Pyrdka Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 I ja jestem u małej. Cholera na gwałt trzeba ją wyciągać. Quote
Malgoska Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 a jak jest w przypadku gdyby ktoś poszedł do schronu i powiedział, że to jego pies? Że mu się zgubił... Nie wydadzą wtedy? Quote
toyota Posted February 29, 2012 Author Posted February 29, 2012 [quote name='Malgoska']a jak jest w przypadku gdyby ktoś poszedł do schronu i powiedział, że to jego pies? Że mu się zgubił... Nie wydadzą wtedy?[/QUOTE] Jest taka możliwość, ale wówczas właściciel musi okazać książeczkę zdrowia psa (to nie problem), musi zapłacic 15 zł za każdy dzień pobytu psa w tym uroczym miejscu oraz zapłacić za jego odłowienie wliczając w to koszty transportu psa do schroniska. Koszty przywiezienia psiaka są różne w zależnosci od tego jak daleko został złapany od schroniska. Pewnie ze 100 zł już "się uzbierało" dla schronu co najmniej. Natomiast jesli chodzi o adopcję, to jest bezpłatna. Quote
maja602 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 A czy po prostu nie można powiedzieć, że chcemy ją umieścić w DT i że ewentualna adopcja będzie po okresie kwarantanny. Kierownik schroniska powinien sie cieszyć, że chcemy zabrać mu psa, będzie miał o jednego mniej. Quote
toyota Posted February 29, 2012 Author Posted February 29, 2012 [quote name='maja602']A czy po prostu nie można powiedzieć, że chcemy ją umieścić w DT i że ewentualna adopcja będzie po okresie kwarantanny. Kierownik schroniska powinien sie cieszyć, że chcemy zabrać mu psa, będzie miał o jednego mniej.[/QUOTE] Kierownik to już rozwiązał problem po swojemu. Schron nie akceptuje żadnych DT. Takie są przepisy i umowa z urzędem miasta. Quote
mestudio Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Co za diabelne zarządzenia, co to za kierownik znowu? Jaki on ma problem z DT? Quote
Ania J Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 to może opcja "zgubiony właściciel"? Kto deklarował kwoty, może potwierdzimy? ja w imieniu grupy 50 zł (później mogę dorzucić grosik do ewentualnego szczepienia/leczenia) niech się kierownik udławi tą stówą tylko co dalej? Quote
NataZG Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Ciotki, pokryje koszt wyciagniecia ze schronu na zgubionego wlasciciela i pierwszy miesiac DT, jesli bede mogla przeslac kase paypalem. Zabierzmy ja stamtad:-( Quote
toyota Posted February 29, 2012 Author Posted February 29, 2012 Najgorsze jest to, że nie ma gdzie jej zabrać. Wczoraj umarł drugi szczeniak. Quote
Pyrdka Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Pojawiła się kochana i niezawodna Nata ZG. Były na wątku jakieś deklaracje dt. I co? Sprawdziłyście? Do diaska czas nagli bo ją stracimy bezpowrotnie. Nie ma chętnego domu bez psiaków ? Quote
Emma53 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 [quote name='toyota']Jeśli chodzi o parwo, to mogłabym pojechać z nią do mojego weta i zrobić jej test czy jest zarażona. Mój wet powiedział, że parwo wykluwa się 3 dni. Tylko co w razie jeśli jest, czy mam ją z powrotem wrzucić do szczeniaków :( ?[/QUOTE] Mam osobne pomieszczenie, mogła bym ją tam trzymać gdyby była chora. Moje psy są dorosłe, już raz miałam na tymczasie szczeniaki z parwo i na szczęście się nie zaraziły. Quote
maja602 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Toyota czy odezwała sie do Ciebie Pani z Jeleniej Góry? Quote
Akrum Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 czekamy aż się pojawi toyota. i zaczynamy ciotki działać. czas nagli. Quote
maja602 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Nie ma na co czekać. Jeżeli Pani z Jeleniej Góry się nie odezwała to znaczy, ze nie weźmie Pati. Wątek na FB http://www.facebook.com/events/282053731866130/?context=create Quote
azalia Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 A może ktoś po prostu powie,że chce ją adptować na DS,tylko czy wydadzą jak jest na tej kwarantannie. Quote
Ania J Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 [quote name='Emma53']Mam osobne pomieszczenie, mogła bym ją tam trzymać gdyby była chora. Moje psy są dorosłe, już raz miałam na tymczasie szczeniaki z parwo i na szczęście się nie zaraziły.[/QUOTE] potencjalny plan: 1. ktoś adoptuje sunię w Grudziądzu 2. sunia idzie do weta 3. jeśli jest chora - mamy ofertę Emmy, tylko jeszcze transport - ile to kilometrów, ktoś pomoże? no i musiałoby to być chyba w dniu adopcji, bo nie ma jej gdzie dać Emma, na ile mogłabyś dać małej DT? czego byś potrzebowała 4. jeśli sunia jest zdrowa - czy też do Emmy na DT? czy zostałaby gdzieś w Grudziądzu? Quote
Pyrdka Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Mamy bdt. Peniądze,które oferuje Nata ZG przeznaczymy na kwarantanne u weta. Co Wy na to? Toyota odbierz Pw. Quote
Ania J Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 [quote name='Pyrdka']Mamy bdt. Peniądze,które oferuje Nata ZG przeznaczymy na kwarantanne u weta. Co Wy na to? Toyota odbierz Pw.[/QUOTE] byłoby świetnie a transport? to chyba niedaleko, ale musiałby być w tym samym dniu Quote
Akrum Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 To może już napiszmy dokładnie :) Chcemy wziąć sunie pod nasze skrzydła, ale najpierw sunie umieściłybyśmy w klinice by mieć pewność, że nie ma parwo, a jeśli złapała tfutfu, to żeby ją tam leczyć. Później trafiłaby do BDT do Emma, niezależnie od tego czy jest chora czy zdrowa i tak chcemy ją przejąć. Dlatego czekamy na nr kom do toyota :) Trzeba szukać transportu z Grudziądza do Poznania,Nowego Tomyśla lub Śremu, bo same nie możemy po nią przyjechać. Mam już na w razie co osobę z paypal, która by pośredniczyła w przelewaniu pieniążków :) Quote
Akrum Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 hm... około 300 km :roll: ale i tak czekamy teraz na toyotę i zobaczymy co Ona na taki plan. Quote
Akrum Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 dostałam, odczytałam - dzięki :) dzialamy :) Quote
Pyrdka Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Pilnie szukamy transportu z Grudządza do Poznania, bądź Toruń- Poznań. Quote
toyota Posted February 29, 2012 Author Posted February 29, 2012 [quote name='maja602']Toyota czy odezwała sie do Ciebie Pani z Jeleniej Góry?[/QUOTE] Niestety nie. Quote
Pyrdka Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 To trzymamy sie naszego planu. Na fb były tez zapytania. Quote
Recommended Posts