Nati211 Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Mam jeden delikatny problem, a raczej nie wiem o co chodzi. Snoopy mój psiak ma niecałe 5ms przez okres jaki go mam był już 3 razy odrobaczany ponieważ był inny problem. Z racji tego iż oboje z mężem pracujemy dzisiaj około 7h był sam w domu. Jakież było moje zdziwienie kiedy wpadając do domu biegiem żeby wyprowadzić go na pole, w przedpokoju było troszkę usikane ale takiego dziwnego gęstego jakby moczu i w tym długie białe coś...co jak patrze i czytam gdzie niegdzie wygląda jak glistnica. długie białe obrzydliwe fuj....ale czy jest możliwe żeby miał glisty już jeśli w Styczniu był odrobaczany?? I jakim cudem w moczu? Przecież one z kupą wychodzą?? Nie wiem o co chodzi. Mam go znowu odrobaczać od razu? Sama nie wiem co o tym myśleć. Quote
LadyS Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='Nati211']Mam jeden delikatny problem, a raczej nie wiem o co chodzi. Snoopy mój psiak ma niecałe 5ms przez okres jaki go mam był już 3 razy odrobaczany ponieważ był inny problem. Z racji tego iż oboje z mężem pracujemy dzisiaj około 7h był sam w domu. Jakież było moje zdziwienie kiedy wpadając do domu biegiem żeby wyprowadzić go na pole, w przedpokoju było troszkę usikane ale takiego dziwnego gęstego jakby moczu i w tym długie białe coś...co jak patrze i czytam gdzie niegdzie wygląda jak glistnica. długie białe obrzydliwe fuj....ale czy jest możliwe żeby miał glisty już jeśli w Styczniu był odrobaczany?? I jakim cudem w moczu? Przecież one z kupą wychodzą?? Nie wiem o co chodzi. Mam go znowu odrobaczać od razu? Sama nie wiem co o tym myśleć.[/QUOTE] Może to nie mocz, tylko żółć żołądkowa? Glisty mogą być, nawet jeśli pies był odrobaczany w styczniu - wszystko zależy od środka i sposobu odrobaczenia. Zwierzęta zarobaczone odrobacza się odpowiednimi preparatami podawanymi w 2-3 dawkach, powtarzając odrobaczanie w okresie od trzech dni do tygodnia - wtedy zabijasz nie tylko dorosłe osobniki, ale również te, które przedtem były larwami czy jajami i zdązyły dorosnąć w drugim cyklu. Nie pchałabym w psa odrobaczenia, tylko zaniosła kupę na badanie pod kątem pasożytów - wtedy wszystko będzie jasne. Quote
Nati211 Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 Jutro pójdę do weta i zobaczę co będzie. Mam nadzieję, że tylko z czasem wyrobię żeby z nim zajść. Quote
Recommended Posts