Neris Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 Pazur rośnie tak jak widać na zdjęciu, na górze wystaje jego koniec. Quote
_Goldenek2 Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 Nie obrażaj się, proszę. Przecież psiak cierpi. A psy są dla nas najważniejsze. Quote
Telimena Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 właśnie... cierpi więc chciałam mu pomóc, to pierwsze zdjęcie mnie nie przekonuje do tego, że pazur wyrasta z poduszki więc poprosiłam o drugie, w dalszym ciągu uważam, ze pies cierpi, bo pazur jest wbity w opuszkę, widziałam takie przypadki nieraz na własnym stole w gabinecie i za każdym razem okazywało się, że mam rację, mogę się oczywiście tym razem mylić ale jako lekarza interesuje mnie jak wygląda wierzch tego palca i tyle Quote
_Goldenek2 Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 Mam nadzieję, że Neris sfotografuje wierzch łapki :) Quote
Neris Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 Pazur wyrasta od dołu z opuszki i rośnie do góry, u góry on jest "luźny", nieprzymocowany do łapy, na pewno nie wyrasta od góry i nie zagina się do dołu. Nasz pan doktor to widział i mówił to, co napisałam w którymś z postów, przez telefon już dość dawno to mówiłam Ocelot. Na jednym paluszku w ogóle nie ma pazura. Quote
Telimena Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 ok, czyli to nie jest raczej przyczyna cierpień psa Quote
ocelot Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 Tak przyznaje Neris mi mówiła. Ja zapomnialam o tym. Sądzę, że jak ma pomóc to Tedikowi to trzeba się na zabieg umówić. Quote
Neris Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 tutaj może cos widać, Tedi się mocno wije więc ciężko uchwycić szczegóły. Mój palec jest od góry łapy. Na pewno go to boli, bo idąc po ziemi skacze sobie po nasadzie pazura, dlatego skacze głównie na 3 lapach Quote
Telimena Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 a Twój lekarz amputowałby palca albo ostatni jego człon? Quote
Neris Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 Telimena napisał(a):a Twój lekarz amputowałby palca albo ostatni jego człon? To sprawny chirurg i dobry lekarz, który ciągle się dokształca. Jeździmy 17km do tej lecznicy, bo najbliżej jest lecznica w Pomiechówku, ale tam psy masowo umierają po "pomocy" lekarskiej. Szukamy właśnie sposobu na uniemożliwienie tym lekarzom dalszego zabijania psów. Quote
Telimena Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 no to dowiedz się o koszt zabiegu, to nie jest bardzo poważny i trudny zabieg, koszty nie powinny być duże Quote
ocelot Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 Będzie dobrze. Tedzik ma już i tak z górki będąc u Neris. I jest szczęśliwy Quote
Lolalola Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 biedny Tedinku:(.......ze tez cos takiego Cie meczy psiaku,musisz niewatpliwie cierpiec,dlatego pomoc trzeba i koniec.!!!!!!!wybacz rzadkie odwiedzimy,nie daje rady,bo od powrotu z wakcji praktycznie zamieszkalam w pracy....:( Quote
managua Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Finanse Tediego nie wyglądają najlepiej. Nie mam z czego opłacić hoteliku. Rozliczenie: Wpłaty:marzec Agnieszka Ł. - 120 zł Margaretta B. - 50 zł Olga B. - 40 zł agnieszka 103 - 10 zł oczka i kiduś - 15 zł Ania J.- 20 zł aresekse - 30 zł Kamila A. - 60 zł Romka (Martyna Sz.) - 20 zł Jolanta Sz. - 50 zł margoth 137 (Sabina M.) - 46 zł lolalola - 57 zł Bożena J. - 50 zł javena - 10 zł javena bazarek - 15 zł piescofajny jest - 31 zł z bazaru pucki - 67,50 zł kwiecień oczka i kiduś - 15 zł z pp (przelew zrobiła anja)- 60 zł Ewelina G. – 50 zł Romka – 30 zł (za maj, czerwiec, lipiec) Javena – 10 zł maj oczka i kiduś - 15 zł Bożena J. - 20 zł + 50 zł Lolalola – 20 zł (wpłata do Neris) Javena – 10 zł z pp (przelew zrobiła anja)- 64 zł czerwiec oczka i kiduś - 15 zł Agnieszka Ł. - 60 zł Lolalola – 20 zł (wpłata do Neris) Javena – 10 zł Razem 1140,50 zł Wydatki: hotel od 07.03. do 06.04. - 250 zł transport Tediego - 60 zł obroża - 39 zł hotel od 07.04. do 06.05. - 250 zł hotel od 07.05. do 06.06. – 250 zł (ja przelałam 190 zł, a ocelot 60 zł zwrócił za transport Żuczka) hotel od 07.06. do 06.07. – 250 zł (ja przelałam 210 zł, Lola wpłaciła do Neris 40 zł) Razem 1099 zł RAZEM 41,50 zł Quote
