Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lolalola napisał(a):
cioteczki mamy multum zdjec z szalenstw spacerkowych tylko Neris nie moze ich zamiescic bo nie ma internetu:(
ale walczy zaciecie o jego przywrocenie!!!!!musimy poczekac chwilke:)
Tedi strasznie kocha spacery,szaleje jak maly wariat i wcale nie widac klopotu z lapeczka podczas brykania;)

To czekamy

Lolalola wyślij konto Tediego Dogo07 ok?

Posted

Lolalola napisał(a):
a zdjecia juz sa:)..nie widzialas?:)

Zakręcona jestem strasznie... już widziałam.
dzisiaj syna na niedzielny obiad do pradziadków w pidżamie zabrałam....

Posted

Aktualny stan finansów Tediego
Wpłaty:
marzec
Agnieszka Ł. - 120 zł
Margaretta B. - 50 zł
Olga B. - 40 zł
agnieszka 103 - 10 zł
oczka i kiduś - 15 zł
Ania J.- 20 zł
aresekse - 30 zł
Kamila A. - 60 zł
Romka (Martyna Sz.) - 20 zł
Jolanta Sz. - 50 zł
margoth 137 (Sabina M.) - 46 zł
lolalola - 57 zł
Bożena J. - 50 zł
Razem 568 zł

Wydatki:
hotel od 07.03. do 07.04. - 250 zł
transport Tediego i Żuczka - 120 zł
Razem 370 zł

RAZEM 198 zł

Posted

[quote name='Neris']U nas dzisiaj piękne słońce, ale wiejeeeee.

Tedik zaliczył swój pierwszy spacer nad rzekę, najpierw kilka razy wlazł w krzaki i myślał o tym, żeby tam zostać, ale serdecznie zawołany przekonał się i za każdym razem przybiegał, nie trzeba go było wyplątywać.

Potem tarzał się w wysokich trawach, ale podpatrzyłam, że leżąc na grzbiecie piłował zębami smyczkę.
Zawołany przybiega, cieszy się, skacze, prosi o głaskanie.

To ja przeloze na ostatnio strone :):)

Posted

Dzisiaj odważyłam się wypuścić chłopców bez smyczek na podwórko, Teddi strasznie się cieszył, biegał przez moment po czym chodził za mną. Generalnie on wydaje mi się gotowy do adopcji, jest bardzo przyjazny, pocieszny. Na dzieci mogę go sprawdzić dopiero w weekend.

Żuczek uciekł za budynki gospodarcze, bał się przejść obok kojców. Poszłam do niego, przeniosłam go na rękach i już spokojnie sobie biegał.
Mam wrażenie, że on chodzi jakoś dziwnie, podrzucając zadek. Nie wiem czy to wynika z jego budowy czy może jakichś problemów neurologicznych.

Od dzisiaj już obydwaj szczekają na inne psy, ale bez agresji, czy to jakaś pozostałość po schronisku? Zapewne.

Na spacery chodzimy w podwójnych obróżkach, nie ma jak się wyswobodzić, nawet gdyby chcieli.

Posted

Chłopaki szczekająąąą aż miło, najbardziej Żuczek.

Mam kilka filmików jak Tedi BIEGA, ale nie mogę nic przesłać na youtube, chyba że pojadę do kogoś kto ma internet bez ograniczeń.

Zakropiłam chłopców fiprexem, ale na wysyp kleszczy to będzie za mało, proponuję zakup obróżek kiltix, na przykład stąd:

http://allegro.pl/kiltix-obroza-35cm-mala-kleszcz-najtaniej-i2201662293.html

Nawet w hurtowni Ara są po 43zł

Będę jutro zamawiać innym psom, potwierdźcie czy mam zamawiać chłopakom.

Posted

nie wiem czy jestem władna potwierdzić ( pewnie nie ;) ale na moim bazarku wątróbkowym na chłopaków jest już prawie 70,00 - więc sobie z czystym sumieniem potwierdzę, a co mi tam ;)

Posted

[quote name='Neris']Chłopaki szczekająąąą aż miło, najbardziej Żuczek.

Mam kilka filmików jak Tedi BIEGA, ale nie mogę nic przesłać na youtube, chyba że pojadę do kogoś kto ma internet bez ograniczeń.

Zakropiłam chłopców fiprexem, ale na wysyp kleszczy to będzie za mało, proponuję zakup obróżek kiltix, na przykład stąd:

http://allegro.pl/kiltix-obroza-35cm-mala-kleszcz-najtaniej-i2201662293.html

Nawet w hurtowni Ara są po 43zł

Będę jutro zamawiać innym psom, potwierdźcie czy mam zamawiać chłopakom.
Oczywiście zamawiaj. Wiesz najlepiej co im potrzebne:)