*N. Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 Bardzo fajny jamnior ;D powodzenia mu życzę, mimo iż już wyczytałam, że chyba coś się szykuje ; ) Quote
*N. Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 [quote name='ladySwallow']Jutro Figiel jedzie do DT :)[/QUOTE] Szkoda, że nie DS! :) Ale dobre i DT, zawsze to ciepło i miło :) Quote
LadyS Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 Figiel pojechał ;) Był ważony i jednak nie jest taki mini, po odkarmieniu będzie typowym jamnikiem standardowym - ale jest bardzo niziutki i mocno w typie. Bez problemu chodzi przy nodze na smyczy, widać, że jest typowo miejski - miasto go zupełnie nie przeraża. Jest grzeczny, ale widać, że potrzebuje stanowczej ręki - jak każdy jamnik moim zdaniem ;) Przyjazny do ludzi, psa z daleka obszczekał, ale raczej informująco ;) Quote
JamniczaRodzina. Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 To teraz tylko czekać na dom stały Quote
LadyS Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 Jeszcze z nowych rzeczy: - Figiel jest delikatny w zabawie z dziećmi, dobrze się z nimi dogaduje - bawił się z 3letnią córką piranhii - pozytywnie podchodzi do ludzi, nawet przy czynnosciach, których nie lubi - wsadzanie do transportera - chodzi na smyczy - nawet przy nodze - załatwia potrzeby na spacerach - nie obawia się ruchu ulicznego - bez problemu jeździ samochodem Zaktualizowałam rozliczenie - na chwilę obecną na Figla poszło 85 zł, prosimy o wsparcie finansowe. Tabletkę na odrobaczanie dostaliśmy gratis. Karma wystarczy na trzy tygodnie. Quote
LadyS Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 Wieści z DT - Figiel bardzo ładnie przejechał całą drogę na kolanach, załatwił potrzeby na spacerze, został wykąpany bez protestów z jego strony i obecnie poszedł spać ;) Jest bardzo grzeczny. Figlowa wyprawka: I Figlowe, póki co dość kiepskie, foty ;) Quote
Mika31 Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 śliczny Figiel bardzo mojego Maksa za młodu przypomina Quote
LadyS Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 Piranha skarżyła się, że trudno mu zrobić zdjęcie, bo ciągle się przemieszczał ;) Póki co jest jeszcze chudzielcem - to ten typ psa, który potrzebuje człowieka, ostatnio miałyśmy podobnego dobermana, pięknie się odbudował w DT :) Quote
sacred PIRANHA Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 no skarzyłam się skarżyłam, miałam nieznanego mi turbo jamniora, dwa zazdrosne yorki i 3latke na głowie, wiec zrobienie bezpiecznie fot graniczyło z cudem hihihihi w końcu córke wygoniłam z Tztem z domu, moje trafiły do klatki, jamniora przywiązałam do klatki;-) i sie udało, choć ciągle sie do mnie na kolana pchał;-) Figiel jest cudowny! Ja naprawde nie lubie jamnikow, ale jego polubiłam!! Dobrze zauważyłyśmy, ze nam strasznie chudnie, dzis jeszcze chudszy...na dodatek w srode mial glodowke (kastracja), dzis znowu przed podrozą glodowka...no trzeba chlopaka podtuczyć i to porządnie! Miasto mu niestraszne, miał nieco problemów z tempem (spieszyłam się na busa go odstawic) za mną, ale ja znana z tego,że prawie fruwam hihi moje psy przywyknięte, on nie ogarniał tematu na początku;-) za każdym razem jak tylko pojawialismy się choćby przelotem na dworze robił siku;-) na poczatku miał problem, zeby wejsc do transportera, ale mimo uzycia siły zero negatywnej reakcji z jego strony - za trzecim razem wsiadl juz sam;-) generalnie to jak ktos chce jamnika, to ten jest suuuuuper!!! edit: dziś było totalne wariactwo (siadły mi hamulce w aucie i jedzilismy bez hihi), ale udało nam się zaliczyć jeszcze weta i sprawdził mu pozostałości po jajeckach, jest oki;-) Figiel, to pies kochający człowieka, spacerowanie, mizianie na kolanach, jemu trzeba ludzia jak mało ktoremu psu, schronisko to dla niego dramat... Quote
