margoth137 Posted April 26, 2012 Author Posted April 26, 2012 mari23 napisał(a):to dokładnie tak, jak ja - to lek na depresję dla mnie... a nr konta też poproszę, choć trochę dorzucę do funduszy na badania Teofila naszego słodkiego dziękuje bardzo:) jak klikam Teoś podnosi główeczkę i się rozgląda:) Quote
magdek Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 Nasz Teo się rozkręca :cool3: . Jeszcze kilka dni i zostanie honorowym bywalcem każdego zakamarka w domku :cool1: . Super :multi: . A jak Sabinko zachowanie Teosia ? Widzisz jakieś konkretne zmiany ? Stał się odważniejszy ? Lubi mizianko ? Kogo sobie wybrał na swojego ulubieńca ? Quote
Kava Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 [quote name='margoth137']od niedzieli dziadziuś był aktywny tylko na spacerkach:) w domu nie wychodził z łóżka, ale dziś już zaczął zwiedzać inne pomieszczenia i polegiwał w każdym po trochu:) na polku został wyczesany:) samodzielne wchodzenie na łóżko jeszcze nieopanowane, ale wszystko w swoim czasie:diabloti: bardzo bym chciala wiedziec, co on sobie teraz mysli... Quote
margoth137 Posted April 27, 2012 Author Posted April 27, 2012 z Teosiem to tak, że pójdzie za każdym kto do niego mówi;) jeśli chodzi o głaskanie to jeszcze się kuli, ale żadnej złosci nie pokazuje. Nawet jak go przytylam i całuje, lubi drapanko po klacie, fajnie wtedy mruży te bidne oczka. Ładnie je, raz wieczorem (daje mu 2x nie za dużo, żeby przyzwyczaić) nie chiał wcale, bo wcześniej go czysciło (chyba po suchym Boschu) więc ugotowałam troszkę ryżu z marchewką i obrałam skrzydełko i bardzo mu smakowało. Boscha wykluczyłam, bo naszemu też coś nie bradzo. Purina Pro-plan Teosiowi smakuje, zobaczymy efekty na spacerach czy czasem nie szkodzi, jak nie to niech zostanie. Z puszek to lubi Animonde wołowinka +rosół z kury, bo od animondy z królikiem obydwa uciekli:( niedziwie się...ten zapach:) Quote
Noelle Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 a dziś w kalendarzu- imieniny Teofila! :evil_lol::evil_lol: buziaki dla Teosia :loveu: Sabinko, może wrzuć zdjęcie Teo z nowego domu na profil KTOZ Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt na facebooku? np. w opisie można dodać, że psiak spędził aż 9 lat w schronie? bo strasznie miło oglądać takie zdjęcia, a oprócz tego, kto wie, może akurat zachęci to jakiegoś człowieka do adopcji ze schroniska? :) https://www.facebook.com/pages/KTOZ-Schronisko-dla-Bezdomnych-Zwierząt-w-Krakowie/319972929798 Quote
margoth137 Posted April 27, 2012 Author Posted April 27, 2012 (edited) Jasne, że wrzucę:) wiem o imieninach- tata dzwonił z pracy, że wyczytał w gazecie:) Wszystkiego dobrego Teofilciu!!!:drink1: Edited April 27, 2012 by margoth137 Quote
Foksia i Dżekuś Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 [quote name='margoth137']Jasne, że wrzucę:) wiem o imieninach- tata dzwonił z pracy, że wyczytał w gazecie:) Wszystkiego dobrego Teofilciu!!!:drink1: To wszystkiego najlepszego i długich lat zycia w nowym domku. Quote
Malgoska Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 czy wszyscy widzą jaki jestem śliczny???? i mam taką fajną Panią i kochający domek Quote
magdek Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 Wszystkiego najlepszego Teosiu :-D . Już ci nawet nie mam co życzyć, bo twoje największe marzenie się spełniło . Dostałeś w prezencie nowe życie :loveu: . Życzę ci za tym duuuuuużo zdrówka, dużo kolegów na spacerach, mnóstwo mizianka od pańci i mile spędzonych dni . Quote
krolik2014 Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 Teofilku duzo zdrowia w dniu twojego swieta Quote
margoth137 Posted April 29, 2012 Author Posted April 29, 2012 a Teofijek grzeczniutki, wczoraj podwiecżór bylliśmy na działce (w dzień się niedało, taki upał), ale i tak chłopaki wolały leżeć w altance:)jutro idziemy do weta:cool3: tak mi go żal jak go noszę bo on tak kurczy te łapeczki jak sarenka i trzyma sztywno, jak leży to mu je delikatnie masuje, z jedną na przodzie coś musi być bo ją często trzyma w górze, a jak chce dotknąć to chowa. Jedni mówią, że to sarenka inni, że to lisek:) A przy Boni podnosi ogonek, bo tak to cały czas pod kulony. Czasem coś poburkuje, lub jak się go po ,,klacie'' drapie, taki dumny wtedy stoi. Można go nosić, trzymać na kolanach przytulać, a Teo sobie grzecznie leży wtulony...:cool1: Quote
plinka54 Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 temu pieskowi nie mogło lepiej się trafić ;) Cudne zdjęcia staruszka :D Quote
