Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

SABINKO dzieki za info ,nie myslalem ze ma az tyle ale to jest nie do stwierdzenia dokladnie ,puszki to swinstwo ja swoim dziadkom a wlasciwie zona gotuje kurczaki z ryzem i warzywami uwielbiaja to jedzonko ,suche zero, puszka owszem jak nie ma czasu raz na tydz albo dwa . uwielbiaja kanapki z pasztetowa i ciasteczka kruche biszkopty jak pijemy kawe to pieski razem z nami ...... po 6 maja ureguluje deklaracje plus prezent na kurczaka dla Teosia dodatkowo, pozdrawiam slodki na tych fotach

Posted (edited)

Teofiś to taka kochana przytulanka, teraz tylko szuka żeby było miękko pod tyłkiem. Skoki i zeskoki na łóżko opanowane:) Tą namoczoną purine je chętnie. Ale królik2014 masz rację nie ma to jak gotowany kurczak z marchewką i ryżem:)lekarstwa ładnie zjada z jedzonkiem. Grzeczny przy zakrapianiu oczek. Tylko pilnuje jak tata się przy nim kręci, bo tata i babcia to mieszanka wybuchowa jeśli chodzi o karmienie psów:diabloti: dla nich jak pies nie zje kiełbasy i kotletów to napewno będzie potem chory i głodny:)tak herbatniczki są pyszne i biszkopcik:)

Edited by margoth137
Posted (edited)

trochę się zawiesiłam że 3 maja i przedwczoraj w ostatniej chwili udałam się po jedzonko bo się suche kończyło, a Fikowego Boscha nie je:) nie było purinki wziełam dziadziowi Royala dla seniorków, widzę że je ze smakiem:) zobaczę jak po tych lekach z tą watrobą, bo jak nic to może dziadziowi bu pomogła jakaś specjalistyczna dla wątrobowców (mam tam 2 na oku w krakvecie) co o tym myślicie? mogę się skonsultowac z wetką w pon, ona jest konkretna i mówi prosto z mostu i nie naciąga jak nie którzy:diabloti: zaskoczył mnie dziadziuś przedwczoraj. Leżał na łóżku i tak zaczął kręcić głową na wszystkie strony i wąchał. To było rano a po spacerze śniadanka nie tknął. Wygina się Teo na wszytskie strony i co się okazało? Miał dziadziuś ochotę na grachamkę z serkiem:) pokroiłam jak mogłam najdrobniej i biedak aż mi ręce wylizał, już nawet Fiko bułeczki zacznie jeść:)

mari23:loveu: dziekujemy za wpłatę (wpis na pierwsze stronie)

Edited by margoth137
Posted

magdek napisał(a):
Hej :) . Moje pieniążki dla Teosia już poszły .

Teoś dziękuje:) i ja również wszystkie wpłaty będę na pierwszej stronie wpisywać:) Teoś już się rozkręca:) na początku bardzo się bał. Jadł jak mu michę pod nos podstawiłam i na początku z ręki dawałam. Teraz jak tylko jestem w kuchni zaraz przychodzi:) kiedyś grzebałam w półce i obok połozyłam otwarty kefir. Teoś cichaczem przytuptał wypił tyle na ile miał ochotę i poszedł do drugiego pokoju, niewidziałam że był za mną, niestety zdradził go ,,kefirowy nochal'':diabloti:
tak myśle bo skoro Teoś ma złe wyniki wątroby to tabletki będzie musiał zażywać długo, a czy tego Epato nie dałoby się innym zastąpić? ja dostałam na tydzień na próbę od vetki, a opakowanie całe by ok. 47 zł kosztowało. Wiem, że są osoby co dają psiakom leki na wątrobę dla ludzi: hepatil, sylimarol. Zapytam lekarza w poniedziałek bo idziemy do kontroli, mnie się wydaje, że to jest to samo:oops:

Posted

Cześć Sabinko :) . Co do wątroby to ci nic nie doradzę, bo się nie znam . Ale kefirowy nochal mnie strasznie rozśmieszył :lol: . Komicznie to pewnie wyglądało . Nasz Teoś to jednak cwana bestia jest :evil_lol:

Posted

Witam, co do leków na wątrobę mój Reks
[*] dostawał na początku zwykłe leki bez recepty, później (12 lat a 3latajuż na lekach sterydowych - skopany układ immunologiczny) vetka zaleciła podawanie leku heparegen (dla ludzi) na receptę (19,90,- 30 tabletek).Ale wiadomo że każdy psiak ma inne potrzeby i inne schorzenia.

Posted

krolik2014 napisał(a):
Teofilku zagladam co slychac ,wlasnie wyslalem swoja deklaracje za maj plus dyszka na kurczaczka dla ciebie, Pancia ugotuje z jarzynkami

Ale rozpieszczacie Teosia... I dobrze, należy się dziadziowi!

Jutro wpłacę swoją deklaracje, niech będzie na ryż do kurczaczka i jarzynek :-)

Posted (edited)

Teoś dziś obrażony:( chyba przez to, że znowu go babka musiała kłuć. Schował głowę pod poduchę:diabloti: w drugim przypadku wyniki ciut spadły, ale jeszcze trochę upłynie. Dostalismy Epato na 14 dni i potem następne kłucie. Karsivan zamówiony na środę:oops:. Pani weterynarz zna historię Teosia i tak jak tydzień temu nie policzyła za wizytę. Zapłaciłam za badania i leki. W środę zapłacę za karsivan. Niewiem czy nie zamówię na próbę karmy dla wątrobowców. Chodzi mi głównie o okres gdy mu się nie poprawi

dziś zaniosłam też Teofijkowy mocz do analizy:) a tu parę fotek:

Edited by margoth137
Posted

przeeeeeeecudny chłopaczek!! :loveu: najlepiej widzieć go na kanapie- czyli tam, gdzie powinien być całe życie!! :D

on lubi być na kolankach, czy jeszcze trochę jest spięty?

Posted

Noelle napisał(a):
przeeeeeeecudny chłopaczek!! :loveu: najlepiej widzieć go na kanapie- czyli tam, gdzie powinien być całe życie!! :D

on lubi być na kolankach, czy jeszcze trochę jest spięty?

na kolankach lubi, ale nie za długo:diabloti: a jaki dumny jak się go wnosi po schodach:)

Posted

w imieniu Teofijka dziękuje za wpłaty od [B]magdek [/B]i [B]krolik2014:) [/B]pieniążki się bardzo przydadzą, jutro ma być Karsivan, a dziś zamówię 3kg karmy dla chorych watrobę. Oczywiście kurczak z jarzynkami też będzie:) Teoś topór obrażalski zakopał:) po spacerze zjadł ładnie, teraz leży i poburkuje czasem:razz:

Posted

Wklejam paragon za Karsivan i bad. moczu (wyszła krew) i Teo ma dostać coś na pęcherz. Wyniki wkleje jak je dostanę spowrotem:oops:
[IMG]http://images35.fotosik.pl/1373/24421212fbd1e553.jpg[/IMG]