Matagi Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 Pomimo tego,że shiby mają gęste futra i raczej zimno nie powinno im dokuczać,to bardzo lubią spać lub siedzieć w ciepełku.To Gryzelda w swoim ulubionym miejscu;) a w tym samym katalogu była ta śliczna buźka:loveu::lol:. Sławku!:lol:Wiesz kto to jest?;) Nooo ja tu gadu gadu sama do siebie,a psy trzeba karmić:razz: Idę sobie karmić ,a potem zrobię ....śmierdzącą surówkę!:eviltong: Niamku niamku:loveu:Wiecie co to za surówka?;) Quote
Asiaczek Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Matagi napisał(a):Ojjjj...było tego :roll:tyle,że wystarczyło na drugi dzień na wystawę:lol:A ilu głodnych się załapało:roll: I mnie tam nie było...:placz::placz::placz: A co to za basenji, który gryzie inne psy...? Jakies czarno-białe może? A, tak wogóle to wstaw, proszę, stawkę basków z Kielc do tematu wystaw baskowych, co/ Dasz radę? Jak nie, to podeślij mi stawkę, OK? A co to za smierdząca sprawa? O, pardonsik, śmierdząca sałatka? Powiedz, jakie toto ma składniki? Pzdr. Quote
Matagi Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 Asiaczek napisał(a):I mnie tam nie było...:placz::placz::placz: A co to za basenji, który gryzie inne psy...? Jakies czarno-białe może? A, tak wogóle to wstaw, proszę, stawkę basków z Kielc do tematu wystaw baskowych, co/ Dasz radę? Jak nie, to podeślij mi stawkę, OK? A co to za smierdząca sprawa? O, pardonsik, śmierdząca sałatka? Powiedz, jakie toto ma składniki? Pzdr. No nie było:shake:Trzeba będzie w przyszłym roku to naprawić!;):lol: Zgadza się,czarno-biały basenji był to;).A stawki basenji nie podam,bo.......jej nie było:shake::diabloti:.Tylko ten jeden był,zgłoszony wyłącznie w MP,znasz i psiaka i właścicielkę;). A śmierdząca surówka ma jeden podstawowy składnik:evil_lol: Quote
Musha Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Matagi napisał(a):A śmierdząca surówka ma jeden podstawowy składnik:evil_lol: Lilka nie chce się pochwalić i twierdzi że robi surówkę a tak naprawdę to piecze Baska na rożnie:diabloti::evil_lol: - tego co złapała w Kielcach:lol: Quote
Matagi Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 Musha napisał(a):Lilka nie chce się pochwalić i twierdzi że robi surówkę a tak naprawdę to piecze Baska na rożnie:diabloti::evil_lol: - tego co złapała w Kielcach:lol: Wcale nieeeeeeeeee!!!!!!!!!!!:shake::evil_lol::diabloti: surówkę już zrobiłam:eviltong: śmierdzi sobie w lodówce;):eviltong:.A pieczone basenji to kuchnia typowo łódzka:evil_lol:,znam nawet specjalistę w tej dziedzinie:eviltong:Coś mi się jeszcze przypomniało z wystaw łódzkich,muszę poszperać w zdjęciach,jak znajdę ,to tu wstawię,wiem,że to mam,ale nie wiem gdzie?:roll: A tak w ogóle to szkoda,że Gocha do tej Anglii wyjechała,jej majowe małosolne ogóreczki,hohohoho:roll:do tego smalec Iwony i taki wielki chleb z waszego rynku,głodna się robię.....:roll: Quote
Asiaczek Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Matagi napisał(a):No nie było:shake:Trzeba będzie w przyszłym roku to naprawić!;):lol: Zgadza się,czarno-biały basenji był to;).A stawki basenji nie podam,bo.......jej nie było:shake::diabloti:.Tylko ten jeden był,zgłoszony wyłącznie w MP,znasz i psiaka i właścicielkę;). A śmierdząca surówka ma jeden podstawowy składnik:evil_lol: Aaaaa, no tak. W Budapeszcie tez był ten problem, ale z innym psem z tej hodowli... A składnik, to czosnek czy serek smażony na patelni...? Pzdr. Quote
