Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 272
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Co robić? Szukać sunieczce jak najszybciej i jak najintensywniej nowego domku, bo się dziewczynka całkiem zdesperuje tymi przejściami!!:shake:

Posted

dafi to słodziaczek
a rodzina..
szkoda gadac
dziewczynka, ok 12 letnia, ktora bez mrugniecia okiem oddaje smycz z psem, facet furiat, wijąca sie z pzrerażenia dafi an smyczy..
taki obrazek nas przywitał
na szczescie dosc szybko sie uspokoiła, na poczatku czulysmy sie jak hycle :(
suczka jest słodziutka i sliczniutka, domek potzrebny

Posted

Nie mogę się do tych podłych ludzi dodzwonić :angryy:
Chciałam żeby przynajmniej wydali książeczkę zdrowia Dafi, ja nie pamiętam na co ona była szczepiona... Poza tym Dafi miała od cioci Joli ze Skarżyska piękną wyprawkę - koszyk, pontonik, miski, zabawki...

Posted

Niestety mam tylko komórki :( Napiszę sms a jak nie to zrobię podejście z innego numeru, którego nie znają. W sumie to chcę się dodzownić to tej pani bo z jej mężulkiem nie mam o czym gadać po wczorajszym występie.

Posted

Własnie też tak pomyslałam sobie zaraz, że trzeba dzwonić z "obcego" telefonu, bo pewnie specjalnie nie odbierają jak im się wyświetla numer weszki. I ja służę swoim telefonem

Posted

Witam wszystkich serdecznie .
Dopiero dziś odnalazłam wątek Dafi na Dogo i od razu piszę .
Weszko ogromnie Ci dziękuję za zajęcie się Dafi . Bez Twojej pomocy i zaangażowania , mała już byłaby w schronisku . Hotel to pewnie dla niej szok , choć z drugiej strony , z tego co pisałaś może się okazać rajem w porównaniu z " byłym domem" .
Swojego zdania na temat "byłych państwa" Dafi nie wypowiem bo cenzura i tak zaraz by je usunęła .
Wiem jedno :
Sunia pojechała do Krakowa jako młody , wesoły , choć nieco rozbrykany i rozpieszczony szczeniak .
Nie załatwiała swoich potrzeb w domu , zawsze sygnalizowała chęć wyjścia na dwór .
Ogrodu nie niszczyła , bo miała swoje zabawki .
Na inne psy owszem szczekała , ale to , że psy szczekają , chyba nikogo nie dziwi .
Dafi przed wyjazdem została odrobaczona i ma komplet szczepień wpisanych w książeczkę .
Największą radością było dla niej przebywanie w towarzystwie człowieka=opiekuna , w którego wpatrzona była jak w obrazek i gotowa bronić przed całym światem .
Do nowego domu pojechała z kompletną wyprawką i zapasem jedzonka (może uda się to odzyskać , bo niby dlaczego miałoby zostać) .

Dziś Dafi , przez ludzką głupotę znowu szuka domu :-( . Mam nadzieję , że go znajdzie , ten jeden , jedyny już na zawsze !

Weszko - Jola podtrzymuje to o czym rozmawiałyśmy , i bardzo żałuje , że nie może zabrać małej do siebie . Tak jak ja !

Posted

Byłam dziś u Dafi w hoteliku.
Jak ją zobaczyłam leżącą w boksie pękło mi serce, skulona, przestraszona :placz: . Otworzyłam drzwi boksu, kucnęłam, zawołałam ją, leżała nieruchomo tylko niesmiało machając ogonkiem... Po chwili ośmieliła się i zaczęła wielki pokaz radości :multi:
Poszłyśmy na spacer. Była szczęśliwa, radosna, interesowało ją wszystko. Ciągnie na smyczy jak lokomotywa, chyba niezbyt jest nauczona.
Jak się kucnie i ją zawoła wpada w euforię radości, wywraca się na plecy, podskakuje, liże, podgryza. Chce się bawić!
Jest bardzo uległa i podporządkowana. Nieco płochliwa, boi sie głośniejszych dźwięków, stukotów, gwałtownych ruchów.
To przekochana suczka :loveu: :loveu: Jak można było się jej pozbyć :shake: :angryy:

Posted

Zapomniałam! Łaskawie oddzwoniła do mnie była pani Dafi. Niczym niewzruszona i zdziwiona o co mi chodzi (napisałam jej wcześniej sms że proszę o zwrot rzeczy które Dafi dostała). Podobno Dafi zjadła koszyk i posłanie, zabawki też, ma tylko książeczkę - poprosiłam o przesłanie pocztą bo nie mam ochoty tych ludzi więcej widzieć.
Wyobraźcie sobie, że pani jeszcze miała czelność oburzyć się , że wczoraj z Kiwi ochrzaniłyśmy jej męża.. rzeczywiście... biedaczek wrażliwy jest bardzo :angryy: :mad:
Nie wiem co się stało w tej rodzinie ale to nie ci sami ludzie... Przecież takim w życiu ani ja ani Jola ani nikt inny nie zostawiłby psa :shake:

Posted

Ja już sama nie wiem czy ona jest w ciąży... bo dziś coś mi zasunęła argumentem że dziecko mają chore i że jeździ do szpitala, a sama już nie wiem i nie interesuje mnie już to :angryy:

Posted

wierzę, że istnieje sprawiedliwość i predzej czy później spotka ich za to kara...

a teraz do rzeczy.... pytałam wśród znajomych.... wszyscy mają psiuty, a ci, którzy nie mają - niie mogą ich mieć.... czy DAFI ma allegro?

Posted

Nie, Dafi nie ma jeszcze allegro bo nie ma dobrych i aktualnych zdjęć a bez tego ani rusz. Myślałam że dziś ją obfocę ale samej nie sposób, Dafi się wyrywa, a jak tylko kucnę to już jest przy mnie. No a na domiar wszystkiego padła mi bateria.
Niestety do hotelu będę mogła podjechać dopiero w niedzielę to muszę zabrac ze sobą jakąś cioteczkę do pomocy i zrobimy sesję zdjęciową.

Posted

No wiesz weszko! jak tak możesz gnębić porządnych ludzi?? Przecież Dafi to TYLKO pies! Tak myślą niektórzy ludzie! Niestety jeszcze bardzo dużo tkich ludzi jest! I niestety dają przykład swoim dzieciom jak się traktuje TYLKO psy:mad:

Posted

jak pani ma ohcote to mogezmy tam jeszcze pojechac!
dac wrazliwemu mezowi poznac jak wyglada prawdziwy o*******!!!
bo wczoraj bylysmy wyjatkowo miłe !!!

Posted

Weszko , kiwi - myślę , że szkoda waszego cennego czasu na tych popaprańców .
Teraz ważne jest aby Dafi szybko znalazła dom i normalnych opiekunów , którzy pokochają ją całym sercem .

Swoją drogą (nie abym coś wypominała) kiedy Jola odwiedzała Dafi i zawoziła prezenty dla całej rodziny , pani aż rozpływała się z uprzejmości . Może liczyła na więcej !!! :angryy: :angryy: :angryy: