Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

No i słówko sie rzekło,wklejamy cieplutkie,wczorajsze foteczki :lol:Na zdjęciach trzy szybowce:Baba,Hanka i czarny Hoshi/ja go sprzedaję,ale jakos taaak poooowoli;):evil_lol:/ oraz akitowy wujek Okii zwany Łokciem:lol:

Łokieć medytuje siedząc /jak zwykle:p/ na biurku Martyny.Po prawej widać kawałek Dudka w klatce,a zgadnijcie co i czyje jest na pierwszym planie?:evil_lol:

łysa Baba obmyśla plan strategiczny:jak by tu z dzieciorami włomotać Okiiemu:diabloti:

No i się udało!:diabloti:Szybowce zagoniły Łokcia do kąta i familijnie obrabiają:evil_lol:

gryziemy,gryziemy!!!:diabloti:obgryzamy byle kogo i byle co,aby gryźźźźźćććć,gryźźźćććć!!!!:evil_lol::diabloti:

a teraz padło na Hankę,która dzielnie sie broni:evil_lol:

Posted

[quote name='Asiaczek']Witaj Wredna Matagi o Rozpuszczonym Języku!!!

Ciesze się, że dałaś znak zycia! Jakies fotki młodej Hanki-Pilotki lub jej Brata?
pzdr.

Heloł Asiaczku!:lol:Ja bez swego języka juz bym nieżyła:evil_lol:Te wredne ,małe gnioty szybowcowe mowia do mnie na cały głos:"hałahała":cool1: I nie wiem,czy wynika to z ich nieumiejętnego szczekania,czy tez ja jestem hałowata dla nich?:p:cool3:Musze to wyjaśnić:roll:

mniam mniam:evil_lol::diabloti::evil_lol::diabloti:

no kogo by tu teraz na zęby wziąść?:roll::diabloti:

gryziemy Hoshiego!!!!:evil_lol:

atakowany przez piranie Łokieć wieje do mamusi:evil_lol::diabloti:

i dalej gryziemy:evil_lol:nikt nikomu tu nie odpuszcza,one mogą tak całą dobę,tylko czasami śpią i jedzą,czasami.....:p:diabloti:

Posted

Asiaczek napisał(a):
No to wesoło macie, co? I zawsze cos sie dzieje, tylko cisza w zespole jest niepokojąca...:evil_lol:
pzdr.

Fakt!:lol:Jak cicho siedzą,to idę podglądać:pGodzine temu zamilkły w kuchni-cichcem rwały ukradzioną ścierke do naczyń:p I by sie nie wydało,żeby nie skapa Baba -rozdarła sie na dzieci i pokazała im swe piekne zęby!:evil_lol:Dostali wszyscy ścierą /resztkami /po łbach,zamknęłam gnojki w klatce,niech pospia ;).Baba zmęczona zaległa na łóżku tyż:evil_lol:

Posted

:multi::loveu:...ło matulu jakie to bydelko cuuudne:loveu:...... Tylko jak na tak duuuuuza przerwe zdecydowanie za malo tych fotecek:cool3:. A na marginesie....to ile tych akit ma Babeczka:hmmmm:? I nie sprzedawajcie czarnucha:modla::placz:...on idealnie pasuje do towarzystwa:diabloti:

Posted

lolka75 napisał(a):
:multi::loveu:...ło matulu jakie to bydelko cuuudne:loveu:...... Tylko jak na tak duuuuuza przerwe zdecydowanie za malo tych fotecek:cool3:. A na marginesie....to ile tych akit ma Babeczka:hmmmm:? I nie sprzedawajcie czarnucha:modla::placz:...on idealnie pasuje do towarzystwa:diabloti:

Dorobię tych fotek,dorobię;):lol:,ale to nie takie proste ufocic shiby,a szczególnie na podwórku:evil_lol:one się przemieszczaja z prędkościa światła:diabloti:.A Baba akit ma cztery:ośmioletnia Akirę,sześciolatka Toska,i rodzeństwo ur.30.12.02 -Okiiego i Ojosan.Zadałam zapytanie pod siedzącym na stole Okiim,ale nikt nie odpowiedział:shake:;).A ze sprzedaża Hoshiego sie nie palę,to piekne szczenię,nie sprzedam go byle komu ....albo wcale;):eviltong:.

