karolkamadry Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Wafel od 1,5 roku zamknięty i przebywający za kratami. Lecz za co taki wyrok ? Ile dni i godzin muszę tutaj jeszcze spędzić ? Uploaded with ImageShack.us Co uczyniłem, że przyprowadzono mnie do tego miejsca ? Czasami nie rozumiem ludzi. Gdy byłem jeszcze szczenięciem, inaczej mnie traktowano. Troszczono się o mnie, dbano i kochano. Miałem własną miskę, kocyk i zabawki. A potem wszystko uleglo zmianie, gdy moi właściciele urządzili mi wycieczkę w odległe od domu miejsce. Gdy wysiedlismy z samochodu, zobaczyłem piękne łąki i las. Co za miła niespodzianka, myślałem. Prezent dla mnie ? To zawsze coś innego niż trawnik w okolicy domu. Niestety mocno się pomyliłem a wycieczka miała zupełnie inny cel. Co jeszcze było okropne - to była podróż bez powrotu. Moi ludzie pozostawili mnie w tym miejscu zupełnie samego, miałem jeszcze nadzieję, że wrócą. Ale zostałem przez nich porzucony na zawsze. W ten sposób trafiłem po krótkim czasie do schroniska. Nie jestem w stanie opisać, co od tej chwili czuję, co się dzieje w moim wnętrzu. Ludzie mnie zranili, zdeptali moje uczucia. Potraktowali jak przedmiot. W tym miejscu nie mogę w zasadzie robić nic innego jak tylko myśleć, z jakiego powodu tutaj jestem, wciąż tego nie wiem. Każdego dnia doprowadzane są nowe psy a każdy z nich ma własną bolesną historię. Każdego dnia moja szansa na opuszczenie tego miejsca maleje... Co mogę ofiarować ludziom oprócz mojego psiego serca ? Nie rzucam się w oczy wyglądem, jestem zwykłym brązowym mieszańcem. Co mogę Tobie dać ? Za Twoją szczerą miłość, ofiaruję Tobie SIEBIE całego , z sercem i duszą. Jestem dobrym stróżem i byłoby dla mnie marzeniem żyć w domu z ogrodem. Posiadam cechę, która może nie jest najmilsza – nie potrafię się zaprzyjaźnić z mniejszymi zwierzętami, jak np kotami. Poza tym jestem kochany, uwielbiam się przytulać i mimo swojego wyglądu jestem bardzo łagodny. Pozwól mi Tobie ponownie zaufać oraz odkryć w człowieku także dobre cechy. Szukamy dla tego wyjątkowego psa domu. Jestem głosem tego stworzenia, które samo nie jest w stanie poprosić o pomoc. Jeżeli nie możesz zabrać Wafla do domu,pomóż mu w inny sposób. Nie pozwól, by Wafel musił wciąż tkwić w schronisku oraz utracił wszelką nadzieję na lepsze jutro. W tym psim ciele tkwi tyle uczuć. Miejsce pobytu : Schronisko Szczecińskie Imię : WAFEL Płeć : samiec Rasa : mieszaniec Wielkość : duży Umaszczenie : jak na zdjęciu Wiek : ok 4 lat Stan zdrowia : boli mnie łapa i to bardzo Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us A to jeszcze wtedy gdy cieszyłem się wolnościa: Quote
Igiełka Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Jestem Kochana :) damy radę a Wafel to piękny psiak tylko taki smutny Quote
karolkamadry Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 Trochę już tu siedzi i to sam w takim niewielkim kojcu:( Quote
Igiełka Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='karolkamadry']Trochę już tu siedzi i to sam w takim niewielkim kojcu:([/QUOTE] Cioteczko a może na początek spróbujemy zadziałać ogłoszeniowo? żal psiaka :-( Quote
karolkamadry Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 A tak to już zlecone:) Strasznie nam żal wszystkich psiaków, które pochodzą tak naprawde z Trzeszynia - tam gdzie mamy konie....Ja sama mam dwa z tamtąd. Hodowla Trzeszczyńska:) I jedna Bielsko Podlaska:) Bo same takie rasowe mam. Quote
Igiełka Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='karolkamadry']A tak to już zlecone:) Strasznie nam żal wszystkich psiaków, które pochodzą tak naprawde z Trzeszynia - tam gdzie mamy konie....Ja sama mam dwa z tamtąd. Hodowla Trzeszczyńska:) I jedna Bielsko Podlaska:) Bo same takie rasowe mam.[/QUOTE] no to super że będą ogłoszonka :) myślę o tym Trzeszynie napisz mi na pw jak tam dokładnie wygląda psia sytuacja ok? też mam wyjątkowe z pochodzenia sunie o nazwie oficjalnej rasy wielokwiatowej :lol: Quote
karolkamadry Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 [quote name='Igiełka']no to super że będą ogłoszonka :) myślę o tym Trzeszynie napisz mi na pw jak tam dokładnie wygląda psia sytuacja ok? też mam wyjątkowe z pochodzenia sunie o nazwie oficjalnej rasy wielokwiatowej :lol:[/QUOTE] Igielko jutro Ci wszystko napisze wlosy Ci deba stana a teraz ide spstulki bo rano najpierw szkolenie z latem a potem praca Quote
Igiełka Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='karolkamadry']Igielko jutro Ci wszystko napisze wlosy Ci deba stana a teraz ide spstulki bo rano najpierw szkolenie z latem a potem praca[/QUOTE] Karolka dobrze nie ma sprawy a tymczasem spokojnej nocy i kolorowych snów :lol: Quote
