Noelle Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 tak, ale dla schroniskowców często jest zniżka spora, wychodzi często ok. 15 zł na dobę. Quote
margoth137 Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 ale kwestia dogadania, na ogół ceny sa indyw. ustalane, tym bardziej, że pies bezdomny i że będzie tam dopóki domku nieznajdzie:( coś trzeba wymyślić, ja nie mam warunków, już nawet nie chodzi o to, że mieszkamy w bloku na 3piętrze, ciasno z rodzicami i psem który nie bardzo toleruje psy, a strach pomysleć co by było jakby sami zostali:( Quote
magdek Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Ja się mogę zadeklarować, że będę na Teosia wpłacać jakąś sumę, żeby był w hoteliku . Spróbuję podzwonić i popytać w hotelikach . Quote
Beatkaa Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 za czymś się można rozejrzeć,tak jak pisze natalek,ceny sie wahaja w okolicach 15zł za dobe z wyzywieniem dla bezdomniaków,ale to wszystko zależy jaki hotelik no i jaka wielkość psiaka.Teofilek sięga tak do kolanka czy wyżej? Quote
magdek Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 (edited) Ja się deklaruję . Napisałam do Foksi i Dżekusia z prośbą ile by kosztował pobyt Teosia . Edited March 12, 2012 by magdek Quote
margoth137 Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 też się postaram coś dołożyć, ale niewiele:(, obawiam się, że wogóle cieżko będzie ze stałymi:( Quote
magdek Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Pokazuję Teosia gdzie się da . Dałam go już na Twittera i na zaprzyjażnione forum ( tematyka co prawda nie psia, ale może ktoś się odezwie ) . Będę kombinować ile się da, żeby mu znaleść domek . Tak wogóle to was przepraszam, że wpadłam tu jak burza, zrobiłam nadzieję na domek dla Teosia,a tu nici z tego :-(:-(:-( . Naprawdę jest mi smutno, że nie mogę go zabrać do siebie . Myślałam, że jakoś przeforsuję Teosia u męża, ale się myliłam niestety :placz: . Jest mi teraz wstyd za niego ( męża ) :oops: . Jeszcze raz przepraszam . Quote
Foksia i Dżekuś Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 magdek napisał(a):Ja się deklaruję . Napisałam do Foksi i Dżekusia z prośbą ile by kosztował pobyt Teosia . Tak tak napisała ,tylko ze ja nie prowadze hoteliku chciaz jak bym miala dom z ogrodem pewnie by sie tak skończyło. Ja tak jak wielu wolonatriuszy współpracuje z hotelami ale za hotel trzeba placic i dla wolontariusza w zaleznosci od psa jest to kwota od 12 do 15 zł plus oczywiscie koszty leczenia . Mam jak wszyscy wiedza w hotelu kilka satruszkow z naszego schroniska i Olka z Olkusza wiec pod swoje skrzydla dlugo nie wezme zadnego psa ale oczywsice hotelik jestem w stanie zalatwic ale musialby ktos wziasc odpowiedzialnosc za Teosia i platnosci. Quote
margoth137 Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 napewno coś by się znalazło, tylko najważniejsze to stałe deklaracje, żeby co miesiąc na hotelik były pieniążki + ew. leki:( a ile jest tu na dogo sytuacji, że deklaracje są a po paru miesiącach się niestety wykruszają, a za hotel czy dt zapłacic trzeba:( Quote
Beatkaa Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Próbować zawsze warto....po pierwsze trzeba znaleźć dobry hotelik później musimy znać kwotę ile musimy mieć.Następnie zbiórka deklaracji...jak się nie uda...to szkoda..ale pamiętajcie zawsze warto próbować ! Dla Teofilka to duża szansa na lepsze życie ! Quote
