Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

my jedziemy na pewno ;) ale prawdopodobnie pojedziemy z Ewa i jej westami, a to oznacza, ze bedziemy mieli komplet ;)

jezeli bede jechal swoim autem, to mam jedno wolne miejsce ;)

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Co ciekawe, napisalem im 20 min temu mejla i dostalem dwie odpowiedzi ;)

1. jest taka, ze mozna za ta wystawe placic na miejscu (wtedy oplata za 1. psa bedzie 700 CZK), 2. jeszcze lepsza, bo zgloszenie mozna wyslac mejlem ;)

Edited by pawelg
literowka
  • 1 month later...
Posted

my juz po wystawie, nie bylo zle ;) nasz Keru wzial BOBa w japonskich terierach, chodzil ladnie, coraz mniej sie boi, jest juz naprawde dobrze! jestesmy bardzo zadowoleni :)

Co do samych warunkow, ringi nie za duze, podobnie na BISach, podczas ktorych byl straszny balagan i chaos. Niestety, tak slabo zorganizowanych BISow dawno nie widzialem. Parking 150 Kc, wstep 50 Kc.

Slabe swiatlo do zdjec, ale robilem, co sie dalo...

Chetnych odsylam na http://pies.tv/index/movie/id/211/ostrava-cac-14-04-2012-r-.html

Posted (edited)

Pawelg - gratulacje!

Wystawa przygotowana nieźle, poza finałami, na których faktycznie był ścisk i chaos - brakowało ringu przygotowawczego. Cerber wystepował w otwartej: 1dosk. CAC, Czech Winner, BOB :multi:
Gdyby nie ciągle padający deszcz, to z przyjemnością zakończylibyśmy dzień spacerem po Ostrawie, bo okolice bardzo przyjemne.

Edited by Patsi
Posted

pawelg napisał(a):
Patsi tam tez byl zwyciezca Czech (Czech Winner)? Národní vítěz to ichniejsza nominacja na CH. CZE ;)

A z tej nominacji dalej coś wynika? Bo CAC to wiadomo, a z Národní vítěz to znajomi Czesi mówili, że dla nas nic więcej.
My też wróciliśmy z miłym wynikiem: wszystko w rasie co było do zdobycia przyjęliśmy ale na grupie dla Sędziny byliśmy "niewidzialni" ;)
Pozdrawiam

p.s.
fatalne światło do zdjęć na ringach łącznie z głównym :( pogoda mokra tak więc ringi na zewnątrz to masakra , chyba nikt tam prognozy nie oglądał, sprzedaż na stoiskach zewnętrznych raczej mizerna nam się nawet oglądać nie chciało :(

Posted (edited)

pawelg napisał(a):
Patsi tam tez byl zwyciezca Czech (Czech Winner)? Národní vítěz to ichniejsza nominacja na CH. CZE ;)

Jaka nominacja? Przecież CAC są nominacją do championatu Czech i są przyznawane w klasach, jak u nas. NV jest na płeć i jest to osobny tytuł. W Presovie na Słowacji karteczka z NV była tłumaczona i było napisane Winner of Slovakia.
Dzwoniłam przed chwilą do organizatora i dowiedziałam się, że można to tłumaczyć jako Zwycięzca Czech.

Dopiszę jeszcze, że psy z NV mogą być zgłaszane do klasy Zwycięzców na wystawach krajowych. I to chyba wszystko ;)

Edited by Patsi
Posted

No, a my mamy kolejną sędzinę na liście pt. "szkoda czasu i pieniędzy"... co lepszy pies, to albo zaniżona ocena, albo bez tytułu...wybór BOBa powalił nas zupełnie.... :crazyeye:
Elhonney dosk, lok.I/2, ale bez CAJC
Gaffa - Best Veteran

Posted

Tytul "Zywiezca Czech" jest chyba na innej wystawie. Wy za CAC macie NV, a ja za JCAC i BOB tego nie mam...to troche dziwne, prawda? Na Slowacji za JCAC tez byl Ml. Zwyciezca Slowacji, ale to byla specjalistyczna wystawa. Na tej wystawie w Ostrawie na 100% nie bylo "Zwyciezcy Czech" :)

Posted

[quote name='pawelg']Tytul "Zywiezca Czech" jest chyba na innej wystawie. Wy za CAC macie NV, a ja za JCAC i BOB tego nie mam...to troche dziwne, prawda? Na Slowacji za JCAC tez byl Ml. Zwyciezca Slowacji, ale to byla specjalistyczna wystawa. Na tej wystawie w Ostrawie na 100% nie bylo "Zwyciezcy Czech" :)
Takiego Zwycięzcy Czech jak u nas Zw.Polski nie ma chyba wcale. Nie dostaliście NV bo on jest przyznawany od klasy pośredniej - tutaj o tym piszą:
http://www.cmkj.info/4_3.html

Może i zgrabniej jest to tłumaczyć z angielska jako National Winner ale tak jak mówiłam, pan organizator zapytany dzisiaj, czy mogę to tłumaczyć jako Zwycięzca (Vitez) Czech zgodził się jak najbardziej.

Posted

masz racje ;) wlasnie rozmawialem z jedna z czeskich hodowczyn i mi to potwierdzila, ze ten tytul mozna traktowac jako Zwyciezca Czech ;) dlatego, tym wieksze gratulacje dla wszystkich, ktorzy taki tytul wywalczyli :)

Posted

[quote name='Patsi']Jaka nominacja? Przecież CAC są nominacją do championatu Czech i są przyznawane w klasach, jak u nas. NV jest na płeć i jest to osobny tytuł. W Presovie na Słowacji karteczka z NV była tłumaczona i było napisane Winner of Slovakia.
Dzwoniłam przed chwilą do organizatora i dowiedziałam się, że można to tłumaczyć jako Zwycięzca Czech.

Dopiszę jeszcze, że psy z NV mogą być zgłaszane do klasy Zwycięzców na wystawach krajowych. I to chyba wszystko ;)

[quote name='pawelg']Tytul "Zywiezca Czech" jest chyba na innej wystawie. Wy za CAC macie NV, a ja za JCAC i BOB tego nie mam...to troche dziwne, prawda? Na Slowacji za JCAC tez byl Ml. Zwyciezca Slowacji, ale to byla specjalistyczna wystawa. Na tej wystawie w Ostrawie na 100% nie bylo "Zwyciezcy Czech" :)

[quote name='Patsi']Takiego Zwycięzcy Czech jak u nas Zw.Polski nie ma chyba wcale. Nie dostaliście NV bo on jest przyznawany od klasy pośredniej - tutaj o tym piszą:
http://www.cmkj.info/4_3.html

Może i zgrabniej jest to tłumaczyć z angielska jako National Winner ale tak jak mówiłam, pan organizator zapytany dzisiaj, czy mogę to tłumaczyć jako Zwycięzca (Vitez) Czech zgodził się jak najbardziej.

Tak czy inaczej to całkiem miłe :) otrzymać dodatkowy tytuł :) z którego można jeszcze coś wydobyć
Pozdrawiam i gratuluję zwycięzcom :)