mcb Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Pani doktor,wielkie dzięki za wątek Wafla:loveu: Quote
BajUla Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Kochany Wafelek, super Karola, że znalazłaś trochę czasu w nocy:diabloti:, żeby chłopakowi wątek założyć, ciekawe, czy dadzą go wyprowadzić, jest w osobnym kojcu, ale....no zobaczymy...W sobotę będzie Joasia w schronie i tu dziewczyny UWAGA:evil_lol: w męskim towarzystwie:evil_lol:, ja niestety odpadam w ten weekend:placz: A taki tekst tekst w ogłoszeniach? Świetny, a zlecenie poszło na ołoszenia? Bo jak nie, to może poczekać do weekendu i może uda się go "wykraść" na spacer, to wtedy foty fajne:lol: A pytałaś w schronie weta, co z tą jego łapką?:shake: Ale Some się ucieszy, jak zobaczy, kto następny w schronie do "golenia":lol: Quote
agatamakowska6@wp.pl Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 witam was boski niuniaczek i jaki duży Quote
Nadziejka Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 :modla::iloveyou:witam sie u chlopaka cudnego , trzymam kciuki mocno! Quote
tatankas Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Ale piękny wielkopies :) Karola a gdzie tekst dla psiaka do ogłoszeń? Quote
karolkamadry Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 [quote name='mcb']Pani doktor,wielkie dzięki za wątek Wafla:loveu:[/QUOTE] Tak jak obiecałałam tak zrobiłam, a Pani Pani Spektor gratuluje debiutu Quote
karolkamadry Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 (edited) [quote name='tatankas']Ale piękny wielkopies :) Karola a gdzie tekst dla psiaka do ogłoszeń?[/QUOTE] A z tego co na początku nie można? to jak nie to ja napisze po południu Edited February 23, 2012 by karolkamadry Quote
karolkamadry Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 [quote name='BajUla']Kochany Wafelek, super Karola, że znalazłaś trochę czasu w nocy:diabloti:, żeby chłopakowi wątek założyć, ciekawe, czy dadzą go wyprowadzić, jest w osobnym kojcu, ale....no zobaczymy...W sobotę będzie Joasia w schronie i tu dziewczyny UWAGA:evil_lol: w męskim towarzystwie:evil_lol:, ja niestety odpadam w ten weekend:placz: A taki tekst tekst w ogłoszeniach? Świetny, a zlecenie poszło na ołoszenia? Bo jak nie, to może poczekać do weekendu i może uda się go "wykraść" na spacer, to wtedy foty fajne:lol: A pytałaś w schronie weta, co z tą jego łapką?:shake: Ale Some się ucieszy, jak zobaczy, kto następny w schronie do "golenia":lol:[/QUOTE] MIałam tak mało czasu rano, że wpadłam z aparatem jak jakies paparazzi i od razu do roboty, mało tego jeszcze musiałam koleżankę angażować, żeby to zrobić. Nie rozmawiałam na razie...mam nadzieje ze w weekend bede miala czas Quote
Kika i Łoś Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Karola teraz albo nigdy - to jest czas Wafla - jeśli mogę zrobić cokolwiek w sprawie - jestem do waszej i Waflowej dyspozycji:) Quote
tatankas Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='karolkamadry']A z tego co na początku nie można? to jak nie to ja napisze po południu[/QUOTE] Raczej za długi tekst,muszą być konkrety i zwięźle,bo ludzie leniwi,nie chce im się czytać,a poza tym,bym musiała na niektórych portalach w połowie ucinać,bo się tekst nie mieści. Quote
BajUla Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='Kika i Łoś']Karola teraz albo nigdy - to jest czas Wafla - jeśli mogę zrobić cokolwiek w sprawie - jestem do waszej i Waflowej dyspozycji:)[/QUOTE] Dokładnie tak, to musi być czas Wafla, a zresztą zgodnie z planem, trzeba eksmitować ten ciąg kojcowy do końca;) Quote
karolkamadry Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 [quote name='BajUla']Dokładnie tak, to musi być czas Wafla, a zresztą zgodnie z planem, trzeba eksmitować ten ciąg kojcowy do końca;)[/QUOTE] A więc to jest ten plan:) No to fajnie że się możemy do niego dołożyć:) Quote
karolkamadry Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 [quote name='tatankas']Raczej za długi tekst,muszą być konkrety i zwięźle,bo ludzie leniwi,nie chce im się czytać,a poza tym,bym musiała na niektórych portalach w połowie ucinać,bo się tekst nie mieści.[/QUOTE] Dobra dzisiaj przerabiam i wysyłam do Ciebie Quote
karolkamadry Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 [quote name='Kika i Łoś']Karola teraz albo nigdy - to jest czas Wafla - jeśli mogę zrobić cokolwiek w sprawie - jestem do waszej i Waflowej dyspozycji:)[/QUOTE] Kika i Łoś - gratuluje debiutu :) Wiem, że mogę na Ciebie liczyć:) Quote
BajUla Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='karolkamadry']A więc to jest ten plan:) No to fajnie że się możemy do niego dołożyć:)[/QUOTE] Marzę, żeby się dokonał...Dziewczyny będą w sobotę w schronie Quote
Recommended Posts