ocelot Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 (edited) DEKLARACJE STAŁE: Lolalola - 65zł (20 zł +45zł ) :smile: (III - 10 zł., IV-45 zl., V - 45 zł.) - dług 165 zł. - chyba że ktoś inny wpłaca drugą deklarację, ale proszę podac kto piescofajnyjest - 10 zł :smile: (III, IV, V, VI, VII) Romka - 10zł :smile: (III, IV, V, VI, VII) Javena - 10zł :smile: (III, IV, V, VI) Ania J - 20zł :smile: (III,) - dług. 60 zł. pani Agnieszka z fb - 60zł :smile: (III, IV, V) - dług 60 zł. pani Margaretta z fb - 50zł :smile: (III, )- dług 150 zł. Oczka i Kiduś - 15zł :smile: (III, IV, V, VI) pani Kamila P. z fb - 60zł :smile: (III, IV, V) - dług 60 zł. Edited July 4, 2012 by ocelot Quote
ocelot Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Bardzo proszę deklarujących o uzupełnienie wpłat, znowu nie mamy na hotelik. Lalola mogłabyś porozmawiać ze swoim znajomym? To spora kwota jakby nie było. Dogo napisz do Pani Margaretty z fb, chyba, że pod innym imieniem wpłaca, a ja napiszę do do Ani J, jesli to nick na dogo. Tedik miał mieć z deklaracji na plus, a jest wciąż na minusie. I dogo podaj mi wydarzenie Tedika na fb jak możesz. Quote
Lolalola Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 [quote name='ocelot']DEKLARACJE STAŁE: Lolalola - 65zł (20 zł +45zł ) :smile: (III - 10 zł., IV-45 zl., V - 45 zł.) - dług 165 zł. - chyba że ktoś inny wpłaca drugą deklarację, ale proszę podac kto piescofajnyjest - 10 zł :smile: (III, IV, V, VI, VII) Romka - 10zł :smile: (III, IV, V, VI, VII) Javena - 10zł :smile: (III, IV, V, VI) Ania J - 20zł :smile: (III,) - dług. 60 zł. pani Agnieszka z fb - 60zł :smile: (III, IV, V) - dług 60 zł. pani Margaretta z fb - 50zł :smile: (III, )- dług 150 zł. Oczka i Kiduś - 15zł :smile: (III, IV, V, VI) pani Kamila P. z fb - 60zł :smile: (III, IV, V) - dług 60 zł. Ewelina G to osoba wplacajaca na ta nasza "wspolna" deklaracje,wplacala w kwietniu 50 zl czego tu nie widze w rozliczeniu,ja wplacalam swoja 20 w czerwcu do Neris i jeszcze 47 zl dodatakowo w imieniu znajomych.......od wczoraj mieszkaja tu w Szkocji wiec mam ich pod reka i beda wpalacac regularnie,zadbam o to:)ja na dnaich znow posle pp do Neris na wspolna pule dla psiakow,tym razem napisze dokladnie ile i dokladnie kiedy wplacilam! Quote
Lolalola Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 generalnie jest tak,ze moi znajomi wisza tylko za maj w ktorym nie wplacili,wiec nie wiem skad sie wzielo 165 zl dlugu.............kazdego miesiaca wplacam na Tediego! Quote
Lolalola Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 przejrzalam posty i widze,ze to wlasnie w kwietniu zjadlo posty z kilku dni,wiec nie wiem,czy gdzies pisalam o wysylaniu bo tak mam w zwyczjau,wysylam i zawsze pytam czy doszly........nie wiem,ale widze,ze raz sie rabnelam i poslalam chyba gdzies 10 zamiast 20...chyba mi sie z Zuniem pomylilo:oops:..........ale wyprostuje,bez obaw:) Quote
ocelot Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 [quote name='Lolalola']generalnie jest tak,ze moi znajomi wisza tylko za maj w ktorym nie wplacili,wiec nie wiem skad sie wzielo 165 zl dlugu.............kazdego miesiaca wplacam na Tediego![/QUOTE] Lalola nie uność się, napisz mi jak są w rozliczeniach managuy podpisani i ja sobie podopisuję. Jeśli wpłacała do Neris to musisz to wyprostować. Neris się pogubiła z Twoją wplatą i my też przyznam szczerze. twoje dwie wpłaty do Neris sa ujete, reszta nie. Jedna wpłynęła na konto managu ale 10 zl. nie 20. ja nie wiem. ja wedle wplywów managu rozbiłam zestawienie, żeby była jasność. Jeśli twoi znajomi wiszą za maj to i za czerwiec czyli już masz 90 zł.. lolalola przeslec to, wyjasnij a ja zmienię. Quote
ocelot Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 [quote name='Lolalola']przejrzalam posty i widze,ze to wlasnie w kwietniu zjadlo posty z kilku dni,wiec nie wiem,czy gdzies pisalam o wysylaniu bo tak mam w zwyczjau,wysylam i zawsze pytam czy doszly........nie wiem,ale widze,ze raz sie rabnelam i poslalam chyba gdzies 10 zamiast 20...chyba mi sie z Zuniem pomylilo:oops:..........ale wyprostuje,bez obaw:)[/QUOTE] a znajomi gdzie wpłacali? ja zrobiłam to zestawienie, żeby była pewna jasność. Inaczej, za chorobe nie dojdziemy z finansami Tediego, a opłacić hotel trzeba na dniach a kasy brak Quote
Lolalola Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 ja wplacilam w marcu jak jest w rozliczeniu Waszym 57 zl,pozniej w kwietniu z mojej strony jest znak ?,bo sama nie wiem czy wplcilam,ale macie od Eweliny G 50 zl,wiec z ich strony jest ok,pozniej maj i czerwiec ,2 wplaty od siebie zrobilam do Neris,znajomi nie wplacili w maju,czyli maja 45 zl dlugu,pozniej czerwiec wpalcilam swoje 20 do Neris i jeszcze raz od siebie 47 zl za znajomych,bo chwilowo w zwiazku z przeprowadzka sa bez kasy ! Inaczej niz ppaylem kasy przelewac nie moge bo prowizja mnie zabija finansowo,bede pisac skrupulatnie co i kiedy wysylam! Quote
Recommended Posts