magdek Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Tą zgodę gdzie się otrzymuje ? W KTOZ ? W schronisku ? Czyli transport byłby potrzebny 2 razy ? Nigdy nie brałam psiny z bidula. Zawsze mam znajdki , które sama gdzieś odnalazłam dlatego nic nie wiem o tych procedurach . Quote
Noelle Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 inspektorzy przyjeżdżają do domu i sprawdzają warunki, w których będzie mieszkał psiak. no i jeśli wszystko jest ok, wypisują zgodę. i wtedy można odebrać psiaka ze schroniska. :) Quote
magdek Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Aha, czyli ktoś by do mnie przyjechał, pooglądał, wystawił papierki, a potem mogłabym z czyjąś pomocą jechać po Teosia ? Quote
Noelle Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 dokładnie tak :) byłoby super, gdybyś zdecydowała się go adoptować magdek!!! Quote
magdek Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Ja jestem zdecydowana :) . Jeszcze tylko jedna rzecz przede mną - muszę powiedzieć mężowi o swoich planach . On się zawsze na mnie złości i mówi, że jakbym mogła to sprowadziłabym wszystkie bezpańskie psy do domu . Zawsze jest kłótnia o kolejnego zwierzaka . Ale postaram się wymyślić jakąś odpowiednią historię Teosiowi tzn. że jeśli go nie wezmę to zostanie uśpiony, więc tylko ja mogę go uratować , czy coś w tym stylu . Zobaczymy co powie . Quote
Noelle Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 w takim razie czekamy na reakcję męża i trzymamy kciuki! :D Quote
magdek Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 A czy gdyby wszystko się udało i pojechałabym po Teosia, to musiałabym wchodzić na teren gdzie są boksy z psiakami ? Raz jak byłam w schronisku zawieść koce i karmę, to tam weszłam i o mały włos nie wzywali karetki . To jest poprostu ponad moje siły . Tyle psiego nieszczęścia w jednym miejscu . Rozwala mnie to kompletnie :( . Czy to konieczne ? Quote
Noelle Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 nie jest to konieczne. podasz dyżurnej numer boksu i imię psa jakiego chcesz wziąć, a ona go wyciągnie. :) Quote
magdek Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 No to trzymajcie kciuki za reakcję mojego męża . Jak tylko mi się uda go namówić to Teoś będzie miał swój własny, kochający domek . Quote
Beatkaa Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 ja też mocno zaciskam kciuki :thumbs::thumbs: !!!!!!!!!! Quote
Foksia i Dżekuś Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Widzę ,ze jest szansa dla Teosia. Ale widzę też że może być problem z ta adopcja . Po pierwsze Teoś boi się gwałtownych ruchów więc 4 letnie dziecko musiało by być nauczone ,ze pieska można głaskać bardzo delikatnie ,nie znienacka i pod opieka dorosłego .Teoś niestety przeżył swoje. Obawiam sie też jeżeli bokserka jest bardzo zazdrosna mogła by nie przyjąć kolejnego psa ,a wyczuwając jego ślepotę mogła by mu zrobić krzywdę. U Bożenki w hoteliku maja bokserkę i niestety nie zawsze toleruje nawet psy. Tutaj trzeba by zadzwonić do Ktoz żeby ktoś podjechał na wizytę , można tez poprosić pania kierownik( może wyrazi zgode ) żeby (a jest to przypadek specjalny)żeby zabrać zainteresowana osobę wraz z bokserka do schroniska . Trzeba by najpierw zapoznać psiaki żeby potem się nie okazało,ze suka nie zaakceptuje Teosia tak jak to było w przypadku Nocki ,ze pies rezydent chciał ja zagryśćc .Ale Nocka wracała do hotelu ,a nie do schroniska . Quote
magdek Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Niestety, pomimo moich ogromnych chęci pomocy Teosiowi, mój mąż kategorycznie odmówił :( :( :( . Jest mi z tego powodu bardzo smutno, bo naprawde chciałam dać temu pieskowi własny dom . Biedny Teoś :( . Mam nadzieję, że jeszcze znajdzie domek dla siebie . Będę pytać i namawiać znajomych do zabrania Teosia . Dla niego chyba najlepszy byłby domek gdzie nie byłoby dzieci, ani większych psów . Naprawdę mi przykro :( . A może mogłabym chociaż opłacić hotelik dla Teosia ? Quote
Malgoska Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 magdek napisał(a):Niestety, pomimo moich ogromnych chęci pomocy Teosiowi, mój mąż kategorycznie odmówił :( :( :( . Jest mi z tego powodu bardzo smutno, bo naprawde chciałam dać temu pieskowi własny dom . Biedny Teoś :( . Mam nadzieję, że jeszcze znajdzie domek dla siebie . Będę pytać i namawiać znajomych do zabrania Teosia . Dla niego chyba najlepszy byłby domek gdzie nie byłoby dzieci, ani większych psów . Naprawdę mi przykro :( . A może mogłabym chociaż opłacić hotelik dla Teosia ? to smutne, myslałam, że szczęscie się do niego uśmiechnęło Quote
margoth137 Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 (edited) kurcze miałam nadzieję:( Teosiu uda się jeszcze:( kurcze też myślałam hoteliku, tylko ciężko będzie uzbierać stałe deklaracje co miesiąc, niewiem jak tu w naszych rejonach z cenami w hotelach, ale taki psiak to chyba tak min. 300zł miesięcznie by trzeba było. A DT to już wogóle.....:( sama bym chciała pomóc Teosiowi:( Edited March 12, 2012 by margoth137 Quote
magdek Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Sprawa Teosia nie daje mi spokoju :( . Nawet mi się biedaczyna śnił w nocy . Cały czas kombinuję co by tu dla niego wymyślić . Quote
Noelle Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 koszt hotelu jest naprawdę wysoki, a po jakimś czasie deklaracje często się wykruszają, a osoba, która podjęła się wyciągnięcia psa ze schroniska, ma coraz większe długi.. ale jeśli uważacie, że podołacie temu, to możecie próbować. :) Foksia i Dżekuś ma wiele psów w hotelu, więc w razie czego można Jej pytać o radę. :) Quote
Ewelinaaa Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Witam Biedaczek z tego Teofilka : ( Może postaram się w jakiś sposób pomóc. Quote
Noelle Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 najpierw trzeba w ogóle taki DT znaleźć... ostatnio ciężko o jakikolwiek DT, nawet płatny.. Quote
margoth137 Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 oj Teoś jak się tutaj martwimy o Ciebie żebyś na starość do domku trafił:( Quote
magdek Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 A mniej więcej stawka takich DT jak wygląda ? 300zł miesięcznie, więcej ? Może bym kogoś na założenie DT namówiła . Quote
Noelle Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 szczerze mówiąc nie mam pojęcia... często zdarzają się DT za karmę i weta, a taki całkiem płatny, to nie wiem.. Quote
margoth137 Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 wydaje mi się że tak z 15zł z wyżywieniem za dobę, ale jak się znadzie ten DT to bez stałych pieniążków nic nie zdziałamy. Byłby lepszy niż hotelik o DS nie wspomnę:(:(:( też trzeba się liczyć z wizytami u veta no i lekami, gdyby odpukać.... w końcu Teoś to starszy piesek. Quote
magdek Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Hotele odpadają :( . Posprawdzałam ceny i to koszt co najmniej 30 zł za dobę :( . Quote
Recommended Posts