izabela8401 Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Wyjście na spacer z moim psem to kara dla mnie. Za każdym razem modle się abyśmy nie spotkali żadnego psa. Dostaje nagle agresji mogę krzyczeć wołać ma mnie gdzieś rzuca się na inne psy od razu :( co mam robić Quote
Karro Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Trochę za mało napisałaś. 1. Jak wygląda normalny dzień z psem? Czy macie jeszcze jakieś inne problemy z nim? 2.Czy reaguje tak na wszystkie psy, czy tylko na jakieś konkretne. Rozumiem że nie ma jakiś psich kumpli? 3. Ile ruchu dziennie ma pies? 4.Czy pies jest kastrowany? 5.Czy myślałaś nad dobrym szkoleniowcem? 6. Czy wiesz, że Twoje emocje wpływają na psa i mogą go pobudzać do takiego a nie innego działania? Quote
GAJOS Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Od kiedy pies się tak zachowuje ? Krzyk, nic nie pomoże, bo pies po prostu Cię nie słyszy gdy jest w takim stanie. Czy pamiętasz może sytuację w, której Twój został pogryziony przez innego psa ? Na czym prowadzisz psa - obroża, kolczatka, szelki ? Quote
blackraven Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 [quote name='izabela8401']Wyjście na spacer z moim psem to kara dla mnie. Za każdym razem modle się abyśmy nie spotkali żadnego psa. Dostaje nagle agresji mogę krzyczeć wołać ma mnie gdzieś rzuca się na inne psy od razu :( co mam robić Mam rozumieć, że pies luzem biega?? Quote
Soko Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Ja bym radziła spacer z długą linką. Ostatnio mnie to zbawiło, bo zanim ONka dobiegła do psa, zdążyłam bez stresu linkę obwiązać wokół drzewa, stanęłam przed suką i ją usadziłam. Co prawda nie miała zamiarów agresywnych, ale ja nie musiałam się szarpać z prawie 30kg psem ;) Nie macie w okolicy psów chodzących na smyczy? Z jakiej odległości pies zaczyna tak reagować na psy? Szkoleniowiec nie jest tutaj najważniejszy - raczej jego pies ;) a może macie jakiegoś "naturalnie uzdolnionego" psa nadającego się na terapeutę? Nie takiego przeciętniaka, tylko faktycznie pies spokojny, znający sygnału uspokajające, potrafiący wyczuć psa. Znam taką jedną sukę i jest genialna, mimo, że nigdy nie uczona ;) Quote
Recommended Posts