Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wszystkiego najlepsiejszego szybowcowe Babowe..... pieknych dni z wieloma wlasnosciami.... :loveu::multi::loveu:
przepraszam ze dopiero teraz:oops:

A co to? Baba znow bedzie miala male szybki? A ja tak strasznie marze o szybowcu:shake::loveu:............:cool3:

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='lolka75']Wszystkiego najlepsiejszego szybowcowe Babowe..... pieknych dni z wieloma wlasnosciami.... :loveu::multi::loveu:
przepraszam ze dopiero teraz:oops:

A co to? Baba znow bedzie miala male szybki? A ja tak strasznie marze o szybowcu:shake::loveu:............:cool3:

Dziękujemy!!!!!:multi::loveu::multi::loveu:
Tak Baba znowu będzie miała /mam nadzieję/ dzieci.Pierwsze jej własne szyby urodziła na swoje urodziny rok temu,teraz jej małżonkiem zostanie inny szybowiec-ciekawe co wyjdzie z tego skojarzenia????:roll::roll:Same skąpiradła pewnie...:evil_lol:i terrorysty!:diabloti:

Posted

Florka_xyz napisał(a):
Matagi szybowce petarada;slicznosci :loveu::loveu::loveu:ALe moje serce podbij ten czarno - podpalany :loveu::loveu::loveu:Mam nadzeje ze z nim zawitasz w Bialymstoku;)

Dzięki,dzięki:lol:.Czarny sikun będzie w Białymstoku,jak również jego miotowa siostrunia Hanka/do 31.08 obrośnie kołtunami:evil_lol:/.Zastanawiam się,czy go nie użyczyć komuś na JH,gnojek lubi się pokazywać,chodzi super i ....ustawa się sam;).

Posted

Matagi napisał(a):
Dzięki,dzięki:lol:.Czarny sikun będzie w Białymstoku,jak również jego miotowa siostrunia Hanka/do 31.08 obrośnie kołtunami:evil_lol:/.Zastanawiam się,czy go nie użyczyć komuś na JH,gnojek lubi się pokazywać,chodzi super i ....ustawa się sam;).

Hmmm a nie dalabys rady mi go w sobote podrzucic na JH ? bo walsnie na sobote nic nie mam kompletnie ani na ringu ani na JH moglabym sie nim zajac :)

Posted

Florka_xyz napisał(a):
Hmmm a nie dalabys rady mi go w sobote podrzucic na JH ? bo walsnie na sobote nic nie mam kompletnie ani na ringu ani na JH moglabym sie nim zajac :)

Żaden problem,od mego domu do wystawy jest ....10 min.wooooolnym spacerkiem.Przypomnij mi tylko w piątek czy kiedy ,żebym czarnucha zabrała-bo będę też w sobotę-rzecz jasna.Wyślij sesemesa,albo zadzwoń:604-44-51-66.Chcesz-masz!;):multi:

Posted

Matagi napisał(a):
Żaden problem,od mego domu do wystawy jest ....10 min.wooooolnym spacerkiem.Przypomnij mi tylko w piątek czy kiedy ,żebym czarnucha zabrała-bo będę też w sobotę-rzecz jasna.Wyślij sesemesa,albo zadzwoń:604-44-51-66.Chcesz-masz!;):multi:

Ale sie ciesze!DZEKUJE BARDZO:loveu:Na pewno dam znac;)mam nadzeje, ze powalczymy a czy mozesz mi podac jego nazwe w rodowodzie bo musze sie zglosic;)

Posted

Florka_xyz napisał(a):
Ale sie ciesze!DZEKUJE BARDZO:loveu:Na pewno dam znac;)mam nadzeje, ze powalczymy a czy mozesz mi podac jego nazwe w rodowodzie bo musze sie zglosic;)

Czarny zwie się: S`HOSHI Matagiinu PL:lol:

• 2 weeks later...
Posted

Coś tu tak ostatnio ucichło. :-(
Ale... ja już chyba wiem gdzie mieszka tak suczka - imporcik! Tzn. chyba wiem w jakiej jest hodowli. ;)

• 1 month later...
Posted

[quote name='Asiaczek']Matagi - a Ty żyjesz po wystawie? Coś tak zamilkła...

Chciałam podziękować za wsio i pochwalić dobrą robotę przy wystawie, a tu... cisza...

Pzdr.

