Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam
Czy jest ktoś z Konina bądz okolic, kto mógłby mi napisać czy myjnia dla psów jest w tym mieście? Nie chcę jechać w ciemno bo do Konina mam prawie 50km w jedną stronę, będę wdzięczna za odpowiedz;) pozdrawiam

Posted

Masz niufa? Jeżeli tak to na twoim miejscu nie decydowałabym się na taką myjkę. Złotówka za minutę własnoręcznej harówy... u fryzjera nie wyjdzie drożej, a na pewno dokładniej i lepszymi kosmetykami. Dodatkowo wysuszenie niufa po kapieli bez rozczesywania... będzie potem duuużo pracy, albo dodatkowa kasa na fryzjera żeby psa rozplątał :evil_lol:

Posted

[quote name='xxxx52']myjnia dla psow-to chyba maja nie wszystko w glowach poukladne.mam nadzieje ,ze to kawal
[quote name='anetta']Jest :p

Z tego co widzę nie tylko w Koninie jest myjnia :)

[quote name='kelpie87']Masz niufa? Jeżeli tak to na twoim miejscu nie decydowałabym się na taką myjkę. Złotówka za minutę własnoręcznej harówy... u fryzjera nie wyjdzie drożej, a na pewno dokładniej i lepszymi kosmetykami. Dodatkowo wysuszenie niufa po kapieli bez rozczesywania... będzie potem duuużo pracy, albo dodatkowa kasa na fryzjera żeby psa rozplątał :evil_lol:
xxxx52
Nie od dziś są myjnie dla psów, a już ładnych parę lat :) i ludzi korzystają i sobie chwalą:)
anetta
Dziękuję za info :)
kelpie87
Rozmawiałam z kilkoma hodowcami i wszyscy bardzo polecają, niuf to duży pies i kąpiel w domu to zafajdana łazienka i cały dzień sprzątania nie mówiąc o włosach w syfonie , pewna Pani zapłaciła za kąpiel i suszenie niufa niecałe 30 zł, ja choćbym zapłaciła 50 zł, to i tak nie dużo w porównaniu z kwotą 150 u fryzjera, wszystko jest po 1zł za minutę, kąpiel własnoręczną mam opanowaną i nie zajmuje mi to dużo czasu :)

Dziękuję za odpowiedzi :):):)

• 2 weeks later...
Posted

cockermanka napisał(a):
150zł za samą kąpiel nowofunlanda? Chyba żartujesz..
Albo to cena z rozczesaniem ... albo jakiś salon przesadza z cenami.

Nie żartuję, jak wiadomo dla psa w rozmiarze XXL płaci się wszystko w cenie XXL, i mnie to nie dziwi, zdawałam sobie sprawę z tego kupując nowofunDlanda z resztą nie pierwszego. Chodziło mi tylko o to czy w Koninie jest myjnia... i nie napisałam ceny sugerując się tylko na jednym salonie
pozdrawiam

Posted

Nie wykąpiesz i nie wysuszysz niufa w myjni za 30 zł. :shake:

Berneńczyka z długim włosem wykąpałam i wysuszyłam (nie całkiem dokładnie) za 55 zł. Z krótszym włosem za 45 zł. Także nie wierzę, że za 30 zł niufa wysuszysz. :diabloti:

W takim okresie zdecydowanie wolę chodzić do groomera. Myjnia świetnie sprawdza się w cieplejszym okresie. ;)

Posted

cockermanka napisał(a):
Kurczę, a ja kąpię niufy w salonie za 60 zł...

Fajnie byłoby mieć blisko takiego groomera ;) Napisz proszę skąd jesteś:)
bernika napisał(a):
Nie wykąpiesz i nie wysuszysz niufa w myjni za 30 zł. :shake:

Berneńczyka z długim włosem wykąpałam i wysuszyłam (nie całkiem dokładnie) za 55 zł. Z krótszym włosem za 45 zł. Także nie wierzę, że za 30 zł niufa wysuszysz. :diabloti:

W takim okresie zdecydowanie wolę chodzić do groomera. Myjnia świetnie sprawdza się w cieplejszym okresie. ;)

Ja nie chcę niufa wysuszyć na wiór w myjnie, chcę tylko wydmuchać większość wody, a resztę wysuszę sobie w domku:) ostatnio jak kąpałam swojego kudłacza( w domu) to liczyłam sobie czas, a więc: namoczenie trwało 10 min. szamponem lałam go 3 min. płukałam go( bardzo dokładnie ) 10 min. nie liczę odżywki bo niuniuś ma doskonały rodzaj włosa, a na wystawę w najbliższym czasie się nie wybieram, no i suszenie z grubsza 10 min ( dmuchawa ) więc pies jest wilgotny. Sumując zajmuje mi to 33 min ( nie liczę wcierania szamponu bo za to nie płacę). Choćbym miała zapłacić 50 czy 60 to nic w porównaniem z salonem jak już wcześniej pisałam :)