Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pomimo tego,że shiby mają gęste futra i raczej zimno nie powinno im dokuczać,to bardzo lubią spać lub siedzieć w ciepełku.To Gryzelda w swoim ulubionym miejscu;)

a w tym samym katalogu była ta śliczna buźka:loveu::lol:.
Sławku!:lol:Wiesz kto to jest?;)

Nooo ja tu gadu gadu sama do siebie,a psy trzeba karmić:razz:
Idę sobie karmić ,a potem zrobię ....śmierdzącą surówkę!:eviltong: Niamku niamku:loveu:Wiecie co to za surówka?;)

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Matagi napisał(a):
Ojjjj...było tego :roll:tyle,że wystarczyło na drugi dzień na wystawę:lol:A ilu głodnych się załapało:roll:

I mnie tam nie było...:placz::placz::placz:

A co to za basenji, który gryzie inne psy...? Jakies czarno-białe może?
A, tak wogóle to wstaw, proszę, stawkę basków z Kielc do tematu wystaw baskowych, co/ Dasz radę? Jak nie, to podeślij mi stawkę, OK?

A co to za smierdząca sprawa? O, pardonsik, śmierdząca sałatka? Powiedz, jakie toto ma składniki?

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
I mnie tam nie było...:placz::placz::placz:

A co to za basenji, który gryzie inne psy...? Jakies czarno-białe może?
A, tak wogóle to wstaw, proszę, stawkę basków z Kielc do tematu wystaw baskowych, co/ Dasz radę? Jak nie, to podeślij mi stawkę, OK?

A co to za smierdząca sprawa? O, pardonsik, śmierdząca sałatka? Powiedz, jakie toto ma składniki?

Pzdr.

No nie było:shake:Trzeba będzie w przyszłym roku to naprawić!;):lol:

Zgadza się,czarno-biały basenji był to;).A stawki basenji nie podam,bo.......jej nie było:shake::diabloti:.Tylko ten jeden był,zgłoszony wyłącznie w MP,znasz i psiaka i właścicielkę;).
A śmierdząca surówka ma jeden podstawowy składnik:evil_lol:

Posted

Matagi napisał(a):

Lilka nie chce się pochwalić i twierdzi że robi surówkę a tak naprawdę to piecze Baska na rożnie:diabloti::evil_lol: - tego co złapała w Kielcach:lol:

Posted

Musha napisał(a):
Lilka nie chce się pochwalić i twierdzi że robi surówkę a tak naprawdę to piecze Baska na rożnie:diabloti::evil_lol: - tego co złapała w Kielcach:lol:

Wcale nieeeeeeeeee!!!!!!!!!!!:shake::evil_lol::diabloti: surówkę już zrobiłam:eviltong: śmierdzi sobie w lodówce;):eviltong:.A pieczone basenji to kuchnia typowo łódzka:evil_lol:,znam nawet specjalistę w tej dziedzinie:eviltong:Coś mi się jeszcze przypomniało z wystaw łódzkich,muszę poszperać w zdjęciach,jak znajdę ,to tu wstawię,wiem,że to mam,ale nie wiem gdzie?:roll: A tak w ogóle to szkoda,że Gocha do tej Anglii wyjechała,jej majowe małosolne ogóreczki,hohohoho:roll:do tego smalec Iwony i taki wielki chleb z waszego rynku,głodna się robię.....:roll:

Posted

Matagi napisał(a):
No nie było:shake:Trzeba będzie w przyszłym roku to naprawić!;):lol:

Zgadza się,czarno-biały basenji był to;).A stawki basenji nie podam,bo.......jej nie było:shake::diabloti:.Tylko ten jeden był,zgłoszony wyłącznie w MP,znasz i psiaka i właścicielkę;).

Aaaaa, no tak. W Budapeszcie tez był ten problem, ale z innym psem z tej hodowli...
A składnik, to czosnek czy serek smażony na patelni...?

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Aaaaa, no tak. W Budapeszcie tez był ten problem, ale z innym psem z tej hodowli...
A składnik, to czosnek czy serek smażony na patelni...?

Pzdr.

Znaczy się problematyczna produkcja:cool1:

A surówka śmierdziuszka składa się z 1 warzywka ,do tego sól i śmietana.Przynajmniej ja nic więcej nie daję;)

Noooooo:multi:znalazłam to czego szukałam!

wystawa Łódź 2006,a właściwie krajobraz po wystawie:evil_lol:,wszyscy sobie poszli,ale akiciarzom mało:diabloti:

a to słynny torcik huhu:diabloti: produkcji Piotrka od Śmietanki.
Krzysiek,pamiętasz główny składnik tego tortu?:evil_lol:

Posted

Matagi napisał(a):
Znaczy się problematyczna produkcja:cool1:

A surówka śmierdziuszka składa się z 1 warzywka ,do tego sól i śmietana.Przynajmniej ja nic więcej nie daję;)

Warzywko to albo kapusta albo czosnek...? No bo co może aż tak smierdziec?:crazyeye:

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Warzywko to albo kapusta albo czosnek...? No bo co może aż tak smierdziec?:crazyeye:

Pzdr.

