadzieję, że ma dom i do niego wróci. Wczoraj kiedy wracałam ze spaceru z jednym z moich psów, zobaczyłam, że piesek leży pod moją bramą i usiłuje przecisnąć się na podwórko. Szczelina między bramą a ziemią jest tak mała, że nie było to możliwe. Wyniosłam jedzenie i usiłując być rozsądna ostatkiem sił, poszłam do domu. Dzisiaj, kiedy wyszłam na spacer z Mieszkiem, smutny piesek towarzyszył mi idąc przy nodze. Kiedy wróciliśmy ze spaceru, wszedł na podwórko a ja zaprosiłam go do środka. Śpi teraz na starym śpiworze, najedzony i śni o lepszym życiu. Potrzebna pomoc w znalezieniu domu, w robieniu ogłoszeń, we wszystkim. Jutro trzeba zabrać go do weterynarza. Bardzo się martwię tym wszystkim. Kajtek jest odrobaczony, zabezpieczone przed kleszczami i pchłami, zaszczepiony, wykastrowany. Bardzo proszę o pomoc w kosztach weteryaryjnych. Wpłynęło na konto 46 1140 2017 0000 4202 1012 0220 Stowarzyszenia humanitarno-ekologicznego Dla Braci Mniejszych tytułem : Pomoc dla psa Kajtka : salibinka - 100 zł Malgoska - 40 zł Malgoska - 26 zł mk999 - 30zł Malgoska - 140zł ------------------------------- Razem 336 zł Wydatki: kastracja - 147 zł badanie krwi - 67 zł 2 kołnierze (jeden zniszczył) - 30 zł smycz i szelki około - 80 zł (co do grosza nie pamiętam bo były inne rzeczy kupowane) ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Razem 324 zł odrobaczam go i zabezpieczam na pchły i kleszcze we własnym zakresie, szczepienie z mojego ceramicznego bazarku 12 zł nadwyżki za zgodą darczyńcy przechodzi na dług Zuzi http://www.dogomania.pl/forum/thread...cznicy-231-zł. 12 marca 2013: wydatek weterynaryjny: 85zł - szczepienie + advantix __________________________ Wpłaty: 85zł z bazarku salibinki dla Maksa sierpień 2013 wydatki: 170zł - zabieg 119zł - karma _______________ 289zł Kajtuś prosi o pomoc, ma dług Aktualizacja: Kajtek od lutego 2012r. jest na moim pełnym utrzymaniu. Jest szczepiony, zabezpieczany obrożą Foresto. Wpłata w czerwcu/ lipcu 2015 27,70zł - bazarek http://www.dogomania...-czerwca-g2200/ewa gonzales (dorzucone do czerwcowej karmy) 100zł - Anonimowy Darczyńca _______________________ 127,70zł wydatki w lipcu 145zł - karma (post 213 - zdjęcie) koszty weterynaryjne w lipcu i sierpniu 2015 wizyty 20.07 (Badanie, RTG, USG, Cardisure) i 3.08 (USG, Cardisure) - 220zł 8 sierpnia - odrobaczenie (20zł) 28 XII 2015r wpłata 70zł od kiyoshi (dorzucę do najbliższej karmy) Quote
togaa Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 (edited) Wstawiam na prośbę tamb; Zdjęcia nie oddają w pełni jego nędzy. Edited February 26, 2012 by togaa Quote
Malgoska Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Znowu ktoś pozbył się problemu. Dranie. Jaki on wystraszony. Kochana jesteś, że go przygarnęłaś. Quote
elaja Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Nie wiem czy ten świat coraz gorszy , czy tylko mi się tak wydaje:-( Wiedział biedak gdzie szukać ratunku , dobrze , że są tacy ludzie jak Ty Tamb. Będę myśleć jak pomóc . Quote
AgaG Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Bardzo biedny ale i bardzo miły się wydaje.. Quote
tamb Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 Zapraszam na bazarek http://www.dogomania.pl/threads/223722-Ceramiczny-bazarek-do-3-marca-na-quot-Zmieńmy-los-quot-. Quote
keria Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Znów starszy piesek...:shake: Ludzie to wredne bestie. Może jest jakaś nadzieja, że komuś się zgubił? Jakieś ogłoszenia by trzeba porozwieszać... Kurcze u mnie z kasą lipa totalna, jeszcze mi się samochód zepsuł :roll: finansowo nie dam rady pomóc. Jeszcze moja siostra znalazła ostatnio kotkę :shake:, znów mamy tymczas (jak nie urok, to s.....) Mogę jedynie porozsyłać wątek. Trzymajcie się mocno! Quote
keria Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 (edited) [quote name='elaja'] Wiedział biedak gdzie szukać ratunku , dobrze , że są tacy ludzie jak Ty Tamb. Będę myśleć jak pomóc .[/QUOTE] Czy ja wiem czy to psiak wiedział? Może to właściciele wiedzieli pod czyim płotem się go pozbyć? Debile sami nie chcą mieć problemu ale podrzucić komuś problem to już git i luzik :angryy::angryy::angryy: Ja też będę myśleć jak pomóc. Dzięki Tamb pies ma szanse na lepsze życie, tylko jak zwykle finanse ehhhh :shake: Dziewczyny a da się zrobić wydarzenie z bazarku na facebooku? Może tam rozreklamować okazyjną sprzedaż małych dzieł sztuki? Potem porozsyłać po znajomych? Ten ceramiczny kot jest cudny. Edited February 26, 2012 by keria Quote
