toyota Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 (edited) Zwrócił moją uwagę pośród prawie 400 psów. Większość psów w boksach rzuca się na kraty, niektóre leżą zrezygnowane, a on podekscytowany kręci się w kółko. Pomyślałam, że temu psu trzeba pomóc. Pojechałam dzisiaj z aparatem i okazało się, że pies ma właśnie być uśpiony :(. Psy zaczęły gryźć się w boksie, pracownik chciał je rozdzielić i został przez niego ugryziony. To zadecydowało o EUTANAZJI. Akurat wet był w schronie. Uprosiłam o kilka dni zwłoki z wykonaniem wyroku. Warunki w schronisku są takie, że większe psy przebywają w małych boksach po 3, 4 sztuki i nigdy z nich nie wychodzą. Chyba, że zostają adoptowane, albo za TM. W schronisku nie ma wolontariatu. Nagromadzona energia i stres powodują, że psy są nadpobudliwe. Niektóre znoszą to lepiej inne gorzej. Dalmat przebywa w schronie prawie rok, nigdy wcześniej nie pokazał zębów w stosunku do człowieka. Zdarzały mu się konflikty z psami. Gdy robiłam foty cieszył się do mnie, ale zaczął biegać w kółko co w pewnym stopniu oddają zdjęcia. Edited March 28, 2013 by toyota Quote
toyota Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 (edited) Edited February 17, 2012 by toyota Quote
toyota Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 Nie wiem czy nie porywam się z motyką na słońce :-(. Quote
Martika&Aischa Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Asia koniecznie prześlij wątek Vilenie od dalmatyńczyków. Wklej też wątek z prośbą o pomoc na ich stronie. Dziewczyny działają naprawdę sprawnie. Szkoda psiaka :( Quote
toyota Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 SOS Dalmatyńczyki powiadomione. Rozmawiałam z Danusią, nie wiem jaki ma nick na dogo i być może znajdzie się dla niego jakiś kojec. http://www.sosdalmatynczyki.pl/sekcja-sos-dalmatynczyki.html Quote
kkasiiiar Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 (edited) Zjawiam sie , robie wydarzenie na fb oczywiscie pomijajac wszystkie szczegoły jakie moga naprwodzic na schron, i oczywiscie pomoge ile bede mogla:) Edit : Wydarzenie http://www.facebook.com/events/310407065675168/?ref=notif¬if_t=event_invite Edited February 18, 2012 by kkasiiiar Quote
kkasiiiar Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 (edited) Edited February 18, 2012 by kkasiiiar Quote
Martika&Aischa Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 toyota napisał(a):SOS Dalmatyńczyki powiadomione. Rozmawiałam z Danusią, nie wiem jaki ma nick na dogo i być może znajdzie się dla niego jakiś kojec. http://www.sosdalmatynczyki.pl/sekcja-sos-dalmatynczyki.html Asia to czekamy na informacje ...oby dobre .... Quote
kkasiiiar Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 I co wiadomo juz cos? czy uda sie z tym kojcem ? Quote
Vilena Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 toyota napisał(a):SOS Dalmatyńczyki powiadomione. Rozmawiałam z Danusią, nie wiem jaki ma nick na dogo i być może znajdzie się dla niego jakiś kojec. Jestem. Danusia mnie przysłała. Jej nie ma na dogo, tzn. ma konto, ale nie przebywa tutaj. Dlatego jestem tu ja i Roma_121, żeby czuwać nad wszystkim ;) Asia, dobrze, że rozmawiałaś akurat z Danką - Ona potrafi zdziałać cuda! Coś wymyślimy. Quote
kkasiiiar Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Czekam na wiesci z niecierpliwoscia Quote
Cleo2008 Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Dolaczam i tu i tu tn i na dogo i na fb. Jak mozna pomoc??? Quote
toyota Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 Na razie chyba będzie kojec dla niego. Quote
kkasiiiar Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 (edited) toyota napisał(a):Na razie chyba będzie kojec dla niego. Trzymam kciuki !! Edited February 19, 2012 by kkasiiiar Quote
monika&karol Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Podnoszę! Danka z Magdą na pewno go wyciągną, wierzę w to! :) Quote
toyota Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 Dalmat otrzymał od Danusi wdzięczne imię - Robin (chyba od Robin Hooda'a :evil_lol:). Pomimo trudności organizacyjnych, zajechał dzisiaj szczęśliwie do hoteliku. Wielkie ukłony dla SOS dalamtyńczykom i przede wszystkim dla Danusi, która stanęła na głowie, by ulokować go w bezpiecznym miejscu w tak szybkim czasie :loveu::loveu::loveu:. W aucie był niesamowicie grzeczny. Znając jego problemy z nadpobudliwością, spodziewałam się wszystkiego najgorszego- biegania po aucie, szarpania się na smyczy, do której był przywiązany w aucie, także prób przegryzienia jej, sraczki, wymiotów, pokazania zębów przy pakowaniu go do auta, a tymczasem ......ANIOŁ. Całą drogę -ok. 4 godziny, zachowywał się, jakby go w ogóle nie było :-o:-o:-o. Quote
Martika&Aischa Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 I dla takich chwil warto żyć i pomagać :):):) Nadzieja umiera ostania :):):) Wielkie podziękowania dla cioteczek od dalmatyńczyków:loveu::loveu::loveu: Quote
Vilena Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Robina już dzisiaj czeka wizyta u weterynarza... :) Quote
Martika&Aischa Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Trzymam kciuki za jak najlepsze wyniki :) Kochany pychol :) Quote
monika&karol Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Kopiuje z dalmatyńczyków: "Robin to poczciwe psisko. To chyba najlepsze określenie. Garnie się do człowieka, nadstawia do głaskania, przytula się. Na razie odsypia schronisko. Niestety czas spędzony w tamtym miejscu odcisnął na nim swoje piętno - Robin tak bardzo przeżywał pobyt w schronisku, że z nerwów (w przypadku psów chyba też można mówić o chorobie sierocej...) jak zasypia i leży to ssie swoją pachwinę. Prawą ma wylizaną i aż rudą.... Ma też nawyk kręcenia się w kółko - wypuszczony na dwór chodzi po kółku jakby miał odrysowane cyrklem... Jest to wszystko do opanowania. Robin potrzebuje uwagi człowieka, miłości i ciepła." Quote
toyota Posted February 27, 2012 Author Posted February 27, 2012 [quote name='kkasiiiar']Śliczny, nie ma czegos z wyzła?[/QUOTE] No pięknie ! Suczkę krzyżówkę dalmatyńczyka z terierem zawiozałam kiedyś do tanitki jako wyżła, a teraz wyżłowatego Robina do SOS dalmatyńczyki :oops::diabloti: ? Ależ on musi być szczęśliwy, jak ma tyle przestrzeni ! Quote
Recommended Posts