Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hejka,wlasnie wrocilam ze szkoly i zaczęłam czesać stelle.aż sie przestraszyłam,bo zebrałam prawie jednorazową reklamowke,puchu!!czyzby to juz sie zaczęło linienie na wiosne? :o

jak to wyglada u was? czy normalnie jeszcze czy tak jak u mnie,mnostwo siersci!!wszedzie........ myslałam ze to dopiero tak na koniec lutego i poczatek marca!

Posted

hehe. stella sie adaptuje do mieszkania w domu, przypominam ci ze wczesniej mieszkala na dworzu, my mialysmy to samo. w domu zaesze jest cieplej wiec jej tez jest za cieplo. co do twojego maila to nie mogłam odp ze wzgl techn. ale odp tu:chodziła na PT1 za związku kynologicznego, tu takie szkolenie kosztuje 400zl. dalo duzo ale i tak jej normalnie nie spuszczam bo mieszkamy w środku miasta. park sie kończy za nim ulica... spuszczam na duzym ogrodzonym terenie i PRZYCHODZI "NA SMAKOŁYKA" wczesniej nie bylo mowy zeby przyszla.

Posted

Musisz jeszcze wiedzieć, ze linienie u suk jest również uwarunkowane hormonalnie. Moje sunie linieją bez względu na porę roku, zawsze przed cieczką. Czyli Circa liniała ostatnio w listopadzie, a Coda linieje sobie teraz i zasadniczo pora roku jej w tym wcale nie przeszkadza. :lol:

Posted

czaki dosyc dziwnie zmieniaja siersc.. duzo osob to mowi, ja zreszta tez to widze u moich.. one cale lato byly lyse, wygladaly okropnie.. nie lenily sie na lato, tylko wylysialy na poczatku wakacji i takie byly do jesieni [kto byl na zlotach u mnie to wie.. ;)] teraz maja normalna, ladna siersc, ale dwa chyba zaraz zaczna ja gubic i miec nowa, bo juz iom zaczyna wylazic..

nam psiaki sie lenily w zimie zawsze..

Posted

Hmmmm.... a moja mieszka tez w domu i linieje wlasnie jakos na koncu marca, poczatku kwietnia, pewnie gubi futro na cieple dni, a pozniej linieje w okolicach wrzesnia, pazdziernika, jakby wymieniala siersc na zimowa. Nie zauwazylam powiazania z cieczka, no ale moze jak bedzie starsza to sie cos wypatrzy:). Teraz futerko ma ladniutkie i nic jej nie wychodzi. I oby jak najdluzej :). Pozdrawiam.

Jagusia i Keni

Posted

stella cieczke mila w grudniu,wiec to wykluczam.....ale mysle rowniez,ze to pewnie dlatego ,ze mieszka w domu a nie na dworzu,ładnie wyglada nadal,ma błyszczaca siersc i duzo jej,ale jednak gubi i juz dzis wyczesałam z niej sporo puchu :lol:

pewnie ma tak być :)

Posted

Conor od kilku dni tez zaczal zrzucac futro...co daje sie zauwazyc po ilosci"kotow" po katach...a co najdziwniejsze to sypie glownie wlosem okrywowym...

a za miesiac klubowka i jak on bedzie wygladal????? :o :o :o

Posted
Dolphine, no to na balkon Conora na miesieczna kuracje odbudowywania futra

Moje oba psy mieszkają na dworze a Luna sypie się od połoey grudnia, a Ceik zaczął kilka dni temu.

Na ostatnich zawodach przyuważyłam, że większość psów jest albo w trakcie linienia, albo już skończyła i im odrasta futerko.

Wiecie co? A może to oznacza wczesną wiosnę? :-?

Posted

U moich husky sprawa z futerkiem wygląda tak: pies i sunia w pięknym zimowym futrze, drugi pies wysypał się w grudniu teraz się odbudowuje, ale coś mu to dość długo idzie, a druga sunia właśnie się kończy sypać i jest łysiuteńka.

Wszystkie moje psy są cały dzień na dworze, a śpią w domku.

Posted

Mój Timur nie gubi w ogóle sierści, natomiast mam inny problem. Jest bardzo brudny. W mojej okolicy wszyscy palą węglem, bo mają deputaty i sadzy i syfu jest tyle że szok. Pies jest pól dnia na dworze i on teraz jest szary i tłusty. Od środka zaczyna się czyścić, ale nie jest w stanie dojść do siebie, bo znowy pójdzie i wraca jeszcze gorszy. Mam go kąpać? Teraz, zimą?

Posted

no ja moja stelle tez juz w zime kapałam,była strasznie brudna,a mieszka w domu wiec nie było wyjscia,ale na wieczor ja kapałam,po spacerze,cala noc schła :lol: