Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

andromeda napisał(a):
Quescio to raczej zadnych dziwnosci do pyszczka nie bierze. A jak sie zdecyduje to tak delikatnie na zabek i zaraz fuuuj, blee :diabloti: Noo a Kersiaczek to miłosniczka ogorków kiszonych i wielu innych bardziej lub mniej jadalnych wynalazków. Ostatnio musialam wymienic miski plastikowe na kamionkowe bo wygryzła kawałek plastiku i zjadła!! oczym sie przekonałam wieczorem jak zahafciła cały pokój tak po godz 00:00 :diabloti: Nie byłam zadowolona ale grunt ze plastik wyskoczył!!

A Pani wszystkie psiaki karmi RC? bo ja ostatnio szukam czegos dla moich zbojow i sie zastanawiam czy warto. Zrobiłam sobie liste karm i teraz czytam o nich. Moze ktos karmi Hillsem, Mastery, Pro Pac'iem i Kober's zastanawia mnie tez karma Happy Dog. Teraz Młody je Bozite, a Mała nutro choice ale nie jestem zadowolona.

Miski plastikowe są do doopy,dawno się o tym przekonałam.Moje wszystkie psy mają michy metalowe z Trixi i ja i one są zadowolone.Łatwo sie myje i co najważniejsze,to psy ich nie pogryzą:lol:

Prawie wszystkie psy moje dostają RC.Wyjątkiem jest Tosiek,który je tłuczone ziemniaki+tłuszcz +kościotrup .Najstarsza 17 -to letnia Ira /sznaucer średni p/s/,schroniskowa Esssia,dziesięcioletnia Akira dostają też RC.Ale ja karmię TYLKO karmą klubową /tylko ona jest przez RC produkowana we Francji,reszta już jest robiona w Polsce:shake:/. I tak te trzy paniusie dostaja CLUB CC.Reszta dostaje CLUB HE /wysoko energetyczna/.Latem,jak psy potrzebują mniej kalorii mieszam 20 kg HE i 15 kg CC.Małolata Misaki wsuwa RC junior dla małych ras/wersja vet/+junior mini sensible.Dostaje też konserwy z Bozity.Każdy pies dostaje też do pogryzienia smroda czyli żwacza suszonego,a jak nie mam,to tabletki Rumen tabs.I jest okiej.

I nie mów do mnie Pani:evil_lol: -pani to ja będe ,jak wygram w Totolotka:diabloti: Na forum obowiązuje "tykanie"bez względu na wiek;)

A jeżeli karmisz Bozitą i psy ją lubią,to bym nie zmieniała-to bardzo dobra karma.

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Matagi napisał(a):
.... -pani to ja będe ,jak wygram w Totolotka:diabloti:

Niech no tylko wygrasz w totka i każesz do siebie mówić "per Pani" to masz u mnie za to siarczystego kopniaka w zadek. :diabloti::eviltong::evil_lol::diabloti::evil_lol::eviltong:

Pzdr

Posted

Uruwashii napisał(a):
Co do Żywienia myślę że warto by spróbować przerzucić sie na Barf jeżeli pies będzie jadł i przy tym dobrze wyglądał to ja bym tak karmił;)

Przez wieki karmiłam swoje psy mięsem surowym.Miałam firmę,która przywoziła mi zamrożone mielone kostki mięsne.W takiej kostce było 0k.70% mielonego mięsa wołowego/a tam wszystko i ścięgna i przełyki i kawałek żołądka z treścią,drobno zmielona kostka/ ,reszta to prażona w parniku(:diabloti:) kasza,taka z łuskami,nieczyszczona.Miesięcznie "szło mi"tego ok.150 kg....:pPsy wciągały to mięcho dosłownie,niegdy nie było żadnych sraczek,było,ok,ale ...sie skończyło:firmy niet a mnie padła zamrażarka:pNowej nie kupię,bo nie mam gdzie jej wetknąć,potrzebna mi duża,wszak mam....10 psów;)

Barf....chyba nie jestem zwolennikiem ...nie pasuje mi to faszerowanie psa rozdyźdanymi jabłkami czy burakami,mięso surowe,ok,ale te mixy owocowowarzywne...nie!
Właściciele białych akit powinni wiedzieć o tym,że ich białaski jedząc marchew czy też buraczki nigdy nie będą miały śnieżnobiałej okrywy włosowej.Wylazą wtedy te "genetyczne czerwoności",które każda biała akita ma.Tak samo nie powinno sie im podawać alg .
W Japonii mięsa na lekarstwo,tam akity jadły /zanim weszły karmy przemysłowe/ ryby,ryż i to ,co wyroslo w ogródku czyli:ziemniaki,kapucha,marchew też,buraki i inne.Czerwone akity są tam najbardziej pożądane,później brindle,a dopiero później białe.I chyba przez to żywienie białe akity są przez nich najmniej cenione:shake:,bo trudno uzyskać tą nieskazitelna biel,zawsze wyjdą czerwone naloty.A szkoda:p

Posted

bety napisał(a):
Niech no tylko wygrasz w totka i każesz do siebie mówić "per Pani" to masz u mnie za to siarczystego kopniaka w zadek. :diabloti::eviltong::evil_lol::diabloti::evil_lol::eviltong:

Pzdr

Hiiihiii:diabloti: nooo....będą wyjątki;)
Qurde,za 20 baniek,to kop mnie w tyłek i przez tydzień,abym wygrała:evil_lol: Okłady se zrobię z lodu z najlepszej,francuskiej wody mineralnej:diabloti:

Posted

I nie mów do mnie Pani:evil_lol: -pani to ja będe ,jak wygram w Totolotka:diabloti: Na forum obowiązuje "tykanie"bez względu na wiek;)

A jeżeli karmisz Bozitą i psy ją lubią,to bym nie zmieniała-to bardzo dobra karma.

Ha i tu bedzie problem :diabloti: bo ja tak nauczona ze NIE WOLNO MOWIC DO OSOB TROSZKE Z WIEKIEM DALEJ na Ty bo to niegrzecznie, szacunek itp, itd. Bede pisac okreznie, nie wprost :evil_lol:

Bozita smakuje i to bardzo ale kupasków cos duzo 3-4 razy dziennie!

Barfem karmic nie bede cos mi nie pasuje dawanie surowego miesa. Gotowane i owszem, surowe nie! To tak ideologicznie :ylsuper:Zreszta nie wiem czy Lordzik skusiłby sie na surowe, on nie jada wszystkiego! Kersiaczek wciaga wszystko zdechła lub zywa mysz, zabe, slimaki, wegiel, drewno, miski plastikowe. ogolnie radosna dziewczyna bez ograniczen :laugh2_2:

Posted

Matagi napisał(a):
Qurde,za 20 baniek,to kop mnie w tyłek i przez tydzień,abym wygrała:evil_lol: Okłady se zrobię z lodu z najlepszej,francuskiej wody mineralnej:diabloti:

20 milinow, sporo...a tutaj juz jest 68 mln...;)

Posted

Matagi napisał(a):

Matagi - popieram!
Gdybym wygrała, to tez bym na "to" poszła!:diabloti:

Pzdr.

Posted

My mixów robimy stosunkowo niedużo nasz pies nie je buraków, marchwi dostaje bardzo nie dużo nie przepada też za nią póki co dobrze wygląda i jest calutki biały:multi: pozdrawiamy

Posted

Matagi napisał(a):

Asiaczek napisał(a):
Matagi - popieram!

Pzdr.

Dziewczyny jakby co to służę "pomocą" :p :evil_lol::evil_lol: w tej materii - eh żeby to było takie proste :roll:
Pzdr

Posted

andromeda napisał(a):
Ha i tu bedzie problem :diabloti: bo ja tak nauczona ze NIE WOLNO MOWIC DO OSOB TROSZKE Z WIEKIEM DALEJ na Ty bo to niegrzecznie, szacunek itp, itd. Bede pisac okreznie, nie wprost :evil_lol:

Bozita smakuje i to bardzo ale kupasków cos duzo 3-4 razy dziennie!

Barfem karmic nie bede cos mi nie pasuje dawanie surowego miesa. Gotowane i owszem, surowe nie! To tak ideologicznie :ylsuper:Zreszta nie wiem czy Lordzik skusiłby sie na surowe, on nie jada wszystkiego! Kersiaczek wciaga wszystko zdechła lub zywa mysz, zabe, slimaki, wegiel, drewno, miski plastikowe. ogolnie radosna dziewczyna bez ograniczen :laugh2_2:

No to masz problem,hiihiii:evil_lol:
Ja jestem zwolennikiem surowego mięcha;) Ktoś widział wilka w lesie z garnkiem jak gotował ?:eviltong:
I fajnie,że mała tak ma!:multi:

Shirai - Koki napisał(a):
20 milinow, sporo...a tutaj juz jest 68 mln...;)

Och....:crazyeye:za tyle można by mnie i miesiąc kopać w zadek:diabloti:

Asiaczek napisał(a):
Matagi - popieram!