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:angryy::angryy::angryy:Przed chwilą napisałam całą epistołę,zanim wysłałam,wylazło coś,komp się zrisetował i doopa:angryy:nie zdążyłam sobie nawet zapisać:-(Jutro albo w poniedziałek napiszę apiać.
Asiu!:lol: żyję ,kochana,żyję,dzięki za pamięć:loveu:A teraz spadam do...zupy grzybowej,bo zaraz wyjdzie z gara;)

• 1 month later...
Posted

Straszna tutaj cisza... Matagi się obija i tyle, a mnie brakuje codziennej porcji nowinek z akitowo-shibowego domku...

Jutro (poniedziałek) wyślę ci CD z fotkami z NDM. Jest ich sporo, możesz fotki wstawić do odpowiednich Galerii...
No i pozdrowienia dla Witii. Jego Shiby tez sa na CD.:lol:
Pzr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Straszna tutaj cisza... Matagi się obija i tyle, a mnie brakuje codziennej porcji nowinek z akitowo-shibowego domku...

Jutro (poniedziałek) wyślę ci CD z fotkami z NDM. Jest ich sporo, możesz fotki wstawić do odpowiednich Galerii...
No i pozdrowienia dla Witii. Jego Shiby tez sa na CD.:lol:
Pzr.

Taaaa;)cisza tutaj,spokój błogi,nikt na nikim psów nie wiesza....:evil_lol:-błogie lenistwo panuje :lol:Rację masz,ASIACZKU-Matagi się obija:diabloti::eviltong:
Ostatni wpis jest z września,kiedy gotowałam zupę grzybową,potem cisza zaległa,jakbym tą zupę ugotowała z szatanów jakich:diabloti:Więc chyba czas coś napisać i pokazać:roll:;).
Asiu,bardzo,bardzo dziękuję za płytkę:multi::lol:.Na pewno coś wkleję tutaj.Pozdrowienia dla Witka przekazałam,on również Cię pozdrawia i dziękuje za zdjęcia swoich shib:lol:.

Asiaczek napisał(a):
Płytka juz idzie do Ciebie. Priorytetem...:lol:

Dzięki!:lol:

Pzdr.

Posted

Ponieważ sennie od jakiegoś czasu w Akitach Baby,to zdjęcia wstawię/o ile łaskawy magiczny szejk pozwolo:mad::p/ również senne,naprawdę lenistwo u nas się panoszy i .....dobrze nam z tym:evil_lol:
Na "dzień dobry" Hanka w kuchni /nie słychać na zdjęciu dźwięków,które Hanusia wydaje:diabloti:/

galopujący ten szejk dzisiaj:mad::angryy:,będe wstawiać zdjęcia pojedyńczo:p

Posted

A tutaj Gryzelda czyli Hanka chrapiąca w pokoju w swojej ulubionej pozie.Gryzelda to jej trzecie imię,związane jest sciśle z jej niecnym,gryzącym charakterem.Nie dawno miałam złamany duży palec u nogi przez Gryzeldę,oczywista:pHanka o coś pokłóciła się z mamusią Babą,a jak kłótnia to i bójka.Chciałam rozdzielić małpy,więc złapałam za fraki Babę i wrzuciłam do kuchni.Kątem oka uwidziałam,że Hanka odbiła się od ziemi i szybuje w stronę mego ...tyłka.Wiedziałam co będzie dalej,bo to już przeżyłam na Litwie w sierpniu.Tam Baba,która nie mogła dosięgnąć psa kolegi zębami/bo była na smyczy:evil_lol:/,wystartowała w powietrze i ugryzła mnie w ...doopę /strupa nosiłam ze 3 tygodnie/[SIZE=2].Aby zapobiec pogryzieniu odwłoka,mogłam zrobić tylko jedno-wystawiłam nogę,aby Gryzeldę przyblokować,a ta przywaliła mnie w duży paluch u nogi i połamała:p.Bozia mnie pokarała,wiem o tym,ale ja poczekam,i zemszczę się na Gryzeldzie-od tamtej pory straszę ją ,że będzie spać na łańcuchu:evil_lol:nawet zdjęcie jej zrobię i wstawię na stronę,której z lenistwa nie mam/jeszcze;)/.

