Rudzia-Bianca Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 (edited) Doria- piękne imię, piękna sunia . I jak zwykle chyba nieprzemyślany zakup :shake:. Została kupiona od przydrożnego " bacy" w Zakopanem niestety jej dotychczasowi właściciele nie mogą jej dłużej zatrzymać nie są w stanie zapewnić Dorii odpowiedniej dawki ruchu i nie radzą sobie z młodą aktywną sunią ... Doria ma 16 miesięcy , mieszka obecnie w domu z ogrodem w okolicy Krakowa, lubi dzieci . Doria jest nieco lękliwa ale szybko się uczy - jest jeszcze w takim wieku że można ją wszystkiego szybko nauczyć i zyskać prawdziwą psią przyjaciółkę :) Doria jest zaszczepiona , przeszła zabieg na trzecią powiekę . dodatkowe info od Psiej Szkoły Pies nie jest psem zaniedbanym fizycznie, natomiast zdeprywowany w zakresie aktywności. Suka wymaga regularnych zorganizowanych spacerów 3 razy dziennie. W obecnej chwili, brak aktywności powoduje frustrację i niszczenie posesji. No i przedstawiam Wam Dorię :) Czy ktoś mnie pokocha ? banerki od fochu :) do częstowania jak ktoś ma jeszcze miejsce :) Edited March 7, 2012 by Rudzia-Bianca Quote
Rudzia-Bianca Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 ........................................ Quote
Rudzia-Bianca Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 DORIA PROSI - POKOCHAJ MNIE <KLIK Quote
Karro Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 O kurcze ona jest w wieku mojego owczara :( Piękna psina. Poproszę dla panny o bannerek. Rozumiem że Doria szuka DS? Edit. Założyć jej wątek na forum podhalana czy już ma? Quote
Rudzia-Bianca Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 understandme napisał(a):O kurcze ona jest w wieku mojego owczara :( Piękna psina. Poproszę dla panny o bannerek. Rozumiem że Doria szuka DS? Edit. Założyć jej wątek na forum podhalana czy już ma? Nie wiedziałam nawet że jest takie forum ;) Gdybyś mogła to dzięki wielkie :) Trzeba ją rozsyłać gdzie się da , sunia nie może zostać długo w swoim domu . Mam nadzieję że będzie mogła zostać spokojnie do czasu kiedy znajdzie się jej nowy dom i nie trzeba będzie jej zabierać do DT :( Więcej informacji na jej temat ma Psia Szkoła , jak się pojawi to napisze czy potrzebny DT . Psia Szkoła ma rozmawiać z właścicielami żeby ją wysterylizowali przed wydaniem ale nie wiem czy to się uda . Dzięki :) Quote
Karro Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Ok już jej zakładam wątek na forum podhalana, wyślę prośbę o bannerek dla niej. CZekam na informacje od psiej szkoły. Quote
Rudzia-Bianca Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 understandme napisał(a):Ok już jej zakładam wątek na forum podhalana, wyślę prośbę o bannerek dla niej. CZekam na informacje od psiej szkoły. A podasz link do tego forum ? Quote
Karro Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Rudzia-Bianca napisał(a):A podasz link do tego forum ? Prosze: h t t p://www.podhalan.f o r a.pl/szukaja-domu,12/doria-16-sto-miesieczna-podhalanka-z-okolic-krakowa,4492.html Spacja jest między literami w wyrazach http i fora Quote
Rudzia-Bianca Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 understandme napisał(a):Prosze: h t t p://www.podhalan.f o r a.pl/szukaja-domu,12/doria-16-sto-miesieczna-podhalanka-z-okolic-krakowa,4492.html Spacja jest między literami w wyrazach http i fora Dziekuję ślicznie :) Quote
Karro Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Nie ma za co. Niedługo będzie bannerek dla panny :) Quote
Rudzia-Bianca Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 Super:) Zarejestrowałam się na podhalanach :) Czekam na akceptację modów - może mnie przyjmą ;) Quote
Karro Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Rudzia-Bianca napisał(a):Super:) Zarejestrowałam się na podhalanach :) Czekam na akceptację modów - może mnie przyjmą ;) Napewno przyjmą :) Quote
Rudzia-Bianca Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 understandme napisał(a):Napewno przyjmą :) Mam taką nadzieję ;) A póki co zapraszam na wydarzenie :) http://www.facebook.com/events/299309033455925/ Quote