Asiaczek napisał(a):
Hahaha!!! Ja tez tak mam: jak zbyt cicho jest w kuchni lub w przedpokoju - to trzeba zajrzeć...
A pogryzionych scierek i gąbek/myjek to jajuz nie liczę...
pzdr.

Ale shiby,dam se ręke uciąc to większe złodzieje i chuligany!:diabloti:Hanka dzis cichcem wyżarła dziure w wykladzinie:angryy:Właziła pod kocyk i niby spała:cool1:,a po cichu ciamkała:p

Posted

Matagi napisał(a):
Zadałam zapytanie pod siedzącym na stole Okiim,ale nikt nie odpowiedział:shake:;)

ja sprobuje...............hmm......ucholce Hankowe:cool3::diabloti:??

Posted

Asiaczek napisał(a):
Hanka przerasta Babę!:lol:
Pzdr.

Niedawno doszłam do wniosku,że......Baba w wieku Hanki ...była ...aniołem:evil_lol::diabloti:

lolka75 napisał(a):
ja sprobuje...............hmm......ucholce Hankowe:cool3::diabloti:??

taaaa,Hankowe:evil_lol::evil_lol::evil_lol:była by mutantem:diabloti:To uszy zazdrosnicy Ojosan:lol:

Posted

Why Łokieć nazywa się Łokieć? :eviltong::lol:
A czarnego szybowca nie sprzedawaj - jest za ładny, i wtedy ciocia Tollerowa nie mogłaby sie na niego wgapiać na foteckach!! :cool3: :p :diabloti:

Posted

Toller napisał(a):
Why Łokieć nazywa się Łokieć? :eviltong::lol:
A czarnego szybowca nie sprzedawaj - jest za ładny, i wtedy ciocia Tollerowa nie mogłaby sie na niego wgapiać na foteckach!! :cool3: :p :diabloti:

Hihihihi:grin::grin::grin: Rodzeństwo akitowe zostało ochrzczone:OKII /po japońsku znaczy duży,ogromny/ i OJOSAN /dziewczynka,panienka/.Mój szanowny papug Franek musi wszystko przeinaczyć i przechrzcić:evil_lol:.Jak my wołaliśmy psy z podwórka :Okii ,Ojo, to Franek po swojemu:Łoki,Łodżo:diabloti: I tak z Okiiego wyszedł Łoki,Łoki-Doki,jak i Łokieć:evil_lol:.Franek kocha przeróbki i jest przy tym bardzo pomysłowy:diabloti:Umie śpiewać :"Sto lat,sto lat...","Niech mu gwiazdka pomyslności....",zna też "Wlazł kotek na płotek".Z tych trzech piosenek paput /tak sam mówi o sobie:evil_lol:/ stworzył swoją wersję i spiewa tak:"STO LAT STO LAT NIECH ŻYJE ŻYJE NAM,NIEDŁUGA NIEDŁUGA NIECH GO PIORUN TRZASNIE......DUREŃ":evil_lol::D
A o czarnuszku myślę,myślę.....;):gent:

Posted

Asiunia02 napisał(a):
Matagi a ty bedziesz w Poznaniu z akiciorkami ??

Niestety nie:shake: Nie mam co wystawiać:shake::pAkira na emeryturze /25.10.skończyła 8 lat:lol:/,pokażę ją w weteranach ,ale niech odrośnie najpierw;)Tośkowi brakuje jednego CWC do championatu,ale mnie niekoniecznie zależy na tym tytule dla tego psa;):eviltong:.Okii odrasta co prawda,ale nie zgłaszałam go bo:jest championem Polski,ale uważam ,że na intera niekoniecznie sie nadaje:eviltong:To ładny pies,ze wspaniałym charakterem,ma super kolor,ale uszki ciut za duże;)i ciutkę za mocny z niego chłopak;).Przez tyle lat wystawiania i hodowania psów wiem doskonale,że jak ktoś sie uprze,to i kozie zrobi intera:diabloti:,ale ja takich "aspiracji" nie mam:eviltong:,zakompleksiona nie jestem,nie musze ZA WSZELKĄ CENĘ mieć psa z takim tytułem w domu.Ojosan mogłabym zgłosić,ale wydawało mi się,że akurat wyskoczy jej cieczka,a poza tym ta maupa nie cierpi wystaw,niigdy nie wiadomo jak sie na wystawie zachowa:shake:/ona albo chce zeżreć sędziego,albo dla odmiany wita sie z sędzią i .....stanowczym krokiem wychodzi z ringu:p:diabloti:/.Ojo jest championem i w przeciwieństwie do Łokcia mogłaby powalczyć o tytuł intera,ale cóż:p-wystawy ma w doopie,jest niereformowalna pod tym względem,a ja nie będe jej walic w łeb po to ,żeby sie zachowywała w ringu i stała sie interką:p /po dobroci sie nie da,testowałam:cool1:/.Mam zapotrzebowanie na akitową małą panienkę,ale cierpliwie sobie poczekam jeszcze powiekszając w domu stadko shibowcowe;):lol:.
Baby do Poznania nie zgłaszałam,bo łysa jak xolo,odrośnie może za jakis miesiąc.Najbliższa wystawa o jakiej myślę,to Klubowa w NDM /luty,albo początek marca 2008/.Baba powinna by do młodzieżowego championatu dołożyć dorosły,trza nam więc dużego CWC:eviltong:.No i małe szybowce "trzeba od malenkości oswajać":evil_lol: z wystawami-mogłyby iść w szczeniorach:lol:.
Tak,że do Poznania nic nie zgłaszałam,ale chciałabym być tam,popatrzeć,spotkac się ze znajomymi,może załapie sie na jakiś transport i będę......:roll:

