Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Darius napisał(a):
Lilka,

co sie na granicy swiata bozego dzieje???
Hanka?
Tosiek?
Inne ogony?
Lilka?
Rodzina?
Zyja oni????

Zniszczony troska o znajomych na granicy Bialowiezy....:loveu:

Darius

No to mnie Dareczku pogoniłeś,kuniec czytactwa,trza się brać za pisanie:razz::eviltong:

Ad.1.granice ostały sie w tym samym miejscu
Ad.2.Hanka czyli Gryzelda ma sie doskonale:mad:mieszka w całkowitej izolacji od plebsu /czyli od ludziów i innych istot żywych/ w wielkiej ,przykrytej kocem akitowej klatce.Wraz z nią w tym apartamencie zamieszkują jej ryże dzieci,jest ich tam czworo,dwie laski i dwóch chłopaków.Gryzelda,bo to bardziej odpowiednie imie dla tej mendy,jest chyba zadowolona z żywota,trzy razy dziennie jej wstawiają michę z dobrym żarciem,której już pustej nie chce oddawać:angryy:,zapewne czyni to w ramach rozrywki,bo to fajosko patrzeć jak stara ciągnie michę rączka ...od parasola:diabloti:.Potrzeby fizjologiczne też nie stanowia dla niej problemu-wystarczy,że ryknie na całą gębę/bez różnicy na porę dnia czy nocy/,a już wszyscy lecą i uchylaja wrota dla jaśnie paniusi.Tak jej się żyje od niedzielnego poranka:angryy::mad:.
Ad.3 A Tosiek ma sie bez zmian,niedawno to co odrosło znowu sie sypnęło,smarujemy sie w dalszym ciągu,da sie żyć;)
Ad.4Inne ogony maja się dobrze,zazdraszczają goopiej Hance chałupy i żarcia:evil_lol:
Ad.5 Lilka jeszcze wściekle kaszle,ale dzięki ACC MAX i pewnym tabletkom z codeiną uważa,że życie nie jest do bani:cool1: Oprócz tego lewa rączka Lilki jest równomiernie podziurkowana zębiszczami goopiej Gryzeldy,której to chciała pomóc przy porodzie i pomagała wyciągać dzidziusia,ale Hanusia miała inne zdanie i użyła zębów jako dziurkacza.Praktycznie dziury były do szycia,ale Lilka nie lubi chirurgów....:mad:
Ad.6 A rodzina ...rzecz nabyta:evil_lol:,ma sie dobrze,niektórym członkom w/w rozumu nie przybyło,ale na to nie ma sie juz wplywu:cool1:

WSZYSCY ŻYJĄ!:multi::lol:

Buziaczki ,Dareczku:loveu:!!!

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Shirai - Koki napisał(a):
To znaczy ze sa juz maluchy...Matagi a gdzie focie :mad:....dawaj focie maluch szczurasow :loveu:

Hahahaaaa:evil_lol: a o focie to pytaj Gryzeldę:diabloti: ona ma wszelkie prawa zastrzeżone:diabloti:
A poza tym małe szibusie to takie podobne do...kijanek cudaki,porobię zdjęcia,ale niech troszke podrosną;)

Posted

łeeeeeeeeeeeeee możesz wstawiać emotki - a ja nie mogę ;)

W ramach gratulacji dla Gryzeldy możesz ją ode mnie odpowiednio "popieścić" tą podziurkowaną rączką #evil_lol - tylko w taki "odpowiedni" sposób. To se zołzę wyprodukowałaś #diablotin kobieto. A tak ogólnie to masz zdrowieć w tempie ekspresowym.
Buźka inwalidko :)
Pzdr

p.s. emotki pisałam z pamięci kodami - nie wiem czy są odpowiednie

Posted

A to cholera z Gryzeldy! Odczekac, az szczeniaki pojda a potem wredna babe tresowac. No popatrz, dziurkowac bedzie szefowa! U mnie ma kazdy pies wolnosc, poki sie nie postawi, nawet w (porodowym) stresie. Potem jest szczesliwa, ze moze isc spac, jak "stary" jest zmeczony :loveu:

Lilka, kobito, dawaj zdjecia....

A tutaj, dla zachety, trzytygodniwe dziewcze z rodu akit:

Serwus
Darius

Posted

Zastanawiałam się, dlaczego DGm mi się rozjechało. A to Darius wstawił za duże foto; zmniejsz, proszę, bo i tak obecnie mamy sporo problemów na forum...
A i oglądać to piękne młode dziewczę jest trudno...:lol:

Pzdr.

