basiunia131 Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 torcia napisał(a):mogę tylko podrzucic:bigcry: To tez wazne ;) Kto zechce nosic Teosia na rekach? Quote
krolik2014 Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Witam jestem tu tez na zaproszenie na poczatek chcialem sie zapytac czy psiak ma problemy z chodzeniem czy nie umie chodzic po schodach. Moja Becia ktora mam od niedawna ze schronu nie potrafila pokonac nawet 2 schodkow teraz smiga jak szalona ,czy jest juz tak stary ze nie daje rady Mojego Tobika nosilem ostatnie pol roku wszedzie na rekach .A teraz moge zadeklarowac 25 zl miesiecznie jesli bedziecie zbierac prosze dac znac .A dziewczyny jeszcze dodam nie zapraszajcie mnie na bazarki jestem facetem i damskie ciuszki raczej nie kupie dam lepiej kase jesli trzeba bedzie na jakis cel ten czy inny Quote
margoth137 Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 Wielkie dzięki Królik:) oczywiście damy znać narazie szukamy dobrego miejsca póki kochany domek się nie znajdzie:( ja podejrzewam, że wygodniej by mu było poprostu mieszkając na parterze, czy w domu:) spaceruje i podobno coś jeszcze widzi,:( napewno ciężko by mu było schodzić np z 3 piętra. A z tym noszeniem na rękach natalek ma rację, pewnie by sobie tego nie życzył. Biedny jest nieufny, 9 lat w schronisku, nigdy nie miał człowieka dla siebie...:( każdy by się bał na jego miejscu:( Quote
krolik2014 Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 No faktycznie jak zle widzi to schody wielki problem moje psy widzialy i te teraz tez widza a na rece to faktycznie niechetnie jak trzeba wsadzic do brodzika na mycie lub inne czynnosci .Biedny staruszek mam dwa trzeciego rodzinka mi nie pozwoli bo pewnie bym wziol ,ale te moje wyjazdy nie dam rady Quote
cisowianka Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Ja swoją trójłapkę (białą Blue) też noszę po schodach jest ich raptem 11stopni . Wnoszenie i znoszenie jest wskazane coby odciążyć stawy w jej bioderkach, na szczęście dla mojego kręgosłupa nie jest taka ciężka.Ale oczywiście jest różnica, moja sunia ma ok.2 lat. Pamiętam jak było z moim starszym ponad 30 kg. Reksem - schody były problemem, dla mnie i dla Niego. Quote
Noelle Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 margoth137 napisał(a):Wielkie dzięki Królik:) oczywiście damy znać narazie szukamy dobrego miejsca póki kochany domek się nie znajdzie:( ja podejrzewam, że wygodniej by mu było poprostu mieszkając na parterze, czy w domu:) spaceruje i podobno coś jeszcze widzi,:( napewno ciężko by mu było schodzić np z 3 piętra. A z tym noszeniem na rękach natalek ma rację, pewnie by sobie tego nie życzył. Biedny jest nieufny, 9 lat w schronisku, nigdy nie miał człowieka dla siebie...:( każdy by się bał na jego miejscu:( dokładnie, on musi zaufać, a nie że obcy dla niego człowiek go sobie weźmie na ręce i będzie nosił, a on nie wie (i nie widzi) co się dzieje. spędził w końcu 9 lat w schroniskowym boksie, miał prawo trochę "zdziczeć" (choc to nie za dobre okreslenie). po prostu pewnych rzeczy, i relacji z człowiekiem będzie musiał nauczyć się od nowa. :) Quote
margoth137 Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 (edited) W hotelikach kolejki, DT zajęte, przynajmniej te które pytam:( jakbyście mieli jakieś namiarki to piszcie. Są osoby się już zadeklarowały miesięcznie, gdyby się trafił Teosiowi tymczasowy domek: basiunia131 - 10zł margoth137- 20zł magdek- 50zł królik2014- 25zł Elf i Mango - 20zł rudakacha-30zł Edited April 13, 2012 by margoth137 Quote
