Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kochani muszę cusik na niego nazbierać...na szczepienia i antyrobalowo....no i to co ma w uszach jest brązowe i śmierdzi jak cholera...trzeba będzie mu wymaz zrobić.... parę groszy wystarczy żeby chłopaka ogarnąć.....proszę o jednorazowe grosiki....

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

miałam przed chwilką telefon o Kajka...pan nei może sobie dac rady po śmierci jego 15 letniej jamniczki.....Kajko miałby trafić docelowo na kanapę...:) dom z ogrodem....
wszystko spoko tylko problemem jest kastracja, bo pan uważa że to męczenie psa, skoro on może go pilnować to po co kastrować......powiedział ze musi to przetrawić, pogada z żoną i się odezwie....
troche głupio dawać ludziom psa i mówić ze tu trzeba go szczepić dwa razy na wirusówki potem jeszcze wścieklizna no i leczyć mu uszy.....wolałąbym już mu zrobić pierwsze szczepienie i zająć się wstepnie uszkami.....może ktoś mógłby zrobić jakiś mini bazarek na Kaja......ja już nie dam rady za niego wyłożyć, bo wywaliłam 1500zł na leczenie kociaków i jeszcze mi się kilka stówek nie wróciło.....odrabiam dług bazarkami....
w lecznicy dają mi 2 tygodnie tolerancji na płatność więc pojechałabym z nim jutro......

Posted

Dla mnie to sprawdzian nowego domu zaszczepienie psa i leczenie jamnisia, całe życie nie będziesz nad nim czuwać czy go leczą i szczepią, jeżeli sie wycofa to wówczas wiadomo że to nie domek dla pięknisia! Mały jest tak uroczy, że od chętnych się nie opędzisz!

Co do kastracji, większość facetów tak do tego podchodzi, ale wystarczy wytłumaczenie, że piesek nie będzie uciekał w "długą", że nie będzie miał problemów z prostatą (będzie dłużej żył!), nie będzie wył do suczek i stanie się bardziej domowy, będzie mial mniej testosteronu i nie będzie pyszczył na innych samców!

Posted

Bo panowie od razu stawiają siebie na tym miejscu! Miałam niedawno rozmowę z właścicielem sympatycznego, małego kundelka, starszym panem, który na początku sam się uskarżał, że piesek właśnie wrócił po dwudniowym "dyżurze" pod domem suki w cieczce. Zasugerowałam panu jego kastrację i przedstawiłam te wszystkie argumenty, ale dżentelmen miał na to jedną odpowiedź: "Bo taka jego natura" i stwierdził, że czułby się tak, jakby jego samego wykastrowano. I co zrobić z ta męską mentalnością?

Posted

właśnie to mu powiedziałam, ze sunie łatwiej upilnować w trakcie cieczki...ale jak psiak zwęszy potencjalną "chętna" to mu czmychnie nawet się nie obejrzy...:)

Posted

[quote name='arabiansaneta']Bo panowie od razu stawiają siebie na tym miejscu! Miałam niedawno rozmowę z właścicielem sympatycznego, małego kundelka, starszym panem, który na początku sam się uskarżał, że piesek właśnie wrócił po dwudniowym "dyżurze" pod domem suki w cieczce. Zasugerowałam panu jego kastrację i przedstawiłam te wszystkie argumenty, ale dżentelmen miał na to jedną odpowiedź: "Bo taka jego natura" i stwierdził, że czułby się tak, jakby jego samego wykastrowano. I co zrobić z ta męską mentalnością?[/QUOTE]
mój mąż mi powiedział , ze jestem okrutna i że on się już zaczyna o swoje klejony bać....hehehehehe

Posted

trzy domy chętne:) dwa we Wrocku jeden w Dobrodzieniu....jade w środę do Dobrodzienia na PA....
dziś byliśmy u weta
Kajko ma w uszach grzyb na grzybie.....już dostał leki.....
za wymaz 15 zł
za lek 10 zł
6 zł odrobaczenie...
kupiłam mu jeszcze smyczkę i obróżkę(ja stawiam)....już dziś zaczęliśmy naukę....on nie wie co to jest i się wkurz na smycz...

na dzień dzisiejszy za Kaja mam do zapłacenia 31 zł.....

dziś si nieźle uśmiałam u weta...jak miał czyszczone ucholki to go musiała bardzo swędzieć...podwijał dolną wargę i zgrzytał zębami....hehehehe

Posted

[quote name='zioberek87']super wieści oby tak dalej:) noto faktycznie go uszko swędziłąo musiałoto najecznie wyglądać:D a co do "długu" daje 10 zł:) kto da więcej????[/QUOTE]
dzięki Ziober:)

Posted

no tak ....jak mieszka w okolicy to może poleci kogoś...

no ja jutro jade do Dobrodzienia....i powiedziałam państwu ze jak odwiedzimy Wrocław to podejmiemy decyzje czy dajemy Kaja i komu....bo oba domy zapowiadają się super.....

Posted

[quote name='danavas']hm...Paja nie jest zmotoryzowana i z tego co wiem ma teraz masę swoich prywatnych spraw....[/QUOTE]

zaraz Ci podeślę namiary na dziewczynę,może się zgodzi zrobić wizytę.
Szkoda,że nie wiedziałam wczoraj bo byłam na Psiaku pól dnia.

Posted

[quote name='danavas']cioteczki...pilnie potrzebuję kogoś na wizytę PA dla Kajka...super się ten dom zapowiada.....
to jest Wrocław ul.Zielna...na Psim Polu......[/QUOTE]
Wrzucę link i prośbę o p/a na wrocławskie w potrzebie

Już wrzucony, Nikaragua Go tam "podrzuciła"....