salibinka Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Staruszek jak mówiłaś Tamaro, ale brzydoty w nim tyle, ile człowieczeństwa w tych, którzy go zostawili... Będę miała teraz trochę czasu - wystawię bazarek dla Niego. A jak będzie miał na imię? Quote
dorota1 Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Następna bieda u Tamary.:shake: Postaram się jakoś wspomóc finansowo. Quote
keria Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Może jeśli nie ma imienia to pasuje mu Krecik,a jak u Tamary to może Tamis? Quote
tamb Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 To poproszę o więcej propozycji imion, wybierzemy coś. Dziwne, że zawsze pod moim domem albo na podwórku dosłownie z nieba spadają psy i koty. Podrzucają chyba. Quote
AMIGA Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 To więcej jak pewne, że podrzucają w odpowiednim miejscu. Niestety finansowo w tym momencie nie jestem w stanie pomóc. Może mi się ewentualnie uda wyskrobac coś na bazarek, ale przy cudeńkach, które wystawiła Tamb, to raczej nie ma szans, żeby takie zwykłe rzeczy miały popularność Quote
Foksia i Dżekuś Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Tamarko ty to masz szczęscie alebo psiaki. Iler on moze wazyc? Quote
tamb Posted February 27, 2012 Author Posted February 27, 2012 Do 10 kg, jeszcze nie ważyłam. dałam mu 1 tabletkę pratelu (od 5-10 kg). Quote
keria Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='tamb']To poproszę o więcej propozycji imion, wybierzemy coś. Dziwne, że zawsze pod moim domem albo na podwórku dosłownie z nieba spadają psy i koty. Podrzucają chyba.[/QUOTE] Szczęście w nieszczęściu, że tylko jeden psiak u mnie ktoś dziś wyrzucił 3 psy :shake: Wracałam z pracy i biegały sobie przy naszym skrzyżowaniu pod lasem bardzo zdezorientowane. Są to chyba 2 suczki i jeden piesek.Pójdę zaraz z moimi psami na spacer to sprawdzę, czy się kręcą w pobliżu czy sobie już gdzieś poszły. Wystawię im jedzonko jakby co. Suczki są dwie jedna czarna podpalana onkowata ale dużo mniejsza, druga też czarna podpalana troszkę w typie jamnika długowłosego i rudy piesek, zwykły kundelek z zakręconym ogonkiem. Boże nie wiem nawet co z nimi zrobić? Na dodatek autko mam w naprawie.:shake: Quote
Onaa Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Ale kochany psi staruszek :). Dopiero jeden starszy zabiedzony bezdomniak znalazł domek to żeby nie było Tamb za pusto to nadszedł kolejny. Quote
arabiansaneta Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Zmień ten tytuł, bo on wcale nie jest brzydki! Quote
togaa Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Piękny to On nie jest, niestety. Zdjęcia nie oddają jego 'urody'.... Ma ogromne łebsko i chudy tułów o zapadniętych bokach...Nie wiem jaki ma ogon, miał wciśnięty miedzy łapy. Adopcyjność raczej zerowa.... Ech.. Quote
ihabe Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 [quote name='togaa']Piękny to On nie jest, niestety. Zdjęcia nie oddają jego 'urody'.... Ma ogromne łebsko i chudy tułów o zapadniętych bokach...Nie wiem jaki ma ogon, miał wciśnięty miedzy łapy. Adopcyjność raczej zerowa.... Ech..[/QUOTE] Basieńko nie ma brzydkich kobiet i nie ma tez brzydkich psów:-) Każda istota jest piekna jeśli tylko jest kochana:-) Ten psiak ma juz wiele wielbicielek i kochajacych ciotek więc jest piekny, cudny!!!!! Quote
Foksia i Dżekuś Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 [quote name='ihabe']Basieńko nie ma brzydkich kobiet i nie ma tez brzydkich psów:-) Każda istota jest piekna jeśli tylko jest kochana:-) Ten psiak ma juz wiele wielbicielek i kochajacych ciotek więc jest piekny, cudny!!!!![/QUOTE] popieram wypowiedz Quote
elaja Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 [quote name='togaa']Piękny to On nie jest, niestety. Zdjęcia nie oddają jego 'urody'.... Ma ogromne łebsko i chudy tułów o zapadniętych bokach...Nie wiem jaki ma ogon, miał wciśnięty miedzy łapy. Adopcyjność raczej zerowa.... Ech..[/QUOTE] Uroda to pojęcie względne , a dobra opieka i serce potrafia zdziałać cuda. Dziesiatki teoretycznie pięknych i adopcyjnych psów tygodniami i miesiacami czeka na nowe domy , a tymczasem inny niepozorny staruszek Pikuś nawet nie zdążył na dobre zadomowić się u Tamb i bardzo szybko trafił do fajnego domu. Quote
togaa Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Ależ Pikuś miał w sobie wielką urodę !;) Nawet Mieszko to docenił i przyjął łaciatka pod kołderkę. A na X Mieszko nawarkotał i złapał za kark... ( Tamarko, jak ten iksiński ma w końcu na imię ?) Quote
Malgoska Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 na zdjęciach wygląda całkiem ładnie. Ciotki zmienią go w królewicza. Quote
Recommended Posts