Matagi Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 Darius napisał(a):Lilka, co sie na granicy swiata bozego dzieje??? Hanka? Tosiek? Inne ogony? Lilka? Rodzina? Zyja oni???? Zniszczony troska o znajomych na granicy Bialowiezy....:loveu: Darius No to mnie Dareczku pogoniłeś,kuniec czytactwa,trza się brać za pisanie:razz::eviltong: Ad.1.granice ostały sie w tym samym miejscu Ad.2.Hanka czyli Gryzelda ma sie doskonale:mad:mieszka w całkowitej izolacji od plebsu /czyli od ludziów i innych istot żywych/ w wielkiej ,przykrytej kocem akitowej klatce.Wraz z nią w tym apartamencie zamieszkują jej ryże dzieci,jest ich tam czworo,dwie laski i dwóch chłopaków.Gryzelda,bo to bardziej odpowiednie imie dla tej mendy,jest chyba zadowolona z żywota,trzy razy dziennie jej wstawiają michę z dobrym żarciem,której już pustej nie chce oddawać:angryy:,zapewne czyni to w ramach rozrywki,bo to fajosko patrzeć jak stara ciągnie michę rączka ...od parasola:diabloti:.Potrzeby fizjologiczne też nie stanowia dla niej problemu-wystarczy,że ryknie na całą gębę/bez różnicy na porę dnia czy nocy/,a już wszyscy lecą i uchylaja wrota dla jaśnie paniusi.Tak jej się żyje od niedzielnego poranka:angryy::mad:. Ad.3 A Tosiek ma sie bez zmian,niedawno to co odrosło znowu sie sypnęło,smarujemy sie w dalszym ciągu,da sie żyć;) Ad.4Inne ogony maja się dobrze,zazdraszczają goopiej Hance chałupy i żarcia:evil_lol: Ad.5 Lilka jeszcze wściekle kaszle,ale dzięki ACC MAX i pewnym tabletkom z codeiną uważa,że życie nie jest do bani:cool1: Oprócz tego lewa rączka Lilki jest równomiernie podziurkowana zębiszczami goopiej Gryzeldy,której to chciała pomóc przy porodzie i pomagała wyciągać dzidziusia,ale Hanusia miała inne zdanie i użyła zębów jako dziurkacza.Praktycznie dziury były do szycia,ale Lilka nie lubi chirurgów....:mad: Ad.6 A rodzina ...rzecz nabyta:evil_lol:,ma sie dobrze,niektórym członkom w/w rozumu nie przybyło,ale na to nie ma sie juz wplywu:cool1: WSZYSCY ŻYJĄ!:multi::lol: Buziaczki ,Dareczku:loveu:!!! Quote
Shirai - Koki Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 To znaczy ze sa juz maluchy...Matagi a gdzie focie :mad:....dawaj focie maluch szczurasow :loveu: Quote
Matagi Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 Shirai - Koki napisał(a):To znaczy ze sa juz maluchy...Matagi a gdzie focie :mad:....dawaj focie maluch szczurasow :loveu: Hahahaaaa:evil_lol: a o focie to pytaj Gryzeldę:diabloti: ona ma wszelkie prawa zastrzeżone:diabloti: A poza tym małe szibusie to takie podobne do...kijanek cudaki,porobię zdjęcia,ale niech troszke podrosną;) Quote
bety Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 łeeeeeeeeeeeeee możesz wstawiać emotki - a ja nie mogę ;) W ramach gratulacji dla Gryzeldy możesz ją ode mnie odpowiednio "popieścić" tą podziurkowaną rączką #evil_lol - tylko w taki "odpowiedni" sposób. To se zołzę wyprodukowałaś #diablotin kobieto. A tak ogólnie to masz zdrowieć w tempie ekspresowym. Buźka inwalidko :) Pzdr p.s. emotki pisałam z pamięci kodami - nie wiem czy są odpowiednie Quote
Asiaczek Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Melduję, że juz jestem obecna na DGM. Gratulacje dla Hanki i co i jakie się urodziło...? Jakoś nic tutaj nie napisałas... Pzdr. Quote