Posted

Każdy mój pies ma swoje jedno,albo dwa ulubione miejsca do spania.Baba sypia albo w fotelu,albo w łóżku.W łóżku zajmuje miejsce pod kołdrą ,niedaleko mojej głowy.Hoshi śpi albo w voyagerze,albo pod moim łóżkiem.Hanka gdzie sypia pokazałam na fotach,ale jej się jeszcze zmienia.Zaczyna stresowac mamusie i pcha sie pod kołdrę od strony nóg/powoli się przesuwa ku górze:evil_lol:,czym mamusia się martwi i zaczyna cierpieć na bezsenność,bo przecież miejscówy nie odda bez prania:evil_lol:/.Jak Hance gorąco pod piernatem,to śpi na stole,tak właśnie przespała lato.Okii śpi u Martyny w pokoju na biurku:evil_lol:,a Ojo na łóżku Martynowym,gdzie teraz sypia ojciec/dziecko jest wyjechane ,mówi,że studiuje:roll:;)/,więc śpią razem.Tosiek i Akira chrapią na podeście schodów,a Ziuta i Ira okupują budę na podwórku/same staruszki tak wybrały,wygodniej im nie latać po stromych schodach,Ira jest ślepa i głucha jak pień/zaczęła szesnasty rok życia/,a Ziutka ma ok.14-15 lat i stawy do bani/pobyt w schronisku zrobił swoje/.

Posted

Ponieważ wiosnę i lato intensywnie pracowałam od świtu do nocy:diabloti:/11-19/ i nie miałam czasu robić "okazyjnych"fot,to będę powoli wstawiała zdjęcia z wystaw,na których byłam z ogonami.Dużo tego nie było,bo moja praca niestety nie chciała mnie wypuszać:angryy:,ale troszkę bywałam...;)Jeżdziłam tylko z szybowcami,akity moje są na emeryturze wystawowej,na dzień dzisiejszy nie widzę sensu ich wystawiania i rozmnażania,niech inni w tym uczestniczą,ja z akitami robię sobie przerwę na mniej więcej 2 lata-poczekam na lepsze czasy dla rasy;).Byłam z shibami w:Lublinie,w Lidzbarku Warmińskim,na międzynarodówce w Warszawie,oczywiście w Białymstoku,byłam z Gryzeldą w NDM.Jadę też do Kielc,ale to jeszcze za 2 tygodnie;).Zdjęcia już przygotowane,będe je chronologicznie pokazywać.

Posted

Po lutowej "wpadce":oops:na klubowej ,gdzie moje szyby odmówiły chodzenia/chciały deskorolkę:evil_lol:/ trzeba było je "przystosować"do wystaw.Pierwsza wystawa to był Lublin.Sędziował p.Jakubowski,a zgłoszonych było tylko 4 sztuki.Z tego moja Hanka,Hoshi,pies w honorowej i śliczna suczka z Xandriny w pośredniej.Moje szły w młodzieży,miały po 10,5 mies.

wiecznie szczęśliwy czarny sikun okazał się showmenem,nie trzeba go ustawiać,on wszystko robi sam,nawet sam by chodził w kółko,ja mu do niczego nie jestem potrzebna,jemu tylko trza publiczności:evil_lol:

a to tyłek Hanki.Tylko portki jej zostały,na reszcie ciała zaczęła łysieć,wyglądała jak wojłok:evil_lol:

za łapówką pójdę wszędzie:evil_lol:

tutaj widać jak Gryzelda "piknie" wygląda:evil_lol:

Posted

Ponieważ piszę z pamięci,nie zaglądam do katalogu/te moje lenistwo:eviltong:/,to mała poprawka-suczka z Xandriny była w młodzieży.Ona dostała ZW.Mł.,łysa Hanka była druga,srebrna.Najlepszego juniora wywalczył sikun,on też ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu dostał ....BOB!:loveu:
Pan sędzia powiedział ,że na jego decyzję złożyło się:doskonała budowa,szata,a przede wszystkim temperament i chęć ...pokazania się:evil_lol:.
Po tej wystawie zaczęłam powolutku zapominać o kupnie deskorolki:evil_lol:
Hoshi rozpoczął młodzieżowy championat!:lol::multi:

Posted

Reszta jutro,muszę powypuszczać psy, i muszę się namaścić hydrocortizonem,moja alergia na sierśc się odezwała-Okii zmienia garnitur,a ja sie drapię jak durna,do tego cholerny kaszel:angryy:Do lekarza nie pójdę,wiadomo ,że mi powie,żem durna,że psy itd.....:pZe wszystkim da się żyć!;):lol: