deszczowa Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 AKTUALNE WIEśCI: Mimi ma dom!!! Kochani, bardzo proszę o pomoc tych, którzy odwiedzają Paluch (ja tam bywam tylko sporadycznie). Dnai 13 stycznia b.r. przyjechała do schroniska mała sunia. Zapadła mi w pamięć, bo była zadbana, czysta i jak przykucnęłam przy niej podawała mi łapkę, jakby mnie prosiła o pomoc. Kora sprawdziła i niestety nikt suni nie odebrał do tej pory. Jeżeli ktoś jej szuka (taką mam nadzieję) to może nie ma internetu? może kojarzycie tego psa? może gdzieś widzieliście ogłoszenie, że jej szukają? :placz: Bardzo proszę również, zajrzyjcie do niej, jak jesteście na Paluchu - zobaczcie, jak się miewa....Na razie nie mogę jej stamtąd zabrać....:shake::placz: (nie mam gdzie i nie mam za co) A oto ona - nr 153/07: Quote
jotpeg Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 byl tu ktos??? deszczowa, moze lepiej PW napisac, do Kory najlepiej? Quote
jotpeg Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 podnosze, a moze cos sie komus przypomni?... deszczowa, a widzialas to (troche jak Twoj Barus...): http://www.dogomania.pl/forum/showth...22#post3341922 Quote
deszczowa Posted February 19, 2007 Author Posted February 19, 2007 Mimi została znaleziona przez Straż Miejską jak błąkała się po Pradze Południe zziębnięta w dniu 13 stycznia 2007 r. Została odwieziona do schroniska na Paluchu. Tam ją zoabczyłam, jak przywiązana do słupka czekała na przydzielenie jej lokum dla bezdomnych...Gdy przy niej kucnęłam, podała mi grzecznie łapkę, jakby prosiła o pomoc....Była taka spokojna - zupełnie nie wiedziała, że dzieje się w jej życiu coś złego... Mimi jednak nikt nie odebrał ani po dwóch tygodniach od przybycia do schroniska, ani po miesiącu...A ona smutniała z każdym dniem....Zrobiły się jej otarcia od leżenia na twardej podłodze, do czego nie przywykła.... Więc przyjechałam po nią ja i zabrałam do hotelu pod Warszawą. Całą drogę odsypiała przebyte nerwy. Sunia okazała się niesamowitym pieszczochem. Jest bardzo łagodna i spokojna. Szybko dostosowuje się do nowych warunków, ładnie jeżdzi samochodem. Jest niewielka - sięga do łydki. Ma około 4 lat. Nie może stracić nadziei, że już na zawsze wszystko stracone... Ktoś musi pokochać Mimi!!! tel. 0512 536 413 mail: deszczowaiv@gmail.com fotografia schroniskowa zaraz po wyjściu ze schroniska a tutaj w drodze do hoteliku portreciki w hoteliku Quote
malagos Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Śliczna, niewielka sunia! Juz odchowana, posłuszna, grzeczna, spokojna - komu? komu? Quote
deszczowa Posted February 20, 2007 Author Posted February 20, 2007 Mimi w hoteliku odpoczęła, jest nadal bardzo łagodna, ogromnie garnie się do człowieka, a głównie do dzieci:loveu: kochana Mała.... Quote
deszczowa Posted February 20, 2007 Author Posted February 20, 2007 wielkie podziękowania dla Jo37 za poświęcenie czasu i użyczenie samochodu, abym mogła Mimi zabrać z palucha do hoteliku....Bez Ciebie Joanno to by się nie udało :buzi::Rose: Quote
deszczowa Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 Miminko, niech Cię wszyscy zobaczą :-( Quote
deszczowa Posted February 22, 2007 Author Posted February 22, 2007 przypomnij się Mimi światu! Choć jesteś maleńka i skromniutka ....:placz: Quote
deszczowa Posted February 23, 2007 Author Posted February 23, 2007 Mimi jest wesoła w hoteliku i bardzo lubi przesiadywać na kanapie:-( Quote
deszczowa Posted February 26, 2007 Author Posted February 26, 2007 Hoop kochana Miminko:placz: Masz wielu przyjaciół - nawet się nie spdoziewałam - dzięki nim będzie opłacony Twój hotelik przynajmniej przez 3 tygodnie:multi: Dziękuję w imieniu słodkiej Mimi :calus: Tamiczek - dziękuję za śliczne banerki:loveu: Quote
Jo37 Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Mimi - miła suczka lubiąca dzieci szuka domu . Quote
Jo37 Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 Nikt nie odwiedza Mimi . Przy okazji zobaczcie jak mylące są zdjęcia z Palucha . Przecież Mimi jest na tamtym zdjęciu ruda . Quote
deszczowa Posted March 5, 2007 Author Posted March 5, 2007 to niemożliwe! Mimi jest grzeczną delikatną dziewczynką, tylko to szczęście tak się ociąga:shake: Quote
Diegula Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Kurde jak ona mi przypomina Figę (która dzisiaj jedzie do domku:lol:) mam nadzieję ze i Mimi sie poszczęści! Quote
Recommended Posts