zaba14 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Staficzka sliczna to wiadome !! :) ale buldożka jest boska!! :) pięknie wygląda, super forma!! więcej zdjęć :P Też się nasłuchałam po co mi pies na obczyźnie, że nie dam rady... trele morele, a ja bez niej żyć nie umie haha :D Quote
Kaffi Posted February 22, 2012 Author Posted February 22, 2012 Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze. Paradoksalnie Zulka była największa z całego miotu i jest buldogiem w nowym typie, ale tutaj widać, że żywienie i sport ma ogromny wpływ na sylwetkę. Quote
Korenia Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Zula jest przeboska :loveu: Tosia też fajniutka, ale bulwa mnie zauroczyła :loveu: Quote
BajUla Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 No witam się pięknie Szwendam się szwendam po dogo i się doszwendałam:evil_lol: (nie wiem czy dobrze napisałam bezbłędnie znaczy się:diabloti:). Tyle tu rocznika 89, a trochę starszy też może być?;) U mnie dziecko i pies, tzn najpierw był pies, piękna Lusieńka z banerka...potem dziecko po dwóch latach...panika i krzyki w rodzinie z wiadomego powodu...dziecko 10 lat kończy już w pełnym zdrowiu i całości:eviltong:, wychowane poniekąd w psim kojcu:evil_lol:, od kiedy tylko na czworaka zaczęła pomykać, to pół dnia z Luśką spędzała...Jak Luśka odeszła...nastała Basia, tylko teraz to Ala Basię wychowuje:p...i ma wyssaną miłość i wrażliwość do zwierzaków, chodzi ze mną do schronu, bardzo chce pomagać, rozwijam to w niej...dzisiaj odwoziła ze mną sunię do hoteliku i widok tego psiaka wtulonego w Alkę i Alki z nim rozmowy...bezcenne:p...pozdrawiam naszą nową psią rodzinkę...Ula;) ps będę się szwendać regularnie:diabloti: Quote
BajUla Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 No kochana, ale w tym banerku Zula nam jęzor pokazuje:diabloti::evil_lol: Quote
Vectra Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='BajUla'] Ala .... chodzi ze mną do schronu, [/QUOTE] jak możesz , świadomie narażać DZIECKO , na tyle zarazków ? mamy rok 2012 , nie 1980 :diabloti: Quote
Kaffi Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 [quote name='BajUla']No kochana, ale w tym banerku Zula nam jęzor pokazuje:diabloti::evil_lol:[/QUOTE] Najmocniej przepraszam za totalny brak kultury mojego psa! No to pięknie...co to będzie jak się dziecko pojawi skoro nawet psa nie potrafię wychować???? :P Dziś dość szalony dzień więc i czasu mało na wpis. Pobudka o 7, a wierzcie mi ciężka to sprawa jak się przegadało do 1 z przyjacielem :)(Kuba pozdrawiam). ...Punkt 7 dzwoni budzik, sama jestem pod wrażeniem z jaką szybkością się zwlekam z łoża jak przede mną dzień pełen obowiązków. Mąż w delegacji więc tylko ja sama i dwa potwory. Jedno oko, drugie oko, 1,2,3 myk, myk wskoczyć w dresik, cicho otworzyć drzwi co by młody demon nie usłyszał- kiedy ja się w końcu nauczę, że ta bestia wyprzedza moje ruchy za nim zdąrzę je wykonać:/-, młoda pod pachę, Zula jak zawszę w swoim żółwim tempie, bez pośpiechu no bo i po co, na co, zimno, cimno, mokro a fe! Jeden but, grugi but i wciąż z porannym grymasem na twarzy z prędkością światła pokonujemy pierwsze piętro kamienicy co by szczylowi nie puściły zwieracze. Jest, udało się:) jedno siku, drugie siku, kupa jedna, druga i spowrotem na śniadanko. Chwilka dla siebie, ale oczywiście nie w spokoju ponieważ Tosia rano z naładowaną baterią wykonuje więcej czynności niż ja po 10 redbulach w czasie sesji :]. Poranna toaleta no i karmienie. I tak zleciało pół godziki. 7:30 w czwartek to zień opieki nad siotrą:). Pukanie do drzwi i tak oto dołączyła do nas energiczna 7-latka. Jedyne rozsądne wyjście w tej sytuacji to wpakować moją bombową sforę do samochodu i pojechać do rodziów. W razie "w" wyruci się ekipę na ogródek, troszkę wymarzną w ten wietrzny dzień to odechce im się rozrabiać :). Teraz wszyscy już spokojni tak więc mam chwilę na kawę i wpis:) Quote
Gonitwa Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Zapisuję wątek, będę często zaglądać :) Quote
BajUla Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='Kaffi']Najmocniej przepraszam za totalny brak kultury mojego psa! No to pięknie...co to będzie jak się dziecko pojawi skoro nawet psa nie potrafię wychować???? :P [/QUOTE] Gwarantuję, że z dzieckiem będzie znacznie trudniej:evil_lol: i "zwieracze" bądą zdecydowanie dłużej puszczać:diabloti:, ale wprawę masz:cool3: Quote
Kaffi Posted February 24, 2012 Author Posted February 24, 2012 Wpisywałam dziś notkę, ale chyba z powodu problemów z serwerem zniknęła :/ Quote
Tekla64 Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 pamietaj zmeczone psy i dzieci to w miare spokoj dla przewodnika hihihi, a szczesliwe wybiegane, nabawione i najedzone to chwila relaksu co zaczniesz cenic jak bedzie komplet Quote
jonQuilla Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 przyszłam tylko napisać bzdurę żeby mi się dodał wątek do subskrypcji.... jeszcze tu wrócę na dłużej! :) śliczne mordki, widziałam u Vectry już i jestem zakochana w tym i tamtym w tamtym i tym...cudowne! Quote
justysiek Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 [quote name='Kaffi']Wpisywałam dziś notkę, ale chyba z powodu problemów z serwerem zniknęła :/[/QUOTE] widziałam notkę i filmiki, nawet zrobiłam wpis, ale wszystko zniknęło :-( Quote
Kaffi Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 Przepraszam za brak wpisów, ale mamy gościa :). Przyjechał dawno niewidziany przyjaciel z Norwegii więc czasu brakowało na inne aktywności. Przyjaciel u nas pomieszka przez dwa tygodnie więc w naszym niewielkim mieszkanku zrobiło się jeszcze bardziej przytulnie :). Codziennie rano ma pobudkę godną gościa czyli dwa potwory wylizujące twarz, podgryzające nogi ect. Swoją drogą muszę kiedyś nakręcić co tu się dzieje z rana bo to niezłe widowisko. Totalne szaleństwo na czterech łapach. Poza tym każda wolną chwilę spędzamy na dworze korzystając z słoneczka!!! Nie wiem jak wy ale mnie więcej do szczęścia nie potrzeba po długiej zimnie jak kilka promyków słońca :) Jeszcze kilka stopni w górę i będzie idealnie. Plan na dziś: pisanie pracy magisterskiej, życzcie powodzenia ;) P.S. W wolnej chwili wysilę się większym wpisem i prześlę kilka zdjęć :) Quote
FredziaFredzia Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Kaffi napisał(a): Nie wiem jak wy ale mnie więcej do szczęścia nie potrzeba po długiej zimnie jak kilka promyków słońca :) Jeszcze kilka stopni w górę i będzie idealnie. Mam to samo. :lol: Powodzenia! Quote
Recommended Posts