Darius Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 A to cholera z Gryzeldy! Odczekac, az szczeniaki pojda a potem wredna babe tresowac. No popatrz, dziurkowac bedzie szefowa! U mnie ma kazdy pies wolnosc, poki sie nie postawi, nawet w (porodowym) stresie. Potem jest szczesliwa, ze moze isc spac, jak "stary" jest zmeczony :loveu: Lilka, kobito, dawaj zdjecia.... A tutaj, dla zachety, trzytygodniwe dziewcze z rodu akit: Serwus Darius Quote
Asiaczek Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Zastanawiałam się, dlaczego DGm mi się rozjechało. A to Darius wstawił za duże foto; zmniejsz, proszę, bo i tak obecnie mamy sporo problemów na forum... A i oglądać to piękne młode dziewczę jest trudno...:lol: Pzdr. Quote
Matagi Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 [quote name='bety']łeeeeeeeeeeeeee możesz wstawiać emotki - a ja nie mogę ;) W ramach gratulacji dla Gryzeldy możesz ją ode mnie odpowiednio "popieścić" tą podziurkowaną rączką #evil_lol - tylko w taki "odpowiedni" sposób. To se zołzę wyprodukowałaś #diablotin kobieto. A tak ogólnie to masz zdrowieć w tempie ekspresowym. Buźka inwalidko :) Pzdr p.s. emotki pisałam z pamięci kodami - nie wiem czy są odpowiednie Zemstę na Gryzeldzie obmyślam:roll:,ale niech dzieci podrosną...:mad: A od Ciebie ja popieszczę-nieomieszkam:cool1:. Zdrowieć -zdrowieję,tylko w jednym miejscu źle się goi,niedługo będzie okiej!;) [quote name='Asiaczek']Melduję, że juz jestem obecna na DGM. Gratulacje dla Hanki i co i jakie się urodziło...? Jakoś nic tutaj nie napisałas.. Troszkę napisałam :eviltong:,na poprzedniej stronie;). Pzdr. [quote name='Darius']A to cholera z Gryzeldy! Odczekac, az szczeniaki pojda a potem wredna babe tresowac. No popatrz, dziurkowac bedzie szefowa! U mnie ma kazdy pies wolnosc, poki sie nie postawi, nawet w (porodowym) stresie. Potem jest szczesliwa, ze moze isc spac, jak "stary" jest zmeczony :loveu: Lilka, kobito, dawaj zdjecia.... A tutaj, dla zachety, trzytygodniwe dziewcze z rodu akit: Serwus Darius Jakie ładne dziecię:loveu: [quote name='Asiaczek']Zastanawiałam się, dlaczego DGm mi się rozjechało. A to Darius wstawił za duże foto; zmniejsz, proszę, bo i tak obecnie mamy sporo problemów na forum... A i oglądać to piękne młode dziewczę jest trudno...:lol: Pzdr. Hihii big dziecię!:p Quote
Darius Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Matagi napisał(a):Zemstę na Gryzeldzie obmyślam:roll:,ale niech dzieci podrosną...:mad: A od Ciebie ja popieszczę-nieomieszkam:cool1:. Zdrowieć -zdrowieję,tylko w jednym miejscu źle się goi,niedługo będzie okiej!;) Jakie ładne dziecię:loveu: Hihii big dziecię!:p Juz dobrze, juz dobrze... Zmniejszylem ta swieza dziewczynke... Przeciez nie moja wina, ze chwilowo forum ma czkawke... Ale ta slodka jest slodka, no nie?:lol: Probowalem schowac do kieszeni i wyniesc po cichu, dostalem po lapach! :loveu: Serwus Darius Quote
Asiaczek Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Darius napisał(a):Juz dobrze, juz dobrze... Zmniejszylem ta swieza dziewczynke... Przeciez nie moja wina, ze chwilowo forum ma czkawke... Ale ta slodka jest slodka, no nie?:lol: Probowalem schowac do kieszeni i wyniesc po cichu, dostalem po lapach! :loveu: Serwus Darius Hahaha, ja tez kontroluję każdego, kto wychodzi ode mnie z domu. Przy małych baskach, które włąśnie zaczynają otwierać oczka, to KONIECZNOŚĆ!:lol: Pzdr. Quote