Posted

[quote name='bety']łeeeeeeeeeeeeee możesz wstawiać emotki - a ja nie mogę ;)

W ramach gratulacji dla Gryzeldy możesz ją ode mnie odpowiednio "popieścić" tą podziurkowaną rączką #evil_lol - tylko w taki "odpowiedni" sposób. To se zołzę wyprodukowałaś #diablotin kobieto. A tak ogólnie to masz zdrowieć w tempie ekspresowym.
Buźka inwalidko :)
Pzdr

p.s. emotki pisałam z pamięci kodami - nie wiem czy są odpowiednie

Zemstę na Gryzeldzie obmyślam:roll:,ale niech dzieci podrosną...:mad: A od Ciebie ja popieszczę-nieomieszkam:cool1:.
Zdrowieć -zdrowieję,tylko w jednym miejscu źle się goi,niedługo będzie okiej!;)

[quote name='Asiaczek']Melduję, że juz jestem obecna na DGM.
Gratulacje dla Hanki i co i jakie się urodziło...?
Jakoś nic tutaj nie napisałas..

Troszkę napisałam :eviltong:,na poprzedniej stronie;).

Pzdr.

[quote name='Darius']A to cholera z Gryzeldy! Odczekac, az szczeniaki pojda a potem wredna babe tresowac. No popatrz, dziurkowac bedzie szefowa! U mnie ma kazdy pies wolnosc, poki sie nie postawi, nawet w (porodowym) stresie. Potem jest szczesliwa, ze moze isc spac, jak "stary" jest zmeczony :loveu:

Lilka, kobito, dawaj zdjecia....

A tutaj, dla zachety, trzytygodniwe dziewcze z rodu akit:

Serwus
Darius

Jakie ładne dziecię:loveu:

[quote name='Asiaczek']Zastanawiałam się, dlaczego DGm mi się rozjechało. A to Darius wstawił za duże foto; zmniejsz, proszę, bo i tak obecnie mamy sporo problemów na forum...
A i oglądać to piękne młode dziewczę jest trudno...:lol:

Pzdr.

Hihii big dziecię!:p

Posted

Matagi napisał(a):
Zemstę na Gryzeldzie obmyślam:roll:,ale niech dzieci podrosną...:mad: A od Ciebie ja popieszczę-nieomieszkam:cool1:.
Zdrowieć -zdrowieję,tylko w jednym miejscu źle się goi,niedługo będzie okiej!;)

Jakie ładne dziecię:loveu:

Hihii big dziecię!:p

Juz dobrze, juz dobrze... Zmniejszylem ta swieza dziewczynke...
Przeciez nie moja wina, ze chwilowo forum ma czkawke...

Ale ta slodka jest slodka, no nie?:lol: Probowalem schowac do kieszeni i wyniesc po cichu, dostalem po lapach!

:loveu:

Serwus
Darius

Posted

Darius napisał(a):
Ale ta slodka jest slodka, no nie?:lol: Probowalem schowac do kieszeni i wyniesc po cichu, dostalem po lapach!
Serwus
Darius

Hahaha, ja tez kontroluję każdego, kto wychodzi ode mnie z domu. Przy małych baskach, które włąśnie zaczynają otwierać oczka, to KONIECZNOŚĆ!:lol:

Pzdr.

Posted

Darius napisał(a):

Serwus
Darius

A powiesz czyja to dziewczynka?:roll::eviltong: Hahaha:diabloti:a przy Hance to nikogo nie wyniosą:evil_lol:

Posted

Spocilem sie. Najpierw szukalem szpadla, juz byl na zime schowany. Jak znalazlem, to zaczalem kopac za akitami Baby. Rany Julek, to byla robota... Znalazlen w koncu. Nie oplacilo sie, zgon w zaciszu domowym!

Psia kostka, zyje tu ktos jeszcze????

Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Posted

Darius napisał(a):
Spocilem sie. Najpierw szukalem szpadla, juz byl na zime schowany. Jak znalazlem, to zaczalem kopac za akitami Baby. Rany Julek, to byla robota... Znalazlen w koncu. Nie oplacilo sie, zgon w zaciszu domowym!

Psia kostka, zyje tu ktos jeszcze????

Hiiihiihahaaaa:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Biedactwo Ty moje:loveu:Ubranko chociaż przepocone zmień,bo jakieś coś się uczepi-grasują różne teraz i dziobate i takie z....zakręconymi ogonami:razz::diabloti: A szpadla to sie nie chowa na zimę.....może przyjdzie potrzeba i trza się będzie odkopywać :razz::roll:
Zgon nie nastąpił-przynajmniej ja nic o nim nie wiem....:shake::roll: Cisza w AB chwilowa,czasu niet na nic,ale jutro się zbiorę i napiszę więcej,może zdjęcie jakie zamieszczę...:eviltong: Opłaci Ci się ,Dareczku;):lol:

Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Asiaczek napisał(a):
Matagi została zjedzona przez szybalony - to moja wersja Jej milczenia...

pzdr.

