dziuniek Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 I tak dobrze, że ma wybór. Wczoraj Iwna zaadoptowała Uszatka. Musiałyśmy wstawiać mu tylne nogi do tramwaju. Nie wiem, jak ona sobie poradzi ze spacerami, a te są konieczne w mieszkaniu w mieście. Quote
Beat2010 Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 Kasiu, a mogłabyś wrzucić link do bazarku? Bo nie widzę Quote
Kasia77 Posted July 18, 2014 Author Posted July 18, 2014 [quote name='Beat2010']Kasiu, a mogłabyś wrzucić link do bazarku? Bo nie widzę no faktycznie, ta moja skleroza ;) http://www.dogomania.pl/forum/threads/254404-Sp%C3%B3dnice-i-Sukienki-Do-25-lipca Quote
Kasia77 Posted July 23, 2014 Author Posted July 23, 2014 i jeszcze jeden bazarek szmatkowy dla Gajuchy, żeby jeszcze kiedyś dała rade wgramolić się po schodach do domu http://www.dogomania.pl/forum/threads/254507-5-10-15-zł-Ubraniowo-Kup-Teraz-Do-27go-lipca?p=22317696#post22317696 Quote
toyota Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 Jeśli chodzi o suplementy, to moja siostra wypróbowała dla swojej Tajgi (8-letni berneńczyk ze sporą nadwagą) Luposan i są wspaniałe efekty. Na własne oczy widziałam. Tajga od wielu miesięcy głównie polegiwała i z wielkim trudem się podnosiła, a teraz biega i skacze jak źrebak. Quote
Kasia77 Posted July 28, 2014 Author Posted July 28, 2014 (edited) [quote name='toyota']Jeśli chodzi o suplementy, to moja siostra wypróbowała dla swojej Tajgi (8-letni berneńczyk ze sporą nadwagą) Luposan i są wspaniałe efekty. Na własne oczy widziałam. Tajga od wielu miesięcy głównie polegiwała i z wielkim trudem się podnosiła, a teraz biega i skacze jak źrebak.[/QUOTE] Nawet kiedys myślałam nad tym, przy okazji zakupów "puszkowych" w zooplusie miałam chec wrzucić do koszyka, ale obawiam się, ze to będą kolejne pieniądze wydane na darmo, bo Gaja ma tak rozgruchotane stawy, że tylko chyba wymiana na nowe mogłaby tu pomóc, ale jak juz jestes Asiu, to czy mogłabyś mi napisać- dać namiar na dobrego ortopede z Torunia? , bo jak dobrze pamietam(chyba, że nie dobrze), to sunieczkę z Grudziądza z taką bardzo krzywą łapiną jakiś dobry ortopeda w Toruniu operował - wart polecenia? , właśnie dla Gai szukam cudotwórcy... W tej chwili poje Gaje preparatem dla koni- wyczytałam o nim na forum berneńczyków, wszystkiego co trzeba ma w dużym stężeniu, licze, że pomoże, Luposan który polecasz można dołaczyć, bo to by się ewentualnie ładnie uzupełniało, nie mniej to tylko wzmacniacze a nam prócz tego trzeba ortopedy z prawdziwego zdarzenia i na tyle blisko, żebyśmy nie musieli sie ciagąć po 500 km Edited July 28, 2014 by Kasia77 Quote
toyota Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 (edited) W Toruniu najlepszy jest dr Rykaczewski. To jest ta klinika: http://www.klinikawet.torun.pl/ Ceny nie są kosmiczne jak w Grudziądzu ;). Dr jest uczciwy i nie będzie operował, jeśli nie jest to potrzebne, a to nie jest znowu takie oczywiste u innych... Nie słyszałam też nigdy złego słowa o tym lekarzu. A planujesz już na sierpień to przedsięwzięcie ? Edited July 28, 2014 by toyota Quote
Kasia77 Posted July 28, 2014 Author Posted July 28, 2014 [quote name='toyota']W Toruniu najlepszy jest dr Rykaczewski. To jest ta klinika: http://www.klinikawet.torun.pl/ Ceny nie są kosmiczne jak w Grudziądzu ;). A planujesz już na sierpień to przedsięwzięcie ? a no na sierpień , bo potem to znowu będę uziemiona , więc jak juz dopadnę za dni kilka swojego gruchotka, to będzie kursował w tą i z powrotem po weterynarzach Dzięki Asiu za info :) Quote
Malina R Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 a gdzie tam ! drogo i choć pewnie kompetentie to ja polecę kogoś innego, priv wysle zaraz Quote
Malina R Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 poszło! p.s przepraszam z straszne byki jedną i drugą koleżankę ;) chyba z tego upału pm do Kasi poszła zatytułowana jako werterynasz czy jakos tak ;) co za obciach ;) Quote
Kasia77 Posted September 7, 2014 Author Posted September 7, 2014 Pojechalśmy do Grudziądza, bo tam najbliżej , nie dałam rady ani do Torunia ani nigdzie indziej, ale coby nie mówić o Mederskim, to na swojej robocie sie zna... Byłam pewna, że problem tkwi w samych stawach i łapach, że może jakas operacja...jakiś ratunek, bo wiem, ze bez konkretnej pomocy, Gaja ma policzone dni :(. Wizyta, badanie i wstępna opinia- to nie stawy, łapy w porządku, problem jest neurologiczny....kolejne badania, kilka zdjęć rtg w znieczuleniu i diagnoza - Zespół Voblera i Zespół końskigo ogona , innymi słowy, Gai nie ma jak pomóc :( Zespół Voblera - zmiana w odcinku szyjnym, dysk przesunięty, powędrował bóg wie gdzie, stąd ta straszna kulawizna na przednie łapy ,natomiast drugi koniec kręgosłupa/tuz nad zadem , to druga duża zmiana z diagnozą - zespół końskiego ogona, co daje nam kulawizne na tylne łapy, ciągnięcie tylnej łapy i dociąganie do drugiej podczas poruszania, łapy "idą" "koszone" na jedną stronę, można powiedzieć, ze już prawie wcale nie idą. Gaja za niedługi czas padnie na łapy całkiem ,po prostu któregos dnia nie podniesie sie w ogóle, przybędzie mi kolejny lezący pies, tyle, że ponad 40to kilowy URL=http://www.fotosik.pl] wizyta i badania 390 zł , z dojazdem w dwie strony - około 600 zł Quote
dziuniek Posted September 16, 2014 Posted September 16, 2014 Zapraszam w imieniu Iwonki na bazarek dla naszych paluchowych bid, które już opuściły schronisko i potrzebują wsparcia na leki: BAZAREK Quote
Recommended Posts