Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='diana79']jejku sama nie wiem co z imieniem? Beatko jak ona się nazywa?[/QUOTE]

sunia nie ma imienia :) musimy jej wymyślić piękne imię ... dziewczynka zrobiła kupę z robalami :( niestety musimy za 2 tyg powtórnie ją odrobaczyć żeby można było podjąć jakiekolwiek działania ....

• Replies 212
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

:shake::-(:-(:-(:-(:shake::shake::shake::shake:......jak dobrze zem ja .....jakim generalem nie jest .....a ich -ziemia na zywca - niechaj pochlonie.....

Edited by ewa gonzales
Posted

Opis tego wyniku jest przerażający :/ Jak można katować zwierzę, w dodatku dopiero co narodzone? Potwory nie ludzie!
Tę zdeformowaną łapkę będziecie naprawiać (o ile się da?). Biedna mała...

A co powiecie na imię "Mika" ? albo "Rina" ?

Posted

Pewnie większośc osób czeka na wieści z dzisiejszej wizyty u Profesora, a Beata pewnie nie mogła się zalogować;)
No więc tak są plusy i minusy:

+Profesor wraz z Doktorem podejmą się operacji choć zgodnie stwierdzili,że będzie baaardzo trudna i być może na jednej się nie skończy:(

+mamy czas aby zebrać środki

-koszty to około 1000zł za operacje plus,podkłady higieniczne, karma dobrej jakości, być może zakup klatki w której Gizmo;) będzie musiała siedzieć po operacji
-ograniczenie ruchu na długi czas co z jej charakterem będzie ciężkie więc i tu dodatkowe koszty w postaci zabawek typu kong i gryzaków
-konieczność wykonania profilaktyki tzn. minimum odrobaczenie i szczepienie od chorób wirusowych
-operacja najwcześniej za miesiąc
Nie wiem czy o wszystkim wspomniałam bo miałam zakręcony dzień;)

Posted

[quote name='MaDi']Pewnie większośc osób czeka na wieści z dzisiejszej wizyty u Profesora, a Beata pewnie nie mogła się zalogować;)
No więc tak są plusy i minusy:

+Profesor wraz z Doktorem podejmą się operacji choć zgodnie stwierdzili,że będzie baaardzo trudna i być może na jednej się nie skończy:(

+mamy czas aby zebrać środki

-koszty to około 1000zł za operacje plus,podkłady higieniczne, karma dobrej jakości, być może zakup klatki w której Gizmo;) będzie musiała siedzieć po operacji
-ograniczenie ruchu na długi czas co z jej charakterem będzie ciężkie więc i tu dodatkowe koszty w postaci zabawek typu kong i gryzaków
-konieczność wykonania profilaktyki tzn. minimum odrobaczenie i szczepienie od chorób wirusowych
-operacja najwcześniej za miesiąc
Nie wiem czy o wszystkim wspomniałam bo miałam zakręcony dzień;)[/QUOTE]

dziękuję MADI napisałaś wszystko bardzo dobrze :) Wielkie dzięki po raz kolejny za pomoc u profesora !!!! Chciałam zapytać, czy możemy liczyć na WASZĄ pomoc finansową, sama nie jestem w stanie ponieść tak wysokich kosztów.

Posted

można allegro cegiełkowe zrobić, ogłosić zbiórkę na dogo i na FB, może jakąś puszkę postawić w lecznicach z opisem jej dramatu, kto ma kolejne pomysły?

to ogromne koszty :( a gdyby nie udało się uzbierać na operację to czy ona spokojnie może żyć bez bólu itd z tą krzywą łapką?

Posted

[quote name='diana79']można allegro cegiełkowe zrobić, ogłosić zbiórkę na dogo i na FB, może jakąś puszkę postawić w lecznicach z opisem jej dramatu, kto ma kolejne pomysły?

to ogromne koszty :( a gdyby nie udało się uzbierać na operację to czy ona spokojnie może żyć bez bólu itd z tą krzywą łapką?[/QUOTE]
W tej chwili jedyny problem to zebranie środków, łapka po wygojeniu nie powinna sprawiać problemów.

Posted

[quote name='MaDi']W tej chwili jedyny problem to zebranie środków, łapka po wygojeniu nie powinna sprawiać problemów.[/QUOTE]

miałam na myśli czy bez operacji ta łapka ją boli i może jej nadal sprawiać ból w przyszłości, czy to tylko jest krzywizna bezbolesna dla niej?

Posted

[quote name='diana79']miałam na myśli czy bez operacji ta łapka ją boli i może jej nadal sprawiać ból w przyszłości, czy to tylko jest krzywizna bezbolesna dla niej?[/QUOTE]
Dotyk podczas badań ewidentnie sprawiał jej ból.