beta ata Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Napisalas, że sunia nie jest wysterylizowana... Obecni własciciele powinni ją NATYCHMIAST wysterylizować, żeby mogła bezpiecznie znaleźć dom, no i myślę, że to w końcu własnie ONI powinni ten koszt ponieść. Quote
Rudzia-Bianca Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 beta ata napisał(a):Napisalas, że sunia nie jest wysterylizowana... Obecni własciciele powinni ją NATYCHMIAST wysterylizować, żeby mogła bezpiecznie znaleźć dom, no i myślę, że to w końcu własnie ONI powinni ten koszt ponieść. My to wiemy , ale oni niekoniecznie , pewnie mimo próśb ... Quote
ang Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 no ja nie kapuje - jak mają dom z ogrodem, to jaki mają problem? Quote
dziki.nomada Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 O jejku, co za cudeńko! Piękna jest absolutnie! Rozsyłamy:) Quote
Milla.j Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 beta ata napisał(a):Napisalas, że sunia nie jest wysterylizowana... Obecni własciciele powinni ją NATYCHMIAST wysterylizować, żeby mogła bezpiecznie znaleźć dom, no i myślę, że to w końcu własnie ONI powinni ten koszt ponieść. Koszt jest spory, może ich nie stać, to mało istotne, ale usunęłabym tą info z opisu, pseudo zagląda i tutaj Quote
ang Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Gosia, jak trzeba będzie pomóc finansowo, to wiesz...:loveu: Quote
Psia Szkoła Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Witam wszystkich, Na początku bardzo proszę o wstrzymywanie się od opinii na temat właścicieli. Decyzja, która podjęli nie jest dla nich łatwa, a świadczy o odpowiedzialności za obecny los psa. Niestety dom z ogrodem nie zapewnia psu odpowiedniej aktywności i to stanowi problem. Pies nie jest psem zaniedbanym fizycznie, natomiast zdeprywowany w zakresie aktywności. Suka wymaga regularnych zorganizowanych spacerów 3 razy dziennie. W obecnej chwili, brak aktywności powoduje frustrację i niszczenie posesji. Czekam na odpowiedź ze strony obecnych właścicieli w kwestii sterylizacji, choć należy pamiętać, że w tym czasie pies wymaga specjalnej opieki. Quote
Psia Szkoła Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 fochu napisał(a):proszę bardzo banerki na szybko Banerki super:) dzięki! Quote
Rudzia-Bianca Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 Rudzia-Bianca napisał(a):My to wiemy , ale oni niekoniecznie , pewnie mimo próśb ... No nie powinnam tak pisać, nie znam sutuacji do końca ... tak mi się wymksnęło - przepeaszam ... ang napisał(a):no ja nie kapuje - jak mają dom z ogrodem, to jaki mają problem? Psia Szkoła już odpowiedziała . dziki.nomada napisał(a):O jejku, co za cudeńko! Piękna jest absolutnie! Rozsyłamy:) Dzięki wielkie :) milla.j napisał(a):Koszt jest spory, może ich nie stać, to mało istotne, ale usunęłabym tą info z opisu, pseudo zagląda i tutaj Super że jesteście Cioteczki :) Nie wiem co postanowią właściciele odnośnie sterylki, decyzję będzie też podejmować Psia Szkoła ale myślę że w razie czego przed wydaniem tak czy owak Doria zostanie wysterylizowana ...to za duże ryzyko wydać takiego psa bez sterylki :( ang napisał(a):Gosia, jak trzeba będzie pomóc finansowo, to wiesz...:loveu: Dzięki ang :) Zobaczymy , oby kasa na nią nie była potrzebna :) Psia Szkoła napisał(a):Witam wszystkich, Na początku bardzo proszę o wstrzymywanie się od opinii na temat właścicieli. Decyzja, która podjęli nie jest dla nich łatwa, a świadczy o odpowiedzialności za obecny los psa. Niestety dom z ogrodem nie zapewnia psu odpowiedniej aktywności i to stanowi problem. Pies nie jest psem zaniedbanym fizycznie, natomiast zdeprywowany w zakresie aktywności. Suka wymaga regularnych zorganizowanych spacerów 3 razy dziennie. W obecnej chwili, brak aktywności powoduje frustrację i niszczenie posesji. Czekam na odpowiedź ze strony obecnych właścicieli w kwestii sterylizacji, choć należy pamiętać, że w tym czasie pies wymaga specjalnej opieki. Dzięki za te informacje i przepraszam za zamieszanie z właścicielami ;) fochu napisał(a):proszę bardzo banerki na szybko Ślicznie dziękuję , piękne są :) Quote
Recommended Posts