Posted

[quote name='Asiaczek']Kocham Franka!!!!:loveu:
Pzdr.

Hiiihiii:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ten łotr jest wielkim samolubem,egoistą i samochwałą:diabloti:
Sam o sobie mówi tak: FRANIO PAPUNIOOOOO,KOCHANY!!!!:pPodlaska Telewizja PTV /jakos tak sie nazywa albo nazywała,bo nie wiem czy istnieje<nie mam tego programu u siebie,był w mieście w kablówkach>/ nakręciła u mnie w domu krótki filmik o papucie.Film zaczynał się od ciemnego ekranu,który stopniowo jaśniał i na pierwszym planie po podłodze maszerował Franek z wojowniczym okrzykiem:FRANIOOO PAPUNIOOOO!!!!:diabloti:Taki tez był tytuł filmu;).Jakoś niedawno ktos mi mówił,że jak sie wrzuci w google FRANIO PAPUNIO,to pokazywał sie link do www tej TV i mozna było obejrzeć kawałek filmiku/nie sprawdzałam,mam to na kasecie-nagrali mi :lol:/,a nawiasem mówiąc,to nagrali też drugi film;):eviltong:pt:MATAGIINU PL o naszej hodowli makit:eviltong:.
Wracając do Franka,to ten terrorysta jest strasznym zazdrośnikiem:mad:Jak ostatnio rozmawiałam właśnie z Tobą,Asiaczku:lol: przez telefon to walił ze złości w klatkę /tylko z nim mam prawo gadać-tak on uważa:diabloti:/,musiałam trzasnąć w klatkę kapciem,co nieposkutkowało:shake:,więc zmuszona byłam użyć spryskiwacza do kwatów:evil_lol:.Jak go polałam to rzekł ze złością: OOOOOO!!!!!:evil_lol:i walic przestał!:eviltong:On czasami bardzo trafnie mówi o sobie:diabloti::FRANIO PAPRANIO:evil_lol: albo bywa,że ja go wołam :FRANIO ,a on na to:CHULIGAN!!!!:evil_lol: I z tym ostatnim sie zgadzam;):diabloti:

Posted

[quote name='Matagi']A o czarnuszku myślę,myślę.....;):gent:

Myśl, myśl :cool3: - ja popieram moich przedmówców - NIE SPRZEDAWAJ CZARNUSZKA!!!!!!!!!!!!!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

[quote name='Matagi']Najbliższa wystawa o jakiej myślę,to Klubowa w NDM /luty,albo początek marca 2008/

Klubówkę masz dokładnie 2 marca 2008 - i mam nadzieję że się tam widzimy :mad::evil_lol::eviltong::diabloti::lol::mad: no i że przywieziesz czarnuszka :loveu: ze sobą co bym se go na żywca pomacała i obejrzała :cool3:

Pzdr

Posted

[quote name='bety']Myśl, myśl :cool3: - ja popieram moich przedmówców - NIE SPRZEDAWAJ CZARNUSZKA!!!!!!!!!!!!!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

Klubówkę masz dokładnie 2 marca 2008 - i mam nadzieję że się tam widzimy :mad::evil_lol::eviltong::diabloti::lol::mad: no i że przywieziesz czarnuszka :loveu: ze sobą co bym se go na żywca pomacała i obejrzała :cool3:

Pzdr

Ja choć pozory stwarzać muszę,że sprzedaję Hoshiego;):roll::evil_lol::diabloti:

Jeżeli sędzia będzie do bani,to przyjade i tak:eviltong:;)Niedaleko przecież mam:lol:

Czarnuszek i czarnuszek....hmmmmmmmm:p muszę o tym porozmawiać z Babą:cool3::roll:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Mimo tej niezbyt pochlebnej charakterystyki - nadal kocham Frania!!!
Pzdr.

