Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Doria- piękne imię, piękna sunia .
I jak zwykle chyba nieprzemyślany zakup :shake:.
Została kupiona od przydrożnego " bacy" w Zakopanem
niestety jej dotychczasowi właściciele nie mogą jej dłużej zatrzymać
nie są w stanie zapewnić Dorii odpowiedniej dawki ruchu i nie radzą sobie z młodą aktywną sunią
...
Doria ma 16 miesięcy , mieszka obecnie w domu z ogrodem w okolicy Krakowa, lubi dzieci .
Doria jest nieco lękliwa ale szybko się uczy - jest jeszcze w takim wieku że można ją wszystkiego szybko nauczyć i zyskać prawdziwą psią przyjaciółkę :)

Doria jest zaszczepiona , przeszła zabieg na trzecią powiekę .

dodatkowe info od Psiej Szkoły

Pies nie jest psem zaniedbanym fizycznie, natomiast zdeprywowany w zakresie aktywności. Suka wymaga regularnych zorganizowanych spacerów 3 razy dziennie. W obecnej chwili, brak aktywności powoduje frustrację i niszczenie posesji.

No i przedstawiam Wam Dorię :)
Czy ktoś mnie pokocha ?

banerki od fochu :) do częstowania jak ktoś ma jeszcze miejsce :)

Edited by Rudzia-Bianca
  • Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O kurcze ona jest w wieku mojego owczara :(

Piękna psina. Poproszę dla panny o bannerek.

Rozumiem że Doria szuka DS?

Edit. Założyć jej wątek na forum podhalana czy już ma?

Posted

understandme napisał(a):
O kurcze ona jest w wieku mojego owczara :(

Piękna psina. Poproszę dla panny o bannerek.

Rozumiem że Doria szuka DS?

Edit. Założyć jej wątek na forum podhalana czy już ma?

Nie wiedziałam nawet że jest takie forum ;) Gdybyś mogła to dzięki wielkie :) Trzeba ją rozsyłać gdzie się da , sunia nie może zostać długo w swoim domu .
Mam nadzieję że będzie mogła zostać spokojnie do czasu kiedy znajdzie się jej nowy dom i nie trzeba będzie jej zabierać do DT :(
Więcej informacji na jej temat ma Psia Szkoła , jak się pojawi to napisze czy potrzebny DT .
Psia Szkoła ma rozmawiać z właścicielami żeby ją wysterylizowali przed wydaniem ale nie wiem czy to się uda .

Dzięki :)

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
A podasz link do tego forum ?

Prosze: h t t p://www.podhalan.f o r a.pl/szukaja-domu,12/doria-16-sto-miesieczna-podhalanka-z-okolic-krakowa,4492.html

Spacja jest między literami w wyrazach http i fora

Posted

understandme napisał(a):
Prosze: h t t p://www.podhalan.f o r a.pl/szukaja-domu,12/doria-16-sto-miesieczna-podhalanka-z-okolic-krakowa,4492.html

Spacja jest między literami w wyrazach http i fora

Dziekuję ślicznie :)

Posted

Napisalas, że sunia nie jest wysterylizowana... Obecni własciciele powinni ją NATYCHMIAST wysterylizować, żeby mogła bezpiecznie znaleźć dom, no i myślę, że to w końcu własnie ONI powinni ten koszt ponieść.

Posted

beta ata napisał(a):
Napisalas, że sunia nie jest wysterylizowana... Obecni własciciele powinni ją NATYCHMIAST wysterylizować, żeby mogła bezpiecznie znaleźć dom, no i myślę, że to w końcu własnie ONI powinni ten koszt ponieść.

My to wiemy , ale oni niekoniecznie , pewnie mimo próśb ...

Posted

beta ata napisał(a):

Koszt jest spory, może ich nie stać, to mało istotne, ale usunęłabym tą info z opisu, pseudo zagląda i tutaj

Posted

Witam wszystkich,
Na początku bardzo proszę o wstrzymywanie się od opinii na temat właścicieli. Decyzja, która podjęli nie jest dla nich łatwa, a świadczy o odpowiedzialności za obecny los psa. Niestety dom z ogrodem nie zapewnia psu odpowiedniej aktywności i to stanowi problem. Pies nie jest psem zaniedbanym fizycznie, natomiast zdeprywowany w zakresie aktywności. Suka wymaga regularnych zorganizowanych spacerów 3 razy dziennie. W obecnej chwili, brak aktywności powoduje frustrację i niszczenie posesji. Czekam na odpowiedź ze strony obecnych właścicieli w kwestii sterylizacji, choć należy pamiętać, że w tym czasie pies wymaga specjalnej opieki.

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
My to wiemy , ale oni niekoniecznie , pewnie mimo próśb ...

No nie powinnam tak pisać, nie znam sutuacji do końca ... tak mi się wymksnęło - przepeaszam ...

ang napisał(a):
no ja nie kapuje - jak mają dom z ogrodem, to jaki mają problem?

Psia Szkoła już odpowiedziała .

dziki.nomada napisał(a):
O jejku, co za cudeńko! Piękna jest absolutnie! Rozsyłamy:)

Dzięki wielkie :)

milla.j napisał(a):
Koszt jest spory, może ich nie stać, to mało istotne, ale usunęłabym tą info z opisu, pseudo zagląda i tutaj

Super że jesteście Cioteczki :)
Nie wiem co postanowią właściciele odnośnie sterylki, decyzję będzie też podejmować Psia Szkoła ale myślę że w razie czego przed wydaniem tak czy owak Doria zostanie wysterylizowana ...to za duże ryzyko wydać takiego psa bez sterylki :(

ang napisał(a):
Gosia, jak trzeba będzie pomóc finansowo, to wiesz...:loveu:

Dzięki ang :) Zobaczymy , oby kasa na nią nie była potrzebna :)

Psia Szkoła napisał(a):
Witam wszystkich,
Na początku bardzo proszę o wstrzymywanie się od opinii na temat właścicieli. Decyzja, która podjęli nie jest dla nich łatwa, a świadczy o odpowiedzialności za obecny los psa. Niestety dom z ogrodem nie zapewnia psu odpowiedniej aktywności i to stanowi problem. Pies nie jest psem zaniedbanym fizycznie, natomiast zdeprywowany w zakresie aktywności. Suka wymaga regularnych zorganizowanych spacerów 3 razy dziennie. W obecnej chwili, brak aktywności powoduje frustrację i niszczenie posesji. Czekam na odpowiedź ze strony obecnych właścicieli w kwestii sterylizacji, choć należy pamiętać, że w tym czasie pies wymaga specjalnej opieki.

Dzięki za te informacje i przepraszam za zamieszanie z właścicielami ;)

fochu napisał(a):
proszę bardzo banerki na szybko

Ślicznie dziękuję , piękne są :)