Inne warzywko:evil_lol: Poddane obróbce śmierdzi jak cholera:diabloti:,ale ja lubię surówkę z tego śmierdziucha,a po za tym zdrowe to jest!;)

Posted

Asiaczek napisał(a):
A może czarna rzepa? Jeśli tak - to ja ją tez baaaardzo lubie. Śmierdzi, jak się to robi, ale w jedzeniu - super!!!

Podobno gotowana śmierdzi jak......

Pzdr.

BINGO!!!!!!!!!:multi::evil_lol:

Jasne,że czarna rzepa!!!!:multi:Uwielbiam ją i ja i Darek,dlatego zrobiłam chyba z kilogram:roll::lol:

Posted

Matagi napisał(a):

a to słynny torcik huhu:diabloti: produkcji Piotrka od Śmietanki.
Krzysiek,pamiętasz główny składnik tego tortu?:evil_lol:

o ile pamięć mnie nie myli to główny składnik miał bardzo dużo %

Posted

Asiaczek napisał(a):
A próbowałaś dodac utartą rzepe do twarożka? Ja tak tez ja lubię... Rzepa, oczywiście, wcześniej posolona i odciśnięta, ma sie rozumiec...

Pzdr.

Właśnie teraz chodziłam do rzepy:eviltong:Wyściskałam ją i potraktowałam śmietaną;)no i spróbowałam.....pychota!:loveu::lol:

Posted

Krzysiek!:lol: Rację masz!;)Torcik miał baaaardzo dużo procent:diabloti:Moja Martyna złapała kawałek zanim zdążyłam ją uprzedzić i ...nie dała rady skończyć:evil_lol:.Pamiętam jak na końcówkę załapała się Ewa z Fortunatusa:evil_lol: fajna miała minę jak jadła akitatort:lol::evil_lol:

Ojjjj było na tych wystawach kulinarnie,teraz mi sie przypomniał Poznań Światowy i kogel-mogel Gosi:evil_lol: ,był tam też smalczyk i ogóreczki,które prezentowała Gosia ...hiiiiiiiiiiiiiiihiiiiiiiiiiiiiiiiii:evil_lol:

Posted

O w tym słoiczku jest słynny światowy kogel-mogel:evil_lol:

ten akitowy przysmak był też serwowany na naszym niezapomnianym spotkaniu w Arturówku pod Łodzią;)

A tu Gosia prezentuje zestaw:chlebek z akitasmalcem + ogóreczek:evil_lol:

Posted

Dooooooooobre łaciateeeeeee:evil_lol:

to łaciate sąsiadki Ewy,ta mała ma kilka godzin,zdjęcie zrobione oczywiście przez Ewę kilka dni temu,kiedy była jesień,a to z dzisiaj:

Mała na tarasie w zimowej scenerii.Ja od nocy latam po oknach,odsłaniam żaluzje i patrzę czy przypadkiem u mnie ten biały nie legł po cichu,ale ni ma,znaczy u mnie nie zima:shake::cool1:

Posted

Miałam to napisać na PW dla Grallinki,ale jakoś mi tu wygodniej;)wszak tu i tak mydło,szydło i powidło,to i przepis na paprykę marynowaną może i komus sie przyda?:roll: a tak w ogóle to w listopadzie najlepiej się robi marynaty....:evil_lol::diabloti:

Papryka marynowana 1:

10 szklanek wody,2 szklanki octu,2 szkl.cukru,2 łyżki soli,ziele angielskie.Z tego zrobić zalewę.Paprykę w słoiku z tym czymś gotuje się 10 min.

Papryka marynowana 2:

4 szkl.wody,1 szkl.cukru,3 łyżki cukru,1 płaska łyżeczka soli,ziele angielskie,listek laurowy.Do każdego słoika należy wlać 1 łyżke oliwy.Wekować 10 minut.

Agata!:lol: Paprykę z tego 2 przepisu jadłas u mnie;)

Posted

A to dzisiejsza zima u GR;

małą od wczoraj prawie przysypało:evil_lol:

jak dalej tak będzie sypało,to Ewa odkopie Małą dopiero na wiosnę/jakoś teraz wystaw nie ma,to czemu ni....;):roll:/,niech hibernuje:diabloti:

Posted

Zanim zapadnę w sen zimowy/ a zima już się dzisiaj u mnie zaczęła-jest mróz i powolutku sypie śnieg:loveu:/ to pokażę wam nowe zdjęcia ,zrobione dzisiaj bez mój telefon;)

WAMPIERZBABA:diabloti:

Buuuuuuzzzzzzzzziiiiiiiiiii:loveu:

Posted

A jak już Baba zęby wywietrzyła,to poszła i wepchnęła się na chama obok Hanki:lol:....ale zdjęcia jak wredny szejk pozwoli wstawię,na razie figa:angryy: