Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 267
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To mi teraz dałaś, nie mam pojęcia czy jest wykastrowany, raczej nie. Poza tym wszystko ok, juz nie posikuje maluch po prostu znaczył teren. Mieszak w biurze, wypuszczony na teren schroniska nie włazi między boksy, spryciarz :) Tupta sobie radosnie i cały czas patrzy czy człowiek jest blisko, nie oddala się, mały, rezolutny starszy pan:)
Czekam na smsa od północ bo miała chory ząb i nie mogła rozmawiać. Ma dac znac jak odzyska sprawność "gębową":)
A dzisiaj zgarnięty z ulicy, kudlaty i slepy staruszek ze starym złamaniem łapki jako szósty (!!!!!) przekorczył brame schroniska :(

Posted

No to super, że u Aparacika wszystko dobrze.
Może trzeba by go wykastrować przed wyjazdem do dt, czy to możliwe w jego stanie i wieku, czy wet coś na ten temat mówił?

Posted

Północ pisała, że skontaktuje się ze mną jak będzie mogła mówić, albo nadal nie mówi albo sie rozmyśliła. Ja nie mam w zwyczaju wciskać psów na siłę, chcesz sie zaopiekowac to dajesz znac że jesteś gotowa, nie chcesz to nie ale też można smsa napisać. Tragedia była jak Aparacik był w klinice i miał wrócić do schroniska, teraz jest w schronisku już jakiś czas i jakoś sobie radzi, na pewno brakuje mu człowieka bo chodzi za kazdym jak cień. Taki malutki i człowiekolubny starszaczek. Myslę że w tej chwili można sie skupić na szukaniu ds. W schronisku w krotoszynie są wolontariusze, mały ma opiekę medyczną w razie czego, żyje, spaceruje. Na razie do boksu nie trafił bo za malutki jest, zeżarłyby go, razem ze znalezionym ostatnio równie starym i do tego połamanym Ludwiczkiem, Bezą i jeszcze masą drobiazgu siedzą w klatkach w biurze, wiem że to goowniane warunki ale nikt im tam krzywdy nie zrobi i na pewno nikt nie uśpi więc postarajmy sie jak najbardziej rozreklamować rudziątko, moze się uda znaleźć dt.............

Posted

Czyli nadal szukamy dt.
Czekam jeszcze na jedną wpłatę z bazarku z nasionkami, ale już teraz jest zebrane 127,55 zł.
Jakie są najpilniejsze potrzeby zdrowotne Aparacika?

Posted

terra napisał(a):
Czyli nadal szukamy dt.
Czekam jeszcze na jedną wpłatę z bazarku z nasionkami, ale już teraz jest zebrane 127,55 zł.
Jakie są najpilniejsze potrzeby zdrowotne Aparacika?

Na konto schroniska wpłynęło 190zł + 8 euro. Myślę że dobrze byłoby zatrzymać pieniążki, może przydadzą się na na podróż do domu, miejmy nadzieję.

Posted

Ok, to trzymam tą kaskę na podróż po lepsze jutro.
Dałoby się zrobić Aparacikowi fajne zdjęcia takie do ogłoszeń?
Trzeba go pokazać światu.

Posted

Piękny Aparacik :)
Zrobię parę ogłoszeń, może coś z tego będzie.
Jaki Aparacik jest do kotów, wiadomo coś? I czy przed ew. adopcją będzie wykastrowany?

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
Poproszę nr konta, mam 20 zł z bazarku dla Aparacika .

terra moze Twoje zeby te pieniadze w kupie były?

Do kotów nie wiem, dopytam o kastrację, szkoda ze od razu go nie ciachneli. Jakby co to mysle ze taka mozliwość jest, bede negocjować:)

Posted

stonka1125 napisał(a):
terra moze Twoje zeby te pieniadze w kupie były?

Do kotów nie wiem, dopytam o kastrację, szkoda ze od razu go nie ciachneli. Jakby co to mysle ze taka mozliwość jest, bede negocjować:)

Mogę podać Rudzia-Bianca moje konto i kaska będzie czekać.
W razie czego ,to może na kastrację ta kasa byłaby.
No i nie mam danych kontaktowych do ogłoszeń, bez tego ani rusz :)

Posted

stonka1125 napisał(a):
Dołączyłam do akcji ale moje możliwości przerobowe są na razie w tzw. tyłku, 4 moje, 5 hotelowych i 5 bdt, TŁOK ( o 4 kotach nie wspomnę :/)

Stoneczko chodzi o to żeby wieści rozeszły się po tych nie zapsionych, nie dogomaniakach , ludziach którzy jeszcze nie mieli z bezdomniakami do czynienia - nowej krwi nam trzeba ;)

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
Stoneczko chodzi o to żeby wieści rozeszły się po tych nie zapsionych, nie dogomaniakach , ludziach którzy jeszcze nie mieli z bezdomniakami do czynienia - nowej krwi nam trzeba ;)

Obserwując przepełnienia u dogomaniaków to tak, TRZEBA ŚWIEŻEJ KRWI :)