Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 297
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Malgoska']a jak jest w przypadku gdyby ktoś poszedł do schronu i powiedział, że to jego pies? Że mu się zgubił... Nie wydadzą wtedy?[/QUOTE]

Jest taka możliwość, ale wówczas właściciel musi okazać książeczkę zdrowia psa (to nie problem), musi zapłacic 15 zł za każdy dzień pobytu psa w tym uroczym miejscu oraz zapłacić za jego odłowienie wliczając w to koszty transportu psa do schroniska. Koszty przywiezienia psiaka są różne w zależnosci od tego jak daleko został złapany od schroniska.

Pewnie ze 100 zł już "się uzbierało" dla schronu co najmniej.

Natomiast jesli chodzi o adopcję, to jest bezpłatna.

Posted

A czy po prostu nie można powiedzieć, że chcemy ją umieścić w DT i że ewentualna adopcja będzie po okresie kwarantanny. Kierownik schroniska powinien sie cieszyć, że chcemy zabrać mu psa, będzie miał o jednego mniej.

Posted

[quote name='maja602']A czy po prostu nie można powiedzieć, że chcemy ją umieścić w DT i że ewentualna adopcja będzie po okresie kwarantanny. Kierownik schroniska powinien sie cieszyć, że chcemy zabrać mu psa, będzie miał o jednego mniej.[/QUOTE]

Kierownik to już rozwiązał problem po swojemu.

Schron nie akceptuje żadnych DT.
Takie są przepisy i umowa z urzędem miasta.

Posted

to może opcja "zgubiony właściciel"?
Kto deklarował kwoty, może potwierdzimy? ja w imieniu grupy 50 zł (później mogę dorzucić grosik do ewentualnego szczepienia/leczenia)

niech się kierownik udławi tą stówą

tylko co dalej?

Posted

Pojawiła się kochana i niezawodna Nata ZG.
Były na wątku jakieś deklaracje dt. I co? Sprawdziłyście? Do diaska czas nagli bo ją stracimy bezpowrotnie. Nie ma chętnego domu bez psiaków
?

Posted

[quote name='toyota']Jeśli chodzi o parwo, to mogłabym pojechać z nią do mojego weta i zrobić jej test czy jest zarażona.

Mój wet powiedział, że parwo wykluwa się 3 dni.

Tylko co w razie jeśli jest, czy mam ją z powrotem wrzucić do szczeniaków :( ?[/QUOTE]
Mam osobne pomieszczenie, mogła bym ją tam trzymać gdyby była chora. Moje psy są dorosłe, już raz miałam na tymczasie szczeniaki z parwo i na szczęście się nie zaraziły.

Posted

[quote name='Emma53']Mam osobne pomieszczenie, mogła bym ją tam trzymać gdyby była chora. Moje psy są dorosłe, już raz miałam na tymczasie szczeniaki z parwo i na szczęście się nie zaraziły.[/QUOTE]

potencjalny plan:
1. ktoś adoptuje sunię w Grudziądzu

2. sunia idzie do weta

3. jeśli jest chora - mamy ofertę Emmy, tylko jeszcze transport - ile to kilometrów, ktoś pomoże? no i musiałoby to być chyba w dniu adopcji, bo nie ma jej gdzie dać

Emma, na ile mogłabyś dać małej DT? czego byś potrzebowała

4. jeśli sunia jest zdrowa - czy też do Emmy na DT? czy zostałaby gdzieś w Grudziądzu?

Posted

[quote name='Pyrdka']Mamy bdt. Peniądze,które oferuje Nata ZG przeznaczymy na kwarantanne u weta. Co Wy na to? Toyota odbierz Pw.[/QUOTE]

byłoby świetnie
a transport? to chyba niedaleko, ale musiałby być w tym samym dniu

Posted

To może już napiszmy dokładnie :)

Chcemy wziąć sunie pod nasze skrzydła, ale najpierw sunie umieściłybyśmy w klinice by mieć pewność, że nie ma parwo, a jeśli złapała tfutfu, to żeby ją tam leczyć.

Później trafiłaby do BDT do Emma, niezależnie od tego czy jest chora czy zdrowa i tak chcemy ją przejąć.

Dlatego czekamy na nr kom do toyota :)

Trzeba szukać transportu z Grudziądza do Poznania,Nowego Tomyśla lub Śremu, bo same nie możemy po nią przyjechać.

Mam już na w razie co osobę z paypal, która by pośredniczyła w przelewaniu pieniążków :)