Matagi Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 Asiaczek napisał(a):Aaaaa, no tak. W Budapeszcie tez był ten problem, ale z innym psem z tej hodowli... A składnik, to czosnek czy serek smażony na patelni...? Pzdr. Znaczy się problematyczna produkcja:cool1: A surówka śmierdziuszka składa się z 1 warzywka ,do tego sól i śmietana.Przynajmniej ja nic więcej nie daję;) Noooooo:multi:znalazłam to czego szukałam! wystawa Łódź 2006,a właściwie krajobraz po wystawie:evil_lol:,wszyscy sobie poszli,ale akiciarzom mało:diabloti: a to słynny torcik huhu:diabloti: produkcji Piotrka od Śmietanki. Krzysiek,pamiętasz główny składnik tego tortu?:evil_lol: Quote
Asiaczek Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Matagi napisał(a):Znaczy się problematyczna produkcja:cool1: A surówka śmierdziuszka składa się z 1 warzywka ,do tego sól i śmietana.Przynajmniej ja nic więcej nie daję;) Warzywko to albo kapusta albo czosnek...? No bo co może aż tak smierdziec?:crazyeye: Pzdr. Quote
Matagi Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 Asiaczek napisał(a):Warzywko to albo kapusta albo czosnek...? No bo co może aż tak smierdziec?:crazyeye: Pzdr. Inne warzywko:evil_lol: Poddane obróbce śmierdzi jak cholera:diabloti:,ale ja lubię surówkę z tego śmierdziucha,a po za tym zdrowe to jest!;) Quote
Asiaczek Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 A może czarna rzepa? Jeśli tak - to ja ją tez baaaardzo lubie. Śmierdzi, jak się to robi, ale w jedzeniu - super!!! Podobno gotowana śmierdzi jak...... Pzdr. Quote
Matagi Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 Asiaczek napisał(a):A może czarna rzepa? Jeśli tak - to ja ją tez baaaardzo lubie. Śmierdzi, jak się to robi, ale w jedzeniu - super!!! Podobno gotowana śmierdzi jak...... Pzdr. BINGO!!!!!!!!!:multi::evil_lol: Jasne,że czarna rzepa!!!!:multi:Uwielbiam ją i ja i Darek,dlatego zrobiłam chyba z kilogram:roll::lol: Quote
Asiaczek Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 A próbowałaś dodac utartą rzepe do twarożka? Ja tak tez ja lubię... Rzepa, oczywiście, wcześniej posolona i odciśnięta, ma sie rozumiec... Pzdr. Quote
Musha Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Matagi napisał(a): a to słynny torcik huhu:diabloti: produkcji Piotrka od Śmietanki. Krzysiek,pamiętasz główny składnik tego tortu?:evil_lol: o ile pamięć mnie nie myli to główny składnik miał bardzo dużo % Quote
Matagi Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 Asiaczek napisał(a):A próbowałaś dodac utartą rzepe do twarożka? Ja tak tez ja lubię... Rzepa, oczywiście, wcześniej posolona i odciśnięta, ma sie rozumiec... Pzdr. Właśnie teraz chodziłam do rzepy:eviltong:Wyściskałam ją i potraktowałam śmietaną;)no i spróbowałam.....pychota!:loveu::lol: Quote
Matagi Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 Krzysiek!:lol: Rację masz!;)Torcik miał baaaardzo dużo procent:diabloti:Moja Martyna złapała kawałek zanim zdążyłam ją uprzedzić i ...nie dała rady skończyć:evil_lol:.Pamiętam jak na końcówkę załapała się Ewa z Fortunatusa:evil_lol: fajna miała minę jak jadła akitatort:lol::evil_lol: Ojjjj było na tych wystawach kulinarnie,teraz mi sie przypomniał Poznań Światowy i kogel-mogel Gosi:evil_lol: ,był tam też smalczyk i ogóreczki,które prezentowała Gosia ...hiiiiiiiiiiiiiiihiiiiiiiiiiiiiiiiii:evil_lol: Quote
