Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wafel od 1,5 roku zamknięty i przebywający za kratami. Lecz za co taki wyrok ? Ile dni i godzin muszę tutaj jeszcze spędzić ?

Uploaded with ImageShack.us
Co uczyniłem, że przyprowadzono mnie do tego miejsca ? Czasami nie rozumiem ludzi. Gdy byłem jeszcze szczenięciem, inaczej mnie traktowano. Troszczono się o mnie, dbano i kochano. Miałem własną miskę, kocyk i zabawki. A potem wszystko uleglo zmianie, gdy moi właściciele urządzili mi wycieczkę w odległe od domu miejsce. Gdy wysiedlismy z samochodu, zobaczyłem piękne łąki i las. Co za miła niespodzianka, myślałem. Prezent dla mnie ? To zawsze coś innego niż trawnik w okolicy domu. Niestety mocno się pomyliłem a wycieczka miała zupełnie inny cel. Co jeszcze było okropne - to była podróż bez powrotu. Moi ludzie pozostawili mnie w tym miejscu zupełnie samego, miałem jeszcze nadzieję, że wrócą. Ale zostałem przez nich porzucony na zawsze. W ten sposób trafiłem po krótkim czasie do schroniska. Nie jestem w stanie opisać, co od tej chwili czuję, co się dzieje w moim wnętrzu. Ludzie mnie zranili, zdeptali moje uczucia. Potraktowali jak przedmiot. W tym miejscu nie mogę w zasadzie robić nic innego jak tylko myśleć, z jakiego powodu tutaj jestem, wciąż tego nie wiem. Każdego dnia doprowadzane są nowe psy a każdy z nich ma własną bolesną historię. Każdego dnia moja szansa na opuszczenie tego miejsca maleje... Co mogę ofiarować ludziom oprócz mojego psiego serca ? Nie rzucam się w oczy wyglądem, jestem zwykłym brązowym mieszańcem. Co mogę Tobie dać ? Za Twoją szczerą miłość, ofiaruję Tobie SIEBIE całego , z sercem i duszą. Jestem dobrym stróżem i byłoby dla mnie marzeniem żyć w domu z ogrodem. Posiadam cechę, która może nie jest najmilsza – nie potrafię się zaprzyjaźnić z mniejszymi zwierzętami, jak np kotami. Poza tym jestem kochany, uwielbiam się przytulać i mimo swojego wyglądu jestem bardzo łagodny. Pozwól mi Tobie ponownie zaufać oraz odkryć w człowieku także dobre cechy. Szukamy dla tego wyjątkowego psa domu. Jestem głosem tego stworzenia, które samo nie jest w stanie poprosić o pomoc. Jeżeli nie możesz zabrać Wafla do domu,pomóż mu w inny sposób. Nie pozwól, by Wafel musił wciąż tkwić w schronisku oraz utracił wszelką nadzieję na lepsze jutro. W tym psim ciele tkwi tyle uczuć.

Miejsce pobytu : Schronisko Szczecińskie
Imię : WAFEL
Rasa : mieszaniec
Wielkość : duży
Umaszczenie : jak na zdjęciu
Stan zdrowia : boli mnie łapa i to bardzo

A to jeszcze wtedy gdy cieszyłem się wolnościa:

Posted

A tak to już zlecone:) Strasznie nam żal wszystkich psiaków, które pochodzą tak naprawde z Trzeszynia - tam gdzie mamy konie....Ja sama mam dwa z tamtąd. Hodowla Trzeszczyńska:) I jedna Bielsko Podlaska:) Bo same takie rasowe mam.

Posted

[quote name='karolkamadry']A tak to już zlecone:) Strasznie nam żal wszystkich psiaków, które pochodzą tak naprawde z Trzeszynia - tam gdzie mamy konie....Ja sama mam dwa z tamtąd. Hodowla Trzeszczyńska:) I jedna Bielsko Podlaska:) Bo same takie rasowe mam.[/QUOTE]

no to super że będą ogłoszonka :) myślę o tym Trzeszynie napisz mi na pw jak tam dokładnie wygląda psia sytuacja ok? też mam wyjątkowe z pochodzenia sunie o nazwie oficjalnej rasy wielokwiatowej :lol:

Posted

[quote name='Igiełka']no to super że będą ogłoszonka :) myślę o tym Trzeszynie napisz mi na pw jak tam dokładnie wygląda psia sytuacja ok? też mam wyjątkowe z pochodzenia sunie o nazwie oficjalnej rasy wielokwiatowej :lol:[/QUOTE]

Igielko jutro Ci wszystko napisze wlosy Ci deba stana a teraz ide spstulki bo rano najpierw szkolenie z latem a potem praca

