danavas Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 kochani muszę cusik na niego nazbierać...na szczepienia i antyrobalowo....no i to co ma w uszach jest brązowe i śmierdzi jak cholera...trzeba będzie mu wymaz zrobić.... parę groszy wystarczy żeby chłopaka ogarnąć.....proszę o jednorazowe grosiki.... Quote
zioberek87 Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 słodziak jak nic na bank szybko bedzie pokochany:):) jaki pycholek:) Quote
danavas Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 miałam przed chwilką telefon o Kajka...pan nei może sobie dac rady po śmierci jego 15 letniej jamniczki.....Kajko miałby trafić docelowo na kanapę...:) dom z ogrodem.... wszystko spoko tylko problemem jest kastracja, bo pan uważa że to męczenie psa, skoro on może go pilnować to po co kastrować......powiedział ze musi to przetrawić, pogada z żoną i się odezwie.... troche głupio dawać ludziom psa i mówić ze tu trzeba go szczepić dwa razy na wirusówki potem jeszcze wścieklizna no i leczyć mu uszy.....wolałąbym już mu zrobić pierwsze szczepienie i zająć się wstepnie uszkami.....może ktoś mógłby zrobić jakiś mini bazarek na Kaja......ja już nie dam rady za niego wyłożyć, bo wywaliłam 1500zł na leczenie kociaków i jeszcze mi się kilka stówek nie wróciło.....odrabiam dług bazarkami.... w lecznicy dają mi 2 tygodnie tolerancji na płatność więc pojechałabym z nim jutro...... Quote
soboz4 Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Dla mnie to sprawdzian nowego domu zaszczepienie psa i leczenie jamnisia, całe życie nie będziesz nad nim czuwać czy go leczą i szczepią, jeżeli sie wycofa to wówczas wiadomo że to nie domek dla pięknisia! Mały jest tak uroczy, że od chętnych się nie opędzisz! Co do kastracji, większość facetów tak do tego podchodzi, ale wystarczy wytłumaczenie, że piesek nie będzie uciekał w "długą", że nie będzie miał problemów z prostatą (będzie dłużej żył!), nie będzie wył do suczek i stanie się bardziej domowy, będzie mial mniej testosteronu i nie będzie pyszczył na innych samców! Quote
arabiansaneta Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Bo panowie od razu stawiają siebie na tym miejscu! Miałam niedawno rozmowę z właścicielem sympatycznego, małego kundelka, starszym panem, który na początku sam się uskarżał, że piesek właśnie wrócił po dwudniowym "dyżurze" pod domem suki w cieczce. Zasugerowałam panu jego kastrację i przedstawiłam te wszystkie argumenty, ale dżentelmen miał na to jedną odpowiedź: "Bo taka jego natura" i stwierdził, że czułby się tak, jakby jego samego wykastrowano. I co zrobić z ta męską mentalnością? Quote
danavas Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 właśnie to mu powiedziałam, ze sunie łatwiej upilnować w trakcie cieczki...ale jak psiak zwęszy potencjalną "chętna" to mu czmychnie nawet się nie obejrzy...:) Quote
danavas Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 [quote name='arabiansaneta']Bo panowie od razu stawiają siebie na tym miejscu! Miałam niedawno rozmowę z właścicielem sympatycznego, małego kundelka, starszym panem, który na początku sam się uskarżał, że piesek właśnie wrócił po dwudniowym "dyżurze" pod domem suki w cieczce. Zasugerowałam panu jego kastrację i przedstawiłam te wszystkie argumenty, ale dżentelmen miał na to jedną odpowiedź: "Bo taka jego natura" i stwierdził, że czułby się tak, jakby jego samego wykastrowano. I co zrobić z ta męską mentalnością?[/QUOTE] mój mąż mi powiedział , ze jestem okrutna i że on się już zaczyna o swoje klejony bać....hehehehehe Quote
zioberek87 Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 nie no bez 2 zdań kastracja jest niezbedna to młody kawaler:) Danavas szybko znajdziecie mu domek:) trzymam kcuki:) Quote
danavas Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 trzy domy chętne:) dwa we Wrocku jeden w Dobrodzieniu....jade w środę do Dobrodzienia na PA.... dziś byliśmy u weta Kajko ma w uszach grzyb na grzybie.....już dostał leki..... za wymaz 15 zł za lek 10 zł 6 zł odrobaczenie... kupiłam mu jeszcze smyczkę i obróżkę(ja stawiam)....już dziś zaczęliśmy naukę....on nie wie co to jest i się wkurz na smycz... na dzień dzisiejszy za Kaja mam do zapłacenia 31 zł..... dziś si nieźle uśmiałam u weta...jak miał czyszczone ucholki to go musiała bardzo swędzieć...podwijał dolną wargę i zgrzytał zębami....hehehehe Quote
wiosenka Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 To trzymam kciuki za domki. Nie można takiego psiaka bez kastracji (lub przynajmniej zapisu w umowie) wypuszczać. To "łakomy kąsek" dla rozmnażaczy. Quote
benkowa Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Trzymam kciuki zeby dobry domek mu sie trafił , kocham jamniczki :)Chyba nie ma innej rasy tak łóżko lubnej :) Quote
zioberek87 Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 super wieści oby tak dalej:) noto faktycznie go uszko swędziłąo musiałoto najecznie wyglądać:D a co do "długu" daje 10 zł:) kto da więcej???? Quote
danavas Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 [quote name='zioberek87']super wieści oby tak dalej:) noto faktycznie go uszko swędziłąo musiałoto najecznie wyglądać:D a co do "długu" daje 10 zł:) kto da więcej????[/QUOTE] dzięki Ziober:) Quote
danavas Posted February 22, 2012 Author Posted February 22, 2012 cioteczki...pilnie potrzebuję kogoś na wizytę PA dla Kajka...super się ten dom zapowiada..... to jest Wrocław ul.Zielna...na Psim Polu...... Quote
wiosenka Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Napisałam na wątku do Paji. Może coś zaradzi. Quote
danavas Posted February 22, 2012 Author Posted February 22, 2012 hm...Paja nie jest zmotoryzowana i z tego co wiem ma teraz masę swoich prywatnych spraw.... Quote
wiosenka Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 (edited) Ale może podpowie kogoś kto może iść na tą wizytę? Może Klauzynka? Edited February 22, 2012 by wiosenka Quote
danavas Posted February 22, 2012 Author Posted February 22, 2012 no tak ....jak mieszka w okolicy to może poleci kogoś... no ja jutro jade do Dobrodzienia....i powiedziałam państwu ze jak odwiedzimy Wrocław to podejmiemy decyzje czy dajemy Kaja i komu....bo oba domy zapowiadają się super..... Quote
Paja Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='danavas']hm...Paja nie jest zmotoryzowana i z tego co wiem ma teraz masę swoich prywatnych spraw....[/QUOTE] zaraz Ci podeślę namiary na dziewczynę,może się zgodzi zrobić wizytę. Szkoda,że nie wiedziałam wczoraj bo byłam na Psiaku pól dnia. Quote
Sarunia-Niunia Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='danavas']cioteczki...pilnie potrzebuję kogoś na wizytę PA dla Kajka...super się ten dom zapowiada..... to jest Wrocław ul.Zielna...na Psim Polu......[/QUOTE] Wrzucę link i prośbę o p/a na wrocławskie w potrzebie Już wrzucony, Nikaragua Go tam "podrzuciła".... Quote
zioberek87 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 to trzymam kciuki:) za świetny domek:) Quote
Recommended Posts