margoth137 Posted March 14, 2012 Author Posted March 14, 2012 mnie to już nerwy zaczynają puszczać:( tak strasznie jest mi go żal:( Quote
magdek Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Ja też ciągle myślę o Teosiu :placz: . I tak mi go okropnie żal :placz::placz::placz: . Ten hotelik byłby super . Quote
Beatkaa Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Ciocie podsyłam link do hotelików: http://www.dogomania.pl/forums/1006-Hotele-i-opiekunki Mokry Nosek mogę polecić.Często zdjęcia,filmiki,dobra współpraca z hotelem. DIF , też polecam gorąco,domowy hotelik więc wręcz marzenie ! Jest tam Pimpuś z zabrzańskiego schronu,tutaj wątek . Emiś - poznałam Emilkę osobiście,przecudowna kobieta,nie mogę złego słowa powiedzieć.Ale chyba ma wszystkie miejsca zajęte,ale trzeba zapytać. Przejrzyjcie też inne i sami oceńcie. ;) Ja tylko doradzam. Quote
margoth137 Posted March 14, 2012 Author Posted March 14, 2012 dzięki wielkie:) popatrzę, coś mi się od rana wszystko wiesza:( jeszcze tego brakuje, żeby net odmówił współpracy:( jakby już stanęło na hoteliku co będzie ciężkie, dobrze by było znaleźć coś w małopolsce:( Quote
magdek Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Ja oczywiście tez pooglądam . Wiecie co, poprostu mi ręce opadają :( . Ludzie są gorzej niż beznadziejni . Często robię po swojej mieścinie obchody, bo jest blisko autostrady i głupie ludziska wywalają z samochodów biedne psiaki, po czym odjeżdżają zostawiając je na pastwę losu :( . Tym razem ktoś wyrzucił młodego huska . Bida się kręci i szuka swojego pana ze spuszczonym niziutko ogonem . Zwabiłam go jedzeniem, dał się pogłaskać . Jak podeszła do niego moja boksia to się od razu położył na pleckach i dał obwąchać . Mam swoje psióry 2, dokarmiam też 2 ( misia i reksio ), a tu jeszcze teraz ten husky i oczywiście Teoś , który podbił moje serce . Gdzie ludzie mają serca ??? Normalnie bym takich co wyrzucają swoje psy podusiła gołymi rękami !!! Quote
margoth137 Posted March 14, 2012 Author Posted March 14, 2012 właśnie otrzymałam wiadomość od Emiś i pozwolę sobie wkleić: cyt.: Jeśli chodzi o miejsce w domu, to najprawdopodobniej w ciągu najbliższych 2 tyg. coś powinno się zwolnić, ale wstępnie te domowe miejsca są zarezerwowane - zobaczymy, co będzie za 2 tyg, wtedy będę mogła powiedzieć coś więcej. Obecnie mam wolne miejsce w kojcu, ale psiaki, które tam przebywają muszą ważyć nie mniej, niż 18-20kg - mniejsze są w stanie przecisnąć się. Koszt pobytu dla bezdomniaka, to zwykle 10zł/doba. Nie są w to wliczone koszty wyżywienia/leczenia/transportu. Psiaki u siebie karmię BARFem, o ile nie ma przeciwwskazań zdrowotnych, lub suchą karmą, jeśli Opiekun tak woli. Koszt wyżywienia zależy od wagi psiaka. Quote
Noelle Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 potwornie skatowany bulterrier w krakowie. proszę, weźcie udział w wydarzeniu, trzeba znaleźć sprawcę!!! : https://www.facebook.com/events/383057778384899/ Quote
margoth137 Posted March 15, 2012 Author Posted March 15, 2012 Boże kochany:(:(:( udostępnione:( Quote
Noelle Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 ma wątek na stronie adopcyjnej bullterrierów, być może szykuje się dla niego dom tymczasowy, jeśli dojdzie do siebie... trzeba znaleźć sprawców!! :( Quote
cisowianka Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Witam, zapisuje temat dziadunia, a co do skatowanego bulteriera, że też łapy tym paskudom nie pousychają. Quote
Recommended Posts