diana79 Posted February 29, 2012 Author Posted February 29, 2012 Dragi bardzo dziękujemy za opiekę nad malutką :loveu::multi: Quote
dragi Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Nie ma za co, to sama przyjemność :) jest super! Kochane stworzonko, przytulaśne i wesołe, mimo tego, co ją w życiu od człowieka spotkało. Quote
obraczus87 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Ja uważam, że operacja powinna się odbyć. Przed ślicznotką jeszcze wiele, wiele lat życia. A co jeśli za kilka lat okaże się, że operacja jest konieczna? Wiadomo, że psiak młody lepiej znosi wszelkiego rodzaju zabiegi niż psiak starszy. A co, jeśli okaże się, że przyszły dom takiej operacji nie będzie mógł sfinansować? W życiu jest różnie. Pisałam już na wątku Kundelkowej, ale napiszę jeszcze tutaj :) poproszę o numer konta, abym mogła przesłać obiecane 400zł z Kundelkowej Skarbonki. Quote
Jolanta08 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Ja także myślę,że lepiej jest zoperować łapkę suni teraz gdy organizm jest młody,dołożę się do operacji Quote
Nutusia Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Jeszcze pozostaje kwestia tego, czy ona nadal rośnie. Bo jeśli tak (jeśli jej wiek został dobrze oceniony), to kości również rosną. Też uważam, że nie zawadzi się skonsultować z innymi lekarzami. A potem wysnuć swój własny wniosek ;) Quote
obraczus87 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Zapomniałam o tym, że Ona jeszcze rośnie. Quote
diana79 Posted February 29, 2012 Author Posted February 29, 2012 ja też zapomniałam że ona jeszcze rośnie ale wet pewnie o tym pomyślał ;) Quote
Nutusia Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Pewnie pomyślał, ale na babski rozum, śrubki, którymi poskręca łapkę rosnąć nie będą... To co, wpadać dziś do Cię, Ludka tak przed czwartą, jak mi się uda nogę dać z roboty?... ;) Quote
masza44 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Pewnie pomyślał, ale na babski rozum, śrubki, którymi poskręca łapkę rosnąć nie będą... Mój siostrzeniec 9 letni też rośnie a jak miał złamaną mocno rękę to też przez pół roku śrubki miał i inne rzeczy, ręka normalna, chłopak dalej rośnie i nic się nie dzieje. Lepiej takie złamania nastawiać, skręcać itd wcześniej bo potem jak się źle zrośnie i ona jeszcze urośnie to może jej zabraknąć kości do wyrównania niektórych odcinków. A wydłużanie kości to dopiero jest bolesne i czasochłonne. Oczywiście skonsultować to z jakimś innym dobrym ortopedą nie zawadzi. Quote
Nutusia Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 No toż właśnie napisałam, że na... babski rozum! Bo na medyczny zdecydowanie jest inaczej ;) Najważniejsze, że Malizna wyjdzie na... psy. Ludzie, jak ona ma NA IMIĘ??????.... :) Quote
MaDi Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Wiek suni był konsultowany u kilku lekarzy nie tylko po jej uzębieniu ale również na podstawie wykonanego zdjęcia. Jak tylko uda mi się złapać Profesora przedyskutuje z nim jeszcze wszystkie argumenty "za i przeciw". Quote
Nutusia Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Fajnie, dzięki MaDi - tabelka plusów i minusów byłaby wskazana, żeby zrobić "bilans" :) Quote
Igiełka Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Odwiedzam śliczną sunię i myślę podobnie że dodatkowa konsultacja u dobrego ortopedy jak najbardziej wskazana :lol: Ciotki to jakie wybieramy imię? Quote
Nadziejka Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 (edited) http://www.dogomania.pl/threads/223581-Bazarus-imienny-dla-suni-katowanej-...-od23.02-28.02godz-22.00-zapraszamy skonczyl sie bazarusiek na imionko dla malenkiej:loveu:cioteczko Becia Lublin- wyslalam pw , pozdrawim i tzryam mocno za sunienke serce cudne:thumbs::iloveyou::iloveyou: Edited February 29, 2012 by ewa gonzales Quote
DORA1020 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Rudakacha wplacila na moje konto 40zl dla malutkiej.Bardzo dziekuje:) Becia wyslij prosze na pw. numer konta to odesle pieniazki. Quote
diana79 Posted February 29, 2012 Author Posted February 29, 2012 zapraszam na bazarek dla małej :) ciuszki dla dzieci i dla dorosłych na opercję 5 miesięcznej suni do 07.03 Quote
obraczus87 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Czyżby panienka miała na imię Funia?? :) Quote
Becia Lublin Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 (edited) [quote name='obraczus87']Ja uważam, że operacja powinna się odbyć. Przed ślicznotką jeszcze wiele, wiele lat życia. A co jeśli za kilka lat okaże się, że operacja jest konieczna? Wiadomo, że psiak młody lepiej znosi wszelkiego rodzaju zabiegi niż psiak starszy. A co, jeśli okaże się, że przyszły dom takiej operacji nie będzie mógł sfinansować? W życiu jest różnie. Pisałam już na wątku Kundelkowej, ale napiszę jeszcze tutaj :) poproszę o numer konta, abym mogła przesłać obiecane 400zł z Kundelkowej Skarbonki.[/QUOTE] dziękuję bardzo za oferowaną pomoc, zanim podam nr konta, wstrzymajmy się do podjęcia ostatecznej decyzji w spr. operacji. dziś doszła wpłata 15 zł od Marleny Cz. z Lublina, dziękuję bardzo !!!!! Edited March 1, 2012 by Becia Lublin Quote
Becia Lublin Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 (edited) dostałam wpłaty: BAZAREK IMIONKOWY- MASZA44 5 zł darowizna na bazarek imienny Jolanta08 20 zł Ania z Poznania, na ratowanie malutkiej łapeczki 30 zł rudakacha 40 zł Za wszystkie wpłaty serdecznie dziękuję !!!!!!!!!!!!!!!!! Edited March 1, 2012 by Becia Lublin Quote
Becia Lublin Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 (edited) dziewczynka dostanie kolejną porcję trutki na robale ... jeśli wszystkie się wytruły ruszamy ze szczepieniami :) dziś doszły wpłaty: Ewelina Ś. Kraków 40 zł Patrycja Z. Warszawa 30 zł diana79 bazarek dla suni 30 zł za wszystkie bardzo serdecznie dziękuję w imieniu suni !!!!!! Edited March 5, 2012 by Becia Lublin Quote
Becia Lublin Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Najnowsze inf z DT suni: psinka odrobaczona, niestety kuleje od weekendu, niby biega i hasa,ale jak idzie spokojnie to widać utykanie [:(] biedactwo malutkie [:/] Quote
diana79 Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 biedactwo :( bez operacji się chyba jednak nie obejdzie Quote
Igiełka Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 bidulka :( też myslę że operacja jest raczej niezbędna Quote
Becia Lublin Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 niestety potwierdził to też dzisiaj lekarz ... jeśli nie teraz to na pewno w przyszłości będą problemy z tą łapką :( Quote
Nutusia Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Ja dziś pokażę naszemu Doktorowi. Tydzień temu nie dotarliśmy na sterylki, bo nam auta na czas nie oddali z warsztatu... Quote
Recommended Posts