Franek mówi bardzo dużo,a jeszcze więcej dźwięków naśladuje.Ja na niektore dźwięki nie zwracam uwagi,ale wczoraj zauważyłam ,że ten łotr nauczył sie naśladować Babę i szczeniaki pijące wodę z miski,która stoi pod jego klatką.Nie kapnełabym sie może,gdyby nie to,że usłyszałam wczoraj "chlaaappp chlapppppchlapppp" i zaczęłam opieprzać Martynę,że znowu nalała pełna michę wody,a szczeniaki piją i pozalewaja podłogę:evil_lol:Martyna mi uświadomiła,że szczeniaki i Baba są ....na podwórku od godziny;):diabloti:

Przypomniała mi sie jeszcze jedna Frankowa twórczość:evil_lol:.Umie on powiedziec wierszyk taki:PROSZE PAŃSTWA OTO MIŚ.MIS JEST GRZECZNY DZIŚ.MOŻE PAŃSTWU ŁAPE PODA.NIE CHCE PODAĆ,A TO SZKODA.
Franka wersja brzmi tak: PROSZEM PAŃSTWAAAAAAAA OTO MIIIIIIIIŚŚŚŚŚŚŚŚ,PODA NIE PODA SZKODAAAAAA.....DUREŃ!!!!!!!:diabloti:

A to skopiowałam z offa,jak przeczytałam to wyłam ze śmiechu długoooooo/nawet pewien pomysł związany z nauczaniem Franka wpadł mi do głowy po przeczytaniu tego dowcipu:evil_lol::evil_lol::evil_lol:/

Kobieta miała papugę w domu, która ciągle powtarzała:
- Precz z Kaczyńskim! Precz z Kaczyńskimi!
Ktoś z sąsiadów podkablował i niedługo do kobity puka policja:
- Dzień dobry, policja. Dostaliśmy wezwanie, że pani papuga obraża
naszego prezydenta i premiera. Proszę pokazać papugę.
Kobieta przynosi klatkę z papugą, a ta już od progu drze się:
- "Precz z Kaczyńskimi!"
Policjant upomina kobietę:
- Jeśli to się będzie powtarzało to będziemy musieli uśpić papugę, a
panią wsadzić do więzienia.
Kobieta po wyjściu funkcjonariuszy prosi papugę:
- Słuchaj papużko, nie mów tak więcej proszę, bo mnie zamkną a ciebie
uśpią i po co nam to.
Kilka dni spokoju, ale papuga sobie przypomniała i znowu zaczęła
swoje:
- Precz z Kaczyńskimi! - na całe gardło.
Na drugi dzień kobieta dostała wezwanie do sądu na rozprawę - papuga
jako dowód rzeczowy. Kobieta poszła więc do spowiedzi powiedzieć
księdzu
co jej leży na sercu. A ksiądz mówi:
- Słuchaj kobieto - ja mam też papugę, która mówi i jest podobna. Na
czas rozprawy podmienimy papugi i nikt się nie skapnie.
No i jak uradzili, tak zrobili. Dzień rozprawy, kobiecina z księdzem
podmienili papugi i babka leci do sądu z kościelną papugą. Sędzią
mówi:
- Proszę wnieść klatkę z papugą.
Klatka z papugą wniesiona - papuga nic. Nie odzywa sie słowem.
Oskarżyciel podpuszcza papugę:
- Czy papuga mówiła "Precz z Kaczyńskimi!" ?
Papuga nic. Sędzia podpowiada:
- Precz z Kaczyńskimi! - oskarżyciel i oskarżyciel posiłkowy też
zachęcają:
- Precz z Kaczyńskimi!
W końcu cała sala skanduje:
- Precz z Kaczyńskimi! Precz z Kaczyńskimi!
A papuga zawodzi kościelnym głosem:
- Słuuuuchaaaaj Jeeeezuuuuu jak cię błaagaa luuud......