Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

skarbnikiem wszystkich psiaków, które są pod naszą opieką jestem ja, Patyczka przechodzi pod nasze skrzydła (żeby się tylko udało), więc zaraz wyślę PW :)

• Replies 297
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W temacie pociągu Toruń-Poznań.

W jedną stronę w zależności od przewoźnika 24 - 38 zł plus dodatkowo opłata za psa 4,5 - 15 zł
Pies powinien mieć szczepienia, kaganiec, smycz.

Posted (edited)

[quote name='Cajus JB']W temacie pociągu Toruń-Poznań.

W jedną stronę w zależności od przewoźnika 24 - 38 zł plus dodatkowo opłata za psa 4,5 - 15 zł
Pies powinien mieć szczepienia, kaganiec, smycz.
Mnie nigdy nie pytano o kaganiec ale zawsze miałam w torebce,książeczki też nie żądali ale powinno się mieć ze szczepieniem przeciwko wściekliźnie.
Trzymam kciuki za akcję i też się dorzucę do skarbonki Patysi:)
Pamiętajcie o szelkach, wyjąć głowę z obroży i zwiać w stresie potrafi każdy pies.Ja na podróż zakładałam szelki i obrożę i spinałam podwójną smyczą(dla pewności). Nigdy nie było problemu ale trzeba pieska solidnie zabezpieczyć .Sorry za te rady z daleka ale to z troski i z serca:)

Edited by ewu
Posted

[quote name='kkasiiiar']Dostalam wiadomosc od Toyoty ze Patyczek moze jutro opuscic schronisko! :), dzis Toyota pojedzie z nia do weta na ten test parwo.[/QUOTE]
Super! To czekamy na Pati. Z Poznania pojedzie w koszyku dla zwierząt, jak przystało na Nowotomyślankę

Posted

Patyczka nie ma szczepień. Nie wiem czy szczepienie nie jest ryzykowne w tej sytuacji. Jeśli ma wirusa, to szczepionka ją dobije.

Jednak mam trudności, jeszcze decyzja nie jest na 100 % pewna czy ją wyda :(.

Posted

[quote name='Akrum']daję znać :)
zbieramy na transport i test na parwo, odrobaczenie, szczepienia i wizytę u weta lub pobyt w lecznicy.[/QUOTE]

I sterylizację w dalszej perspektywie.

Posted

jeśli sunia będzie zdrowa, to szczepienia najprędzej za 2 tygodnie, bo jednak kontakt z wirusem miała.

najpierw pewnie i tak ją wysterylizujemy, bo tak mamy w zwyczaju, a dopiero potem szczepienia, no chyba że już pójdzie do DS :p

musi się udać, no musi... niech ją wydadzą, no...:roll:

Posted

[quote name='toyota']Patyczka nie ma szczepień. Nie wiem czy szczepienie nie jest ryzykowne w tej sytuacji. Jeśli ma wirusa, to szczepionka ją dobije.

Jednak mam trudności, jeszcze decyzja nie jest na 100 % pewna czy ją wyda :(.[/QUOTE]
Trzymam kciuki. Szczepienie lepiej odłożyć. Może to nieetyczne ale na drogę wziąć książeczkę nawet jakiejś innej suni o podobnej maści w razie służbisty... Przecież to tylko na drogę trzeba mieć... a Patysia nie będzie gryzła ludzi w czasie podróży.

Posted

[quote name='toyota']Patyczka nie ma szczepień. Nie wiem czy szczepienie nie jest ryzykowne w tej sytuacji. Jeśli ma wirusa, to szczepionka ją dobije.

Jednak mam trudności, jeszcze decyzja nie jest na 100 % pewna czy ją wyda :(.[/QUOTE]

Kurcze a ja sie juz cieszyłam :( , wiec czekam na znak ze moge jutro startowac.

Posted

Dziewczyny - do podróży pociągiem potrzebny tylko papier o szczepieniu przeciw wściekliźnie. Wściekliźnie, a nie wirusówkom. No i papier, tylko papier! Fakktem jest, że jeżdże z psami od 40 lat i nikt nigdy kwitu ze szczepieniem nie żądał, zadowalając się biletem.
Na "wszelki wypadek" wystarcy, żeby Patysia miała na drogę jakikolwiek kwit ze szczepieniem z aktualną datą. Niech ktoś, w sensie jakaś ruda suczka, pożyczy swój;)

Posted (edited)

[quote name='kkasiiiar']Suczka nie jest w drodze, Toyota nuie wyrobila by sie na dzis, jesli wszytsko pojdzie zgodnie z planem jutro startujemy z samego rana kolo 8.[/QUOTE]
To kciuki zaciśnięte:) Trzymaj się Misiu-Patysiu słodki:)

Edited by ewu
Posted

jutro Patyczka będzie już nowotomyślanką i pod troskliwą opieką Emmy :)

a ja mam pytanie - na jakiej zasadzie była wyciągnięta? w sensie - płaciłaś coś toyota?

kkasiiiar - 150 zł na transport Ci przelać tak? podaj mi proszę nr konta na PW.

jeśli Patyczka będzie w dobrej formie/kondycji, to ten tydzien jej damy spokój by trochę ochłonęła, ale w przyszlym tygodniu sterylkę umówimy: to kolejne 100 zł.
I szukać będziemy DS :)

Posted

Dziś wieczorem dostałam informację, że szczeniaki znów padają.

Nie będę jej jednak szczepić nawet na wściekliznę. Nie spieszcie się tak z tą sterylką. Ona nawet nie jest odrobaczona i jest bardzo chuda aż zapadnięta. Chciałabym, aby najpierw doszła do siebie.

Posted

dlatego właśnie napisałam, że jeśli jej stan/kondycja będzie dobra ;)

przez kilka dni będzie u Emmy w osobnym pomieszczeniu, jeśli będą jakiekolwiek oznaki parwo u niej, to od razu zawieziemy ją do kliniki do Poznania lub Śremu.

Posted (edited)

Tutaj jest wątek drugiej małej suni pogryzionej, gdzie DT wycofał się w ostatniej chwili :( :http://www.dogomania.pl/threads/223766-Mała-starsza-psinka-walczy-w-schronie-o-życie.-Pilnie-potrzebny-DT.

A to Dunia, która się zasiedziała na DT u mnie i wprowadza mi zamieszanie w stadzie: http://www.dogomania.pl/threads/216341-Suczka-zostanie-bestialsko-zamordowana.-DUNIA-już-w-DT.

Edited by toyota
Posted

[quote name='Akrum']

a ja mam pytanie - na jakiej zasadzie była wyciągnięta? w sensie - płaciłaś coś toyota?

[/QUOTE]

Siła perswazji :diabloti:.

Patusia była ważona u weta i waży tylko 4 kg.