Pzdr.

Prawda?;)

bety napisał(a):
Dziewczyny jakby co to służę "pomocą" :p :evil_lol::evil_lol: w tej materii - eh żeby to było takie proste :roll:
Pzdr

żeby było....:roll:...ech....:shake:

Posted

Jedynie zapomnilam dodac ze 68 mln euro, tylko troche trudniej trafic, trzeba 6 z 90 !!!!!!!!!!!!!!!!

Jeju tyle milionów :placz: i juz nie miałabym problemu kupowac dom gdzies w Polsce, czy budowac nowy :-( bo mogłabym sie zdecydowac na jedno i drugie. A tak kicha!

Posted

omar napisał(a):
Hej wszystkim :lol:
Jak pogoda u Was? W Wawie deszcz ze śniegiem, a wiatr taki, że głowę urywa :angryy:

U nas w Wielkopolsce ładnie. wczoraj grad z deszczem:placz: dzisiaj Polska złota jesien !!

Posted

andromeda napisał(a):
Jeju tyle milionów :placz: i juz nie miałabym problemu kupowac dom gdzies w Polsce, czy budowac nowy :-( bo mogłabym sie zdecydowac na jedno i drugie. A tak kicha!

Na zlotowki to chyba z 240 milionow wyjdzie !!!

Posted

Jedynie zapomnilam dodac ze 68 mln euro, tylko troche trudniej trafic, trzeba 6 z 90 !!!!!!!!!!!!!!!!

No taaak...tylko:p

andromeda napisał(a):

I poza granicami Polski też mogłabyś kupić;)

omar napisał(a):
Hej wszystkim :lol:
Jak pogoda u Was? W Wawie deszcz ze śniegiem, a wiatr taki, że głowę urywa :angryy:

Hej Magda!:multi: W Białymstoku to samo:pSiedze i kombinuję co mam włożyć na nogi /muszę wpaść do roboty na 16.00/ ,za oknem breja do kostek:shake:Chyba pojadę taksówką:roll:,wtedy się nie wytaplam,a jeżeli nawet,to tylko troszkę:cool3: Tfu,z taką pogodą:angryy:

andromeda napisał(a):
U nas w Wielkopolsce ładnie. wczoraj grad z deszczem:placz: dzisiaj Polska złota jesien !!

Zawsze to jakaś odmiana;):lol:

Na zlotowki to chyba z 240 milionow wyjdzie !!!

:crazyeye::-o:crazyeye:

W RC jesieni jeszcze nie widac, ale czuc w powietrzu tem. 23 stopnie :evil_lol:, pozdrawiamy

Nie skomentuję:evil_lol:

Posted

Jak juz tak sobie mówimy o pogodzie, to ja przez nią wczoraj odbyłam najdłuższą drogę do Warszawy w życiu :evil_lol:
Trasę, którą pociąg pokonuje normalnie w 2 godz jechałam ponad 7 :mad:

Posted

Hej wszystkim :multi:
Złota polska jesień najwyraźniej nas olała :mad: Dziś i tak jest o niebo lepiej niż wczoraj. U mnie prąd na szczęście jest, ale u Gosi ciemno od wczoraj i nie wiadomo kiedy znów będzie miała dostęp do cywilizacji

Posted

Iza. napisał(a):
Jak juz tak sobie mówimy o pogodzie, to ja przez nią wczoraj odbyłam najdłuższą drogę do Warszawy w życiu :evil_lol:
Trasę, którą pociąg pokonuje normalnie w 2 godz jechałam ponad 7 :mad:

:crazyeye:

andromeda napisał(a):
No ładnie, a u nas swiruja z pradem! bo ostro wieje :roll:

A ja prąd mam:multi:

omar napisał(a):
Hej wszystkim :multi:
Złota polska jesień najwyraźniej nas olała :mad: Dziś i tak jest o niebo lepiej niż wczoraj. U mnie prąd na szczęście jest, ale u Gosi ciemno od wczoraj i nie wiadomo kiedy znów będzie miała dostęp do cywilizacji

Gosia dziś dostąpiła cywilizacji:diabloti: Włączyli,ale nie wiadomo na ile...:roll::p