Posted

[quote name='karolkamadry']Igielko jutro Ci wszystko napisze wlosy Ci deba stana a teraz ide spstulki bo rano najpierw szkolenie z latem a potem praca[/QUOTE]

Karolka dobrze nie ma sprawy a tymczasem spokojnej nocy i kolorowych snów :lol:

Posted

Kochany Wafelek, super Karola, że znalazłaś trochę czasu w nocy:diabloti:, żeby chłopakowi wątek założyć, ciekawe, czy dadzą go wyprowadzić, jest w osobnym kojcu, ale....no zobaczymy...W sobotę będzie Joasia w schronie i tu dziewczyny UWAGA:evil_lol: w męskim towarzystwie:evil_lol:, ja niestety odpadam w ten weekend:placz:

A taki tekst tekst w ogłoszeniach? Świetny, a zlecenie poszło na ołoszenia? Bo jak nie, to może poczekać do weekendu i może uda się go "wykraść" na spacer, to wtedy foty fajne:lol:
A pytałaś w schronie weta, co z tą jego łapką?:shake:

Ale Some się ucieszy, jak zobaczy, kto następny w schronie do "golenia":lol:

Posted (edited)

[quote name='tatankas']Ale piękny wielkopies :) Karola a gdzie tekst dla psiaka do ogłoszeń?[/QUOTE]

A z tego co na początku nie można? to jak nie to ja napisze po południu

Edited by karolkamadry
Posted

[quote name='BajUla']Kochany Wafelek, super Karola, że znalazłaś trochę czasu w nocy:diabloti:, żeby chłopakowi wątek założyć, ciekawe, czy dadzą go wyprowadzić, jest w osobnym kojcu, ale....no zobaczymy...W sobotę będzie Joasia w schronie i tu dziewczyny UWAGA:evil_lol: w męskim towarzystwie:evil_lol:, ja niestety odpadam w ten weekend:placz:

A taki tekst tekst w ogłoszeniach? Świetny, a zlecenie poszło na ołoszenia? Bo jak nie, to może poczekać do weekendu i może uda się go "wykraść" na spacer, to wtedy foty fajne:lol:
A pytałaś w schronie weta, co z tą jego łapką?:shake:

Ale Some się ucieszy, jak zobaczy, kto następny w schronie do "golenia":lol:[/QUOTE]

MIałam tak mało czasu rano, że wpadłam z aparatem jak jakies paparazzi i od razu do roboty, mało tego jeszcze musiałam koleżankę angażować, żeby to zrobić. Nie rozmawiałam na razie...mam nadzieje ze w weekend bede miala czas

Posted

[quote name='karolkamadry']A z tego co na początku nie można? to jak nie to ja napisze po południu[/QUOTE]

Raczej za długi tekst,muszą być konkrety i zwięźle,bo ludzie leniwi,nie chce im się czytać,a poza tym,bym musiała na niektórych portalach w połowie ucinać,bo się tekst nie mieści.

Posted

[quote name='Kika i Łoś']Karola teraz albo nigdy - to jest czas Wafla - jeśli mogę zrobić cokolwiek w sprawie - jestem do waszej i Waflowej dyspozycji:)[/QUOTE]

Dokładnie tak, to musi być czas Wafla, a zresztą zgodnie z planem, trzeba eksmitować ten ciąg kojcowy do końca;)

Posted

[quote name='BajUla']Dokładnie tak, to musi być czas Wafla, a zresztą zgodnie z planem, trzeba eksmitować ten ciąg kojcowy do końca;)[/QUOTE]
A więc to jest ten plan:) No to fajnie że się możemy do niego dołożyć:)

Posted

[quote name='tatankas']Raczej za długi tekst,muszą być konkrety i zwięźle,bo ludzie leniwi,nie chce im się czytać,a poza tym,bym musiała na niektórych portalach w połowie ucinać,bo się tekst nie mieści.[/QUOTE]

Dobra dzisiaj przerabiam i wysyłam do Ciebie

Posted

[quote name='Kika i Łoś']Karola teraz albo nigdy - to jest czas Wafla - jeśli mogę zrobić cokolwiek w sprawie - jestem do waszej i Waflowej dyspozycji:)[/QUOTE]
Kika i Łoś - gratuluje debiutu :) Wiem, że mogę na Ciebie liczyć:)

Posted

[quote name='karolkamadry']A więc to jest ten plan:) No to fajnie że się możemy do niego dołożyć:)[/QUOTE]

Marzę, żeby się dokonał...Dziewczyny będą w sobotę w schronie