Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 147
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Od przedwczoraj:multi:
Ma się dobrze, a nawet bardzo dobrzea apetyt, wcina z przyjemnością, w ferworze nawet pogryzła zapalniczkę;-)
Póki co (odpukać) dobrze się dogadują z moim Fikonkiem i na przykład teraz śpią sobie jedno na kanapie (Mimi), drugie pod (Fikuś).
Mimi jest umówiona na sterylizację, a jutro ją odrobaczam.
Chodzi na spacery po parku i biega tak, że wpędza mojego psa w kompleksy!
Generalnie, myślę, że się zaaklimatyzowała u mnie:-):Dog_run:

Posted

hurrraaaaa!!!:loveu::multi:

Mimi najpierw miała wizytę Fikusia i Ani w hoteliku - brykali przez dobrą godzinę razem.
Po tym pozytywnym doświadczeniu kilka dni potem Miminka ze mną złożyła wizytę Fikusiowi i ... już tam się zadomowiła :-)

A Fikuś jest do niej bardzo podobny - tylko niższy i ma grubsze łapki - to taka sama parka jak moje psiaki:evil_lol:

Posted

Na pewno będę! Mimi teraz już drzemie na kanapie, dzisiaj pobiegała po parku z moim Fikosławem, zjadła solidną porcję mięska z makaronem i odrobaczyła się o poranku za radą weterynarza.
Wygląda na bardzo zadowoloną, dużo się przytula, a chodzi za mną krok w krok:-)
Straszliwa z niej przylepa, ale przekochana, wszyscy moi znajomi się w niej zakochali! :iloveyou: Ja też. A mój Fikuś jakby wydoroślał przy niej (ma 7 lat) i zaczął się zachowywać jak dystyngowany pan w średnim wieku...Do tej pory grasował jak dzik!
Mimi ma swój piękny nowy kojec, ale woli moje łóżko, przez co śpię jak sardynka, z lewej pies, z prawej pies...
Jak tylko będę miała zdjęcia porządnej jakości, to pokażę.

Posted

a oto długo wyczekiwane zdjęcia całej szczęśliwej rodzinki:
Ani, Mimi i Fikona :lol::cool3::loveu:

siostra i brat? :crazyeye:

włąsna podusia to jest to:multi:

czyż nie widzicie podobieństwa?:evil_lol:

zobaczcie, jak dużo miejsca zaanektowały sobie te dwa śliczne ogonki :diabloti:

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Nowe wieści o Mimi...
Psica ma się dobrze, ranki po sterylce ładnie się zagoiły, nie ma nawet śladu. Pyszczek wiecznie głodny, jakby się obawiała, że jedzenie zniknie:) Z Fikonkiem relacja kumpelska, bawią się razem, no może czasem Fikuś patrzy z potępieniem: "Mimi, daj spokój, jestem za stary...":)))
Odkryłam natomiast, że straszny z niej NISZCZYCIEL. Demoluje co popadnie, gryzie futrzak, na którym śpi Fikuś. Potrafi tak zrujnować dom, że pół godziny dumam, jak tak mały pies może dokonać tak wielkich rzeczy. Np. sama otworzyła łazienkę i wyciągnęła z niej poukrywane przed nią rzeczy. Wczoraj po powrocie do domu zastałam otwartą szafę i wybebeszone ciuchy. Zdarza jej się zrobić kupę na dywan (na szczęście jak dotąd łatwą do wyrzucenia).
Generalnie nie narzekam, nie złoszczę się za bardzo, staram się z nią pracować, bawić, aby się zmachała, jak zostaje sama w domu. Z drugiej strony całkiem sama nie zostaje- jest przeciez Fikon. Jak wracam i zastaję to spustoszenie, to Fikuś siedzi na kanapie i patrzy na mnie wzrokiem mówiącym: "zobacz, znów to zrobiła". A Mimi kuli się już na samo moje wejście. Zaznaczam, że nigdy jej nie uderzyłam ani nic w tym rodzaju.
Zaczęłam podejrzewać, że to własnie to niszczenie spowodowało być może, że ktoś ją wyrzucił. A nie że się zgubiła...W każdym razie mój plan jest taki: sucz musi wiedzieć, że ja jej na pewno nigdzie nie oddam:)

Posted

AnK napisał(a):
W każdym razie mój plan jest taki: sucz musi wiedzieć, że ja jej na pewno nigdzie nie oddam:)

baaardzo dobry plan :multi: :lilangel::cunao:

:Rose::modla:

ps. do Mimi: Mimi - cholero :mad: :motz::mdleje::scared:

• 2 weeks later...
Posted

Deszczówko, zmień serwer, bo miau, coś paskudzi :mad: , wszystkie zdjęcia, które przez ten serwer wrzuciłam uleciały jak jakaś mgła złota :angryy:, pierwsze zdjęcia Koksa, jeszcze z Tarchomina też przepadły :placz: !

Posted

Jeśli chcesz popatrzeć na słodką Mimi, to jak będziesz do mnie jechała po te wory od weta, to coś pokombinujemy - ja skorzystałam z przepisu Legiona 23 (miał to w podpisie), napisał bardzo łopatologicznie i nowe zdjęcia już są przyzwoicie wklejone, a nie jakiś "znikający punkt"