Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 297
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Dziś widziałam Patusię. Nie mogłam uwierzyć, że to ona, bo wydawała mi się za mała na Patusię ze zdjęć :) (zdjęcia ją troszkę powiększyły).
Pati jest super pieskiem i straszną przylepą. Za Emmą chodzi jak cień :)

Edited by Penny
literówka
Posted

Pati zadomowiła się już na dobre. Sądzę, że już trochę przytyła. Zaprzyjaźniła się ze Stonią i kotem i dokazują na całego. Kupiłam jej kolejną karmę suchą Puriny , drobniutką, jak jest głodna to trochę pogryzie, nie mogę zostawić jej na później bo mój odkurzacz-Stonia pochłania wszystko. Nadal jednak preferuje jedzonko moje więc się dzielę z nią moimi posiłkami. Nie tylko posiłkami bo śpi razem ze mną, przykryta całkowicie kołdrą. Strasznie ją kocham!!!
W najbliższy poniedziałek umówiłam się z wetem na jej sterylkę. Trzymajcie kciuki za nią i za mnie bo nie wiem czy to przeżyję.
Byłam grzeczna, dostałam smakołyk-świński ryjek. Ja już idę spać:

Fajnych mam kumpli:

Posted

Pyrdka napisał(a):
Zdjęcia cudne. Patusia cud dziewczynka. Jest dużo mniejsza niż wychodzi na zdjęciach.

Pati ma 4kg !!!! Jest taka duża jak mój półroczny kot Charlie.

Posted

Patusia maleńka jest :)

Emma, skoro wet wyraził zgodę na sterylkę małej Patuni to nie ma co czekać :)

Będzie dobrze - musi być :)

Słodkie to zdjęcie, gdzie jak zwykle Cwaniak i Stonia na jednym posłanku leżą z tymczasowiczką :loveu:

Posted

Pyrdka napisał(a):
Zdjęcia cudne. Patusia cud dziewczynka. Jest dużo mniejsza niż wychodzi na zdjęciach.

Potwierdzam :)
I straszny z niej przytulasek. Nowy dom będzie miał cudownego przyjaciela :)

Posted (edited)

No niestety, ale ja też kocham Patusię.

Chwile wspomnień...

Jak sobie przypomnę jej przerażenie to mi serce ściska...Widać w jej oczach taki smutek i strach...

Ostatnie zdjecie było zrobione godzinę później, byłyśmy po spacerku i Patusia chyba uznała, że nic jej nie grozi...

Dobrze, że nie mam jej zdjęcia jak siedziała w tym zasikanym i zakupanym pomieszczeniu bez okna razem z tymi biednymi szczeniakami, które prawie wszystkie były większe od niej w ilości kilkunastu na paru m2. Nie chciałybyście tego oglądać :(.

Edited by toyota
Posted

widze, że żadna z ciotek jeszcze nic nie pisze, więc może ja uchylę rąbka tajemnicy, że mamy jeden chętny domek na Patysie.
Pani już ma sunie w domu, która musi być na specjalnej karmi wet.
Panią spotkałysmy w lecznicy w Poznaniu. I od słowa do słowa się zgadałyśmy, z Pyrdką wymieniły telefonami.

Zdjęcia przesłane, Pani bardzo zainteresowana Patunią.

Ale powiedziałysmy, że nie dostanie Patuni wczesniej, zanim jej nie wysterylizujemy. Tak więc Pani cierpliwie czeka, a w międzyczasie pojedziemy na wizytę przedadopcyjną.

Posted

Akrum napisał(a):
widze, że żadna z ciotek jeszcze nic nie pisze, więc może ja uchylę rąbka tajemnicy, że mamy jeden chętny domek na Patysie.
Panią spotkałysmy w lecznicy w Poznaniu. I od słowa do słowa się zgadałyśmy, z Pyrdką wymieniły telefonami.
Ale powiedziałysmy, że nie dostanie Patuni wczesniej, zanim jej nie wysterylizujemy. Tak więc Pani cierpliwie czeka, a w międzyczasie pojedziemy na wizytę przedadopcyjną.

Nie chcę nawet tego czytać!!!! Patusia jest moja!!!!! Może pani się odmyśli?

Posted

Akrum napisał(a):

Zdjęcia przesłane, Pani bardzo zainteresowana Patunią.

Zapomniałem o tej Pani :) Faktycznie była zainteresowana

Posted

Emma53 napisał(a):
Nie chcę nawet tego czytać!!!! Patusia jest moja!!!!! Może pani się odmyśli?

To zostawiasz ją sobie? Z jednej strony sie nie dziwię ,a z drugiej strony co będzie wtedy z DT u Ciebie?

Posted

Pyrdka napisał(a):
A wcześniej Stonia. Ciotka przywołuję Cie do porządku. Emma niezwykle kochliwa. hehe. Tak jak ja.

No tak, zapomniałam o Stoni.

Posted

Jeśli chodzi o Patusię, to domek musi być z najwyższej półki. Patusia jest uroczym i delikatnym stworzonkiem.

Widzę, że Emma43 byle komu jej nie odda ;).