Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 212
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja uważam, że operacja powinna się odbyć. Przed ślicznotką jeszcze wiele, wiele lat życia. A co jeśli za kilka lat okaże się, że operacja jest konieczna? Wiadomo, że psiak młody lepiej znosi wszelkiego rodzaju zabiegi niż psiak starszy.
A co, jeśli okaże się, że przyszły dom takiej operacji nie będzie mógł sfinansować? W życiu jest różnie.

Pisałam już na wątku Kundelkowej, ale napiszę jeszcze tutaj :) poproszę o numer konta, abym mogła przesłać obiecane 400zł z Kundelkowej Skarbonki.

Posted

Jeszcze pozostaje kwestia tego, czy ona nadal rośnie. Bo jeśli tak (jeśli jej wiek został dobrze oceniony), to kości również rosną. Też uważam, że nie zawadzi się skonsultować z innymi lekarzami. A potem wysnuć swój własny wniosek ;)

Posted

Pewnie pomyślał, ale na babski rozum, śrubki, którymi poskręca łapkę rosnąć nie będą...
To co, wpadać dziś do Cię, Ludka tak przed czwartą, jak mi się uda nogę dać z roboty?... ;)

Posted

Pewnie pomyślał, ale na babski rozum, śrubki, którymi poskręca łapkę rosnąć nie będą...

Mój siostrzeniec 9 letni też rośnie a jak miał złamaną mocno rękę to też przez pół roku śrubki miał i inne rzeczy, ręka normalna, chłopak dalej rośnie i nic się nie dzieje. Lepiej takie złamania nastawiać, skręcać itd wcześniej bo potem jak się źle zrośnie i ona jeszcze urośnie to może jej zabraknąć kości do wyrównania niektórych odcinków. A wydłużanie kości to dopiero jest bolesne i czasochłonne. Oczywiście skonsultować to z jakimś innym dobrym ortopedą nie zawadzi.

Posted

No toż właśnie napisałam, że na... babski rozum! Bo na medyczny zdecydowanie jest inaczej ;)
Najważniejsze, że Malizna wyjdzie na... psy. Ludzie, jak ona ma NA IMIĘ??????.... :)

Posted

Wiek suni był konsultowany u kilku lekarzy nie tylko po jej uzębieniu ale również na podstawie wykonanego zdjęcia.
Jak tylko uda mi się złapać Profesora przedyskutuje z nim jeszcze wszystkie argumenty "za i przeciw".

Posted (edited)

[quote name='obraczus87']Ja uważam, że operacja powinna się odbyć. Przed ślicznotką jeszcze wiele, wiele lat życia. A co jeśli za kilka lat okaże się, że operacja jest konieczna? Wiadomo, że psiak młody lepiej znosi wszelkiego rodzaju zabiegi niż psiak starszy.
A co, jeśli okaże się, że przyszły dom takiej operacji nie będzie mógł sfinansować? W życiu jest różnie.

Pisałam już na wątku Kundelkowej, ale napiszę jeszcze tutaj :) poproszę o numer konta, abym mogła przesłać obiecane 400zł z Kundelkowej Skarbonki.[/QUOTE]

dziękuję bardzo za oferowaną pomoc, zanim podam nr konta, wstrzymajmy się do podjęcia ostatecznej decyzji w spr. operacji.

dziś doszła wpłata 15 zł od Marleny Cz. z Lublina, dziękuję bardzo !!!!!

Edited by Becia Lublin
Posted (edited)

dostałam wpłaty:
BAZAREK IMIONKOWY- MASZA44 5 zł
darowizna na bazarek imienny Jolanta08 20 zł
Ania z Poznania, na ratowanie malutkiej łapeczki 30 zł
rudakacha 40 zł

Za wszystkie wpłaty serdecznie dziękuję !!!!!!!!!!!!!!!!!

Edited by Becia Lublin
Posted (edited)

dziewczynka dostanie kolejną porcję trutki na robale ... jeśli wszystkie się wytruły ruszamy ze szczepieniami :)

dziś doszły wpłaty:
Ewelina Ś. Kraków 40 zł
Patrycja Z. Warszawa 30 zł
diana79 bazarek dla suni 30 zł
za wszystkie bardzo serdecznie dziękuję w imieniu suni !!!!!!

Edited by Becia Lublin