Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Smutek pustką świat ogarnął
Tuli myśli dniem zmożone
Łzy na pysku zasypiają
Żalem w sercu udręczone

W zakurzonym kącie noce
Śpią uczucia odrzucone
Umierają w ciasnej klatce
Jak rumaki uskrzydlone

Cisza płaszczem noc okryła
Nie śpi serce choć zmęczone
Póki czas nie zgasi wspomnień
Będzie nimi zniewolone...

Made in Murka

Posted

Murko,
podeslalam Bialego Kudlaczka do Aisak. Licze na to, ze znajdzie dom w Niemczech :kciuki: Na wszelki wypadek dam go tez na allegro.
Oczywiscie wykorzystam Twoj wiersz :bigcry:

Posted

Simone napisala, ze wezma Bialego :multi::multi::multi:
Ze mozemy go juz szykowac :p

Temat: Betreff: Re: Betreff: Hunde
Od: "Dobermann-Nothilfe" <info@dobermann-nothilfe.de>
Data: N Marca 16 2008, 9:22 pm

Hallo Agnieszka,
Wenn wir helfen können, machen wir das auch gerne.
Kathi hat uns Bialy geschickt, Den könnt ihr auch fertig machen für die
Reise nach Deutschland.Wir nehmen ihn.

Wir haben Euch noch mehrere Hunde eben zugemailt, bitte schreibt uns was zu
den Hunden.Anja und ich haben eben die Hunde ausgesucht.
Schön, das auch Ihr bereit seid die Hunde zu transportieren.
Czarus ist gestern gut angekommen.

Posted

A ja nabyłam dzis nowy, mniejszy transporter :cool3:. W tym momencie mogę bezpiecznie i wygodnie przewieźć dużego i średniego psa, bądź 3 średniaczki.
Cieszycie się???
JA BARDZO :multi::multi::multi:!

Posted

No to super. Niech wybieraja dalej.
W ten samochód, którym bylismy ostatnio wejdzie spokojnie 5-6 psiaków. A jak sie dobrze upchnie to nawet 7 - oczywiście takich mniejszych ;).

Posted

aisaK napisał(a):
Bedziecie psiaki upychać?:evil_lol:

Oczywiście...:eviltong:
A tak na serio to spokojnie w kontenery wejdzie 6 psów i jeden z przodu pod nagami pasażera (to ta wersja na średnie psiaczki).
Wiadomo, że jesli i tym razem pojedzie pies wielkości Rubika to relatywnie zmniejszy się ilośc psów.
Wszystko pod kontrolą...:cool3:

Posted

Bialy Kudlaczek okazal sie byc sunia.
W 2005 roku, kiedy byla robiona galeria psinka nie chciala sie podniesc, stad zdjecia wszystkie na leżaco i blad w okresleniu plci.

Temat: wyb2
Od: "Profil1" mtoz@neostrada.pl
Data: Śr Marca 19 2008, 9:43 am

Ten piesek o którego Pani prosiła był z tyłu za 53.Obecnie na wyb2. Ma około 4 latbardzo sympatyczny i spokojny piesek. Przyjety jako bezdomny.

Suka biała kudłata z wyb 159 ma około 5 lat. Przyjęta jako bezdomna. Również Pani prosiła o opis.

Reno,
P.Sabine pytala jak daleko za Wroclaw w kierunku granicy mozna by podwiezc psiaki?
Mysle, ze mozna by rzeczywiscie ze 7 mniejszych zmiescic :wink:

Posted

Podam wieczorem dokąd damy radę.
Muszę usiąśc z TZ nad mapą i policzyc. Jedno jest pewne: musimy dojechac do Mielca a potem jeszcze wrócic do Łodzi. Jednego dnia nie damy rady na pewno. No i jeszcze muszę "sprzedac" swoje psy rodzicom a niestety oni oboje jeszcze pracują, więc tu też nie mam dowolności.
Opcji mam jednak kilka, więc jakoś to ułożymy ;).

Posted

Reno,
moze zrobimy tak jak za pierwszym razem?
W kazdym razie patrzcie pod katem drogi powrotnej do Lodzi, zeby Wam bylo korzystnie wrocic.
A psiakow trzeba zabrac jak najwiecej, zeby transport byl nazwijmy to 'ekonomiczny'.

Posted

[quote name='Ulka18']Reno,
moze zrobimy tak jak za pierwszym razem?

Nie bardzo. Wtedy jechalismy w niedzielę rano a mieliśmy dużo bliżej, bo tylko do Opola a teraz Niemcy chcą abyśmy jechali dalej. My w niedzielę to musimy byc po południu już w Łodzi, by odebrac z działki nasze psy, bo rodzice potem wracają do domu.
Ale możemy zrobic tak:

zjedziemy do Mielca wieczorem w piątek (zdążę po południu podrzucic psy rodzicom), prześpimy się i wcześnie rano w sobotę (np ok 4) wyjedziemy z Mielca, dowieziemy psiaki do Zgorzelca na ok godz. 14.00 (TZ w robocie własnie siedzi i wylicza czas jazdy, ale myslę, że ok 10h). Stamtąd pojedziemy do Świebodzic (okolice Wałbrzycha, gdzie mieszkają rodzice TZ) i tu zostaniemy do niedzieli rano. Wtedy na spokojnie wrócimy na działkę koło południa.

Tak siedzę i po prostu boję się, że inaczej bedzie ciężko - nie damy rady przejechac trasy Mielec-Zgorzelec-Łódź jednego dnia zwłaszcza, ze wychodzą nocne jazdy, w których oboje niestety nie jesteśmy mocni.

Aga, zapytaj Niemców czy sobota ok 14 w Zgorzelcu by im pasowała?

No chyba, ze oni moga jeździc po nocach to wtedy ułożymy to zupełnie inaczej. My wtedy wyjedziemy sobie spokojnie w sobotę ok np 10 rano i wtedy na ok 20 bedziemy w Zgorzelcu a oni juz sobie będą jechali nocą. Dla nas tak by było super, ale nie wiem co oni na to.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Napisalam, zobaczymy ktora godzina im bardziej pasuje. Wazne, zeby wybrali jeszcze kilka psiakow, na razie sa zaklepane trzy.

No, no...napisz im, ze 6-7 psów damy radę zabrac :cool3:.
A orientacyjnie podali kiedy ten transport?

Posted

Reno, do Zgorzelca byloby super !
DH napisze, ktore psiaki wezmie i kore mamy naszykowac. Transport mialby byc na koniec kwietnia/poczatek maja.

Temat: Betreff: Re: Betreff: Re: Hunde
Od: "Dobermann-Nothilfe" <info@dobermann-nothilfe.de>
Data: Śr Marca 19 2008, 5:55 pm
Do: mielec@bezdomne.com
Dw: ktara@poczta.onet.pl

Bis Goerlitz ist doch schonmal prima.
Wir schreiben Euch Dann noch welche Hunde Ihr fertig machen könnt ,OK?
Und der Transport sollte Dann Ende April/Anfang Mai stattfinden an einem
Samstag, OK?

LG
Simone

Posted

Czyli Biały Starszy Kudłaczek nie jest tak naprawdę stary? Bardzo proszę oświećcie mnie, bo już mi się wszystko pomieszało... Odnowie mu Allegro tylko muszę wiedzieć ile ma lat...

Posted

Asiu-to i tak chyba nie ma juz znaczenia ile ma lat. Tak samo jak fakt, ze to nie pies a sunia :p.
Biała jedzie z początkiem maja do Niemiec.
Nie ma już więc większego sensu ją ogłaszac.