Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy naprawdę nie ma chętnych na Jerrego? Przecież to taki typowy jamnior, no kurde no, JAMNIK to jest!
W dodatku ładny, czarny... nie rozumiem tego braku zainteresowania

• Replies 109
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='malibo57']Adopcje są nieprzewidywalne - brak reguł.[/QUOTE]

Dokładnie TAK!
Ile przegadałyśmy na ten temat to tylko my wiemy. Zastanawiając się nad tymi właśnie regułami. A może inne, lepsze zdjęcie... A może inny tekst.
Czasami piękny, cudowny i w 100% adoptowalny pies siedzi miesiącami w hotelu a inny psi "paskud" ma chatę natychmiast po wstawieniu ogłoszeń! ;)
Nie ma reguł, bo jednemu podoba się pies z krzywymi łapami a inny uważa TO za zaletę, ten lubi takie uszy a inny uważa, że to jakaś masakra... !

Posted

I dziękuję bardzo:)
Był telefon, ale na nim się skończyło - po wysłaniu wzoru umowy nastąpiła cisza.
Był jeszcze jeden telefon - czekam na ponowny, po konsultacjach rodzinnych.

Posted

Ja jestem na niego bardzo chętna i jeśli dobrze pójdzie trafi do mojego mieszkania ;)
mam tylko problem co do dojazdu do Wawy, jest może jakiś wolontariusz z Ostrołęki kto odwiedzał by Warszawę w weekendy? Potrzebuję dowozu aby Jerrego odwiedzić ;)

Posted

Drodzy fani Jerrego!
Długo była cisza wokół Jerrego, a teraz ma 3 sensowne propozycje:), które sprawdzamy i dogrywamy organizacyjnie.
Jedna wizyta przed adopcyjna odbyła się wczoraj ( w Holandii) - raport jest pozytywny, są zdjęcia.
W międzyczasie ustalamy serwis wet. oraz kastrację.
Wybierzemy propozycję najlepszą dla Jerrego - trzymajcie kciuki!

Posted

nie śpieszcie się i prześwietlajcie chętnych. Po takich przeżyciach chłopczyk musi trafić do prawdziwego raju, już na stałe:) jak moja Linda:)

Powodzenia w dobrym wyborze:)!

Posted

Isadora7 napisał(a):
ja cały czas na wstrzymanym oddechu

Żyjesz ? :diabloti: :evil_lol: :diabloti: :eviltong:
Oddychaj Dorcia bo padniesz :grins::evilbat:

Posted

[quote name='malibo57']Isadoro, chciałam wysłać PW, ale masz pełną skrzynkę.

Zawsze możęsz maila wysłać, nawet pewniejsze żę mi nie wetnie. Bo z privami to jest tak wpadam i szybko czyszćże nie mam czasu na otwieranie każdej wiadomości i sprawdzanie czy już można wyrzucić, nie ma tez możliwości zazznaczyć np że nie czytane wtedy bardziej widoczne i sie nie wyrzuci.

priv oczyszczony
a mail patyk@cad.pl

• 2 weeks later...
Posted

Jerry został wykastrowany w zeszła sobotę - wszystko jest w porządku, czuje się dobrze. Spędził 4 dni w szpitaliku i wrócił na stare śmieci. Ma już czip, paszport i komplet szczepień.
Na początku kwietnia, jeszcze przed świętami, czeka go miła wizyta:)
Poniżej rachunek i specyfikacja usługi wet.

160 kastracja
140 pobyt 4 doby po 35
60 zastrzyki po operacji
30 zastrzyki na babesiozę
20 Frontline (kleszcze)
50 czipowanie
30 kąpiel
55 paszport
55 szczepienie wirusówek
25 szczepienie wścieklizny
------------------------------------------
razem 625 złotych

• 2 weeks later...
Posted

Pomimo wielokrotnych wzajemnych potwierdzeń, umówienia szczegółowych terminów nikt nie zgłosił się po Jerrego. Nie dostałyśmy żadnej informacji ani wyjaśnienia. Próby nawiązania kontaktu na wszystkich dostępnych "kanałach" pozostają bez odzewu.
Nie wiemy, co się stało.
W tej sytuacji adopcję Jerrego uważam za nieaktualną.

Posted (edited)

malibo57 napisał(a):
Pomimo wielokrotnych wzajemnych potwierdzeń, umówienia szczegółowych terminów nikt nie zgłosił się po Jerrego. Nie dostałyśmy żadnej informacji ani wyjaśnienia. Próby nawiązania kontaktu na wszystkich dostępnych "kanałach" pozostają bez odzewu.
Nie wiemy, co się stało.
W tej sytuacji adopcję Jerrego uważam za nieaktualną.

Ja go na SOS przywróciłam juz kilka dni temu bo zobaczyłam że coś sie ciągnie za bardzo

Edited by Isadora7