Matagi Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 Darius napisał(a):Juz dobrze, juz dobrze... Zmniejszylem ta swieza dziewczynke... Przeciez nie moja wina, ze chwilowo forum ma czkawke... Ale ta slodka jest slodka, no nie?:lol: Probowalem schowac do kieszeni i wyniesc po cichu, dostalem po lapach! :loveu: Serwus Darius A powiesz czyja to dziewczynka?:roll::eviltong: Hahaha:diabloti:a przy Hance to nikogo nie wyniosą:evil_lol: Quote
Darius Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 [quote name='Matagi']A powiesz czyja to dziewczynka?:roll::eviltong: Hahaha:diabloti:a przy Hance to nikogo nie wyniosą:evil_lol: Zrobilem fotosession dla tej hodowli: http://www.akita-ken.de/ :lol: Serwus Darius Quote
M&S Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Cześć :) Gratki dla nowej mamuski :) A Ty kuruj się Kobieto.... A. Quote
Matagi Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 Maks i Spark napisał(a):Cześć :) Gratki dla nowej mamuski :) A Ty kuruj się Kobieto.... A. Przekazane i przyjęte do wiadomości!:eviltong: Dzięki!:lol: Quote
Darius Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Spocilem sie. Najpierw szukalem szpadla, juz byl na zime schowany. Jak znalazlem, to zaczalem kopac za akitami Baby. Rany Julek, to byla robota... Znalazlen w koncu. Nie oplacilo sie, zgon w zaciszu domowym! Psia kostka, zyje tu ktos jeszcze???? Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Quote
Asiaczek Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Matagi została zjedzona przez szybalony - to moja wersja Jej milczenia... pzdr. Quote
Darius Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Asiaczek napisał(a):Matagi została zjedzona przez szybalony - to moja wersja Jej milczenia... pzdr. Niemozliwe! Za malo soli i pieprzu...:loveu: Quote
Matagi Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 Darius napisał(a):Spocilem sie. Najpierw szukalem szpadla, juz byl na zime schowany. Jak znalazlem, to zaczalem kopac za akitami Baby. Rany Julek, to byla robota... Znalazlen w koncu. Nie oplacilo sie, zgon w zaciszu domowym! Psia kostka, zyje tu ktos jeszcze???? Hiiihiihahaaaa:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Biedactwo Ty moje:loveu:Ubranko chociaż przepocone zmień,bo jakieś coś się uczepi-grasują różne teraz i dziobate i takie z....zakręconymi ogonami:razz::diabloti: A szpadla to sie nie chowa na zimę.....może przyjdzie potrzeba i trza się będzie odkopywać :razz::roll: Zgon nie nastąpił-przynajmniej ja nic o nim nie wiem....:shake::roll: Cisza w AB chwilowa,czasu niet na nic,ale jutro się zbiorę i napiszę więcej,może zdjęcie jakie zamieszczę...:eviltong: Opłaci Ci się ,Dareczku;):lol: Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Asiaczek napisał(a):Matagi została zjedzona przez szybalony - to moja wersja Jej milczenia... pzdr. Nie zgadłaś;) Aaaaa....jade do Rzeszowa z VB,był wczoraj u mnie i postanowione:eviltong: Quote
Asiaczek Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Ooooo, to chyba i ja jednak się tam wybiorę! Lubię i Ciebie i VB. Będzie okazja do spotkania!:) A ja organizuje busa do R. Może zabierzecie się z nami z W-wy? Czy macie inny środek transportu? Pzdr. Quote
Darius Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 No wiedzialem, jak bolesnie na dzob albo psi ogon nadepniesz, Lilka jest niezawodna i sie odezwie. :diabloti: Lilka, dawaj zdjecia pataszonow, mozesz nad soba biadolic, jak ja umre!:angryy: Quote
