Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Tą piękną sunieczkę będącą wtedy szczeniakiem ktoś przywiązał do drzewa na nie zamieszkanym podwórku w wiosce pod Łomżą.
Właścicielka przyjeżdża tam tylko czasami i któregoś dnia zastała taką niespodziankę :( .Do psa nie przyznawał się nikt we wsi.Pani postanowiła psa dokarmiać i szukać mu domu.Sama nie możliwości,aby wziąć sunię do siebie.
Sunia karmiona przez opiekunkę szybko rosła,pilnowała się podwórka.Okazała się łagodna,delikatna wobec dzieci.
Aż pewnego dnia sąsiedzi poinformowali,że suńka łapie kurczaki i zażądali,aby zniknęła.Pani nie mając wyjścia uwiązała ją na łańcuchu.Ma ciepłe schronienie,ale sporadyczny kontakt z człowiekiem.Opiekunka nie może dojeżdżać do niej codziennie.
A teraz przybłąkał się do niej wychudzony pies i zamieszkał z sunią w budzie.
Wiosną suczka będzie miała 2,5 roku,nie jest wysterylizowana,do tej pory nie miała szczeniaków,ale teraz ma towarzysza niedoli.
Sunia jest przez cały czas ogłaszana,ale bezskutecznie.A piękna jest i młoda.

telefon do opiekunki : 693 259 888
telefon do mnie : 608 416 949
mail do mnie : eelinaa@wp.pl

Edited by elinaa
  • Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[quote name='maja602']Czy w rejonie Łomży działa jakaś fundacja, która mogłaby wziąć sunię pod swoją opiekę?[/QUOTE]

W Łomży jest tylko Łomżyńskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami.Prowadzi ono schronisko dla psów,ale tylko z terenu miasta.

Właśnie dzwoniła do mnie opiekunka suni.Wczoraj zagryzła dwie-trzy gęsi.Ludzie z wioski chcą zgłosić to na policję i żądają uśpienia suni.
Trzeba ją koniecznie szybko zabrać.

Edited by elinaa
Posted

śliczna i taka radosna ale, że zew natury każe jej drób gonić to pretensji mieć nie można ani ludziom się dziwić, że nie są zadowoleni. mamy nadzieję, że szybko uda się coś zorganizować. trzymamy kciuki i będziemy zaglądać

Posted

[quote name='rosi79']Witajcie.
Czy jest moze ktos z łomży?ktos kto pomoglby przetransportowac sunie do miasta?

elinaa,WIELKIE dzieki[/QUOTE]

czy to znaczy, że mogłąbyś ją przygarnąć choć na chwilę ?

może ktoś z Łomżyńskiego TOZ-u mógłby pomóc w transporcie

Posted

rosi79 to właśnie opiekunka Soni .
Powysyłałam pw do dogomaniaczek z Łomży.
Z tego co znalazłam w necie to numer do łomżyńskiego toz-u to numer do schroniska.Oni zajmują się tylko psami z Łomży zgłoszonymi przez urząd miejski,dlatego trzeba ją przywieźć do Łomży i tu zgłosić do schroniska.W schronisku zostałaby wysterylizowana.
Jeszcze nikt mi nie odpisał w sprawie transportu i na razie czekam :( .

Posted

Numer jest do schroniska.Rosi79 już tam dzwoniła wcześniej.Jeśli pies będzie na terenie Łomży nie ma problemu z przyjęciem po zgłoszeniu w urzędzie miasta.Mają tylko jeden samochód,nie zawsze sprawny.Jak zgłaszałam psy to raz sama go pieszo zaprowadziłam,a raz dowiozłam.Teraz mam zepsuty samochód i nie mam jak po sunię dojechać.
Schronisko ma umowę z urzędem miasta i wszystkie psy są przyjmowane po zgłoszeniu.Nie da się tego obejść.
Potrzebny nam samochód.

Posted

Odpowiadam na ogólnym forum bo trochę mam w tym swój własny interes, ale o tym na końcu. Dobrze, tak naprawdę to piszę i wyrażam zgodę za męża , bo uzgodniliśmy że on pojedzie i przywiezie suczkę. Numer telefonu, który jest na moich ogłoszeniach to jest właśnie jego numer. Mąż prosił jednak abyś po psa pojechała razem z nim , o ile jest to możliwe. Natomiast martwię się co będzie z psem od czasu zgłoszenia go do Straży do czasu zgody na przewiezienie do schroniska, bo nie wiem jak to się odbywa. Jeśli chodzi o szczegóły dotyczące przewiezienia pieska proszę kontakt na numer z mojego ogłoszenia.

No właśnie a to jest moja prywatna prośba , nadal poszukuję domu dla psa - ogłoszenia ma na http://www.dogomania.pl/threads/222121-m%C5%82oda-suczka-amstafa-szuka-domu-!