Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I tak dobrze, że ma wybór. Wczoraj Iwna zaadoptowała Uszatka. Musiałyśmy wstawiać mu tylne nogi do tramwaju. Nie wiem, jak ona sobie poradzi ze spacerami, a te są konieczne w mieszkaniu w mieście.

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli chodzi o suplementy, to moja siostra wypróbowała dla swojej Tajgi (8-letni berneńczyk ze sporą nadwagą) Luposan i są wspaniałe efekty. Na własne oczy widziałam. Tajga od wielu miesięcy głównie polegiwała i z wielkim trudem się podnosiła, a teraz biega i skacze jak źrebak.

Posted (edited)

[quote name='toyota']Jeśli chodzi o suplementy, to moja siostra wypróbowała dla swojej Tajgi (8-letni berneńczyk ze sporą nadwagą) Luposan i są wspaniałe efekty. Na własne oczy widziałam. Tajga od wielu miesięcy głównie polegiwała i z wielkim trudem się podnosiła, a teraz biega i skacze jak źrebak.[/QUOTE]

Nawet kiedys myślałam nad tym, przy okazji zakupów "puszkowych" w zooplusie miałam chec wrzucić do koszyka, ale obawiam się, ze to będą kolejne pieniądze wydane na darmo, bo Gaja ma tak rozgruchotane stawy, że tylko chyba wymiana na nowe mogłaby tu pomóc, ale jak juz jestes Asiu, to czy mogłabyś mi napisać- dać namiar na dobrego ortopede z Torunia? , bo jak dobrze pamietam(chyba, że nie dobrze), to sunieczkę z Grudziądza z taką bardzo krzywą łapiną jakiś dobry ortopeda w Toruniu operował - wart polecenia? , właśnie dla Gai szukam cudotwórcy...

W tej chwili poje Gaje preparatem dla koni- wyczytałam o nim na forum berneńczyków, wszystkiego co trzeba ma w dużym stężeniu, licze, że pomoże, Luposan który polecasz można dołaczyć, bo to by się ewentualnie ładnie uzupełniało, nie mniej to tylko wzmacniacze a nam prócz tego trzeba ortopedy z prawdziwego zdarzenia i na tyle blisko, żebyśmy nie musieli sie ciagąć po 500 km

Edited by Kasia77
Posted (edited)

W Toruniu najlepszy jest dr Rykaczewski.

To jest ta klinika: http://www.klinikawet.torun.pl/

Ceny nie są kosmiczne jak w Grudziądzu ;).

Dr jest uczciwy i nie będzie operował, jeśli nie jest to potrzebne, a to nie jest znowu takie oczywiste u innych...
Nie słyszałam też nigdy złego słowa o tym lekarzu.

A planujesz już na sierpień to przedsięwzięcie ?

Edited by toyota
Posted

[quote name='toyota']W Toruniu najlepszy jest dr Rykaczewski.

To jest ta klinika: http://www.klinikawet.torun.pl/

Ceny nie są kosmiczne jak w Grudziądzu ;).

A planujesz już na sierpień to przedsięwzięcie ?

a no na sierpień , bo potem to znowu będę uziemiona , więc jak juz dopadnę za dni kilka swojego gruchotka,
to będzie kursował w tą i z powrotem po weterynarzach

Dzięki Asiu za info :)

Posted

poszło!
p.s przepraszam z straszne byki jedną i drugą koleżankę ;) chyba z tego upału pm do Kasi poszła zatytułowana jako werterynasz czy jakos tak ;) co za obciach ;)

• 1 month later...
Posted

Pojechalśmy do Grudziądza, bo tam najbliżej , nie dałam rady ani do Torunia ani nigdzie indziej, ale coby nie mówić o Mederskim, to na swojej robocie sie zna...

Byłam pewna, że problem tkwi w samych stawach i łapach, że może jakas operacja...jakiś ratunek, bo wiem, ze bez konkretnej pomocy, Gaja ma policzone dni :(. Wizyta, badanie i wstępna opinia- to nie stawy, łapy w porządku, problem jest neurologiczny....kolejne badania, kilka zdjęć rtg w znieczuleniu i diagnoza - Zespół Voblera i Zespół końskigo ogona , innymi słowy, Gai nie ma jak pomóc :(
Zespół Voblera - zmiana w odcinku szyjnym, dysk przesunięty, powędrował bóg wie gdzie, stąd ta straszna kulawizna na przednie łapy ,natomiast drugi koniec kręgosłupa/tuz nad zadem , to druga duża zmiana z diagnozą - zespół końskiego ogona, co daje nam kulawizne na tylne łapy, ciągnięcie tylnej łapy i dociąganie do drugiej podczas poruszania, łapy "idą" "koszone" na jedną stronę, można powiedzieć, ze już prawie wcale nie idą.
Gaja za niedługi czas padnie na łapy całkiem ,po prostu któregos dnia nie podniesie sie w ogóle, przybędzie mi kolejny lezący pies, tyle, że ponad 40to kilowy

URL=http://www.fotosik.pl]

wizyta i badania 390 zł , z dojazdem w dwie strony - około 600 zł

• 2 weeks later...