Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Staficzka sliczna to wiadome !! :)
ale buldożka jest boska!! :) pięknie wygląda, super forma!! więcej zdjęć :P
Też się nasłuchałam po co mi pies na obczyźnie, że nie dam rady... trele morele, a ja bez niej żyć nie umie haha :D

Posted

Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze. Paradoksalnie Zulka była największa z całego miotu i jest buldogiem w nowym typie, ale tutaj widać, że żywienie i sport ma ogromny wpływ na sylwetkę.

Posted

No witam się pięknie

Szwendam się szwendam po dogo i się doszwendałam:evil_lol: (nie wiem czy dobrze napisałam bezbłędnie znaczy się:diabloti:). Tyle tu rocznika 89, a trochę starszy też może być?;)

U mnie dziecko i pies, tzn najpierw był pies, piękna Lusieńka z banerka...potem dziecko po dwóch latach...panika i krzyki w rodzinie z wiadomego powodu...dziecko 10 lat kończy już w pełnym zdrowiu i całości:eviltong:, wychowane poniekąd w psim kojcu:evil_lol:, od kiedy tylko na czworaka zaczęła pomykać, to pół dnia z Luśką spędzała...Jak Luśka odeszła...nastała Basia, tylko teraz to Ala Basię wychowuje:p...i ma wyssaną miłość i wrażliwość do zwierzaków, chodzi ze mną do schronu, bardzo chce pomagać, rozwijam to w niej...dzisiaj odwoziła ze mną sunię do hoteliku i widok tego psiaka wtulonego w Alkę i Alki z nim rozmowy...bezcenne:p...pozdrawiam naszą nową psią rodzinkę...Ula;)

ps
będę się szwendać regularnie:diabloti:

Posted

[quote name='BajUla']

Ala .... chodzi ze mną do schronu, [/QUOTE]
jak możesz , świadomie narażać DZIECKO , na tyle zarazków ? mamy rok 2012 , nie 1980 :diabloti:

Posted

[quote name='BajUla']No kochana, ale w tym banerku Zula nam jęzor pokazuje:diabloti::evil_lol:[/QUOTE]

Najmocniej przepraszam za totalny brak kultury mojego psa! No to pięknie...co to będzie jak się dziecko pojawi skoro nawet psa nie potrafię wychować???? :P

Dziś dość szalony dzień więc i czasu mało na wpis. Pobudka o 7, a wierzcie mi ciężka to sprawa jak się przegadało do 1 z przyjacielem :)(Kuba pozdrawiam). ...Punkt 7 dzwoni budzik, sama jestem pod wrażeniem z jaką szybkością się zwlekam z łoża jak przede mną dzień pełen obowiązków. Mąż w delegacji więc tylko ja sama i dwa potwory. Jedno oko, drugie oko, 1,2,3 myk, myk wskoczyć w dresik, cicho otworzyć drzwi co by młody demon nie usłyszał- kiedy ja się w końcu nauczę, że ta bestia wyprzedza moje ruchy za nim zdąrzę je wykonać:/-, młoda pod pachę, Zula jak zawszę w swoim żółwim tempie, bez pośpiechu no bo i po co, na co, zimno, cimno, mokro a fe! Jeden but, grugi but i wciąż z porannym grymasem na twarzy z prędkością światła pokonujemy pierwsze piętro kamienicy co by szczylowi nie puściły zwieracze. Jest, udało się:) jedno siku, drugie siku, kupa jedna, druga i spowrotem na śniadanko. Chwilka dla siebie, ale oczywiście nie w spokoju ponieważ Tosia rano z naładowaną baterią wykonuje więcej czynności niż ja po 10 redbulach w czasie sesji :]. Poranna toaleta no i karmienie. I tak zleciało pół godziki.
7:30 w czwartek to zień opieki nad siotrą:). Pukanie do drzwi i tak oto dołączyła do nas energiczna 7-latka. Jedyne rozsądne wyjście w tej sytuacji to wpakować moją bombową sforę do samochodu i pojechać do rodziów. W razie "w" wyruci się ekipę na ogródek, troszkę wymarzną w ten wietrzny dzień to odechce im się rozrabiać :).

Teraz wszyscy już spokojni tak więc mam chwilę na kawę i wpis:)

Posted

[quote name='Kaffi']Najmocniej przepraszam za totalny brak kultury mojego psa! No to pięknie...co to będzie jak się dziecko pojawi skoro nawet psa nie potrafię wychować???? :P

[/QUOTE]

Gwarantuję, że z dzieckiem będzie znacznie trudniej:evil_lol: i "zwieracze" bądą zdecydowanie dłużej puszczać:diabloti:, ale wprawę masz:cool3:

Posted

pamietaj zmeczone psy i dzieci to w miare spokoj dla przewodnika hihihi, a szczesliwe wybiegane, nabawione i najedzone to chwila relaksu co zaczniesz cenic jak bedzie komplet

Posted

przyszłam tylko napisać bzdurę żeby mi się dodał wątek do subskrypcji.... jeszcze tu wrócę na dłużej! :)
śliczne mordki, widziałam u Vectry już i jestem zakochana w tym i tamtym w tamtym i tym...cudowne!

• 2 weeks later...
Posted

Przepraszam za brak wpisów, ale mamy gościa :). Przyjechał dawno niewidziany przyjaciel z Norwegii więc czasu brakowało na inne aktywności. Przyjaciel u nas pomieszka przez dwa tygodnie więc w naszym niewielkim mieszkanku zrobiło się jeszcze bardziej przytulnie :). Codziennie rano ma pobudkę godną gościa czyli dwa potwory wylizujące twarz, podgryzające nogi ect. Swoją drogą muszę kiedyś nakręcić co tu się dzieje z rana bo to niezłe widowisko. Totalne szaleństwo na czterech łapach. Poza tym każda wolną chwilę spędzamy na dworze korzystając z słoneczka!!! Nie wiem jak wy ale mnie więcej do szczęścia nie potrzeba po długiej zimnie jak kilka promyków słońca :) Jeszcze kilka stopni w górę i będzie idealnie.

Plan na dziś: pisanie pracy magisterskiej, życzcie powodzenia ;)

P.S. W wolnej chwili wysilę się większym wpisem i prześlę kilka zdjęć :)