Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

16.02.2012
Aparacik od dwóch lat mieszkał na działkach, malutki, liskowaty i bezdomny. Dokarmiał go dobry człowiek i Aparacik jakoś sobie radził, do wielkich mrozów. Dobry człowiek zadzwonił do straży miejskiej ale okazało się że Aparacik jest agresywny i nie da się złapać. Pan chciał już dzwonić do samego burmistrza ale zawiadomił tez schronisko. Pracownik pojechał więc po Aparacika, zabrał tego agresywnego psa pod pachę i tyle. Aparacik trafił do schroniska i okazało się że niewiele brakowało...Maluch z wypadającym i odmrożonym(?) siusiakiem musiał strasznie cierpieć. Od razu wet i naprawianie. W tej chwili psiak jest po zabiegu ale potrzebuje opieki domowej. O siusiaka trzeba zadbać, przemywać i dopilnować żeby wszystko ładnie się goiło. Aparacik nie jest młodzieniaszkiem, waży ok 5 kg i ma nadzieję ze coś się zmieni. Potrzebuje domu, ciepła i opieki a ja mam nadzieję że uda mu się to znaleźć.
Siusiak Aparacika został zszyty, usunięto chore ząbki, Rana na buzi to przetoka od ropnia w zębie. Aparacik jest strasznie chudy, zabiedzony. Rokowania ostrozne.

17.02.2012
Stan Aparacika coraz gorszy. Siusiak opuchniety ale mały się załatwia. Nie może zostać w schronisku. W tej sytuacji rozważana jest eutanazja. Ostatnim rozpaczliwym rzutem na taśmę organizujemy transport do kliniki. Jeżeli Okaże się że Aparacik za bardzo cierpi zostanie poddany eutanazji. Jezeli jest jeszcze dla niego szansa to z pewnościa zostanie wykorzystana. Ptrzebne fundusze na leczenie! Karma do odkarmienia Aparacika i dt. On nie moze z kliniki wrócic do schroniska!!!

POMOCY!!!!!!!!!!!!

fb Aparacika: https://www.facebook.com/events/322625641117314/
bazarek:
[SIZE=3] http://www.dogomania.pl/threads/222903-Ciuszki-torebki-buty-lakiery-do-paznokci-wszystko-za-grosze!-Do-21.02.
[SIZE=3]allegro:
[SIZE=3]http://allegro.pl/show_item.php?item=2151757281

Edited by stonka1125
  • Replies 267
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Biedny psiak:placz:
Mogę zrobic zaraz ogłoszenie na Tablica.pl
A jak na FB - jest zainteresowanie losem psinki?

Edited by Tola
Posted

Jeśli nasi jeszcze nie weszli - daj link do FB - udostępnimy.
Biedny psiul. Taki mały.
Karmą wesprzeż możemy - tylko gdzie wysłać, komu, jaką.
I jak z jego agresją? jest tak naprawde, czy daje sobie wszystko robić. Jaki jest Aparacik.

Posted

Pierniczek już w Veticusie, nie wiadomo czy siusiaka da sie uratować ale nikt nie sugerował eutanazji, na razie zostanie parę dni a co dalej nie wiem. Udało się uszarpać mu troszkę czasu, tak na kredyt, mam nadzieje że będziemy mieli z czego zapłacić...

Posted

no z kasy krotoszyniaków to raczej nie, bo na bazarku pustki i nie będzie pieniążków dużo :(
ja już kombinuje z czego by tu kolejny bazarek zrobić, żeby znów troszkę krotoszyniakom uzbierać.
biedny mały, tyle już wycierpiał i trzeba się postarać, żeby to cierpienie nie poszło na marne :(

Posted

Dziękuje bardzo wszystkim pomocnikom:)
Rozmawiałam z wetem, jutro dzień decydujący. Na razie dostał leki przeciwbólowe i przeciwzapalne. Nie wiadomo co z siusiakiem ale na razie jest nadzieja. Ja mysle ze jak go straci to to, że będzie siusiał jak dziewczynka to najmniejszy problem. Żeby tylko żył ten mały piernik.

Posted (edited)

Napletek został wczoraj naciągnięty, dzisiaj siurek potwornie spuchł, psiak cierpiał, na szybko został przewieziony do kliniki w Sremie i jutro dzień prawdy. W tej chwili jest na srodkach przeciwbólowych i przeciwzapalnych. Został popuszczony jeden szewek bo wszystko tak spuchło, ze część moczu zostawała pod napletkiem. Rokowania nadal nienajlepsze.
Zapraszam na aukcję obrazu Jurka Omelczuka, artysty malującego ustami, może dizęki temu uda się zapłacic rachunki w klinice...
http://allegro.pl/jerzy-omelczuk-obraz-malowany-ustami-i2151757281.html

i jeszcze bazarek Agi na krotoszyniaki
http://www.dogomania.pl/threads/222903-Ciuszki-torebki-buty-lakiery-do-paznokci-wszystko-za-grosze!-Do-21.02.

Edited by stonka1125
Posted

Na razie siusiak zostaje, Aparacik nadal na antybiotykach, musi zostać w klinice parę dni bo trzeba go obserwować i gdyby coś się działo to ciąć, na razie cięzko coś więcej powiedzieć.

Posted

Dostałam takiego maila:
Serdecznie witam ! Bardzo mnie poruszylo zycie biednego Aparacika .Ja moge wziasc go na dom tymczasowy i starac sie zeby doszedl do siebie. Calymi dniami jestem w domu bo jestem juz na emeryturze i zajmuje sie malarstwem i rzezba. Mieszkam w domu z ogrodem .Pozdrawiam

P.S Mam duze doswiadczenie ze zwierzetami.

Kontakt wysyłam do stonki 1125