Darius Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Mnie juz chyba wiek sie rzucil....:-( Od kilku tygodni pracujemy w trojke nad tym tematem, a tutaj zapomnialem wspomniec. Mianowicie niemieccy akiciarze stworzyli, jak juz od wielu lat, kalendarz adwentowy. Jasne, po niemiecku:-)) Ale sa tez okienka ze zdjeciami, mozna poogladac, jak komus sie nie chce po niemiecku czytac. Link: http://www.akita-mailingliste.de/advent/index.html Tylko ostroznie, jak ktos niecierpliwy i za wczesnie okienko otworzy, narazi sie baaaardzo zlemu akicie:-) Serwus Darius Quote
Matagi Posted December 3, 2009 Author Posted December 3, 2009 [quote name='Asiaczek']Ooooo, to chyba i ja jednak się tam wybiorę! Lubię i Ciebie i VB. Będzie okazja do spotkania!:) A ja organizuje busa do R. Może zabierzecie się z nami z W-wy? Czy macie inny środek transportu? Pzdr. My też Ciebie lubimy:lol:,więc będzie fajne spotkanko:multi::eviltong:Dzięki za busa,u nas ten wyjazd będzie lekko zakręcony:cool1: V musi przyjechać do Polski w piątek wieczorem,pogonię go spać,a z wyra wyrwę o 3.00 i jazda!Potem wystawa zapewne do wieczora,więc jechać byłoby z lekka ciężko,tym bardziej,że V ma obsesje na punkcie łosi:diabloti:,a do tego doszły ostatnio dziki:diabloti:.Przenocujemy gdzieś pod Rzeszowem i rano do domku pojedziemy dopiero.Ale dzieki za propozycję:lol:. [quote name='Darius']No wiedzialem, jak bolesnie na dzob albo psi ogon nadepniesz, Lilka jest niezawodna i sie odezwie. :diabloti: Lilka, dawaj zdjecia pataszonow, mozesz nad soba biadolic, jak ja umre!:angryy: Patrz no jaki wiedzący się zrobił:cool3::lol: Zares dam,aj moment,poszczekaj chwilę;) [quote name='Darius']Mnie juz chyba wiek sie rzucil....:-( Od kilku tygodni pracujemy w trojke nad tym tematem, a tutaj zapomnialem wspomniec. Mianowicie niemieccy akiciarze stworzyli, jak juz od wielu lat, kalendarz adwentowy. Jasne, po niemiecku:-)) Ale sa tez okienka ze zdjeciami, mozna poogladac, jak komus sie nie chce po niemiecku czytac. Link: http://www.akita-mailingliste.de/advent/index.html Tylko ostroznie, jak ktos niecierpliwy i za wczesnie okienko otworzy, narazi sie baaaardzo zlemu akicie:-) Serwus Darius Ha!:eviltong::eviltong::eviltong: A ja,jak zmieniałam kartke w kalendarzu i pokazał sie adwent,od razu skojarzyłam z niemieckim kalendarzem akitowo-adwentowym:eviltong: Tylko takie skojarzenie mam z adwentem;) I oczywiście obrazki oglądam,bo na temat tego języka ,w jakim jest pisany kalendarz,wypowiadać sie już nie będę:obrazic::obrazic::obrazic: Quote
Asiaczek Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Matagi napisał(a):My też Ciebie lubimy:lol:,więc będzie fajne spotkanko:multi::eviltong:Dzięki za busa,u nas ten wyjazd będzie lekko zakręcony:cool1: V musi przyjechać do Polski w piątek wieczorem,pogonię go spać,a z wyra wyrwę o 3.00 i jazda!Potem wystawa zapewne do wieczora,więc jechać byłoby z lekka ciężko,tym bardziej,że V ma obsesje na punkcie łosi:diabloti:,a do tego doszły ostatnio dziki:diabloti:.Przenocujemy gdzieś pod Rzeszowem i rano do domku pojedziemy dopiero.Ale dzieki za propozycję:lol:. Nie ma sprawy. Ważne, aby w R. się spotkac:) Pzdr. Quote
Matagi Posted December 3, 2009 Author Posted December 3, 2009 Misaki i Baba =>szybołaki:diabloti: Misaki z tego miejsca ogląda TV,tego dnia program był nudny... Quote
Matagi Posted December 3, 2009 Author Posted December 3, 2009 Pierwsze minuty życia trójki dzieci Hanki:lol: poród sie jeszcze nie skończył... jeszcze mokrusieńkie... i już jest czwórka małych szibusi:loveu: Quote
Recommended Posts