Matagi Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 O w tym słoiczku jest słynny światowy kogel-mogel:evil_lol: ten akitowy przysmak był też serwowany na naszym niezapomnianym spotkaniu w Arturówku pod Łodzią;) A tu Gosia prezentuje zestaw:chlebek z akitasmalcem + ogóreczek:evil_lol: Quote
Asiaczek Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Zestaw wygląda baaaardzo smakowicie... Pzdr. Quote
Matagi Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 Cieplutka akitka amerykańska w szary jesienny dzień /w Białymstoku dalej jesień:-(,śniegu niet:shake:/ wyszperane w necie i przesłane przez GR-dzięki! Quote
Matagi Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 Dooooooooobre łaciateeeeeee:evil_lol: to łaciate sąsiadki Ewy,ta mała ma kilka godzin,zdjęcie zrobione oczywiście przez Ewę kilka dni temu,kiedy była jesień,a to z dzisiaj: Mała na tarasie w zimowej scenerii.Ja od nocy latam po oknach,odsłaniam żaluzje i patrzę czy przypadkiem u mnie ten biały nie legł po cichu,ale ni ma,znaczy u mnie nie zima:shake::cool1: Quote
Matagi Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 Miałam to napisać na PW dla Grallinki,ale jakoś mi tu wygodniej;)wszak tu i tak mydło,szydło i powidło,to i przepis na paprykę marynowaną może i komus sie przyda?:roll: a tak w ogóle to w listopadzie najlepiej się robi marynaty....:evil_lol::diabloti: Papryka marynowana 1: 10 szklanek wody,2 szklanki octu,2 szkl.cukru,2 łyżki soli,ziele angielskie.Z tego zrobić zalewę.Paprykę w słoiku z tym czymś gotuje się 10 min. Papryka marynowana 2: 4 szkl.wody,1 szkl.cukru,3 łyżki cukru,1 płaska łyżeczka soli,ziele angielskie,listek laurowy.Do każdego słoika należy wlać 1 łyżke oliwy.Wekować 10 minut. Agata!:lol: Paprykę z tego 2 przepisu jadłas u mnie;) Quote
Matagi Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 A to dzisiejsza zima u GR; małą od wczoraj prawie przysypało:evil_lol: jak dalej tak będzie sypało,to Ewa odkopie Małą dopiero na wiosnę/jakoś teraz wystaw nie ma,to czemu ni....;):roll:/,niech hibernuje:diabloti: Quote
Matagi Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 Zanim zapadnę w sen zimowy/ a zima już się dzisiaj u mnie zaczęła-jest mróz i powolutku sypie śnieg:loveu:/ to pokażę wam nowe zdjęcia ,zrobione dzisiaj bez mój telefon;) WAMPIERZBABA:diabloti: Buuuuuuzzzzzzzzziiiiiiiiiii:loveu: Quote
Asiaczek Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Dobry ten Twój aparat. Dawaj więcej takich fotek... http://img118.imageshack.us/img118/7604/babawampierziy9.jpg Pzdr. Quote
Matagi Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 A jak już Baba zęby wywietrzyła,to poszła i wepchnęła się na chama obok Hanki:lol:....ale zdjęcia jak wredny szejk pozwoli wstawię,na razie figa:angryy: Quote
Asiaczek Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Oj, to pogłaszcz tego szejka, zafaluj w tańcu i niech da zgodę na wstawienie fotek! Masz przecież swoje sposoby... Pzdr. Quote
Recommended Posts