Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Katarzyna Starkiewicz']wszędzie za mną chodzi, nawet do łazienki, czeka pod ubikacją, jest zazdrosny i zaborczy, a teraz zaczyna szczekać jak wychodzę z domu.[/QUOTE]

Jak ktoś mignie przed nosem Teofilowi, czy go zawoła to Teoś chodzi za nogami, do kibelka zdarza mu się zaglądnąć jak drzwi nie domknięte. No i odkąd jest u mnie zaszczekał tylko raz u weta po głupim jasiu, potem już nie. Czasem poburczy;) po jedzeniu, albo jak się tarmosi na wyrku.

Posted

[quote name='Malgoska']no moja niunia 15-sto letnia też tylko szybko potrzeby załatwi i pędzi do domu....[/QUOTE]

ależ masz fajnie..... moje niektóre staruszki zawracaja już na schodach i potrzeby załatwiają w domu....

a Teoś - cudny i słodziutki...... może da sobie te getry założyć w końcu ;)

Posted

[quote name='mari23']ależ masz fajnie..... moje niektóre staruszki zawracaja już na schodach i potrzeby załatwiają w domu....

a Teoś - cudny i słodziutki...... może da sobie te getry założyć w końcu ;)[/QUOTE]

na razie w domu się nie załatwia, choć pewnie i taki czas nadejdzie, starusia już jest....
za to druga adehadowiec wrodzony siedzialaby na spacerze bez końca, tylko ona trochę młodsza...7,5 mies

Posted

[quote name='margoth137']Jak ktoś mignie przed nosem Teofilowi, czy go zawoła to Teoś chodzi za nogami, do kibelka zdarza mu się zaglądnąć jak drzwi nie domknięte. No i odkąd jest u mnie zaszczekał tylko raz u weta po głupim jasiu, potem już nie. Czasem poburczy;) po jedzeniu, albo jak się tarmosi na wyrku.[/QUOTE]

Pimpek sam otwiera szafki, kiedyś targał jeszcze gazety, ale się zestarzał. Warczy na suki, straszy je, nie wypuszcza z pokoju, udaje, że śpi, a potem rzuca się na nie z tapczanu.
To ta mała menda, już ma 16 lat, ale się trzyma

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-gN_RVHRTjuw/UDFjVO3qNVI/AAAAAAAAG_U/6Uqnut8LrSo/s640/100_2377.JPG[/IMG]

Posted

[quote name='Malgoska']udaje....a potem skok?
boski:)[/QUOTE]
[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-El7mazheaFI/UBmEK2n8b3I/AAAAAAAAGmM/0_LxsaG2bw4/s640/100_2243.JPG[/IMG]

ma jedno oko zamknięte i nasłuchuje, czy idą inne psy, potem poluje jak jastrząb. robi to na poważnie, jest cały sztywny z emocji

Posted

to Teofil jak jest grupka gołębi to on stawia uszy na baczność mruży oczy i rzuca się na nie. Kiedyś próbował się rzucić na bażanta, ale ten narobił huku i uciekł w krzaki..... Niedowidzi Teofil, ale węch go nie zawiedzie.

a taki Pimpuś malutek niepozorny na tej fotce;)

Posted

[quote name='margoth137']to Teofil jak jest grupka gołębi to on stawia uszy na baczność mruży oczy i rzuca się na nie. Kiedyś próbował się rzucić na bażanta, ale ten narobił huku i uciekł w krzaki..... Niedowidzi Teofil, ale węch go nie zawiedzie.

a taki Pimpuś malutek niepozorny na tej fotce;)[/QUOTE]

na gołębie też się rzuca, Pimpek dodatkowo nie toleruje dzieci i chyba dlatego ktoś go oddał. Wystarczy, że jakieś dziecko przebiegnie koło niego albo głośniej mówi. Wszyscy chcą go głaskać, dzieci wyciagają ręce i trzeba mieć oczy dookoła głowy. :cool3:

Posted

niezła z niej agentka;) taką kierowniczkę można w kieszeni nosić:loveu:a Teofil znowu od początku zwracał uwagę i szedł w stronę małych dzieci. Zwłaszcza przy wózku jak któreś płakało czy go wołało to się zatrzymuje. W rodzinie nie ma małych dzieci i ja narazie nie mam.

Posted

[quote name='margoth137']niezła z niej agentka;) taką kierowniczkę można w kieszeni nosić:loveu:a Teofil znowu od początku zwracał uwagę i szedł w stronę małych dzieci. Zwłaszcza przy wózku jak któreś płakało czy go wołało to się zatrzymuje. W rodzinie nie ma małych dzieci i ja narazie nie mam.[/QUOTE]

być może pamięta z przeszłości....może go ktoś oddał po urodzeniu się dziecka w rodzinie...
Sonia, ta 15-sto letnia znaleziona na autostrdzie 14 lat temu, do tej pory ogląda się za wózkami, a mój syn ma już 11 lat...więc to chyba nie jego pamięta...

Posted

[COLOR=#FF0000][B][SIZE=3]Zapraszam serdecznie na Fan Page krakowskich weteranów do adopcji, proszę o udostępnianie, zapraszanie znajomych!![/SIZE]
[/B][/COLOR][COLOR=#000000][B][url]https://www.facebook.com/KrakowskieStarszePsiakiDoAdopcji[/url][/B][/COLOR]

Posted

no wrocilem, czekam na fotki w geterkach jak kawaler spaceruje ,wyslalem dzis kaske na kurczaczka swiatecznego dla Teosia ,widze po przeczytaniu kilku ostatnich stron ze wszystko dobrze tak trzymac, pozdrawiam TEOSIA I JEGO PANCIE

Posted

dziękujemy:loveu: jak wziełam Teonie na ręce tz ubrał delikatnie geterki;) ale co z tego jak w minutę kawaler je zdarł, ale z jaką gracją...;) w mróz w takim razie ograniczamy się do wazeliny na poduszkach Teofilkowych i krótszych spacerów;)

Posted

[quote name='margoth137']dziękujemy:loveu: jak wziełam Teonie na ręce tz ubrał delikatnie geterki;) ale co z tego jak w minutę kawaler je zdarł, ale z jaką gracją...;) w mróz w takim razie ograniczamy się do wazeliny na poduszkach Teofilkowych i krótszych spacerów;)[/QUOTE]

Zaglądam Ci ja na gdańskie promyczki i kogo widzę Teoś to ciekawskie jajko i tam zawędrował z gaterkami czy bez nie straszna mu pogoda. Teoś chwat wszystkich brat, buziaki i kiziaki dla Was.