Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 297
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pati jest pogodnymi wesołym psiakiem pełnym pozytywnej energii. Dokazuje z kotem i jamniczką (białą) Stonią. Przyzwyczajona była do jedzenia ludzkiego psie suche nie koniecznie. Ryż z mięsem, to raczej mięso ryż zostaje.
Wczoraj wieczorem musiałam wpuścić ją do sypialni, nawet do łazienki chodzi ze mną, gdy zasunęłam drzwi prysznica to piszczała pod nimi. Mam nadzieję, że gdy się bardziej zadomowi to jej to przejdzie. Spała grzecznie na fotelu. Moje psy śpią razem na parterze ale ona wolała ze mną. Zauważyłam, że jest przeziębiona, chyba ma chore gardło bo zdarza się jej, że się krztusi. Oby to nie było serduszko. Jest też strasznym zmarzlakiem, choć przy tej budowie to zupełnie normalne. Zimą będzie musiała nosić kubraczek.
Dzisiaj rano na spacerze zaczęła się trząś więc szybko wróciliśmy ( ja, moje psy i ona) do domku. Szybko zaprzyjaźniła się z resztą moich zwierzątek, teraz śpi razem z nimi. Przyjazna też w stosunku do mojej 3 letniej wnusi. Dowód- zdjęcia. Myślę,że ona jest już adopcyjna i można by zacząć ją ogłaszać. Oczywiście jeszcze ją poobserwuję ,potem sterylka i po dwóch tygodniach szczepienia. Po trzech tygodniach mogła by iść do swojego domku. Nie wątpię, że się taki szybko znajdzie bo sunia jest bardzo kochana.

lubię się przytulać

jestem taka malutka

Posted

To krztuszenie się to może być kaszel kenelowy. weta najlepiej naprowadzić na taką diagnozę, a jak potwierdzi zasugerować antybiotyk. Mam złe doświadczenia :( a kaszel kenelowy połączony z wychudzeniem jest niebezpieczny bardzo. nie zbagatelizujcie tego proszę.

Posted

jofracy napisał(a):
To krztuszenie się to może być kaszel kenelowy. weta najlepiej naprowadzić na taką diagnozę, a jak potwierdzi zasugerować antybiotyk. Mam złe doświadczenia :( a kaszel kenelowy połączony z wychudzeniem jest niebezpieczny bardzo. nie zbagatelizujcie tego proszę.

Poczytałam. Przy kaszlu kenylowym jest temperatura i wydzielina z nosa, ona nia ma tych objawów. Jutro postaram się iść do weta.

Posted

Nie zawsze. Gapa tylko kaszlała. Potem się okazało, że przejazd do Warszawy ją zabił. Organizm był osłabiony. Dlatego zawsze ostrzegam. Mam nadzieję, że Patysia jest zdrowa. Trzymam kciuki za maleńką :)

Posted

dzięki maupa4 - post nr 2 już jest mój za co bardzo dziękuję i prowadzony jest tam post rozliczeniowy :)

na konto Patysi wpłynęły pieniążki od:
[SIZE=3]MAJA602 - 40 zł

ślicznie dziękuję :loveu:

Posted

Patysia bardzo dziękuje za wpłaty!
Dzisiaj to mnie mocno nastraszyła. Spała ze mną w nocy pod pierzynka, pozwoliłam bo mocno kaszlała więc myślę sobie, że się wygrzeje. Rano budzę się a tu cisza, leży oczkami łypie i nic nie rusza się. Sprawdzam czy ma temperaturę, ale nie. Strasznie się zdenerwowałam wyskakuję z łóżka, a ona za mną, uf....Tak było jej dobrze i cieplutko, że nie chciała wstawać @ jedna.
Na spacerku biegała już bez smyczy, ładnie się pilnuje i reaguje na wołanie. Ma apetyt ale na kocie saszetki z mięskiem. Umie się bawić piłeczką i chodzi na dwóch łapach jak człowiek. Zabawne z niej stworzonko.

Posted

Psy nie powinny dostawać kociego jedzenia, ma za dużo białka i są problemy m.in. ze skórą.
Nie ma natomiast przeciwskazań, żeby koty jadły psie jedzenie.

Posted (edited)

moje też psiaki czasami podwędzą miseczkę kotu i wyjedzą suche lub saszetki :evil_lol:
już taka psia natura ;)

Oczywiście Emma nie karmi non stop kocimi saszetkami, bo ma kupioną psią karmę dla Patysi suchą i puszki oraz już widzę jak się musi Patysia zajadać tymi gotowanymi kurczaczkami z warzywami i ryżem :)

Doszła kolejna wpłata od:
NataZG - 300 zł

bardzo, bardzo mocno dziękujemy :)

Edited by Akrum
Posted

Rozumiem, ale nie wszyscy o tym wiedzą. Kocie jedzenie jest droższe, więc dużo ludzi myśli, że jest to coś lepszego.
Znam panią, która kupuje psu tylko kocie jedzenie marketowe i jest z tego dumna, że tak dobrze karmi swojego psa, bo żadnej Chappi czy Pedegree on nie ruszy.
A wystarczyłoby, żeby kupiła karmę niemarketową dla psa, z pewnością nie zapłaciłaby drożej niż za "miękkie" kocie i pies jadłby odpowiednie jedzenie.

Posted

Pati nie chce na razie jeść psiego jedzenia tylko mięsko, szyneczkę, zupkę fasolową itp. Powoli ją przyzwyczajam, ale jest taka chuda, że na razie cieszę się że je cokolwiek. Mam dla niej suchą karmę z wyższej półki, którą pogardziła. Rano dostaje ryż z mięsem i warzywami to wyjada tylko mięsko.
Nurtuje mnie pytanie, toyota czy Wy ją gdzieś ogłaszaliście? Ona jest psiakiem domowym, może komuś zginęła. Przyzwyczajona do jedzenia ludzkiego i do noszenia na rękach. Może ktoś jej szuka, ona naprawdę jest bardzo fajnym pieskiem i gdyby mnie zginęła to beczała bym przez tydzień.

Posted

Nie była ogłaszana. Schronisko nie robi ogłoszeń.
Raz szukali właściciela westa przez radio, ale z nierasowym to nie przejdzie..

Może rzeczywiście komuś zginęła :roll:.

Może powinnam jej zrobić ogłoszenia ? Jak uważacie :shake: ?

Posted

Myślę, że można zrobić ogłoszenia dla małej, ale nie w dziale "znalezionych", tylko w dziale "do adopcji". Mam nadzieję, że szybko znajdzie dom.

Posted

evita2000 napisał(a):
Ale przecież pierwsze miejsce w jakim właściciel szukałby zaginionego psa to schronisko,a w schronisku nikt jej nie poszukiwał...

czasem właścicielom nie przyjdzie to do głowy, niestety
tak się zdarzyło już w naszym schronie - piękny psiak czekał i czekał, a właściciele zobaczyli przypadkiem zdjęcie psa na facebooku i dopiero wtedy się po niego zgłosili