Noelle Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 100 zł stałych deklaracji to już bardzo dużo :) porozsyłajcie jeszcze pw Quote
basiunia131 Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Elf i Mango pisala tez wczesniej zeby sie przypomniec jak beda zbierane deklaracje :) ja postaram sie jeszcze cosik dolozyc do swojej. Kurcze teraz to juz nawet z hotelami problem sie robic zaczyna, a tyle psow w potrzebie :( Quote
mari23 Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Beatkaa napisał(a):jestem.. i zapisuję. Biedny Teofilek :( Tyle lat w schronisku !!! :(:( i ja jestem.... dziękuję za zaproszenie..... serce mi pęka..... mam wielką słabość do staruszków, i wielką też ich liczbę w domu...ostatnio mi tak "nagle i niespodziewanie" niestety czwórka psiaków przybyła, w tym dwa stare ( i spanielka ze szczeniakiem - porzucona wśród pól) - , więc choć serce by chciało - dla dobra samego staruszka mój dom to nie to, czego on potrzebuje :( Quote
mari23 Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 margoth137 napisał(a):Dzięki mari23 za odwiedziny:) tak mi coś chodzi po głowie... znam super dziewczynę, która nosi się z zamiarem otworzenia hoteliku dla psów, to dom na wsi pod Wrocławiem ( tylko parter, bez schodów) psy są w domu ( ma kilka na DT z którejś wrocławskiej organizacji) może wzięłaby biedaka na PDT - tak niedrogo.... zapytać? Quote
margoth137 Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 pewnie, że zapytać, tym bardziej, że cieżko wszędzie:) ja już znajomych pytałam, ale albo mają już psy i się boją co rozumiem, albo nie ma ich długo w domu. Teoś będzie potrzebował cierpliwości, ciepła i oswajania z człowiekiem,miłości i potrzebna jest osoba, która mu to zapewni:( Quote
mari23 Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 margoth137 napisał(a):pewnie, że zapytać, tym bardziej, że cieżko wszędzie:) ja już znajomych pytałam, ale albo mają już psy i się boją co rozumiem, albo nie ma ich długo w domu. Teoś będzie potrzebował cierpliwości, ciepła i oswajania z człowiekiem,miłości i potrzebna jest osoba, która mu to zapewni:( już podsyłam wątek Quote
plinka54 Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Obserwuję i trzymam kciuki żeby coś się znalazło dla staruszka... Ja niestety nie mogę wziąć więcej stałych, może uda mi się podrzucić coś jednorazowo w kwietniu dla biedaka... Quote
margoth137 Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 Elf i Mango napisał(a):Dziadzio ma od nas 20 pln stałej. dzięki wielkie, gdy już będzie miejsce dla dziadzia to się ładnie przypomnę:( ciekawa jestem czy było już ogłoszenie Teofilka w gazecie Krakowskiej:) 3mam kciuki:) Quote
Beatkaa Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Małymi kroczkami,ale jakoś idzie...cały czas trzymam kciuki za Teofilka!! :) Quote
agucha007 Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 z zaproszenia jestem... oj biedny dziadzio... mój psiak ma 15 lat ale śmiga jak młody bóg po schodach na 3 piętro. pozostaje mi trzymać kciuki za dziadziusia, będę zaglądać. oby się coś udało wykombinować... Quote
magdek Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 A tak wogóle to czy ktoś wie, jak się czuje nasz kochany dziadziulek ? Może dałoby się jakieś jego zdjęcie nowe wstawić ? Quote
Avaloth Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 W niedzielę pewnie Teoś będzie na spacerku, ale nie wiem jak u dziewczyn z aparatem, a mnie nie będzie. Quote
magdek Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Chętnie bym zobaczyła jak się Teoś nasz kochany miewa . Mam nadzieję, że się dobrze trzyma starowinek biedny :( . Quote
Recommended Posts