mari23 Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Malgoska napisał(a):czy wszyscy widzą jaki jestem śliczny???? i mam taką fajną Panią i kochający domek i znów ryczę.... z radości i wzruszenia nie wiem, czy tylko pomyślałam, czy też już napisałam, że Teofilek to się cały czas chyba zastanawia: "czy ja już umarłem, czy też za życia do raju już trafiłem??? ":lol: żyjesz, Teofilku, i to jak!!!! żyj nam długo i szczęśliwie - jak w bajce !!!!! Teośkowi cudnemu posłałam właśnie skromne 20 zł Quote
margoth137 Posted April 30, 2012 Author Posted April 30, 2012 (edited) mari23, bardzo dziękujemy:) Teosław drzemie po spacerze i śniadanku, potem idziemy do weterynarza. 3majcie kciuki za serducho:) nawet chłodno i wygodnie w tej altance;) Fikuś pozwala mi leżeć w swoim wyrku, też mam taką kosteczkę i sobie z nią śpię:) i fajnie czasem popatrzeć w TV;) Edited April 30, 2012 by margoth137 Quote
magdek Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Kochany Teoś :loveu: . Trzymam kciuki , żeby u weta wyszło wszystko ok :fadein: . Jak będziecie po to napisz Sabinko . Quote
krolik2014 Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 kochane sloneczko dopiero teraz zauwazylem ze brakuje mu kawalek uszka ,czekamy na wiesci od weta Quote
margoth137 Posted April 30, 2012 Author Posted April 30, 2012 (edited) krolik2014 napisał(a):kochane sloneczko dopiero teraz zauwazylem ze brakuje mu kawalek uszka ,czekamy na wiesci od weta krolik2014 żeby to jednego kawałka ucha brakowało.....:( Teoś u lekarza był grzeczny. Wczoraj we wannie też ani razu nie chwycił:) A teraz o dziadziuniu: waży 10.25kg:) Co do oczów to na jedno widzi, a to co ma białe to skutek wylewu. Dziadziuś także słyszy. Pani dr co do serduszka po dokladnym osłuchaniu powiedziała, żeby sobie darowac to ekg skoro nie ma szmerów ani kaszlu i nic, tętno prawidłowe. Gdybym się jednak uparła to może zrobić. Za tydz. musimy się stawić ponownie. Zrobiłam Teosiowi morfologie i biochemie. Niestety Aspat i Alat trzykrotnie powiększony:( Mamy Epato oraz jeszcze na oczy Gentamicin. Lekarka poleciła zmniejszyć Spironol, a jak nic nie będzie to całkiem odrzucić. Co do Karsivanu to może być. Zamówi mi w hurtowni, nie ma w gabinecie bo tego nie przepisuje wogóle. Także Teofil na diecie beztłuszczowej, puchy Animondy odpadają. Purina dla seniorów moze zostać. Czasem ugotowa ć pierś z indyka z marchewką. Jeśli chodzi o wiek to oceniono nam szkraba na ok. 16 latek:cool3: Edited April 30, 2012 by margoth137 Quote
Noelle Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 no to dobrzee. :loveu: a stan ząbków sprawdzaliście może? :) Quote
margoth137 Posted April 30, 2012 Author Posted April 30, 2012 (edited) z zębami nie jest tragicznie. Nie znam nazw zębów:( ale te na przodzie na dole ma wybite:( został spryskany preparatem na kleszcze. Wczoraj przy kapąniu mama ogłosiła alarm, że kleszcz na grzbiecie. Bałysmy się go draźnić bo to dziwnie wyglądąło a rano i tak szłyśmy na drugi dzień do weta. Okazało się, że to brodawka. Teoś ma tak piekną i gęstą sierść, ze ciężko wypatrzyć cokolwiek i namacać, ale w kąpieli sie udało:) Grzeczna sarenka, lisek, hienka (wszystkim się tak kojarzy). A jak go noszę to tak kurczy nóżki jak sarenka biduś mój kochany:( Edited April 30, 2012 by margoth137 Quote
Malgoska Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 margoth137 napisał(a):krolik2014 żeby to jednego kawałka ucha brakowało.....:( Teoś u lekarza był grzeczny. Wczoraj we wannie też ani razu nie chwycił:) A teraz o dziadziuniu: waży 10.25kg:) Co do oczów to na jedno widzi, a to co ma białe to skutek wylewu. Dziadziuś także słyszy. Pani dr co do serduszka po dokladnym osłuchaniu powiedziała, żeby sobie darowac to ekg skoro nie ma szmerów ani kaszlu i nic, tętno prawidłowe. Gdybym się jednak uparła to może zrobić. Za tydz. musimy się stawić ponownie. Zrobiłam Teosiowi morfologie i biochemie. Niestety Aspat i Alat trzykrotnie powiększony:( Mamy Epato oraz jeszcze na oczy Gentamicin. Lekarka poleciła zmniejszyć Spironol, a jak nic nie będzie to całkiem odrzucić. Co do Karsivanu to może być. Zamówi mi w hurtowni, nie ma w gabinecie bo tego nie przepisuje wogóle. Także Teofil na diecie beztłuszczowej, puchy Animondy odpadają. Purina dla seniorów moze zostać. Czasem ugotowa ć pierś z indyka z marchewką. Jeśli chodzi o wiek to oceniono nam szkraba na ok. 16 latek:cool3: 16 lat!! Przypuszczałaś, że może mieć tyle?? Quote
margoth137 Posted April 30, 2012 Author Posted April 30, 2012 jak go brałam to wet w schronie powiedział, że może mieć 11 albo 15 lat. U nas wetka powedziała, że tak wygląda nieźle jak na 9 lat w schronie:( acha i za tydz jak mi odda wyniki to porobie skany. Quote
Beatkaa Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Ale staruszek z tego Teofilka!!! To tymbardziej dobrze,że ma domek !!! :):):) Quote
Recommended Posts