Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 150
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ryjonek']Dzień dobry:)
Co u Was słychać? Rudzia Lenka ma uroczy pyszczek, z wyglądu sądząc - będzie większą rozrabiaką niż Nocka :diabloti:[/QUOTE]
Ryjonek, Ty bacz, byś nie wykrakała, kobieto :mad:

Posted

Jednak jak patrzę na Lenkę, to jakby ten tył był nie jej, czasem lewa noga w górze - może jednak miała jakiś wypadek.

Ale to taka radość na 4 łapach :) Jedno ucho ma stojące, drugie nei bardzo.

Posted

Ona ma tył taki szczuplutki, chudą doopkę i trochę skrzywiony kręgosłup - może po udrzeniu? ale wcale jej to nie przeszkadza.
Dziś rano biegała z Noculem i Dalią, aż suche liście fruwały! Ależ one mają parę! Nocka to młodzik, ale Dalia ma 8 lat i jeszcze taki charakter zabawowy.

Posted

Melduję, że Lenka odrobaczona 3 razy aniprazolem.
Jak przyjechała, to w kupie były człony tasiemca, stąd szybka decyzja o odrobaczeniu. Za tydzień zaszczepimy na wirusówki.

Posted

Dobrze, ze kupa była w kojcu i siłą rzeczy musiałam ją uprzątnąć - to i te robale oko w oko spotkałam.
Ale teraz z kupą niunia leci do sadu. Mam nadzieję, że to pierwsze wprawki do nauki zachowania się grzecznego :)

A Lenkę ciężko pogłaskać, zaraz skacze, wierci się, tańczy!

Posted

[quote name='EVA2406']Starałam się sobie to wyobrazić :evil_lol:[/QUOTE]

A ja też to przeżyłam, przed laty mój Montuś miał tasiemca, mimo, że był regularnie odrobaczany.
Wyglądało to tak, jakby kawałki makronu wystawały z tyłka, odpadało po fragmencie i jeszcze się ruszało. Obrzydlistwo!!!!!!

Posted

[quote name='tomcug']A ja też to przeżyłam, przed laty mój Montuś miał tasiemca, mimo, że był regularnie odrobaczany.
Wyglądało to tak, jakby kawałki makronu wystawały z tyłka, odpadało po fragmencie i jeszcze się ruszało. Obrzydlistwo!!!!!![/QUOTE]

Ja przeżyłam z tym" makaronem" ( po raz pierwszy to widziałam) u kotka sąsiadów. Tzn oni mieli kota, a ja się nim zajmowałam. Gdy zobaczyłam to coś jak spadło mi na schody przed domem to złapałam szybko w słoik i do wetki. Ona dała mi leki i wyleczyłam Łatka. Sąsiedzi do dziś nie wiedzą, że miał tasiemca, bo by go wywieźli ......tacy ludzie :angryy:.
Później Łatek się poprawił, zabezpieczałam go przeciw kleszczom i pchłom i tak sobie kotek kilka lat pożył, ale niestety zakończył życie pod samochodem :(.
Bardzo przeżyłam jego odejście........:(

Posted

Sprawdzam osobiście kupę Lenki - i nic nie widzę, czysta jak łza :)
Dziękujemy fundacji KASTOR za 20 kg karmy! Kurier przyniósł pod drzwi :) Starczy nam na długgggoooooooo !!!!!!!!

Posted

wymyśliłam sobie, ze wezmę Lenkę na chwilę do domu, zobaczę jak się zachowuje, co powie na koty i może zaczniemy ją ogłaszać?

Nadal nie dostałam tego wypisu ze schroniska ze świadectwem szczepienia p-ko wściekliźnie, a miało być wysłane w 21 lutego.

Posted

malagos przypomnę p.Wiesi o wypisie. Im by się przydała jeszcze jedna osoba do papierów. Podziwiam ich, że są w stanie ogarnąć w 3 osoby prawie 400 zwierzaków.
Ja myślę, że już można zacząć ślicznotkę ogłaszać.

Posted

[quote name='malagos']Sprawdzam osobiście kupę Lenki - i nic nie widzę, czysta jak łza :)
Dziękujemy fundacji KASTOR za 20 kg karmy! Kurier przyniósł pod drzwi :) Starczy nam na długgggoooooooo !!!!!!!![/QUOTE]

na zdrówko suni, Elunia siedziala i mordowala sié z komputerem az zamówila.

Malagosiu i Biggosiu, jakby sié skonczyla karma a sunia jeszcze nie miala domu (tfu tfu) to daj nam pls cynk na maila z tydzien przed ok? Zeby zamówic na czas :)