LadyS Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 Wieści z DT - Figiel jest na razie psem aniołem, dużo śpi, więc pewnie odsypia stresy. Wie, do czego służy spacer, nie załatwia się w domu. Nie boi się ruchu ulicznego, jazdy autobusem, uwielbia za to głaskanie ;) Jedynym jego dziwnym nawykiem jest gryzienie stóp przy powitaniu szczególnie - ale na "nie wolno" odpuszcza. Zostawał już sam kilka razy na krótko, dobrze przeżywa rozstania - dziś zostanie na dłużej, a jutro będzie sprawdzian, bo dziewczyny muszą wybyć na dłuższy czas. Prócz tego Figiel jest bardzo cichy, nie hałasuje, nie szczeka, jest mocno pro-ludzki. Quote
jofracy Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Jamnik na kocyku... musi być wyjątkowy :) Quote
yunona Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Figielek tak robi jak mój Harutek. W najbliższym zasięgu zawsze są stopy, miałam wątpliwą przyjemność zaliczyć obydwa duże paluchy. Przejdzie mu :) Quote
Sarunia-Niunia Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 https://lh6.googleusercontent.com/-GilTWqgfNN8/T0ocAD9XN2I/AAAAAAAAAIw/wjldum4eu4A/s640/DSCN1692.JPG Cudny jest Figielek - żeby szybko znalazł domek!!! Quote
LadyS Posted February 27, 2012 Author Posted February 27, 2012 Wieści z DT - Figiel bardzo spokojnie zniósł samodzielny pobyt dłużej w mieszkaniu, nic nie niszczył ani się nie darł, więc jest ok ;) Quote
*N. Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Widzę, że Figiel to materiał na idealnego jamniorka - tak trzymać! Bardzo ładny z niego psiak, rzec by się chciało, że to typowy jamnik, a nie pies w typie jamnika ;) Quote
LadyS Posted February 29, 2012 Author Posted February 29, 2012 Figiel odkrywa swoje kolejne zalety: zostaje w domu, gdy ktoś wraca, baaardzo się cieszy. Niestety, zaczął też podjadać zarcie, które znajduje na spacerze, więc trzeba na to uwazać ;) Zaczął przybierać na wadzę i już nie przypomina szkieleciora, choć zarówno DT, jak i wcześniej wet obstawiali, że on chudy nie z braku jedzenia, tylko z braku człowieka... Quote
sacred PIRANHA Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Figiel był w schronisku w szczeniakarni, wiec szczeniaki raczej mu zarcia nie dawałyby rady wyjesc całego...wszystkie to mikruski wiec raczej go od michy nie odganiały hihihi no a pozniej był w szpitaliku sam i tez jesc jadł tylko jak mu ktos z reki dawał... Quote
Sarunia-Niunia Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 !!!Kiermasz dla Sopelka już otwarty!!! MIX-KIERMASZ dla leciwego jamniczka Sopelka do 12.03.2012r. do 21.00 Quote
Isadora7 Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Zmieniłam Figlowi tekst i zdjęcia na SOS http://jamniki.eadopcje.org/psiak/627 Quote
LadyS Posted March 1, 2012 Author Posted March 1, 2012 Wieści z DT - Figiel na spacerach pokazuje jamniczy charakter, próbuje rządzić tym, gdzie ma iść i szuka śmieci - trzeba go więc opanowywać, być stanowczym i trzymać krótko. DT pracuje cały czas nad tym, żeby nie podchodził do obcych ludzi, co robi z zamiłowaniem. W DT nauczono go spokojnie czekać na jedzenie i jeść dopiero na komendę, żeby nie skakał do miski. Nie wykazuje zadnej agresji czy zdenerwowania przy jedzeniu - przy gmeraniu w misce, zabieraniu żarcia, głaskaniu - wiec zachodzi podejrzenie, że nie głodował i nie musiał walczyć o jedzenie. Z każdym dniem przybiera na wadze i na sile, ma też coraz więcej energii, więc spacery każdego dnia są o parę minut dłuższe - potrzebuje wiec domu, który zapewni mu odpowiednią dawkę ruchu i zajęcia, wówczas jest pewność,ze spokojnie zostaje sam. Bardzo lubi dzieci w różnym wieku, próbuje do nich zawsze podejść, na co oczywiście nie ma przyzwolenia. Jest dość terytorialnym psem - na obce samce się nastawia, ale jeśli pies nie jest agresywny, to kończy się na obwąchaniu i merdaniu ogonem. W razie, gdy pies startuje do niego, to Figiel prezentuje wachlarz CSów, ktore zwykle wystarczają i nie dochodzi do spięcia. Quote
LadyS Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 Figiel dziś ma profesjonalną sesję zdjęciową ;) Obecnie są chętne dwa DSy, choć sprawdzanie jednego ciągnie się i ciagnie i nie możemy dodzwonić się do osoby od wizyty... Quote
LadyS Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 Nikt widze nie odwiedza Figla - może zdjecia przyciągną chętnych ;) Quote
Recommended Posts