Nie zgadłaś;) Aaaaa....jade do Rzeszowa z VB,był wczoraj u mnie i postanowione:eviltong:

Posted

Ooooo, to chyba i ja jednak się tam wybiorę! Lubię i Ciebie i VB. Będzie okazja do spotkania!:)
A ja organizuje busa do R. Może zabierzecie się z nami z W-wy? Czy macie inny środek transportu?

Pzdr.

Posted

No wiedzialem,

jak bolesnie na dzob albo psi ogon nadepniesz, Lilka jest niezawodna i sie odezwie. :diabloti:

Lilka, dawaj zdjecia pataszonow, mozesz nad soba biadolic, jak ja umre!:angryy:

Posted

Mnie juz chyba wiek sie rzucil....:-( Od kilku tygodni pracujemy w trojke nad tym tematem, a tutaj zapomnialem wspomniec. Mianowicie niemieccy akiciarze stworzyli, jak juz od wielu lat, kalendarz adwentowy. Jasne, po niemiecku:-)) Ale sa tez okienka ze zdjeciami, mozna poogladac, jak komus sie nie chce po niemiecku czytac. Link:

http://www.akita-mailingliste.de/advent/index.html

Tylko ostroznie, jak ktos niecierpliwy i za wczesnie okienko otworzy, narazi sie baaaardzo zlemu akicie:-)

Serwus
Darius

Posted

[quote name='Asiaczek']Ooooo, to chyba i ja jednak się tam wybiorę! Lubię i Ciebie i VB. Będzie okazja do spotkania!:)
A ja organizuje busa do R. Może zabierzecie się z nami z W-wy? Czy macie inny środek transportu?

Pzdr.

My też Ciebie lubimy:lol:,więc będzie fajne spotkanko:multi::eviltong:Dzięki za busa,u nas ten wyjazd będzie lekko zakręcony:cool1: V musi przyjechać do Polski w piątek wieczorem,pogonię go spać,a z wyra wyrwę o 3.00 i jazda!Potem wystawa zapewne do wieczora,więc jechać byłoby z lekka ciężko,tym bardziej,że V ma obsesje na punkcie łosi:diabloti:,a do tego doszły ostatnio dziki:diabloti:.Przenocujemy gdzieś pod Rzeszowem i rano do domku pojedziemy dopiero.Ale dzieki za propozycję:lol:.

[quote name='Darius']No wiedzialem,

jak bolesnie na dzob albo psi ogon nadepniesz, Lilka jest niezawodna i sie odezwie. :diabloti:

Lilka, dawaj zdjecia pataszonow, mozesz nad soba biadolic, jak ja umre!:angryy:
Patrz no jaki wiedzący się zrobił:cool3::lol:
Zares dam,aj moment,poszczekaj chwilę;)

[quote name='Darius']Mnie juz chyba wiek sie rzucil....:-( Od kilku tygodni pracujemy w trojke nad tym tematem, a tutaj zapomnialem wspomniec. Mianowicie niemieccy akiciarze stworzyli, jak juz od wielu lat, kalendarz adwentowy. Jasne, po niemiecku:-)) Ale sa tez okienka ze zdjeciami, mozna poogladac, jak komus sie nie chce po niemiecku czytac. Link:

http://www.akita-mailingliste.de/advent/index.html

Tylko ostroznie, jak ktos niecierpliwy i za wczesnie okienko otworzy, narazi sie baaaardzo zlemu akicie:-)

Serwus
Darius

Ha!:eviltong::eviltong::eviltong: A ja,jak zmieniałam kartke w kalendarzu i pokazał sie adwent,od razu skojarzyłam z niemieckim kalendarzem akitowo-adwentowym:eviltong: Tylko takie skojarzenie mam z adwentem;)
I oczywiście obrazki oglądam,bo na temat tego języka ,w jakim jest pisany kalendarz,wypowiadać sie już nie będę:obrazic::obrazic::obrazic:

Posted

Matagi napisał(a):
My też Ciebie lubimy:lol:,więc będzie fajne spotkanko:multi::eviltong:Dzięki za busa,u nas ten wyjazd będzie lekko zakręcony:cool1: V musi przyjechać do Polski w piątek wieczorem,pogonię go spać,a z wyra wyrwę o 3.00 i jazda!Potem wystawa zapewne do wieczora,więc jechać byłoby z lekka ciężko,tym bardziej,że V ma obsesje na punkcie łosi:diabloti:,a do tego doszły ostatnio dziki:diabloti:.Przenocujemy gdzieś pod Rzeszowem i rano do domku pojedziemy dopiero.Ale dzieki za propozycję:lol:.

Nie ma sprawy. Ważne, aby w R. się spotkac:)

Pzdr.